עזרה...

guy000

New member
עזרה...

שלום לכולם, רציתי להיעזר בכם בהסברים לגבי עבודה בסנגוריה או בתביעה. באופן כללי, המשיכה שלי היא לפלילי- כמובן שבמהלך הלימודים ייתכן ויהיו לי תובנות חדשות. תקנו אותי אם אני טועה, אבל לפי הבנתי: עבודה בתביעה משמעה בפרקליטות- הרשעת נאשמים. עבודה כסנגור פלילי- דרוש מן הסתם אופי שונה לתפקיד, לא? איך זה לחיות כתובע? ואיך כסנגור? עושה רושם שכשאתה תובע אתה מרגיש שאתה "מציל" את העולם וכסנגור קשה יותר לחיות עם זה... תודה מראש על התגובות.

PIonit

New member
אני חושבת שלפני שמחליטים לאיזה "צד"

צריך רוצים להצטרף- צריך להיסגר על זה שרוצים לעסוק בתחום הפלילי. אין ספק שמדובר בתחום מרתק ומגוון, אבל- א. המציאות לא מאוד דומה לכל הסדרות בטלוויזיה
ב. בתחום הפלילי עיקר העיסוק הוא יותר בפאן העובדתי ופחות בתחום המשפטי (כלומר באופן כללי ופשטני, יותר מתעסקים במה קרה, עובדתית, ולמצוא איך להוכיח את זה וכו' ופחות עיסוק משפטי כבד ומורכב, למרות שגם תיקים פליליים יכולים להיות לחלוטין לא פשוטים (למשל בעבירות צווארון לבן- עבירות כלכליות..). אולי לזמן ההתמחות זה לא נורא, אבל מצד שני יתכן שעיסוק כזה במשך זמן ממושך יכול פחות לעניין. יחד עם זאת, כמובן שניתן לעבור מאחד לשני ושום עיסוק הוא לא מוחלט במובן הזה.. ג. התחום הפלילי מאוד קשה במישור הנפשי (לדעתי) לאלו שעוסקים בו. לקרוא ממצאים של נתיחת גופות, דו"חות חקירות ילדים על עבירות מין וכו' או צפייה בתמונות קשות של זירות פשע- הם לא דבר פשוט. כמובן שעם הזמן מפתחים סבילות לכל זה, אבל עדיין צריך להיות מוכנים לאופי העבודה ולהבין אם באמת מוכנים לזה. לגבי השאלה שלך- אני לא עוסקת בתחום הפלילי אבל אני חושבת שסניגורים יענו שלכל אדם זכות לייצוג ולהוכחת חפותו ולכן הם יירתמו וייסעו לכל אדם ויחיו עם זה לגמרי לא רע..

guy000

New member
אני יודע אבל..

אני חושב שמאחר והתחום הפלילי כן מרתק אותי, למרות כל ההסתייגויות המוצדקות הנ"ל, הדילמה שלי היא באיזה צד של המתרס לעבוד. אין ספק שלהיות סנגור פלילי זה גם משרת את הצדק במובן מסויים, אבל בכל זאת ישנם מקרים שאתה יודע שאתה עובד עם אנס/רוצח/פושע ואתה זה שעלול לגרום לכך שהוא בסופו של יום יתהלך בחופשיות ברחובות. מצד שני, תקני אותי אם אני טועה, עבודה בפרקליטות היא בעל אופי שונה, אתה בעצם עובד מדינה והסיכוי להתקדם הוא נמוך יותר מאשר בשוק הפרטי..?

PIonit

New member
תראה

להיות עובד מדינה כולל בחובו יתרונות וגם חסרונות. אין ספק שאופציות הקידום בכלל, וגובה השכר בהמשך הדרך בפרט, הם לגמרי בעוכרי השירות הציבורי לעומת הפרטי. זה שיקול שצריך לקחת בחשבון. אני לא יודעת לומר מהו אופי העבודה כמתמחה או עו"ד במשרד פלילי, באם לא מדובר בעבודות של 11-12 שעות ביום יתכן שבאמת אין הבדל קריטי מבחינת השעות בין השניים, ולכן מבחינת שכר זה משתלם יותר לפנות למגזר הפרטי.

guy000

New member
שאלה נוספת..

לדעתך עבודה בפרקליטות היא נובעת כתוצאה מתנאים מסויימים או אידיאולוגיה??

עידוdee

New member
התייחסות

דבר ראשון, אם אתה רוצה לקבל חוות דעת על אך זה להיות עורך דין (בין אם סנגור או קטגור) אתה צריך לפנות לעורכי דין. רוב המשתתפים בפורום הזה הם או סטודנטים או מועמדים או מתמחים. דבר שני, אני לא חושב שיש כזאת הפרדה דיכוטומית בין אופי של סנגור לבין פרקליט מדינה, במיוחד לאור העובדה שהמדינה לא חסינה מטעויות (הרשעות שווא, לא חסר), וגם הסנגור מגן על לא מעט אנשים שהם באמת חפים מפשע.

guy000

New member
....

למרות שרוב חברי הפורום הם סטודנטים/מועמדים/מתמחים, בחרתי להעלות את השאלה כי אני מאמין שאני לא הראשון שמהרהר בנושא. אבל מצד שני, זה גם רעיון טוב להתייעץ עם עורכי דין בפועל. תודה על התגובה.

guy000

New member
קיבלתי!!

רשמתי לעצמי לקרוא אותו, כנראה שהגיע הזמן..

למעלה