עזרה

Nobilis

New member
ירון...

אני מנסה לקחת אותך ברצינות, אבל לא ממש מצליח. קראת את המידע באתר הממשלה השוויצרית? בשבילך, שוב (תקרא, יש שם תשובות להכל): http://www.bfm.admin.ch/bfm/en/home...er_eu/eu-17_efta/faq_-_haeufig_gestellte.html אני מכיר אזרחים אירופיים שעברו לשוויץ. הפרוצדורה (מאז 2002) אכן פשוטה להפליא (בשביל אזרחים אירופיים, כמובן, לא בשביל מי שאינם אזרחים כאלו). בדיוק כמו בשאר האיחוד האירופי. ואגב, אזרחים שוויצרים נהנים בדיוק מאותן הזכויות במדינות האיחוד.

Nobilis

New member
ודגש חשוב

אני לא אומר שהגירה לשוויץ (או לכל מדינה אחרת) היא קלה. מציאת עבודה, התאקלות במדינה זרה, קשיי שפה, כל אלו הן בעיות משמעותיות, ודורשות הכנה נפשית, פיננסית, וכו'. כל מה שאני אומר הוא שעבור אזרחים אירופיים (ובעיקר כאלו ממדינות האיחוד "הישן") אשרת שהיה ועבודה זאת לא הבעיה. זה הכל.

סליחה

עניתי לך ביהירות והתנשאות שלא הגיעו לך התעצבנתי על השטיות שאנשים כתבו אבל זה לא תירוץ סליחה לא הגיע לך תשובה כזו ירון

yoav7777

New member
מה שבאופנה בשנה האחרונה זה להשתלח באנשים

להפיץ שקרים ולרדת עליהם. ולחשוב שהוא הוציא תואר פרופ' באיך להסתדר באירופה עם פספורט אירופאי. אני מציע לך לחזור לאחור ולקרוא את התגובות שלו ולהבין שהוא זה שמשתלח באנשים... אם אני הייתי מנהל הפורום מזמן הייתי חוסם אותו. ההתנהגות שלו מתחת לכל ביקורת. אף אחד לא אמר שזה קל להתחיל במקום חדש... אבל הוא הופך את זה לבלתי אפשרי... וזה כבר נקרא להיות שקרן.

TrigATUSA

New member
כהרגלך אתה מסלף את מה שאמרתי

מעולם לא אמרתי שאין אפשרות להגר למי שאינו הייטקיסטי, את זה אתה דמיינת להבדיל מימך, שאתה מומחה תיאורטי בעיני עצמך היישר מהכורסה, אני מסתמך לא רק על הניסיון שלי אלא גם זה של כמה עשרות אנשים שאני מכיר את סיפורם בפירוט או את אלה שכותבים כאן בפורום, והניסיון המצטבר הוא מאוד קונסיסטנטי. אם יש לך מידע רלבנטי ומוסמך, אתה מוזמן בשמחה לסייע פה בפורום משום מה הפעמים היחידות ששומעים ממך כאן הן אך ורק כדי להתנפל עלי - זה נראה כמו בטלנות אופיינית של מי שלא רוצה לעשות אלא רק לבקר לא לטובתך, כי אתה כאמור מתעקש לסלף ממילא את מה שאני כותב, אבל לטובת השואלת המקורית: אפשר למצוא עבודה בכל תחום ומקצוע, ואני מכיר אנשים שהסתדרו באירופה בכל עבודה, החל מברמן וכלה בעבודות פיזיות, או מקצועיות למחיצה (בנאים וחשמלאים), ואכן רובם חיים מהיד לפה, שזו שאלה אחרת- מה הסיבה להגירה - האנשים האלה לא הגרו בשביל רווחה כלכלית אלא מסיבות אחרות, ולכן העובדה שרמת החיים שלהם לא הייתה טובה מזו של ישראל לא הייתה רלבנטית מה שלא ראיתי זה אנשים שגם לא הייתה להם שפה, גם לא היה להם בסיס (בן זוג מפרנס, משפחה) שאיפשרו אורך נשימה כלכלי של חודשים רבים ולפעמים שנים, וגם לא היה להם מקצוע NEVER SAY NEVER, תמיד יהיו יוצאים מהכלל , אבל בסיטואציה כזאת, הרוב הגדול של המקרים שנתקלתי בהם (ישראלים ולא ישראלים) נאלצו לעזוב. אני לא חושב שהגירה זה דבר שצריך לתכנן עם סיכויי הצלחה של 5% - כדי שזה יהיה צעד סביר, לדעתי, צריך שיהיה סיכוי סביר להצלחה לעומת זאת, מה שכן אמרתי שבלי לדעת שפה הסיכויים למצוא עבודה קלושים מאוד את לעזר בניסיון שלי והניסיון של כמה עשרות האנשים שכותבים כאן בפורום באופן קבוע

