עזרה

היתי מחלק את זה לשלושה חלקים

חלק ראשון אנשים שרוצים לבוא לחסוך לדפוק עבודה שנה שנתיים ולחזור לארץ - ואז צריך המון פחות ובטח לא חיבים להיות חוקיים חלק שני אנשים שרוצים לחיות במקום אחר להשקיע בחינוך טוב לילדים ללא שינאה ולא על תרבות מלחמה חיים אחרים ואולי טובים יותר - ואז אתה ממש צודק חלק שלישי - אנשים שרוצים ללמוד בחול שלדעתי הם לא ממש קשורים לעניין מספיק שכר לימוד ובזבוזים או אבא שיתרום ....

TrigATUSA

New member
ומנצל"ש

האם העבודה שלך מתבצעת באנגלית או בשפה אחרת? ולטובת הדורות הבאים האם יש לך המלצות לאתרי חיפוש עבודה לאנשים שלא דוברים את השפה המקומית?

../images/Emo66.gif למזלי או שלא

בחרתי בשוויץ אני הלא דובר שווצרית היחיד בחברה חברה השניה בעולם בטחום מונה כ 200 איש כאן לכבודי הפגישות הם באנגלית והם ממנים לי שעורים פרטיים בגרמנית כדי לעזור לי להשתלב גם עזרו לי בדיור (אני גר בבית ששיך לבעלים במחיר מוזל) אסל שוב צריך ליפול על החברה הנכונה ולהציע מספיק (להיות באמת טוב)

TrigATUSA

New member
כשאתה אומר שוויצרית, אתה מתכוון לגרמנית?

והגעת אליהם דרך מודעה באינטרנט? דרך NETWORKING? מה לדעתך הדרך הכי טובה למצוא עבודה בטכנולוגיה בשוויץ? התנצלותי על מבול השאלות, אבל אין לנו הרבה אנשים כאן בפורום משוויץ, ואני סקרן איך העיניינים עובדים שם

לא שאני אומר שוצארית

אני מתכוון לזה השפה הכתובה כאן היא גרמנית עיתונים וכאלה אבל השוצארית כל כל ניביה היא שונה מהגרמנית גם בהגיהה וגם מילים שונות וגם הדיקדוק שונה מעט ולא כותבים שוצארית ככה שרק גרמנית אפשר להסתדר ניפלא אבל יהיה קשה להבין שיחה של המקומיים רק שוצארית ניפלא אבל לא תוכל לקרוא עיתון ולהבין חדשות אתרי לחיפוש עבודה www.job.ch http://deutsch.monster.ch/ www.jobserver.ch אהה ואף אחד לא יעשיק אותך עאן אם אין לך אישור עבודה או לפחות עילה רצינית לזה

yoav7777

New member
זה בגלל שהעבודה שלו בטכנולוגיה באנגליה כל כך

טובה...

יש שאלות יותר מעניינות

לפי מה שאני מבין, המקרה שלך הוא של בעל אזרחות של אחת ממדינות האיחוד, שהשתקע בשויץ בזכות אותה אזרחות וההסכמים בין שוויץ לאיחוד על חופש תנועה ועבודה. האם אני צודק? אם כן, יהיה מעניין לשמוע איך הפרוצדורה עובדת - הוצאת אשרת שהייה קודם בואך? הגעת למדינה ואז הסדרת את העניינים? איך המנגנון הזה עובד?

השאלה היותר מעניינת היא

למה ? אתה רוצה להגר לשוויץ? סתם משעמם לך ? אתה אוהב לקרוא את מה שאני כותב? אוהב לראות איך אני מנסה לנחש איפה נימצאות האותיות במקלדת?
פשוט אני לא בטוח שהסיפור האישי שלי מעניין את "האיש הקטן מהרחוב"

TrigATUSA

New member
התכוונת יקר מציאות?

נוכחותו כל כך נדירה בימים אלו, שכמו סנאי שנכנס לך לחצר, אני מפחד לזוז, שהוא לא ייבהל ויברח שוב

TrigATUSA

New member
חלילה וחסה

מעולם לא אמרתי חשבתי או רמזתי את זה ואם זה לא ברור מספיק, הרי פנייה רשמית: איש קטן מהרחוב - שוב הבייתה! הכל נסלח

רוצה לינק?

