עזרה

scorpia88

New member
עזרה

אהלן אני מתלבטת אם ללמוד משפטים או לא. המון דברים מעניינים אותי,ודווקא לגבי משפטים אני לא בטוחה. משפטים מעניין אותי כי אני אוהבת להתעסק במה צריך להיות החוק,יותר ממה הוא בעצם ואיך משתמשים בחוק הקיים. מעניינות אותי דילמות,התנגשויות בין זכויות..וזה יותר בתחום המנהלי-חוקתי-אזרחי.בתכלס, אני עוד אחת מהאנשים האלה שמחפשים את הצדק,שינוי חברתי - ואם וכשאני ארצה להגיש הצעות חוק,אני אצטרך את הידע הזה. אני מאוד מאמינה בלעשות שינויים במערכת החינוך,רווחה,כל העניין של דת-מדינה - ואי אפשר לעשות את זה בלי לעגן את זה בחוק. אבל הבעיה היא שבשביל זה אני חושבת על משפטים,ולא כדי להיות עורכת דין (אלא אם כן זה ממש במשפטי בג"צים המעניינים,אבל זה קצת לא ריאליסטי כרגע, ואני תוהה אם שווה לי ללמוד תואר שהמון קורסים לא מעניינים אותי (קניין,מיסים,חוזים,כל אלה) וכשאני כמעט בטוח לא ארצה להיות עורכת דין. אני פשוט רוצה לעשות שינויים,ואין מה לעשות, הידע עוזר. חשבתי לללמוד פסיכולוגיה או חינוך ופוליטיקה וממשל או לימודי מדינת ישראל,להתמקצע בניהול תכניות חינוך,רווחה,ומשם לנסות להגיע לתפקידים ציבוריים. מה אתם חושבים? החומר באמת מתאים למה שאני רוצה? כי ממה שאני מבינה,משפטים בפרקטיקה לפחות,פחות מתעסק במה שצריך להיות החוק. קראתי קצת ממבוא למשפט ואפילו שם היה כתוב שמתבססים,גם במשפטים מאוד חשובים,על מה שכבר קיים בחוק, ואם יש ואקום,משהו לא מוגדר אז מעבירים את זה לכנסת (שזה הגיוני,פשוט לא יודעת אם זה מתאים לי). דעות?

הייתי שם

גם אני הגעתי ללימודי המשפטים בלי שום רצון להיות עו"ד, ובמהלך הלימודים התעניינתי בעיקר בתחום החוקתי. בכל הזדמנות שהיתה לי לקחתי קורסי בחירה בנושאים כמו זכויות אדם, מיעוטים, הגירה, דת ומדינה וכד', אבל יחד עם כל אלה סבלתי מאד בקורסים האחרים כמו קניין, תאגידים, נזיקין וכל השאר וממש הייתי צריכה לסחוב את זה. זה נחמד מאד שאת באה עם גישה של "לשנות את העולם", אבל קחי בחשבון שאת כרגע נמצאת בשלב התמימות. אני לא רוצה לנפץ לך את האשליות בעיקר כי גם אני באיזשהו מקום עדיין נמצאת בשלב הזה, אבל יכול מאד להיות שתתקלי בקשיים רבים בפרקטיקה כדי להגיע למקום שעליו את מדברת ולכן רצוי לא לפתח יותר מדי ציפיות. אחרי שאמרתי את זה, אומר שאני דווקא כן חושבת שאת צריכה ללמוד משפטים. לאו דווקא כדי להיות עו"ד ולאו דווקא באופן בלעדי - גם תחומי הלימוד האחרים שמנית יכולים רק להוסיף לך, אבל אני בטוחה שיסכימו איתי כולם כי למרות המצוקה במקצוע הזה משפטים זו השכלה חשובה ובסיס טוב כי כל מה שזז במדינה הזאת מורכב מהחלטות, חוקים ופסקי דין וחשוב להיות מודעים לדרך שבה דברים מתנהלים. בכל מקצוע לימודי יש דברים שיעניינו אותך יותר וכאלו שפחות אבל זה טבעי, אני לא חושבת שיש משהו שאת יכולה ללמוד שלגמרי יתפוס אותך 100% ולכן גם אם יש קורסים שנראים לך פחות מעניינים זה לא נורא כי זה חלק ממכלול שלם. חוץ מזה, במהלך הלימודים את יכולה להתנדב בכל מני פרויקטים וקליניקות למען הקהילה (שחלק מהפקולטות מאד מעודדות), וגם אחרי הלימודים אדם בעל השכלה משפטית יכול לתרום הרבה לכל מני עמותות וארגונים לשינוי חברתי, בין אם את עושה זאת במסגרת התמחות כדי להיות עו"ד, ובין אם את עושה זאת בהתנדבות או כ"משפטנית" ולא עו"ד. בכל מקרה - שיהיה בהצלחה. :)

