עזרה

דנדי1

New member
עזרה

אני ראיתי שעלו כאן מספר שירשורים על מזונות בזמן מלחמה כרגיל הנשים די תקפו את הגברים (לפעמים בצדק) אני כרגע נמצא בדילמה (ואני מקווה שהנשים יענו לעניין ) הבנות גרות בכרמיאל ובעצם מהיום הראשון של המלחמה עברו לגור איתי רשמתי את הקטנה לקייטנה והגדולה עברה מחברה לחברה במשך שבוע והשבוע רשמתי אותה לחוג שהיא רצתה כל יום לכמה שעות התכנון של הקיץ (לפני שידענו שתיהיה מלחמה) היה שהבנות יהיו איתי כל חודש אוגוסט מהניסיון שלי עם גרושתי אין מצב שהיא תוותר או תקצץ את המזונות לי לא נראה הגיוני שהבנות יהיו אצלי ב100% לפחות חודש וחצי שכל ההוצאות עליי ובמקביל אצטרך לשלם מזונות רגיל מה הייתם עושים במקומי? אגב אל תרשמו לדבר איתה ולנסות להסביר לה בהגיון.....זה לא עובד!!!

אוכלים את הלב ומשלמים

הרי בשאלה שלך כבר ענית את התשובה

חכה אני אבדוק....

הבית השכור שלי הוצף במים והבית של ההורים שלי ריק מאנשים כך שעברתי בנתיים לפה בדיוק חזרתי מהרצאה מדהימה והחלטתי לבדוק מה נשתנה

רגע אמרת לפי ההסכם...

שחודש אוגוסט הילדות אצלך בלי כל קשר למלחמה אז למה שלא תשלם לה מזונות? כך היה בכל השנים מה היום שונה לגבי החצי חודש הנוסף על זה אתה יכול להעמיד לה עובדה לחלק את הסכום כי זה מעבר להסכם לא מוסיפה את העצה לדבר איתה קודם כי בקשת לא להעלות זאת מניחה שכבר שוחחתם

שלי 9

New member
דנדי יש לי שאלה..האם גרושתך מתגוררת

כרגע בכרמיאל? והאם היא משלמת שכירות (סליחה על החטטנות זה פשוט פרט משמעותי לצורך תכנון תשובתי :)...

שלי 9

New member
את לא יודעת שחלק משמעותי מהמזונות

אמור לכסות את הוצאות המדור?

דנדי1

New member
מרשה לעצמי לתקן אותך שלי

חלק משמעותי מהמזונות אמור לכסות את הוצאות המחייה (חשמל, מים, ארנונה, טלפון.....אך לא שכירות לזה יש הוצאות מדור)

דנדי1

New member
אמא שלהן נשארה כמה ימים

נוספים בכרמיאל עד שקטיושה נפלה 2 בתים ליד הבית שלהן מאז היא לא שם הבית שלה (אין שכירות אלה משכנתא שזה אותו דבר )

שלי 9

New member
האמת היא שאני חצויה מאוד בתשובתי

מצד אחד יש סוג של צדק בכך שלא תשלם מזונות כי באמת הילדות איתך חודש מלא! ואתה נושא ברוב ההוצאות הישירות עליהן.. מצד שני..גרושתך צריכה לשלם את המשכנתא, המיסים, ההוצאות השוטפות על הבית (חוץ מכלכלה כמובן וכו'..) אכן דילמה לא פשוטה.. מסקרן אותי מה החוק אומר במקרים מעין אלו..

לעניין הקייטנות

והפעילויות השונות, יש מקומות שמאפשרים לילדי הצפון פעילויות ללא תשלום. מה לעשותבמקומך? לא נראה לי שיש הרבה מה לעשות כל עוד יש פסק דין שמחייב אותך לשלם - ואין הסכמה אחרת שקיבלה תוקף של פסק דין.

RED ROZ

New member
אבל,,,דמי המזונות מיועדים לבנות

ובמצב שהילדות נמצאות אצל האב לתקופה של חודש ,, חודשיים,,, לאיזה יעוד הולכים כספי המזונות?? מן הסתם ,,, הוצאות הילדות לא חלות עליה בתקופה זו , ולכן בכל הקשור לילדות אין הוצאות. אז ,,,אולי לגביו שווה לבדוק תשלום בגין מדור, שבמקרה הנ"ל משולמת משכנתא (כמובן את החלק היחסי). לא מכירה סוגיה משפטית בעניין ,,, פשוט חושבת שהדברים צריכים להתנהל בהתאם לשינויים.

RED ROZ

כאשר בית המשפט פסק דמי מזונות וקבע את הסדרי הראיה, אם לא נקבע שבמחצית מהחופשות שהילדים שוהים עם אביהם יחול שינוי בסכום המזונות, אז לא חל שום שינוי גם בחופש הגדול שנת 2006.

אבל אם הם יכולים

למשל לדבר על זה? מה יקרה אם תתחשב בו קצת? בית משפט מצד אחד ויחסים מצד אחר השאלה על איזה זוג אוזניים יפול ערלות או קשובות. ואני באמת לא יודעת מה טיב יחסהם...

למעלה