אם להתעלם מהעובדה
שאתה חורש דרך נושאים כל פעם שאתה לא יכול לתת תשובה ,ובאמת שאני לא אמור לעודד את זה ולענות אלא להתעקש שתגיב לתשובות שלי בנוגע לשאלה המקורית, (ואני לא צריך אני מקווה באמת להסביר לך למה אני לא מתפוצץ כי אני עשוי מאטומים), ואפילו אם אני אענה על השאלה שלך עכשיו ,אני בסה"כ צריך לומר god of the gaps, כי בלי להיכנס לנושא השאלה שלך אפילו שעברה אבולוציה של יחס הפוך בין הרלוונטיות שלה לאמינות הטענה שלה מביולוגיה לכימיה ולפיזיקה ,את אותו הסבר אלוהי שאתה נותן לתופעות שאתה ואני לא מבינים אני יכול לשייך לפיל ורוד או לאלפי הדתות שקיימות כיום, יש לי את התאוריות שלי אם אתה רוצה לשמוע ,אבל זה לא המקום שלי לענות על אלפי שאלות מגוכחות ובטח שלא להסביר כל דבר שקיים ביקום כדי לשלול את קיומו של אלוהים ,ההפך, ולדוגמא (ופה אני סיימתי את הויכוח המדעי), אם אני אומר לך שאני יכול לנפנף בידיים שלי ולעוף מתי שאני רוצה ,אתה יכול להביא לי הסברים אנטומיים למה זה לא יכול להיות או הסברים ניורופיזיולגיים למה אני משוגע, אבל תמיד יש סיכוי גם אם קטן שטענה היא נכונה ולכן להגיע אליה בדרך השלילה הוא מוטעה, ולכן מה שאני אומר הוא שנטל ההוכחה הוא על אותו אחד שטוען את הטענה, ולא כמו שאתה עושה ,(מנסה להוכיח לי שאני טועה) כי להגיד למישהו שהוא טועה זה דבר אחד וכשדמגוגיות זולות והסברים שמסתמכים על הנחה מראש לא קיימים (כמו במקרה שלנו) זה דבר מבורך אפילו ,לתת הסבר במקום זה דבר אחר ואתה לא רואה את הצורך הזה בגלל שאיך שאתה רואה את זה יש רק מדע ואת אלוהים היהודי ,ומספיק לך להפריך את הסולידיות של המדע (ואתה לא עושה את זה ,אלא אתה מעלה ספק לגביו בזה שאתה מניח שאם הוא משתווה איכשהוא לה' אז צריכות להיות לו את כל התשובות (ובהינתן זמן מוגבל כמו שהיה למדע להתפתח אי אפשר לצפות לחצי ממה שהוא השיג אפילו) ולכן אתה טועה בכך ובאופן תמים או לא תמים (כי להניח שיש רק 2 תאוריות שאחת מהן בהכרח נכונה זאת הדרך היחידה להוכיח את ה' (והרי בגלל שאי אפשר כי הוא לא קיים הכוונה היא להפריך חלק מהמדע שסותר אותו לפחות) כי אתה חושב שה' היא תשובה מלאה יותר כשבעצם הוא לא נחשב תשובה עד שמוכיחים שהוא קיים איכשהוא (ואני לא צריך להמציא לך חלופות כי יש מספיק) ,ובגלל זה אומרים god of the gaps שזה אפילו לא תקף רק לה' , אני מבין את הפרספקטיבה שלך כי גם אני הייתי יהודי אמנם לא דתי אבל מאוד חזק עד לפני כמה שנים ,ואני יודע שבגלל שאתה אוטומטית לוקח בחשבון שה' קיים ,כל פעם שאתה רואה תשובה כמו זאת לטענה שלך אתה חושב שזה מן הסתם תירוץ ואתה חושב "איך אני אוכיח לאידיוט הזה שהוא טועה" ואז אתה מביא עוד משהו שלכאורה מוכיח את ה' ובעצם אתה פסיכולוגית מונע מעצמך להודות ששגית גם אם זה בנושא פשוט שאני בטוח שתקבל (בנושא העין למשל) בעוד מספר שנים כמו שקיבלו את העובדה שהעולם עגול ,כי אתה לא רוצה לחשוב שאתה שוגה גם בדברים אחרים ,ולכן אם לא תמשיך את הויכוח הזה כמו איך שהוא התחיל כדי לקבל תשובה על שאלה ותשתמש בו כדי לתקוף תחומים חדשים במדע שבקושי קיים כדי לזרוק god of the gaps לכל מקום אתה לא תקבל יותר מתגובות על טרולים.