עזרה

kobi wan kenobi

New member
עזרה

אני בדיוק מוריד את הדמו של גירסת האקס בוקס של קוטור 2, אז מי שהוא יכול לתת לי אימולטור טוב?

Hard to say

New member
../images/Emo4.gif אסור לדבר בתפוז

על הורדות ודברים לא חוקיים כגון אילו.

בואנה אתה קשה....

אם כבר בהורדות עסקינן חברים יקרים, בצער רב וביגון קודר אני מודיע בזאת, אתר ליונטוורק נסגר.

Lu Tze

New member
נו, שיהיה.

אז עכשיו במקום ללכת לאתר, לחפש את הדיסק החדש של "לודוויג והסטלנים" וללחוץ על לינק, אנשים יצטרכו להשתמש באופציית החיפוש של התוכנה. איך זה בדיוק ימנע מאנשים להוריד דיסקים?

Lu Tze

New member
אגב,

אם תקראו את התגובות שם תראו הודעות של כל מיני(אני מניח) ילדים בני 12 שאומרים שעל עיקרון הם לא יקנו יותר דיסקים כי סגרו להם את האתר שממנו *הם הורידו דיסקים*.

DDN

New member
זה מה שתקבל מילדים בני 12.

שמבזבזים את הכסף של ההורים שלהם ואין להם ערך לכסף. כשאנשים מקבלים ערך לכסף הם מבינים שלפעמים צריך לתת חזרה כדי לקבל. אני מוריד מוסיקה ישראלית מSONGS.CO.IL (אתר בחסות אקו"ם להורדת מוסיקה בתשלום) אני קונה משחקים שממש מצאו חן בעיניי - את קוטור 1 ו2 קניתי אחרי שהורדתי את 2 וממש אהבתי. אז סגרו את ליון נטוורקס, BOO HOO, יש מספיק אתרים להורדה ברשת. חבל רק שלא כולם יודעים לתת חזרה כמו שהם מקבלים.

MajorWinters

New member
לקנות שירים ברשת../images/Emo5.gif

למה? במה פשעת שזה מגיע לך!? אני מדבר כאחד שעושה את שניהם. אני אוהב להתנסות במוזיקה חדשה ויש לי בערך 50 ג'יגה של מוזיקה וDVD של מוזיקה. ומצד שני, אני קונה בערך 5-8 דיסקים מקוריים בחודש. כשאני מוריד בחינם אני נהנה מהמוזיקה, וכשאני משלם, אני מקבל גם קופסא עם חוברת יפה, ציורים ומילים. כשאתה משלם על שירים באינטרנט, במחיר כולל של דיסק אמיתי- אתה גם מקבל שיר בדיוק כמו שיכולת להוריד חינם, באיכות דחוסה ולא איכותית, וגם לא מקבל שום בוקלט צבעוני... חבל. אז אל תוריד לא חוקי... אבל לפחות את המוזיקה שלך, לך פעם בחודש לחנות דיסקים, תמשש את מה שאתה הולך לקנות, תקשיב קצת בחנות... ההנאה מובטחת

DDN

New member
ההבדלים.

כשאתה מוריד את השיר, אתה מוריד אותו באיכות דגימה של 192KB או 256KB, האיכות שבה הוא מגיע על התקליטור. כמו כן, הדיסק החדש של מוקי עלה לי 35 ש"ח להורדה, לעומת כ70-80 ש"ח שהוא עולה בחנות. דבר נוסף, אני במילא שומע מהמחשב, אז למה לי עוד דיסק ועטיפת פלסטיק? סתם עוד "זבל" בחדר (ד.א, אם אתה מוריד דיסק שלם, יש לך את האופציה להוריד את העטיפה שלו ואת שאר מה שבפנים) מה אתה מקבל כשאתה מוריד מוסיקה מהרשת - את אותה מוסיקה, בזול יותר וידידותי יותר לסביבה. אה כן, קרס לך המחשב? היות ויש לך שם "חשבון" אתה יכול לחזור ולהוריד את המוסיקה אותה קנית שוב ושוב עם המשתמש שלך והסיסמה שלך.

DDN

New member
למה לעודד אותו לדברים לא חוקיים

כשהוא מתעניין בפתרונות חוקיים?

funkey monkey

New member
די, תמו ימי קניית הדיסקים.

במילא האמנים לא רואים מזה גרוש (תכלס, כמה כבר אתם חושבים שהם רואים מזה?) ואומנים מובילים כמו אינפקטד משרום למשל עושים את כל הכסף שלהם מהופעות. תאמין לי שבעזרת שיתוף הקבצים מספר המעריצים רק גדל. (למשל אסף אמדורסקי שנותן לשמוע את השירים שלו ולהוריד קליפים דרך האתר שלו) חוצמזה בנוגע למשחקים - אפילו הד ארצי עוד לא החליטו מה אנחנו קונים - רישיון לתוכנה או דיסק פיזי. בכתבה שקראתי הם רצו לקחת למישהו 230 ש'ח (שבמקור זה עלה לו 260 ש'ח) רק כדי להחליף דיסק של סאן אנדראס שנשרט. מה למדים מזה? שהתוכנה שווה 30 שקל. לכן כבר הלגיטימציה שלהם להטיף לנו ירדה.

