עזרה

mazor האחד

New member
עזרה

שלום לכולם אני מקווה שהגעתי למקום הנכון , כי בעבר כתבתי פה ואתם היחידים שעוזרים ואני צריכה את עזרתכם. אני ובעלי לקראת מעבר לוינה, כמו שספרתי בעבר אני בעלת אזרחות אוסטרית ובעלי בעל אזרחות ישראלית בלבד. הבנתי שב-2006 שינו את החוקים לגבי אזרח זר הנשוי לאזרח אוסטרי בעניין הזכויות. מכל בדיקותיי עד כה בעניין מעבר לאירופה נאמר לי שבן הזוג הנשוי לי רשאי לקבל ויזת שהייה ועבודה במדינה אליה אנחנו עוברים, מעבר לכך אין לו ממש זכויות שיש לי למרות שאנחנו לא צריכים יותר. אנו בקשרים מול הרבה גורמים יהודים באוסטריה על מנת להבין את הבעיה שבעלי מגיע לאוסטריה, מקבל 3 חודשים ויזת תייר, לא יכול למצוא עבודה או להתחיל לעבוד כי הוא תייר. אין לנו אפשרות כבר מהארץ לחפש דירה, ולמצוא עבודה, כידוע לכם זה פשוט בלתי אפשרי ולכן חשבנו להגיע לשם עם הון התחלתי מספיק בשביל להתקיים על חשבוננו ללא עבודה גם חצי שנה - 8 חודשים , למצוא דירה ולחפש עבודה ובמקביל ללמוד את השפה ולהירשם ללימודי השפה הגרמנית ולהתאקלם. מישהו בעל ניסיון , שעבר משהו דומה או מכיר את החוקים שלהם, כיצד בעלי יוכל לקבל אשרת עבודה במהלך 3 החודשים בהם נהיה שם כחודשי התאקלמות. חשוב לציין כי אנו טסים באוקטובר מיד אחרי ראש השנה , זו אומנם עונת החגים של היהודים אך אני מאמינה שמידי פעם יהיה אפשר לדבר גם עם היהודים שם. האם מישהו יכול לקשר אותי לישראלים שגרים שם על מנת לחלוק קצת אינפורמציה? מישהו יכול לעזור לנו כבר מפה בעניין מציאת עבודה, מכיר אנשים שיכולים לעזור שם? מישהו שנוכל לפנות אשמח אם תוכלו גם להגיב ישירות למייל שלנו [email protected] עם יותר פרטים אישיים שלא רוצים לחשוף בפורום. תודה רבה וענקית לכולם אני מעריכה את עזרתכם הדר

TrigATUSA

New member
לא מכיר את החוקים של אוסטריה

באופן אירוני בכל מקום אחר מחוץ לאוסטריה יהיה לכם יותר קל לגבי אשרת בן זוג, כי הנוהלים של זה נקבעים על ידי אמנות האיחוד ולא על ידי מדינת התושבות לגבי תכנון של ללמוד שפה חדשה לגמרי שישה חודשים ולמצוא עבודה, זה בעיניי תוכנית לא ריאליסטית במיוחד (דהיינו - יש סיכוי גדול מאוד שעם גרמנית של 6 חודשים יהיה לכם קשה או בלתי אפשרי למצוא עבודה "נורמלית") אני מניח שזה תלוי באיזה כישורים השכלה וניסיון יש לכם ואיזה סוג של עבודות אתם מתכוונים לחפש אני מניח שאתם לא נוסעים לאוסטריה כדי למכור בדוכן DONNER KEBAB

../images/Emo196.gif TrigATUSA לא יפה ולא לענייין

אתה לא יכול לכתוב DONNER KEBAB ומבלי להסביר מה זה! DONNER KEBAB זה מעיין שוארמה מקומית רק הרבה הרבה פחות איכותית זהו ולגבי כל השאר TrigATUSA צודק 100%

EfratUK

New member
../images/Emo196.gif../images/Emo196.gifירון, עוד יותר לא יפה

לרמוז שדונר קבב זה שאוורמה, מוצר בשר או אפילו היה פעם מקורב לבשר זה עוד יותר לא לעיניין.