yo1311

New member
../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif and

Sorry, I can not type in Hebrew... It is almost axiomatic to say that your chances of success as an immigrant correlates to professional qualifications/skills and work experience and how good enough is your knowledge of the local language and local customs. Unfortunately, those who come to London [where I have been living for well over 20 years] without the necessary skills or with a very poor command of English are destined to earn very little and have a fairly low quality of life. Just to make it clear: ‘skills/qualifications’ do not necessarily mean Hi Tec or ‘white collar’ jobs, but also qualified plumbers [i.e. those with official membership of the relevant professional bodies- this usually means you earn more!] and skilled builders, technicians, nurses, bus drivers and so forth. Therefore, my advice to all of those who are thinking of migration is to prepare themselves in advance: the most critical skill – in my humble opinion- is knowledge of the local language- I would even advise to wait till sufficient knowledge is acquired before departure. If you take a course at home, and at least have some basic understanding and command of the language, your chances of landing a better paid job – or any job- increases dramatically. regards​

airdene

New member
חדל הגזמות

המשפט הראשון בתגובתך הינו דוגמא מצויינת להגזמותך ולגוזמותיך. אני כתבתי "האם את חש שזוהי חובתך האישית להביא כל מתעניין בהגירה לאירופה שאינו הייטקיסט/אקדמאי לידי כלל יאוש ?" אתה קראת = "...אמרתי שאין אפשרות להגר למי שאינו הייטקיסטי, את זה אתה דמיינת" יש לך בעיה בהבנת הנקרא. תמיד היתה. הבעיה עם הגזמותיך היא ההקצנה אליה אתה מביא את הבחנותיך - דוגמא טובה לכך היא הקביעה המופרכת הבאה - "גם אם תלכו לארץ דוברת אנגלית והאנגלית שלכם טובה יהיה לכם קשה , כי על כל אחד מכם יש 20 רומניות שמוכנות לעבודה ב $10 לשעה. קשה, אבל ריאליסטי." כפי שכתבתי קודם לכן, בעוונותי, אני מכיר לא מעט אנשים,זוגות ומשפחות שהיגרו לאנגליה, ספרד, הולנד, וצרפת. בעת הגירתם רובם לא שלטו בשפת המקום באופן מלא. ולמרבה הפלא עם רצון נחוש, ועבודה קשה, כולם הצליחו לבסס את אחיזתם בארצם החדשה. חלקם בני משפחה, אחרים חברים קרובים ורחוקים. אף אחד מהם לא היה הייטקיסט/אקדמאי/בנקאי השקעות. אף אחד מהם לא היה עובר את מבחן הנקודות של הHSMP ז"ל ולמזלם לא נדרשו לכך. למזלם הטוב יותר לא יצא להם להתקל בנבואותך ולכן לא ידעו כלל שברוב טובך הקצת להם 5% הצלחה... לא ידעו ולכן הצליחו. העזרה שאתה ואחרים בפורום טורחים להגיש לשואלים מבורכת. יחד עם זאת עליך לזכור תמיד שנסיונך האישי אינו מגלם את כל הקף האפשרויות הפתוחות בפני אחרים. smaak הסבירה זאת באופן מדויק - " אנחנו כל הזמן מסבירים לשואלים בפורום זה, שתוהים על קשיי התאקלמות- שמדובר בחווייה אינדיבידואלית."

