עזרה!

smady by

New member
עזרה!

אוקיי- בגלל ביקורות מאוד מאוד טובות על הספר "מישהו לרוץ איתו" ועל המחבר שאף-פעם לא קראתי את הספרים שלו- הלכתי וקניתי (קצת קשה להשיג באיזור אלא עם קונים- אין הרבה סיפריות) את הספר... קיצר התחלתי לקרוא וגילית שאני מאוד *לא* אוהבת את הכתיבה של גרוסמן... הוא מדלג יותר מידי בלי סימנים מובהקים לדילוג בין סיפור לסיפור- פשוט יורד שורה למטה! והוא גם לא הכי מפרט במילים- למשל- "החליטה לקחת את ה.." ולא "היא החליטה לקחת את ה..." וזה ממש מעבצן אותי ומוריד מהערך של הכתיבה לדעתי... אז השאלה היא- 1. עוד מישהו פה מרגיש כמוני?? 2. כדאי לי להמשיך את הספר? (הגעתי לעמוד שישים ומשהו אבל אמרו לי שהעלילה יפה מאוד ואני לא יודעת אם כדאי למרות שכל מה שאני מצליחה לחשוב בזמן הקריאה זה כמה שאני לא אוהבת את הכתיבה...)

Rivendell

New member
גם אני לא אוהבת את גרוסמן במיוחד

קראתי את "יש ילדים זיגזג" וממש לא התרשמתי, ואח"כ ניסיתי גם את "שתהיי לי הסכין" ופרשתי תוך 70 עמודים. אמרו לך, אז אמרו. אז מה?
זה שמישהו אהב ספר מסויים זה לא מחייב גם אותך לאהוב אותו. אם תספרי מה כן קראת ואהבת, אני אשמח לנסות להמליץלך על דברים אחרים שאולי תאהבי גם כן.

slevinger

New member
../images/Emo32.gifיער נורבגי

פעם שאלו אותי, מה עשינו לפני שהביטוי "חבל על הזמן" נכנס לסלנג שלנו, במה השתמשנו??? אז עניתי "שאין מילים בפי להביע את תדהמתי" נראה לי הכי קרוב במשמעותו, וזה המשפט הכי מתאים שאני מוצאת לנכון להגיד כעשיו על הרוקי מוראקמי. אין לי מה להוסיף על מה שכבר נאמר עליו כאן, אני עדיין שבויה בקסם ובעצב של הספר - שעתה ,משסיימתי אותו - אני מבינה את המשמעות הכפולה של שמו, ולא אפרט למען האחרים שעדיין לא קראו. תודה ריוונדל על המלצתך החמה!

Rivendell

New member
אוח, איזה כייף לשמוע ../images/Emo99.gif

אני תמיד אוהבת לשמוע על עוד מישהו שקרא והתאהב. אם יבוא לך, תכתבתי כמה מילים ואני אוסיף למאמר!

גילי בת

New member
אממממ

טוב אז ככה הספר מישהו לרוץ איתו זה אחד מהספרים שהכי אהבתי ועד אתמול שנכנסתי לפורום הזה כל מה ששמעתי מאנשים על הספר זה תגובות חיוביות ופה ראיתי רובן שליליות... אני אישית אולי אוהבת את הספר כי אני די מתחברת לדמויות וגם אהבתי את צורת הכתיבה שפעם מספרים על הדמות הזאת ופעם על השניה והכל במקביל.. לדעתי כדי לך להמשיך לקרוא את הספר עוד ואם בעמוד 120 (אין קשר לעמוד הספציפי) הוא עדיין לא ימצא חן בעינייך אז כנראה אין לך אישית טעם להמשיך בו... יום טוב

siv30

New member
מספר פעמים החוותי דעתי על גרוסמן

אני דווקא קראתי את שתי הנובלות שלו שרוכזו בספר "בגוף אני מבינה". לצערי, טרם התגברתי על הטראומה של הקריאה ואפילו אימצתי לי אותו כתירוץ למה אסור לי לקרוא ספרות מקור.

גילי בת

New member
אני קראתי

רק את "מישהו לרוץ" של דויד גרוסמן אבל שמעתי המון דעות על הספרים שלו בכלל וכל מי ששמעתי לא אהב את הספר ב"גופי אני מבינה" אבל משאר הספרים שלו התלהבו... אז כנראה שזה לא ספר מייצג

siv30

New member
יתכן שאת צודקת עבורך, עבורי כנראה

שאין עתיד. גם צעדים בוני אמון עם ספרות מקור לא עזרה לשכנע אותי שיש בספרות מקור משהו שווה או גובר על האיכויות שיש נניח לספר כמו "הנרות בערו עד כלות" שהשאיר אותי דבוקה אליו במשך שעתיים תמימות. מצטערת שזה נשמע ככה, אבל יש מליוני ספרים בעולם, אין לי זמן מיותר לבזבז על ספרות מקור בזמן שסופרים כמו שנדור מראי או ג.ג מרקס מחכים לי מעבר לפינה. אולי שהספרות העברית תתבגר ותקבל את האכויות שיש לדוגמא לספרים כמו חולית, "מקרה ידוע מראש" ועוד רבים וטובים, אני אחזור אליה (מה שלא סביר שיקרה כי בטח עד אז אני אתפגר).