mazor האחד

New member
TrigATUSA תודה ועוד משהו

היי קודם כל תודה על התשובה אני מאמינה שנוכל ללמוד קצת בשפה , ויש עבודות שגם לא ממש דורשות ממך שפה אני כן מאמינה שבפרק זמן כזה נוכל למצוא עבודה וללמוד שפה, הכוונה היא התאקלמות כמו בכל מקום בעולם. אין לנו השכלה אקדמאית ואני בבירור לגבי לימודים לשנה הבא (דווקא בשפה האנגלית ועם שפה זה נוספת משמע גרמנית) כל עבודה שלא דורשת כישורי שפה במיוחד כגון : אבטחה, מלצרות (טוב אולי זה פחות ריאלי) , משהו שיכניס כסף אפילו להתקיים בשביל ההתחלה. אני לא יוצאת בהצהרות שיהיה לנו קל אבל שנה ראשונה זאת שנה של יותר ללמוד את השפה ולהביא הכנסה כלשהי הביתה ולמה דווקא במדינות אחרות באירופה אין בעיה? איזה מדינות מומלצות למעט :אנגלית , צרפת וגרמניה?

smaak

New member
אני אנסה להוציא אותך קצת מהעולם

של מה שיש בארץ ומה שאת מכירה. בארץ, זה נכון, יש הרבה מאוד עולים מרוסיה שעובדים באבטחה. אין אבטחה בכל מקום, כמו שקיים בארץ, ובטח שלא על ידי עובדים שלא יודעים את השפה, ויש להם אינטראקציה עם אנשים. לא יודעת מי אמר לך שבמדינות אחרות באירופה אין בעיה- בכל מקום, אם את רוצה להשתלב- את צריכה לדעת את השפה. בתחילת הדרך, כשלא יודעים לדבר- זה קשה מאוד, ראי למשל סיפורים של אלוניס, שגרה בגרמניה, בענין. אני מבינה שאתם מתכוונים ללמוד את השפה, אבל כשאף אחד מכם לא דובר אותה, זה יהיה לכם הרבה יותר קשה מאשר במצב שבו לפחות אחד מבני הזוג יודע לדבר. אם יש לכם אפשרות ללמוד עוד בארץ- עשו את זה. שנית, כמעט בשביל כל דבר, אפילו בשביל להפעיל מלגזה, צריך תעודה כלשהיא. בלי תעודה- קשה להתקבל לעבודה. סביר להניח שאפשר למצוא עבודה במפעל כלשהו (מה שקוראים "צווארון כחול") לדוגמא באריזה, אבל אפשרויות התעסוקה מעטות ביותר ללא ידיעת השפה ברמה טובה. אין המלצה על מדינה כזו או אחרת, זו לא מסעדה- בכל מקום יש יתרונות וחסרונות, ואפילו אם יוכלו "להמליץ" לך- זה שונה מאחד לשני. אנחנו כל הזמן מסבירים לשואלים בפורום זה, שתוהים על קשיי התאקלמות- שמדובר בחווייה אינדיבידואלית.

TrigATUSA

New member
מ"מרומי" ניסיוני - שכולל כבר הגירה פעמיים

לארץ זרה, אני אומר לך חד משמעית שאת לא בכיוון אם עוד היה סיכוי למצוא עבודת צווארון לבן לאקדמאים בסביבה דוברת אנגלית, גם זה לא פתוח בפניכם אל העבודות הלא מקצועיות אתם הולכים להתחרות עם המוני מהגרים אחרים, שאו שיודעים את השפה יותר טוב ממכם (ממזרח אירופה) או עם רשתות של קשרים ומשפחה וקהילה שיסדרו להם דברים (המזרח תיכוניים וצפון אפריקאים) גם אם תלכו לארץ דוברת אנגלית והאנגלית שלכם טובה יהיה לכם קשה , כי על כל אחד מכם יש 20 רומניות שמוכנות לעבודה ב $10 לשעה. קשה, אבל ריאליסטי. במדינה בה אתם לא דוברים את השפה? הסיכוי קלוש אם את רצינית לגבי הגירה הייתי בחום ממליץ לך להתחיל להתאפס לגבי מה ריאליסטי לגבי הגירה בשבילכם סתם לשרוף עשרות אלפי שקלים על מעבר ולהישאר מובטלים לא נראה לי רעיון טוב במיוחד, לסכן סכום כל כך גדול בשביל סיכוי של 3% שתסתדרו נראה לי דרך גרועה לתכנן את החיים

