עזרו לי בהתלבטות

oxide

New member
עזרו לי בהתלבטות

שלום לכם. אני קורא הודעות בפורום שלכם כבר זמן-מה, ולפני כחודשיים וחצי בערך החלטתי ללכת ללמוד אומנות לחימה. אחרי שקראתי כמה קישורים ומאמרים, צימצמתי את האפשרויות לשוטוקאן קראטה-דו או לקונג-פו. עשיתי כמה חיפושים, מצאתי כמה מרכזי לימוד, צפיתי בכמה שיעורים, אך עדיין ההתלבטות בין קראטה-דו לקונג-פו נשארה. החלטתי ללמוד שלושה שבועות קראטה-דו במרכז הלימוד שהכי מצא חן בעיני, ולאחר מכן לעשות אותו דבר בקונג-פו. אך עדיין ההתלבטות נשארה. אני פשוט מאוד נמשך לשני הסגנונות. מצד אחד, אני מאוד אוהב את הישירות המתפרצת של הקראטה. אני גם מאוד נמשך לפילוסופית היד הריקה. היא מאוד מדברת אלי ואני ממש מזדהה איתה. מצד שני, אני מאוד נמשך לזרימות המעגליות שיש בקונג-פו. התנועות פשוט באות יותר בטבעיות וגם מרגישות טבעיות. אם הייתי יכול, הייתי לומד את שניהן. אבל זה ידרוש ממני מאמץ אדיר והמון המון המון השקעה ואנרגיה, וקרוב לוודאי שאני לא אעמוד בזה למשך זמן ארוך. מלבד זאת אין לי את הזמן או את הכסף. אנא עיזרו לי, מה עלי לעשות? כבר הגעתי למצב שחשבתי פשוט להטיל מטבע..

שי רגב

New member
שיטות שמתאימות בשבילך:

(עפ"י היכרות שלי עם השיטות). 1. נינג'יטסו. 2. ג'ו-ג'יטסו. 3. מציע לך לנסות גם ג'ודו לפני שאתה "סוגר סופית".

WhiteBear

New member
כבר נאמר פעמים רבות:

קונג פו היא לא אומנות לחימה. אתה רוצה לספר מי המורה של הקונג פו שאתה מתעניין בו

Johnny the Doe

New member
נו, בגלל שהפירוש לשם הוא "מיומנות

נרכשת" וזה לא שיטה אחת אלא מכלול של שיטות. זה לא חדש לך.

Law Ho

New member
פירוש לשם

כמה שידוע לי הוא "מימוש עצמי". לחימה זה בהחלט אחד ההספקטים שלו והוא לא רק לחימה אלא גם אומנות אבל בהחלט אומנות לחימה (ואומנויות רבות אחרות). חוץ מזה מה משנה השם?? השם הוא רק הגדרה - מה שמשנה זה מה שעושים באימון. המידע שהמאמן מעביר.

Johnny the Doe

New member
הדיון הקטן פה עוסק בשם כך שבטח שהשם

משנה. קונג פו היא לא אמנות לחימה אלא הגדרה כללית לאמנות ויכולת נרכשת באשר היא, כאשר לחימה היא רק אחת מהאמנויות הרבות שבה. מה גם שגם אם נתייחס רק לאספקט הלחימה (=וושו) קונג פו היא לא אמנות לחימה כי היא לא שיטה ספציפית, אלא מכלול של שיטות. עצם התיקון שעשה טל בתגובה שלו יכול אולי להיות קצת קטנוני אבל למה לא ללמד את אותו גולש משהו חדש שלא ידע קודם?

chinabird

New member
שחף אורקן?

שחף שמלמד ברנה קסן (אלמלא אירע כאן איזה צירוף מקרים פנומנלי) הוא שחף אורקן - אחד מן התלמידים הבכירים של אייל קורן בוו-וויי גונג פו. שחף נסע לחו"ל, אבל בית הספר קיים והשיעורים מתקיימים (שלח מסר אם אתה רוצה שאברר לך על שעות וכיו"ב). כך או כך, אין לי איך לסייע לך בעניין הקראטה הואיל ואין לי שום ניסיון בו, אבל הוו-ווי אני ממליץ בחום רב מאוד. כבר תיארתי מיני אספקטים של השיטה ברחבי הפורום, אבל אם תרצה אשמח לפרט שוב. (אגב - "קונג פו" ו"גונג פו", אם בורותי אינה מטעני, הן רק צורות אחרות, ממקורות גאוגרפיים אחרים, להגיית אותו דבר).