DDN

New member
אני לא בהכרח קונה מהד ארצי.

אני מעדיף את ההוצאות המקוריות של המשחק. אם הם לא החליפו דיסק שנשרט ולא עובד, והבחור הציג את הקבלה שלו, זה כבר לא בסדר מצידם. בכל מקרה, אם המקרה נכון, הם טעו פה בגדול, הד ארצי. אני אומר לך בדיוק מה אתה קונה - רשיון לתוכנה. כל תוכנה גדולה שמכבדת את עצמה (כמו תוכנות של מיקרוסופט), הצעת מחיר מגיעה בצורה כזו: חלונות XP פרו MOLP - מחיר ליחידה 180 דולר. מחיר מדיה: 30 דולר. אופיס 2003 - מחיר יחידה 330 דולר. מחיר מדיה: 30 דולר. מה זה אומר? שהעלות הגדולה היא על הרשיון לשימוש בתוכנה, עלות המדיה קטנה (למרות ש30 דולר זה לא קטן)

funkey monkey

New member
30 דולר?

בחישוב מהיר זה כמעט 150 ש'ח. חלק את זה ב100 ועדיין זה פי 2 ממה שדיסק ריק עולה. תוסיף קופסת קרטון (בסטוקים שהם קונים את זה - לא יותר מדולר לקופסא) הדפסות וכדומה - לא יותר מדולר ליחידה. צריך לשים מס על דיסקים לצריבה, בדומה כמו שעשו בחוק הקלטות, ולתת לאנשים לצרוב מה שהם רוצים לשימוש עצמי. את המכסה הזו לתת לחברות התקליטים שישבו בשקט. או לחלופין - לשלם 100 ש'ח בשנה לספק האינטרנט ואלו ילכו אל חברות התקליטים. נגיד ויש חצי מיליון משתפי קבצים בישראל (מתוך 1.5 מיליון שמחוברים לאינטרנט)? חצי מיליון ש'ח בשנה זה מכובד מאוד לחברות התקליטים, וסביר להניח יותר ממה שהם מרוויחים ממכירת דיסקים.

DDN

New member
סגרתם את החשבונות מהארץ?

אני לא מאמין שתהיה עם זה בעיה.

Heathen Dawn

New member
אבל היא לא באיכות CD

אלא אם כן הם נותנים לך להוריד קובצי FLAC. לא נפוץ ביותר. גם MP3ים לא נפוצים, מפני שאין עליהם שום ניהול הגבלות דיגיטלי (Digital Restrictions Management, או DRM בקיצור). אז רוב הקבצים שאפשר להוריד מחנויות המוזיקה הם גם עם דחיסת lossy ירודה, דבר שכל מי שיש לו אוזניות טובות יכול להבחין בו, וגם עם DRM, שממנו אני מתרחק כמו מאש (ראה מאמר שלי). אז אני קונה דיסקים. אמת, חבל לי על המקום שהקופסאות האלה לוקחות, אבל בשביל איכות CD וחוסר הגבלות שימוש זה שווה את זה. אם אני קונה ערכה של שני דיסקים, אני יוצר ממנה קובצי FLAC (דחיסת lossless, איכות כמו ה-CD בדיוק, בחצי מהמקום של קובצי ה-WAV המקוריים) וצורב את הכל על דיסק אחד.

DDN

New member
נוטה לא להסכים.

בSONGS.CO.IL אתה מוריד קבצי MP3, הם באיכות מצויינת (דגימה של 192K) ובלי שום הגבלת העתקה וכו'.

Heathen Dawn

New member
"קרוב לאיכות CD" זה לא "איכות CD"

אין שום דרך שקובצי קול בפורמט MP3 או Ogg Vorbis או כל פורמט lossy אחר יהיו באותה איכות כמו ה-CD המקורי, שהרי הקידוד אליהם מאבד מידע כדי לחסוך במקום. איבוד המידע הזה מורגש ככל שיש לך ציוד שמע יותר טוב. האוזניות שיש לי, מרגישים בהן את ההבדל בין שמיעה מה-CD לבין MP3 בקידוד 192kbps. אני מקודד את רוב המוזיקה שלי ל-Vorbis בקידוד 192kbps, דבר שמספיק להשגת שקיפות (transparency, המצב שבו אתה לא שומע את התוצאות של דחיסת lossy) לרוב המוזיקה, ובכל זאת יצאו לי כמה שירים ששמעתי בהם הבדל, ועל כן לא הייתה לי ברירה אלא להשתמש ב-FLAC כדי לשמר את האיכות. "איכות CD" אמיתית אפשרית רק בקובץ לא דחוס (כמו WAV) או בדחיסת lossless (כמו FLAC). אם אתה לא מרגיש הבדל בין MP3ים בקידוד 192kbps לבין ה-CD המקורי, אז קרוב לוודאי שהאוזניות או הרמקולים שלך לא מן האיכותיים ביותר.

למעלה