airdene

New member
יש מצב שתרגיע את נבואות הזעם שלך ?

האם את חש שזוהי חובתך האישית להביא כל מתעניין בהגירה לאירופה שאינו הייטקיסט/אקדמאי לידי כלל יאוש ? במקרה אני מכיר כמה ישראלים כשרים לרוע מזלם אינם בעלי מקצוע הייטקיסטי ואינם אקדמאים, ויותר מכך גם אינם דוברים את שפת המקום על בוריה, אבל מה, למזלם הטוב בני זוגם בעלי אזרחות אירופית. ומסתבר שלכל אחד ואחת מהם נתון זה הספיק כדי לבצע הגירה מוצלחת. כן, העבודות הראשונות שהם מצאו לא היו משהו לכתוב עליו הביתה. אך הן הכניסו מספיק כדי לשלם את הוצאות המחיה, לחסוך קצת ולממן את הטיפוס במעלה הסולם. עבודות כמו - אוטו אוכל בצידי הדרכים, סחר בשווקים, עבודה במחסני חברות העוסקות במכירות קטלוגים, אפיית עוגות ועוגיות, מחסני חברות רכב, וכיוב' עבודות שאולי אינן מזהירות אך כפי שכתבתי, הן הספיקו לשלב הראשון. אתה יודע מה ? אני מכיר מישהו שעובד במחסני חברת קטלוגים שביומו הראשון קיבל מן החברה המעסיקה זוג אוזניות אלחוטיות ודרכן קיבל פקודות ממחשב המחסן מה לעשות ולאן ללכת בעברית. מסתבר שבחברה זו מועסקים עובדים מכ20 מדינות וכולם מקבלים את הוראותיהם בשפה הנוחה להם. לפעמים אני מקבל את הרושם שאתה תופס את תפקידך בפורום כשומר שערי אירופה כמיטב מסורת מחלקות משאבי האנוש הישראליות...

yoav7777

New member
אתה מקבל רושם מאוד נכון והרבה בהצלחה לנוסעת.