TrigATUSA

New member
אני משוכנע למדי שאם היית מספיק הגון כדי להביא

את הפרטים המלאים של ה"מקרים" האילו, במקום לדבר באופן מעורפל היינו רואים שלאנשים האלה היה אחד או יותר מה"עוגנים" שדיברתי עליהם לדבר בכלליות זה קל מאוד אני הייתי רוצה לראות את המקרה של מי שלא היה לו אף אחד מהעוגנים ובכל זאת "הסתדר" אחרי 6 חודשים - שזו, להזכירך, השאלה המקורית שנשאלה כאן אין שום דבר במה שאני אומר שמטרתו לתסכל לא אקדמאים להיפך, אני יכול לספר הרבה מאוד על האפשרויות של לא-אליטיסטיות אבל אני מנסה לתת תמונה ריאליסטית ומאוזנת. יש לך מידע אחר? נשמח לשמוע מה בדיוק מופרך בקביעה על אנגליה? שאין כאן מאות אלפי אנשים ממזרח אירופה שעובדים בשכר הזה? שלא קשה למצוא עבודה טובה שמאפשרת רמת חיים טובה בלי מקצוע/הסמכות/כישורים? שוב, כהרגלך כאן בפורום אתה לא תורם שום מידע קונסרוקיבי, והתגובות שלך הן רק כדי לתקוף אותי אז בבקשה - בוא נשמע איזה עיצה ודיעה אמיתית ומבוססת יש לך באמת להציע

airdene

New member
דחלילן

1. ערכת רשימת 'עוגנים' מינימלים הנדרשים לדעתך כדי לבצע הגירה 'מוצלחת'. "הצלחה בהגירה תלוייה בקיומם של "עוגנים" שנותנים לך ייתרון כמו למשל אזרחות אירופאית שפה מקצוע מבוקש בסיס מקומי (ברמה האישית או הקהילתית)" 2. הסכמת שאע"פ שרצוי שיתקיימו כל העוגנים דנן, אפשר לסתפק גם באחד מהם. " ...היינו רואים שלאנשים האלה היה אחד או יותר מה"עוגנים" שדיברתי עליהם.." 3. הגב' הנכבדה שהתחילה שרשור זה טרחה וידעה אותנו בהודעתה הראשונה שברשותה אזרחות אוסטרית. "...אני בעלת אזרחות אוסטרית ובעלי בעל אזרחות ישראלית..." כלומר ברור היה גם לך וגם לכולנו ש'עוגן' אחד לפחות מתקיים. 4. בתגובתי הראשונה לך ציינתי במפורש שאותם בני משפחה וחברי שהגרו לאירופה הם או בני זוגם בעלי אזרחות אירופית כלשהי. "...אבל מה, למזלם הטוב בני זוגם בעלי אזרחות אירופית." כלומר התקיים גם בם אחד מן התנאים המינימלים שהצבת בעצמך להגירה מוצלחת. אם כך מדוע אתה מציב 'איש קש' לוגי ותוקף אותו ? "אני הייתי רוצה לראות את המקרה של מי שלא היה לו אף אחד מהעוגנים ובכל זאת "הסתדר" אחרי 6 חודשים - שזו, להזכירך, השאלה המקורית שנשאלה כאן" 5. השאלה המקורית שנשאלה כאן ??? האם לא ציינתי קודם שיש לך בעיה בהבנת הנקרא ? הנה שוב -א. "אני בעלת אזרחות אוסטרית ובעלי בעל אזרחות ישראלית בלבד" ובנוסף לכך - ב. "מכל בדיקותיי עד כה בעניין מעבר לאירופה נאמר לי שבן הזוג הנשוי לי רשאי לקבל ויזת שהייה ועבודה 6. דעתי היא שמאחר ונתפסת שוב בקלקלתך, אין לך הברירה אלא לנסות ולהטות את הדיון בעוצמות התלהמותך הבלתי מוצדקות בעליל אל למחוזות ונושאים בהם לא דנו כלל. 7. רק כדי להרגיע מעט את חשדנותך. א. בן דודי עבר לאנגליה עם אישתו, לה יש אזרחות צרפתית. הוא חיפש עבודה זמנית דרך ג'וב סנטר, הוא מצא עבודה בקלות יחסית במחסני חברת ארגוס (חברה לממכר דרך קטלוגים).האנגלית שלו בזמן המעבר, חיפוש העבודה ומציאתה לא היתה משהו שאפשר להתגאות בו... ב. חבר אחר עבר עם אישתו האנגליה ומשפחתם בת ארבעה ילדים לחיות באנגליה. היא חיה איתו בישראל קרוב לעשרים שנים ומושם כך לא היה לה שום 'עוגן' נוסף על היותה אנגלית ויכולתה לדבר את השפות אנגלית ופולנית. היא מצאה עבודה כמתרגמת עבור הביטוח הלאומי, הוא מצא עבודה במחסני טויוטה. גם עכשיו לאחר כשנתיים באנגליה הוא אינו מדבר אנגלית ברמה שמעבר לבסיסית... ג. חבר נוסף עם אזרחות איטלקית (לובי במקור) עבר עם משפחתו לספרד ושם פתח קו לייצור ומכירה של עוגיות מזרח תיכוניות, הולך לו לא רע. ד. אם היית נוהג קצת באנגליה מובטח לך שהיית נתקל בדרכים הבין עירוניות בוואנים החונים בlay-bys ומוכרים מזון. חבר קרוב שלי השקיע קצת כסף בוואן והחל מוכר סנדוויצ'ים קרים ושתיה חמה, כיום יש לו שני רכבים כאלו המוכרים פלאפל ומנות חמות, הוא מספר שהכנסתו גבוהה עד כדי כך שהוא מתכנן לרכוש בית חדש למשפחתו. אלו הם קורותיהם של מקצת מן האנשים שאני מכיר מקרוב ובכוונה הצגתי את הסיפורים העוסקים בentry level ולא באלו העוסקים במקצועות ועיסוקים הדורשים הכשרה מקומית ולכן זמן ארוך יותר כמו נהגי משאיות ואוטובוס.