(עזוב, בוא נעצור כאן. למרות שהשתמע כאילו אני מייחס לגירוש שלך חשיבות, הסיבה להיעלמותי איננה אתה אלא דווקא מי שהיה אמור לסתום לך את הפה ולא עשה את זה. בנוסף, תודה לך על רצונך האדיב להעניק לי מחילה, אך מאחר ולא חטאתי אינני סבור שאני אמור לבקש או לקבל ממישהו את סליחתו).

TrigATUSA

New member
יאללה, אז תביא לינק

אני ממילא מחפש הוכחות לסניליות המתקדמת שלי המחילה הייתה בהלצה אתה קצת קשה עם חוש הומור? אני במעומעם זוכר שאתה מצרפת? זה יסביר הרבה

TrigATUSA

New member
ואחרי שקראתי את התגובה שלך שוב

ימי סתימת הפיות בפורום הזה ובפורום האח עברו ללא שוב (אני מקווה) כמו גם ימי המגלומניה וימי הצומי בסגנון "תחזיקו אותי חזק או שאני הולך" יש כאן כרגע בעיקר אווירה קלילה, ואנשים בעיקר נחמדים מי שלא מסתגל יימצא בית אחר ויש מי שיצא לחופשת שינוי ATTITUDE של שנה-שנתיים ויחזור אלינו מהכפור באמת לא חייבים אם לא נוח

אני לא מעוניין בסיפור האישי שלך

אלא בעובדה שהפרוצדורה הנוגעת לשויץ עשויה לעניין אי אילו מבאי הפורום הזה שמחזיקים באזרחות של האיחוד. לא רוצה לענות? לא צריך.

אני מניח

שכל אדם שהיגר | ירד | עזב את הארץ עשה את זה בדרך שונה עם המון חויות נעימות או שלא שוויץ בהגדרה היא לא מדינת הגירה ולכן הפרוצדורה היא מאוד אינדיוידואלית סתם לספר את סיפורי האישי אני לא מוצא לנכון מאחר ואיך שאני היגרתי לא מתאימה לכל אדם למיטב ידיעתי יש רק עוד זוג ישראלים לשעבר שבאו לכאן באותה הדרך והם מציריך וגם להם הסיפור לא היה זול במיוחד ה שיטה הטובה ביותר היא להתחתן עם שוצארית וגם אז זה סיכון יש כאן כקרוב ל50% גרושין להתגרש בשוויץ בד"כ מאוד יקר לגבר ומה עוד אם אחד מבני הזוג זר קשה לו יותר אז אם יש שאלות עניניות עם סיבה רצינית אשמח סתם סקרנות ...... עזוב אותי באמא שלך

אוקיי תודה

על פי מה שנאמר כאן בעבר (הרחוק?) סבור הייתי שהמעבר לשויץ יחסית פשוט עבור אזרחי האיחוד (לפחות אזרחי מדינות האיחוד "הישנות"). מתוך מה שאמרת אני מבין שלא כך הוא. תודה על ההסבר.

Nobilis

New member
מידע רשמי

זה אכן די פשוט לאזרחי האיחוד (ובוודאי שלאזרחי האיחוד הישן). בעיקרון, לשוויץ יש סדרת הסכמים עם מדינות ה-EU/EEA, שמחילים את חופש התנועה של אנשים גם בין שוויץ לארצות הללו (למעט רומניה ובולגריה, אם כי גם זה אמור להסתדר בעתיד הקרוב). התנאים, בגדול, הם אותם התנאים כמו בכל מדינה אחרת באיחוד האירופי. אם יש לך אזרחות אירופית (וספציפית - אזרחות מהאיחוד "הישן"), אתה רשאי לעבודה כשכיר, כעצמאי, וכו', או סתם לחיות בשוויץ על חשבון עצמך. למידע נוסף באתר הממשלה השוויצרית: http://www.bfm.admin.ch/bfm/en/home/themen/schweiz_-_eu/aufenthalt_der_eu.html

נחמד ואישור שהיה ?

האמת נכון יש פקיד בכניסה שמחלק אישורים B ו C בכניסה לשוויץ אם אתה לא מתנהג יפה אז אתה מקבל L או G נכון ?? נו די אנשים עוד יקחו אותכם ברצינות

למעלה