הבנאדם (טריג) שנדרש לעבוד הרבה בחינות כדי לקבל אשרות עבודה באירופה כי הוא אינו אירופאי פשוט אכול קנאה מאירופאים אמיתיים בעלי פספורט שמה לעשות לא צריכים להתאמץ בשביל להרוויח את החוקיות שלהם. לגברת הנחמדה. קודם כל אני מאחל לך המון בהצלחה. דבר שני אני אישית מכיר תימני מקסים (אני אשכנזי בעל דרכון אירופאי) שהיגיע למינכן עם חברה גרמניה שסיפקה לא את החוקיות. פגשתי אותו במינכן. ועם אפס ידיעה של גרמנית וידיעה לא כל כך טובה של אנגלית - עבר תוך שבוע-שבועיים 40 מסעדות ומצא עבודה בתור מלצר בשכר נורמלי לכל הדעות. וזאת עוד במינכן הגזענית... לא שאוסטריה פחות גזענית. תוך כדי הוא למד את המילים הבסיסיות שנדרשו - הגרמנית הבסיסית דרך אגב מכילה הרבה מילים באנגלית ווטר זה ואסר גלאס זה גלאס וכו' (אני מדבר). אני מכיר עוד מספיק מקרים של אנשים שמצאו עבודות במלצרות או במכירת בגדים או בעבודות דומות - כמובן אנשים עם חוקיות כמוך. במיוחד במקומות כמו אמסטרדם או ערים גדולות שהאנשים מבינים אנגלית. גם בוינה הם מבינים אנגלית למרות שמהרושם האישי שלי הם לא כל כך נחמדים... אנשים די פלצנים וצבועים- מאד מזכירים את העליתה הישראלית. (מי שלא חוקי בד"כ רק במכירות או דרך המשפחה.) אם קווקזי יהודי נטול אנגלית ובהתחלה גרמנית מצליח להסתדר בוינה ויש שם אלפים אין שום סיבה שאת לא תצליחי למצוא עבודה במלצרות או בכל עבודה פשוטה אחרת. מה גם שמדובר בעיר מאד עשירה. יש כל מיני מוסדות ועבודות באנגלית כמו בכל מקום. ואם את לומדת שם אז את יכולה למצוא עבודה גם בתוך האוניברסיטה - לנסות לחפש. דבר אחד נכון שהוא אמר זה שכדאי ללמוד את השפה לפני שנוחתים, זה שאמרת שאתם נוסעים בלי בסיס זאת טעות. כי כשמגיעים למקום חדש זה תמיד קשה... אבל כשלא יודעים בכלל את השפה המקומית זה עוד יותר קשה... תקנו איזה דיסק ותלמדו לפחות את הבסיס או קחו שיעורים פרטיים. גם 3 שבועות. הרמה של הרומניות והשליטה שלהם באנגלית לא מתקרבת לישראלים - את הקטע על הרומניות בכלל תזרקי. גם הגרמנית שלהן לא תמיד משהו. באוסטריה יש הרבה יוגוסלבים (לשעבר) כמו שהם מוצאים - (גם האנגלית שלהם לא משהו והגרמנית שלהם כמו ששלך תהיה סבירה...) גם את מסוגלת. כל מה שצריך זה נחישות ולהתלבש כמו שצריך כי זה אירופה. באוסטריה בניגוד לבארץ כשאת מגיעה לתפקיד של ניהול את לא מרוויחה 15,000 שקל לחודש (בתרגום למונחים מקומיים) וחיה כמו תפרנית עם משכנתא לשלם. המון בהצלחה.

forglemmigej

New member
מענין הסיפור עם התימני../images/Emo8.gif

ולמה צריך לציין את המוצא האתני, אי אפשר לתאר ישראלי שהגיע עם אפס אנגלית וגרמנית והלך ל-40 מסעדות עד שמצא מישהו שיעסיק אותו. אני אגב מסכימה עם הטריג שעדיף להגיע עם מקצוע כלשהו ולפחות מינימום של שפה מקומית אחרת אתה ממש מוגבל בעבודות . אני פגשתי בדנמרק ישראלים שהגיעו בלי מקצוע בכלל , פגשו איזה מתנדבת דנית והלכו אחריה הם גם לא ניסו ללמוד שום מקצוע במדינה החדשה למרות שיש ים אפשרויות ונשארו תקועים בעבודות די קטנות כשכל פעם מפטרים אותם כי אלו לא מקצועות נדרשים בדרך כלל.

yoav7777

New member
המוצא האתני צוין לא מתוך גזענות חלילה אלא

מתוך כוונה להראות שגם אנשים שחומי עור ללא השכלה ושליטה בשפה אבל עם חוקיות מסוגלים למצוא עבודה גם במקום גזעני כמו מינכן. אם את רוצה לדעת עוד פרטים עסיסיים... הם נפגשו בהודו. ולפי התכנון שלו עכשיו הם צריכים להיות בברצלונה. :)

