עזרה!!

inbar86

New member
עזרה!!

1. מהי פונקציית זהות? 2. מהי איזומטריית השיקוף של הישר x=3? 3. אם F סיבוב בזוית טטא מעלות סביב הנקודה(x,y) האם אם F^-1 אז טטא היא 1 חלקי תתא? תודה על העזרה!!!

Fingertip

New member
עזרה.

1. פונקציית זהות: פונקציה שלא משנה את הארגומנט שלה. כלומר: f(x)=x (כאשר x הוא לא בהכרח מספר, אלא עצם כלשהו) נהוג לסמן את פונקציית הזהות ב-I (זה בא מ-Identity) 2. איזומטטריית השיקוף של הישר 3 היא: (f(x,y) = (-x+6,y בעיקרון, אם תיקח מראה דו-צדדית ותניח אותה על הישר x=3 אז המישור שתראה בשני צידי המראה הוא התמונה של הפונקציה. 3. לא בדיוק הבנתי את השאלה, אבל תשובה שיכולה לספק היא: אם f היא איזומטריית הסיבוב ב-t מעלות עם כיוון השעון, אז האיזומטריה ההפוכה ל-f היא סיבוב ב-t מעלות נגד כיוון השעון, או במילים אחרות, סיבוב ב-t- (מינוס טי) מעלות עם כיוון השעון. מקווה שעזרתי. אהד.

inbar86

New member
עוד משהו

כן זה עזר. אבל עוד משהו: אמרת שאם יש F בחזקת מינוס אחד אז זה הופכים את הכיוון של הסיבוב. אז מה קורה כשיש לי F בחזקת מינוס 2 או מינוס שמונה למשל? ולגבי איזומטרית השיקוף, אני יודעת שזאת התשובה אבל כשעשיתי את הדרך לפתרון זה לא מה שיצא לי: (f(x,y)=2((x,y)(0,5))(0,5)/25 -(x,y ומזה יוצא ש (f(x,y)=(-x,y

Fingertip

New member
את מבלבלת פה כמה דברים....

יש שני סימונים לאותו הדבר... F בחזקת מינוס 1 זה גם הפונקציה ההפוכה ל-F, וגם אחד חלקי F. כאשר מדברים על איזומטריות, אין משמעות למשמעות "אחד חלקי F" בגלל שחילוק נקודות במישור אינו מוגדר. כלומר, התמונה של F היא נקודה במישור, ועכשיו צריך לעשות "אחד חלקי נקודה במישור" - אין לזה משמעות! לכן, המשמעות היחידה האפשרית היא הפונקציה ההפוכה ל-F. אין בכלל על מה לדבר עבור F בחזקת 8-, אלא אם משתמשים באינטרפרטציה הבאה: F בחזקת 8 זה הפעלת F על נקודה, ואז הפעלת F על הנקודה שהתקבלה וכך הלאה שמונה פעמים. כלומר, הרכבת F על עצמה 8 פעמים. במקרה הזה, אם F היא איזומטרית סיבוב ב-t מעלות, הרי ש-F בחזקת 8 היא איזומטריית הסיבוב ב-8t מעלות. לכן הפונקצייה ההפוכה ל-F בחזקת 8 היא סיבוב ב-8t- מעלות. אולי כשסמנו F בחזקת מינוס שמונה התכוונו ל"פונקציה ההפוכה לפונקציה המתקבלת מהרכבת F על עצמה 8 פעמים". בקשר למה שעשית, לא ברור לי כל כך מה עשית... אבל איך אני הגעתי לזה: יש לנו נקודה (x,y). התמונה שלה ע"י איזומטריית השיקוף היא נקודה שבה שיעור ה-y נשאר קבוע, אבל ממחסרים ממנה פעמיים את המרחק בינה לבין הישר x=3. כלומר: (f(x,y)=(x-2(x-3),y)=(3-x,y מקווה שעזרתי. אהד.

למעלה