siv30

New member
הוא היה חלק מסאגה רצופת ספרות

מקור שגרמה לי בחילה וחלחלה |איקון של כמעט מקיאה|...אני קוראת מידי פעם ספרות מקור, אבל מחברי הזיבלונים הישאליים מבחינתי מתעלים מעל לרוב הסופרים הישראלים. אולי צריך להודות שבזה אין צורך בכישרון, אפשר לכתוב קיטש ושכולם יהנו לקרוא.

דוסטו

New member
נו, הפעם אני מסכים עם הפאגנית

איך אפשר לפסול את כל הספרות בעברית על סמך סופר מסוים? יותר מזה - סופר שכתב ספר לא טוב, אין זה אומר שבעבר או בעתיד לא יכתוב טוב. SV רוצה רשימה של ספרות מקור מצוינת?

slevinger

New member
למה, למה לרמוס ?

זה שאת מעדיפה את סופרי העולם על שלנו, מקובל עלי (גם אני). זה שיש מיליוני ספרים מרתקים בעולם, ברור לי ואיזה כיף לנו שיש (מה היינו עושים אם לא?) אבל למה, למה לרמוס ברגל אחת את הספרות העברית כולה בשל כך??? אם הספרות העברית וסופרינו הם כל כך גרועים, זבל, בוסר, כפי שמשתמע מדבריך ולא רק מדבריך (גם אחרים כתבו משהו בנוסח זה), מדוע הם זוכים לתהודה גדולה בעולם ומתורגמים למספר לא קטן של לשונות??? האם אין זה אומר דרשני? האם אין בארצות של אותם סופרים מעולים ומפורסמים שאנחנו קוראים את ספריהם, סופרים שהם פחות טובים או גרועים? אני בטוחה שיש, אבל אינני בטוחה שאזרחי אותם מדינות קוטלים את כל הספרות שלהם בגללם. איזה טבע יש לנו הישראלים, לרדת על כל נושא, לרמוס ולקטול כל חלקה טובה??? רק בגלל שנורא רצינו להיות אור לגויים ונכשלנו??? ואיננו יכולים לשאת את ה"חרפה"? בואו ניזכר בעובדה קטנה אחת ,אבל חשובה, שהספרות העברית המודרנית היא ספרות צעירה, צעירה מאוד (בת עשורים בודדים),ואולי לפי זה אנחנו צריכים לשפוט ולהעריך אותה, וגם לתת לה צ'אנס, לא???

arandiera

New member
ועגנון?

ועוז ויהודית קציר ואג"ר ואפלפלד ועוד רבים וטובים אחרים? אם את הספרות העברית המודרנית את פחות אוהבת (יפה אמרו שזו ספרות צעירה ופחות מנוסה) את יכולה לחזור הרחק למקורות, אבל לומר שהספרות העברית פחות טובה מכל ספרות אחרת, שמארקס עדיף על כל יוצר ישראלי??? זו לא רק הכללה, זה לא נכון ולא הוגן, מעבר לזה שלדעתי שיש יתרון של ממש לקרוא ספרים בשפה שבה הם נכתבו, כך שאם עברית היא לא שפת האם שלך אז זה עניין אחר, אבל אם כן, לדעתי לוותר על ספרים בשפה בה הם נכתבו זה הפסד בפני עצמו. יוצרים ישראלים זכו בפרסים ובהכרה בינלאומית ולא לחינם, התפתחות הפסרות העברית היתה מהירה ודחוסה אבל הולידה יצירות מופת. מופת אני אומרת. ואני מתעקשת גם לכל המבזים את גרוסמן למיניהם, המתעקשים שספר הדקדוק הפנימי הוא זבל (סליחה??), גם מי שלא אוהב אותו נדמה לי שאין עוררין שהוא לא כותב זבל (אולי טעון שיפור וגם זה בגבולות) ויש לו יצירות שהן טובות במיוחד (בחייכם - מה עם עיין ערך אהבה?) ועמוס עוז? גם לג"ג מארקס הנפלא יש את "ידיעה על חטיפה" (מ-ש-ע-מ-ם!!) וחלק מהסיפורים ב"ארנדירה התמה" תמוהים משהו, גם קאמי כותב לעיתים יותר מניפסטים מאשר סיפורים, זו סיבה לפסול??

arandiera

New member
אביגור רותם גבריאלה?

שיבוש אותיות של קלדנית מנוסה. אל תכעס, דווקא קיוותי להרשים אותך.. (תראה אתה שוב גורם לי לצחוק

דוסטו

New member
אוהה, איך הרשמת אותי ../images/Emo8.gif

את יודעת - החיים זה לא רק מהספרים, נכון ?
שנינו יודעים.

למעלה