TrigATUSA

New member
עדיף שאני לא אתחיל להביא מובאות

מעיצות הקודמות שפיזרת פה בפורום ואתחיל להדגים איך אין לך מושג קלוש על מה אתה מדבר, מעולם לא חיית באירופה, ומי שמקשיב לך יאכל אותך בגדול ולתשומת ליבך, יא מתוסכל, עם ניסיונותיך הפתטים והכושלים להוציא דרכון, אתה רק יכול להתקנא בסטטוס החוקי שלי

yoav7777

New member
התגובה העצבנית שלך רק מוכיחה כמה שאני צודק

1. יש לי כבר פספורט אירופאי רומני מתחילת השנה הזאת. בעוד כמה שנים זה יהפוך לזהה לכולם... בגרמניה מתחילת 2009 עבור אדם עם תואר אקדמאי תהיה חוקיות מלאה לרומנים\בולגרים...(אני מסיים תואר כפול השנה במנע"ס ומשפטים). והבריטים אמורים להחליט אם הם מבטלים את ההגבלות או מאריכים אותן בעוד שנה באוקטובר הקרוב. יש מדינות דפוקות כמו שבדיה פינלנד מזרח אירופה וכו' בהם גם ככה יש לי חוקיות מלאה... לא שכוונתי להגר לשם. (גם איטליה וספרד כמעט פתוחות לחלוטין לאקדמאים רומנים\בולגרים). 2. אם אתה מאמין או לא שגרתי באירופה לא מעניין לי את ה... גרתי בדבלין קרוב לשנתיים למדתי בUCD מדעי המחשב ועבדתי במקביל. גרתי במעונות,בסטילורגן,בגואטסטאון וקצת בראטגגאר ליד קלונסקי. את האשרות שהיה שלי הוצאתי בסניף של ההגירה בהארקורט סקוור. אני גם יכול לשפוך לך עמודים של מועדונים בכל מיני מקומות...ביליתי שם די הרבה כמו הטרמקו ברטמיינז ואחרים (שוב הייתי שם לפני כ-5 שנים דברים השתנו) אבל אני ממש לא חייב לך כלום. פשוט חבל לי על כל האנשים שהתסכול שלך חושף בפניהם שקרים על גבי שקרים. גם לך היה קשה בהתחלה...גם אתה נאבקת בבירוקרטיה ובעובדים מתחרים. אז חלאס עם כל השקרים. לא רק לך מגיע לחיות באנגליה... לנו כבעלי פספורט אירופאי אפילו מגיע יותר... אתה רק מסוג המתעלקים בגללנו. 3.גרתי גם בגרמניה - קיבלתי מלגה לסמינריון במשפטים ומנע"ס באוניברסיטת קלן. גרתי ע"י הצופלישר סטרסה לא בחלק של הבארים. 4.גרתי עצמאית חודשיים במינכן ולמדתי שם גרמנית. שם גרתי ע"י דכאואר שטראסה קצת לפני לאון רוט פלאץ. לגברת שגרה בדנמרק... אל תשווי את דנמרק לאוסטריה... דנמרק מדינה הרבה יותר קשה. לפני הצבא המחשבה הראשונה שלי הייתה לנסוע לשם... גם השפה שלהם היא איומה. על דבר אחד שנאמר כאן אני חייב להסכים... אל תבנו על קהילות יהודיות באירופה... לרוב הם אנשים סנובים ולא נחמדים בכלל... רק רוצים להמליץ לכם על שירותים שתוציאו עליהם כסף... לעזור ממש לא.

forglemmigej

New member
אבל אתה מוכיח מה טריג אמר:

השקעת בלימודים כדי למצוא משהו שיוכל לפרנס אותך בכבוד. עברו הזמנים שאפשר היה לנחות כאן [הכונה במרחבי היבשת] ולמצוא כל סוג עבודה. זה היה נכון אולי לפני עשר, חמש עשרה עשרים שנה היום על כל פיפס צריך תעודה בלי זה אף אחד לא יסתכל עליך. גם להחזיק עגלה עם משקפי שמש או שטות אחרת ברחוב, צריך רישיון ובדנמרק למשל לא נוטים לתת את זה. היום יש ליטואנים , פולנים, צכים, הונגרים , אסטונים שמוכנים לעשות כל עבודה בגרושים, אצלם זה גם מאורגן מהמדינות יש משרדי כח אדם שמטפלים בזה ושולחים כל פעם לשישה חודשים בנאים או צבעים או עובדי משמרות במפעלי דגים למה שיקחו מישהו ישראלי שאין שום רזומה מאחוריו . יש עודף אקדמאים בכל מקום הרבה מהם בכלל לא עובדים במקצוע [פשוט אין צורך בהם] ועושים משהו אחר הרבה פעמים שלא דורש השכלה אקדמית, יש להם יתרון והוא השפה והכרת המנטליות.

