עזרה

neboris

New member
../images/Emo45.gifמסכים איתך לגמרי

ואני רוצה לחזק את דברייך מנסיון אישי. בתור מי שעסק בתרגומים טכניים רבים מאוד (בצבא ואחר כך באזרחות) קרה לא פעם שמונח מסויים שלא ידעתי התייעצתי עם הלקוח/צרכן. הרי האינטרס המשותף של כל הצדדים הוא שהתרגום יצא נכון. מתרגם טוב צריך במקרה הזה להפעיל שיקול דעת כי לא מציקים עם כל מונח לא ברור אלא מעריכים את חשיבות המונח ופועלים בהתאם. לדעתי, המתרגם שפתח את השרשור עשה נכון. הרי הוא לא ביקש לתרגם משפטים שלמים אלא יותר שאל באיזה צורה מקובל לתרגם דברים מסויימים. וסתם עוד דוגמה, בכתוביות העבריות לשר הטבעות נתנו בסוף הכתוביות קרדיט לאגודת הטולקיניסטים הישראלית על העזרה בתרגום (והם לא קיבלו על כך כסף).

Gilliana

New member
וזו בדיוק הבעיה

תרבות הניצול הישראלית יצרה סיטואצית שיעבוד שבה מעריצים עובדים בחינם עבור גורמים המרוויחים הון תועפות כתוצאה מעבודתם של המעריצים ועל גבם - בדיוק נגד התופעה הבזויה הזו אני יוצאת. האבסורד בכל הסיפור הוא שלא רק שהמעריצים מנוצלים, אלא שהם עוד אסירי תודה עבור הניצול ומאמינים בלב שלם שנפל בחלקם כבוד גדול.

lenin972

New member
אבל איפה הניצול בדיוק?

הם משדרים לנו סדרה שאנחנו אוהבים, בלי פרסומות, כל יום. בנוסף לכך הם מפרסמים את הפורום שלנו בסוף כל פרק כדי להעשיר את הקהילה שלנו באנשים חדשים. הם אפילו שואלים אותנו איך אנחנו אוהבים שמתרגמים לנו את הסדרה. בסוף אנחנו מתלוננים שהם לא ממספרים טוב את הפרקים, שהם שמים פרסומות על הכתוביות בסוף ושהם מתפרצים לנו לפורום ומנצלים אותנו כדי לעשות את העבודה שלהם. אם מישהו פה יאכל במסעדה והמלצר ישאל אותו אם הוא מעדיף את המנה שלו עם זיתים או בלי זיתים אז תגידו שהטבח מנצל אותו? לדעתי יש פה התחשבו יוצאת מגדר הרגיל שאני עדיין לא נתקלתי בה בטלויזיה ואם יש בפורום שרשור שנראה לא רלונטי למישהו הוא יכול פשוט לא להשתתף בו במקום לפתוח ויכוח מיותר שמגיע עד לקצה השמאלי של המסך.

Gilliana

New member
שוב - ההשוואות שלך לא נכונות

א. אני חוזרת ומדגישה כי טענת השרשור הלא רלוונטי לא תופסת כאן. לי העניין מאד צורם ומאד מפריע מבחינה מוסרית ואין שום סיבה שבעולם שלא אשמיע את קולי בנדון. ב. ההשוואה שלך "עם זיתים או בלי זיתים" שגויה מיסודה - ההשוואה הנכונה היא לכך שהטבח מבקש ממך לבשל לעצמך את הארוחה שעבורה אתה משלם למסעדה. אם אינכם מצליחים להבין זאת, שמחים להיות מנוצלים ועוד רואים בכך כבוד גדול - שייערב לכם. אני לפחות אמרתי את דברי ויצאתי כדי חובתי המוסרית.