Kenshinkan

New member
גם מתפרץ וגם מעגלי וגם בירושלים

www.RyukyuKenpo.org בתמציתיות: ריוקיו קנפו זה קראטה מקורי לא ספורטיבי מאוקינאווה. בשיטה עובדים הרבה על מכות ידים ובעיטות וגם על זרימה (flow) נכונה. (תבדוק את הטכניקות תחת Requirments בחלק של Academy). ליצירת קשר: 052-404239 (בעז).

CountDust

New member
מטבע

הטלת מטבע נשמעת לי דוקא רעיון לא רע. יש המון המון שיטות וסגנונות שכולם מושכים, מעניינים ומסקרנים. זאת בעיה שכל מי שעוסק או רוצה לעסוק באומנויות לחימה נתקל בה - הרצון להתאמן בכולן. אני מבטיח לך שאם היית הולך להתנסות באומנויות לחימה נוספות אז היית מתלבט אפילו יותר. אבל, אין מה לעשות, בסופו של דבר אי אפשר להתאמן בקרטה, קונג-פו, אייקידו, נינג'יטסו וקפואירה ביחד, אז צריך פשוט לבחור אחת ולהתחיל להתאמן. כל עוד תהנה בשיטה שתתאמן בה, זה לא ממש משנה שהיית יכול להנות גם מ1000 שיטות אחרות, ואם לא תהנה - תמיד תוכל לעבור לשיטה/סגנון/מורה אחרים.

oxide

New member
החתימה שלך..

שיחקתי פעם במן משחק מיסטי קצר של קלפים וקוביות, שאמור לגלות בך משהו. אני לא בדיוק זוכר פרטים, זה היה ממש מזמן (שנתיים וחצי בערך). בקיצור, בסופו של דבר יצא שאני "הר על ענן".

Dragon Roar

New member
אוקיי. אבל אין לי ממש מה להגיד לך..

אני בעצמי לא מבין את החתימה. רוצה עוד פילוסופיה של ברוס לי?

Dragon Roar

New member
אוקסידי. עוד פילוסופיה.....

אם אני יגיד לך שאני חזק אתה תחשוב שאני משתחצן, אך אם אני יגיד לך שאני לא חזק אתה תידע שאני משקר. היה חסר צורה ותבנית כמו מים. אם תכניס מים לכוס הם נהיים הכוס, תכניס אותם לבקבוק הם נהיים הבקבוק, וכשתכניס אותם לקנקן תה הם נהיים קנקן התה, מים יכולים לזרום או להתרסק, היה מים ידידי השתמש רק במה שעובד, תאמץ אותו מכל מקום שאתה יכול למצוא אותו. ככל ששריריי יהיו יותר רגועים, יותר אנרגיה יכולה לזרום בגופי. שימוש במתח בשרירים כדי "לעשות" את האגרוף, או לנסות להשתמש בכוח מסיבי כדי להפיל בן אדם, יעבוד רק בתוצאה ההפוכה. לרכוש השכלה טכנית היא רק ההתחלה של קונג פו, כדי שלוט בה, אתה חייב להכנס לרוחך. יש הרבה גברים עצלנים בעולם, יש להם בטן גדולה ושמנה, הם מדברים אל כוח הצ'י ודברים שהם יכולים לעשות, אך אל תאמינו לכך אל תכחיש את הגישה הקלאסית, פשוט כתגובה, או שתיצור תבנית אחרת ותלכוד את עצמך שם

oxide

New member
פשוט תהיתי אם למושג "הר על ענן"

יש משמעות כלשהי שאתה יודע עליה. וכן, אני אשמח לעוד פילוסופיה. תודה לך.

Johnny the Doe

New member
אם הבנתי את החתימה נכון

ברוס לי אומר שבהתחלה, לפני שהוא התחיל להתאמן, האגרופים והבעיטות היו פשוטים, משהו מובן מאליו שהוא תמיד ראה אחרים מבצעים אך לא טרח לנסות בעצמו. כשהוא התחיל להתאמן הוא רואה את האגרופים והבעיטות מזווית אחרת לגמרי, מזווית אישית אם תרצה. כאשר הוא נעשה כבר מומחה ומאומן מאוד האגרופים והבעיטות באים לו באופן אוטומטי בלי מאמץ, לכן הוא שוב לוקח אותם כמובנים מאליהם. יש משהו בדבריי?

למעלה