yoav7777

New member
יש עודף אקדמאים בכל מקום אולי בדנמרק ועודף

אקדמאים במה? בכל התחומים? נו באמת... את בנאדם נחמד אבל מה שכתבת רחוק מהמציאות לגבי כל המדינות האירופאיות. כמו שאמרתי לך לרגע לא חשבתי ללמוד דנית :) בקשר ליתרון של השפה. הרת המנטליות? דווקא המנטליות האירופאית דופקת במציאת עבודה... הישראלים הרבה יותר עקשניים ומתראיינים יותר טוב.

smaak

New member
אני מבינה שזה באופנה בימים אלה

לתקוף את טריג (טריג, אגב, אתה שמן, מקריח ומגעיל), אבל מה שהוא מתאר לא רחוק מהמציאות, במצב שבו אף אחד מבני הזוג אינו דובר את השפה. אז יכול להיות שהנבואות שלו יותר אפוקליפטיות מאשר של אנשים אחרים, אבל עדיף שהם יידעו שהולך להיות לא קל מההתחלה, ואולי אח"כ יופתעו לטובה (בתקווה). יואב, אני לא יודעת איזו שפה למדת באמצעות דיסק, וזה יפה, זה אומר שאתה יותר חכם מהאדם הממוצע. מעבר לשפה, יש ניואנסים של תרבות שהם יצטרכו ללמוד. מצאתי תשובה שניתנה להם בקומונה של תרבות אוסטריה, והיא לדעתי מיטיבה לתאר את מצב הדברים: http://www.tapuz.co.il/communa/ViewmsgCommuna.asp?Communaid=28169&msgid=30654851

אני רוצה לשפוך אור אחר

אני בעל אזרחות אירופאית לא ידעתי את השפה לפני שבאתי לשוויץ (וגם אישתי לא) היום אני כאן שנה וחצי מדבר סביר מבין כמעט הכל אפשר להסתדר באנגיל אבל קשה חיתי כאן חצי שנה אצל חבר ככה שדירה לא עלתה לי רק אוכל והיתי תמיד חוקי כאן אני עובד HI TEC מוכשר וקוויתי למצוא מהר לכול החולמים בברן יש הקהילה יהודית גדולה וקהילה ישראלית גדולה שהתחננתי לעזרה אצל שניהם להקילה הישראלית הזמינה אותי פעם לקפה ..... היום אפשר להגיד שהצלחתי להסתדר כאן אהה כן לכח לי חצי שנה עד שמצאתי עבודה ופחות מי 250,000 שקל

242 אבל רבע מליון נשמע יותר טוב ../images/Emo9.gif

לא האמת עלה לי כ 142 עוד בערך 100 זה מה שהפסדתי על המעבר מישראל שבירת חסחונות, פיצוץ עישקעות וכאלה

TrigATUSA

New member
הסיפור שלך נפוץ, וכמו סיפורים אחרים

מדגים את הטיעון שלי הצלחה בהגירה תלוייה בקיומם של "עוגנים" שנותנים לך ייתרון כמו למשל אזרחות אירופאית שפה מקצוע מבוקש בסיס מקומי (ברמה האישית או הקהילתית) לך היו לא מעט עוגנים - אזרחות, מקצוע, בסיס מקומי, ובכל זאת ההגירה וההתבססות לא הייתה פשוטה לעבור למקום בלי אף עוגן, IS SETTING YOURSELF TO FAIL אני לא אמנע מאף אחד לנסות, אבל אם מישהו מחליט ללכת על זה כדאי להיכנס לעניין בעיניים פתוחות (וגם להבין מראש שיהיה צורך לעשות וויתורים פרגמטים - או ברמת החיים או בסוג העבודה שעובדים)

למעלה