Bajoran Priest

New member
לדעתי: ההשוואה *שלך* לא נכונה

האנשים שיושבים בפורום הזה הם אנשים שאוהבים את הסדרה. הם מתעסקים בה מרצונם החופשי ובשביל הכיף. לתרגם כמה מונחים של הסדרה מבחינתם זה כיף. הבחור לא ביקש מאיתנו לתרגם לו את כל הפרק ("המבקר במסעדה שמבשל לעצמו את הארוחה") אלא רק לומר לו איך אנחנו מעדיפים שיתורגמו מספר מילים ספציפיות. אם נחזור למטפורה של המסעדה, זה יותר דומה למשהו כזה: בחור- חובב אוכל סטארגייטי מגיע למסעדה (טלוויזיה). הטבח יכול להכין איזה תבשיל שהוא רוצה (האורח במסעדה בכל מקרה יקבל את הארוחה בחינם, יש לו מנוי לכל המסעדה גם ככה). אבל הטבח מחליט בכל זאת לטרוח וללכת לשולחן שבו יושב הסועד, כדי שהסועד יפזר על הארוחה תבלינים שהוא הביא מהבית. הטבח חוזר עם הארוחה המתובלנת למבטח, מסיים אותה, ומגיש אותה בחזרה לסועד (שמקבל אותה כאמור בחינם) וכולם יוצאים מרוצים. באותו הזמן, יושבת בשולחן ליד בחורה אחרת, וצועקת לסועד עם התבלינים שהוא מנוצל. איך הוא משפיל את עצמו ונותן לטבח לגשת אליו כדי שיפזר את התבלינים בעצמו? הבחורה לא יודעת, או אולי מתעלמת מהעובדה, שאלו תבלינים שיש רק אצל הסועד בבית ואי אפשר להשיג אותם בשום מקום אחר.

Gilliana

New member
ממש ממש לא

המטאפורה היא כזו: AXN - מסעדה מתורגמן - טבח סועדים - חברי הפורום המסעדה שכרה את הטבח על מנת להכין ארוחות ולתכנן תפריטים עבור הסועדים, אפס מה - הטבח רחמנא לצלן, לא ממש יודע לבשל ומבקש את עזרת הסועדים בהכנת המאכלים. הסועדים, שכבר שילמו ממיטב כספם למסעדה בכל מקרה (ומשלמים למסעדה מדי חודש בחודשו טבין וטקילין), במקום להתקומם ולצעוק חמס, עוד נחלצים בשמחה ובששון לעזרתו של הטבח האימפוטנט ובסופה של הארוחה לא רק שגם בישלו את הארוחה וגם שילמו למסעדה עבור התענוג לבשל בה, הם גם יוצאים ממנה שמחים וטובי לב בהרגשה שנעשה להם כבוד גדול.

subatoi

New member
טוב, גם אני פורש, נראה לי.

יש לי דברים יותר חשובים ומהנים לעשות. עבור הקהילה. ובהתנדבות מוחלטת ולא הגיונית.

lenin972

New member
גנבת לי את המילים מהפה

אני רק רוצה לכתוב עוד משהו אחד ויותר אני לא מתעסק בזה כי באמת נמאס לי מהדיון הזה שלא מוביל לשום מקום. אני באמת לא מבין מה הבעיה לתת משהו בחינם למישהו, נהיינו כאלה צמאי כסף שאי אפשר לעזור למישהו בלי לקבל על זה תשלום? אם הבחור שמתרגם עדיין קורא את כל הדיון הזה שעוסק בעיקר אליו, אתה יותר ממוזמן להמשיך לשאול במקומות שבהם אתה נתקע עם התרגום. אפילו שאני בדרך כלל לא רואה ב-AXN בגלל העבודה שלי (אני רואה אחרי זה בלי תרגום מהאוסף שלי) אני אשמח לעזור לך ואפילו לתת לך את הטלפון שלי שתוכל לשאול בלי לחכות לתשובה, סתם כי בא לי לעזור.

יפעת777

New member
זה הכל בגלל שבארץ נהייתה תרבות של סגידה

כל מי שיש לו קצת עמדה יכול לנצל מעריצים כי להם אין את העמדה הזאת. והמעריצים עוד שמחים על כך שנפלה להם הזכות לעזור למי שכיביכול מעליהםכשהוא גם מתייחס אליהם כנחותים.

lenin972

New member
אני אשמח מאוד אם לא תכתבי עלי דברים לא נכונים

את לא מכירה אותי, אני לא סוגד לאף אחד, בטח לא למי שיש לו כסף (להיפך). אני גם אף פעם לא רוצה שיסגדו לי. אם מישהו מתנשא מעלי בגלל שיש לו עבודה טובה (ומי בכלל מחליט איזה עבודה טובה ואיזה לא?) אני פשוט מחייך ולא חושב על זה יותר, לעומת כמה אנשים שעשו מזה כזה סיפור ובכך הם רק נותנים למתנשא תחושת עליונות. פשוט רציתי להיות בן-אדם נחמד ולעזור למישהו שצריך עזרה ואם זה מפריע לך אז את מאלה שיוצרים בעיות בארץ.