scorpia88

New member
אם אפשר לשאול

מה את עושה עכשיו? :) היום חשבתי על זה עוד קצת.כעקרון,מה שאני יכולה לראות את עצמי עושה זה לשלב את מה שמעניין אותי בפסיכולוגיה וחינוך,אבל עם מנהל: יוזמת תכניות מניעתיות (כל תופעה חברתית מעניינת אותי,אז זה יכול להיות במגוון תחומים) או טיפוליות קהילתיות או בית ספריות (בעירייה,מועצה מקומית,או משרד החינוך\רווחה),גיבוש תכניות כלשהן לשיפור מערכת החינוך.בעצם כל דבר שאני אוכל להיות אחראית עליו בעירייה בעניין חברתי יהיה מעניין.עבודה בעמותה לשינוי חברתי (ששם מאוד מתחבר לי משפטים,לעשות מחקרים ולהגיש הצעות חוק כמו מכון אדווה), או באמת חלום רחוק ולא בטוח שריאלי,להיות בכנסת. בנוגע לעריכת דין,התחום היחיד שאני רואה את עצמי עובדת בתור עו"ד זה באמת בבג"צים המעניינים..אבל זהו. ושפיטה זה משהו שנראה לי מרתק. אבל הרבה יותר מושך אותי התחומים האחרים שציינתי,לפחות כרגע. בכל הנושאים שאני מסתכלת עליהם בקורסים למשפטים- נזיקין,חוזים,דיני עבודה,תורת המשפט,דיני משפחה וקוראת קצת מהחומר - אני מאוד נהנית מההתחלה,בשאלות הפילוסופיות יותר,ותמיד עולה לי השאלה,מה צריכה להיות ההגדרה למשפחה?מה צריך להיות האחריות של המעסיק? איך אפשר לשפר את זה? איך אפשר "להפיל" על תאגידים אחריות חברתית? מה צריכה להיות שיטת הבחירות? ובגלל זה אני תוהה אם משפטים מתאים לי,מבחינת עניין ומבחינת וכמה זה יעזור לי אחר כך,ואם זה. כי ממה שקראתי בפסקי דין הכל כך כך..מוגדר וסגור. כמובן שתלוי במורכבות המשפט,אבל עדיין..האופציות האחרות שאני חושבת עליהן זה פסיכולוגיה ומדעי המדינה או לימודי מדינת ישראל בב"ש. אז ממה שציינתי,כמה אני אפסיד אם אני לא אלמד משפטים? כמה זה קריטי לי?

זה מסובך

אני בהחלט יכולה להזדהות מאד עם מה שאת כותבת, הדברים האלו מעניינים גם אותי וגם אני רואה את עצמי עובדת כעו"ד רק בנושאים מאד מסוימים וסולדת לחלוטין מכל התחום הנזיקי-מסחרי-אזרחי. אני ספציפית עשיתי הרבה טעויות בדרך ולכן אני תקועה עכשיו חצי שנה אחרי סיום התואר בלי התמחות. הייתי מוכנה למכור כליה וחצי כבד בשביל להתמחות בתנועה לאיכות השלטון, או נציבות שוויון ההזדמנויות בעבודה או מקומות דומים, אבל התחרות היא כ"כ גדולה שזה כמעט בלתי אפשרי להתקבל למקום כזה אלא אם כן את מתכננת את זה מראש ובונה לעצמך נתונים שיעשו אותך אטרקטיבית למקומות כאלה - התנדבות, קליניקות, תואר נוסף, קורסים רלוונטים וכד' - אולי זה מה שכדאי לך לעשות. בעיקרון יש הרבה מקומות במגזר הציבורי שאפשר לעבוד בהם על שינוי חברתי - עמותות, משרדי ממשלה, גם בכנסת יש מתמחים, גם במשרד המשפטים. אבל שוב, קחי בחשבון שקשה מאד להתקבל לשם. אני חושבת שהשכלה משפטית יכולה רק להועיל לך לפי כל מה שתיארת ובייחוד אם את משלבת את זה עם תחום נוסף. כל שינוי שאת רוצה לעשות, במיוחד אם הוא רחב היקף, עובר דרך המשפט. גם אם את רוצה לעזור לחלשים העזרה היא בעיקר משפטית - תנסי להכנס לכל מני אתרים של עמותות וארגונים למיניהם ותראי שהרבה מהעומדים בראשם או המעורבים הם עורכי דין. אולי לאדם מבחוץ זה נראה שהכל מוגדר וסגור אבל כשקוראים פסקי דין ומבינים את ההתפתחות שלהם אפשר לראות שהשופטים לפעמים משחקים עם החוק כמו פלסטלינה, ככה שהכל בעצם פתוח לפרשנות וגמיש. אבל שוב כמו שאמרתי - את חייבת לתכנן את המסלול שלך מראש מתוך מטרה להגיע בסופו של דבר למקומות הללו ולא להתאכזב.

למעלה