אני יענה לך

1 לא בטוח שככה החוקים באוסטריה אם היא לא דוברת גרמנית כניראה היא לא נולדה שם ועכשיו שאלה כמה היא רחוקה ממי שגדל שם אבא / סבא ו איך מערכת החוקים האוסטרית מתיחסת לזה 2) לא בטוח שבאוסטריה מותר לפתוח עגלות כאלו ולא בטוח שהמקומיים אוהבים את זה קל מאוד (וגם מאוד ישראלי) לפתוח אקסל להכניס מיספרים ולחולם איך להיות מליונר האם החברים היקרים נסעו לשם? האם הם התענינו בעבודות? האם הם נירשנו לחברות כוח אדם? היא אמרה שאי אפשר לחפס עבודה מהארץ, למה? אפשר בטוח להתחיל האם הם ביררו בשגרירות האוסטרית לגבי הזכויות שלהם? אז אם הם היו באוסטריה (ולא כתירים ואמרו ואללה איזה מקום מקסים) בררו בשגרירות נירשמו לחברות כח אדם ושלחו כוחים סבבה אם לא, חבל! אבל זה כסף שלהם וחיים שלהם

dotandvir

New member
התוכנית שלכם נשמעת לי מוצלחת מאוד

6 חודשי אימון בשפה הם די והותר כדי לדבר, לקרוא ולכתוב באופן סביר לחלוטין. במיוחד אם אתם מתעתדים להשקיע את כל כולכם בלימודים - דהיינו קורס אינטנסיבי ללא עבודה במקביל. בקשר לאשרת שהיה ועבודה אני מציע שתפנו לשגרירות. הם ידעו להכווין אתכם - לא אמורה להיות בעיה מהותית בהוצאת האישורים המתאימים. הייתי מוריד את הציפיות לעזרה מהקהילה היהודית - אבל אני בטוח שתסתדרו מצויין בלעדיהם. דותן

mazor האחד

New member
תודות

תודה רבה לכל העונים קראתי את כל התגובות, הטובות יותר והטובות פחות. אנחנו מודעים שיהיה לנו קשה בהתחלה ולא באים בידיעה שיהיה לנו הכל כבר מההתחלה, יחד עם זאת כל התחלה היא קשה , היינו 10 חודשים בארה"ב ודווקא למרות שהיתה לנו שפה הצלחנו, אני לא משווה בין קהילה יהודית לקהילה ישראלית מבחינת העזרה אבל זה באמת שונה מאדם לאדם. אז מה אם אין לנו שפה על בוריה או בסיס, אנחנו טסים באוקטובר ומתחילים ללמוד כל יום גרמנית מתוכנה, בנוסף נהיה עם שיחון להתחלה, ונירשם ללמוד את השפה בצורה יותר רצינית. עבודות כמו שנאמר ותודה למי שכתב, לא חייב ישר ליפול על העבודה הנכספת, מולנו יש מטרה ויותר מזה עתיד , אז בשביל ההתאקלמות אני אעבוד בכל דבר נורמלי שיכניס לי כסף הביתה. הכי חשוב, אם לא מנסים , לא יודעים אז תודה לכולם

רק מילה אחת

היתי ממליץ לשלוח קו"ח מהארץ כבר כדי לא לבזבז זמן היתי ממליץ לך לבדוק מה הפורמט קו"ח שם אחרת בד"כ הקוחים ניזרקים לפח הקיהילה היהודית באירופה מאוד שונה מארהב ואוסטליה ואין קשר לאדם אפילו לא היו מוכנים לדבר איתי ..... ולא לבדוק מי אני אבל אל פחד בשניה שהסתדרתי הם ניהיו חברים שלי (הקהילה היהודית) הישראלים תמיד היו ויהיו חברים ניפלאים
בהצלחה לכם ונישמח לראות אותכם בפורום ישראלים באירופה ירון

smaak

New member
אגב, עוד דבר אחד..