יפעת777

New member
לי מפריע שבן אדם מבקש עזרה ואחר כך עוד מתנשא

אנשים כאלה הם אלה שיוצרים בעיות בארץ. אם אתה בא לבקש עזרה לפחות תהיה נחמד, מה עוד שבכל מקרה לדעתי הוא לא היה צריך לבקש עזרה אם זה המקצוע שלו שהוא אמור לדעת לעשות את העבודה לבד. אני כתבתי את העניין בכללי, כיוון שאנשים שסוגדים מישהו מוכנים שאותו אחד גם יתנשא מעליהם. לגבי מי מחליט שעבודה היא טובה או לא האמת שלדעתי זו לא עבודה כל כך טובה אבל בארץ יש נטייה להחשיב כל אחד שעובד בערוץ טלוויזיה או בתקשורת כיוון שהתקשורת עושה שטיפת מוח לאנשים.

kinspirit

New member
אני פשוט בשוק ממכם

אני לא מאמינה שהדיון הזה התפתח והגיע לאן שהוא הגיע. הבן אדם בסך הכל רצה לבוא לקראת המעריצים ולתרגם את המילים הכי נאמן למקור. אז הוא פנה למקום הכי טוב לעשות את זה - פורום הסדרה, בו יש את האנשים שיודעים הכי טוב. אז במקום לקחת את זה בתור מחמאה אתם מדברים על ניצול ואי מקצועיות?! אני פשוט בשוק. ועשיתם לי ממש רע על הנשמה. אני בושה ונכלמת שהחברים בפורום מתנהגים ככה במקרה שכזה.

lenin972

New member
תקראי איזה 20 הודעות אחורה

הפכתם מתרגם שאולי זרק איזה הערה לא במקום לסוג של אגואיסט, שחצן, עצלן שרק רוצה להתפרנס על גבם של חברי הפורום. ושוב אני אומר את זה, מה מפריע לכם שאנשים בפורום עוזרים לו? מה ההבדל בין זה לבין שאלה שכל אדם אחר שואל בפורום?

Gilliana

New member
יודע מה? לא מפריע לי כלום

תהיו בריאים. מה שמפריע לי הוא רק ההתנהגות התוקפנית ובמקרים מסויימים, מכוערת למדי, של חברי פורום זה, מה שגורם לי לשקול בשנית את חברותי בפורום זה, שמסתבר כי חבריו אינם מכבדים דיעות השונות משלהם. לא נראה לי שאני מעוניינת להיות חברה בפורום שבו מי שמגן עליו ועל האינטרסים של חבריו עוד זוכה להטלת בוץ ולהכפשות. אתם יכולים לא להסכים אבל מכאן ועד לתקוף, להכפיש ולרדת להעלבות אישיות - עדיין רחוקה הדרך. האמן לי - לא רק שאני חברה במספר פורומים כאן בתפוז (ואפילו חברת כבודו באחד מהם), אני גם מנהלת בעצמי פורומים באתר מתחרה ובכנות - מעולם לא נתקלתי בהתנהגות כ"כ לא סימפטית.

kinspirit

New member
על מה שהולך כאן

על כך שחברי הפורום שלי (וכן, זה הפורום שלי מאחר ואני המנהלת שלו ונותנת את הנשמה לו את הנשמה שלי כבר כמה שנים טובות) מתנהגים ככה במקרה שכזה. זאת בושה לפורום כולו.

יפעת777

New member
זו בושה שאת באה בטענות איך אנחנו מתנהגים

אני כתבתי את מה שכתבתי לטובתם ובאתי להגן על הצד שלכם אז במקום להגיד תודה את עוד אומרת שזו בושה בשביל הפורום?

lenin972

New member
לא נראה לי שהכוונה היא לחבר פורום ספציפי

נראה לי שהכוונה היא לכל השרשור המטורף הזה. מצד אחד אתן מנסות להגן עלינו ואתן בצד שלנו. מה שאנחנו אומרים זה שאין פה צדדים, כולם בצד שלנו כולל המתרגם כי הוא מנסה לתרגם את הסדרה לפי איך שאנחנו אוהבים. תחשבי על הנוקס, SG1 ניסו להגן עליהם והנוקס לא נתנו להם כי הם לא הבינו ממה בדיוק הם צריכים הגנה. זהו, עכשיו יש גם קצת סטארגייט בדיון הזה!

יפעת777

New member
שוב אותה בעיה אתם עוד לוקחים את הניצול כמחמאה

באמת עד כמה אפשר להגיע עם חוסר הערכה עצמית? מה מחמאה בדיוק בזה? שהוא צריך את העזרה שלכם כי הוא לא יודע (שאמור היה לדעת בתור בן אדם מקצועי) ועוד נעזר במה שהוא קורה לכם "חובבים"? אתם עד כדי כך מזלזלים בעצמכם?

למעלה