בתחילת הדרך כאן, נזכרתי בפרסומת שהיתה לפני כמה שנים בארץ, ויועדה לעולים מרוסיה, כדי שיידעו מהו סדר הפעולות להתאקלמות: היה לה סלוגן, או איך שלא קוראים לזה במונחי עולם הפרסום: "קודם דירה, אח"כ עברית, ואח"כ עבודה". זה על אותו בסיס.. המון הצלחה!

TrigATUSA

New member
שיהיה בהצלחה

הסיכוי הכי טוב שלכם להצליח הוא אם אתם הולכים לזה בעיניים פקוחות וריאליסטיות ככה שמהבחינה הזאת כבר עשיתם את הצעד הראשון והחשוב קדימה אנחנו תמיד פה אם יהיו לכם עוד שאלות שקשורות למעבר, או בפורום ישראלים באירופה אם אתם מחפשים חברה (או סתם בא לכם לקטר..)

dotandvir

New member
אני מדבר מניסיון

קורס אישי בברליץ הביא אותי מרמה של מתחיל ממש לרמה שהצלחתי לקרוא עיתונות קלה, לנהל שיחה פשוטה בגרמנית ולכתוב ברמה בסיסית. כל זה ב-48 שעות שנפרשו על פני 3 חודשים עקב אילוצי עבודה ושאר ירקות. אני מניח שבקורס נוסף כבר הייתי מדבר שוטף לחלוטין וזה מבלי להיות מוצף בשפה 24 שעות ביממה. ישנם מספיק בתי ספר לשפה הגרמנית שיאפשרו לכל בן אדם לקלוט מספיק בשביל להסתדר. כרגע אני חי בשוודיה והשוודית התערבבה לי עם הגרמנית ובכל זאת שהייתי כמה ימים בברלין גיליתי שאין לי שום בעיה לבקש הנחיות ברחוב, לדבר עם קופאית בסופר ואפילו לא עם הילדים של החברה הגרמניה שלי. דותן

כן בהחלט אתה יכול לדבר ברמה

של "אני תביא מחר מהר לאט אולי שקית" (יש להגות עם מיבטא כבד) ואולי אפילו הקופאית בסופר תבין אותך אבל בשביל לעבוד? בבקשה מעט רצינות אנשים קוראים את זה ועוד יחשבו שזה נכון יש בגרמנית SIE פורם ו DU פורם יש זכר נקבה וסתמי ויש להציב ליד כל שם עצם את מינו + שה DER DIE DAS משתנה + משפט שיש בו 2 פעלים מתפצל ועוד אוצר מילים ולחפש עבודה בחצי שנה ?? אם רציתה להגיד שלמדתה גרמנית בחצי שנה והקופאית בסופר הבינה אותך ואפילו המלצרית הכינה לך קפה תביא את הדרכון שלך ואני יכתוב לך פעמים גבר אבל מכאן ועד שאנישים שחולמים על חיים חדשים יקראו את השטויות שאתה כותב ועוד יאמינו לך ? חבל !

dotandvir

New member
יש שתי אפשרויות

או שאני גאון או שאתה לא נבון במיוחד (בלשון המעטה) - ואני בד"כ בחור צנוע שלא מחזיק מעצמו יותר מדי. וכן, אני יודע שיש צורת פניה פורמלית בגרמנית וגם לא פורמלית ואפילו יודע שצריך להטות פעלים אחרת לפי השיטה. וגם על פעלים שנפרדים ועל השימוש בהם במשפט שמופיע בו פועל מודלי אני יודע. לא כתבתי לך שקראתי עיתונות קלה? נוסח DER SPIEGEL ואכן לא רק המלצרית הבינה אותי אלא גם פקיד הקבלה במלון, חברה גרמניה שלי ובעלה וגם הילדים שלהם. וכן, אפשר לחפש ככה עבודה. תתפלא, ידיד טוב שלי גר במינכן והתחיל לעבוד בלי מילה בגרמנית - אומנם כמלצר אבל עבד. וחצי שנה זה המון זמן אם לומדים גרמנית כל יום כמה שעות ומחייבים אותך לדבר גרמנית כל הזמן. דותן

למעלה