עזרה!

shir92

New member
עזרה! ../images/Emo124.gif

חברים של ההורים שלי נסעו לשבוע עם הילדות שלהם לים המלח ואני הסכמתי להוריד את הכלבה שלהם ולשחק איתה ולהעסיק אותה אבל לא להיות איתה כל היום!! היא בת 8-9 חודשים והיא לברדור מעורב. היא מהממת,מדהימה ויפה (וקוראים לה ליידי
) הם נסעו אתמול מוקדם בבוקר, ואני מורידה אותה 5 פעמים ביום. היום בבוקר שהלכתי לבית שלהם בשביל להוריד אותה (ברבע ל-7 בבוקר) חשכו עייני!!! פתחתי את הדלת והייתי בטוחה שמישהו פרץ לבית... היא קרעה את הספה שלהם והוציאה את כל הריפוד!!! בתוך הכיור הייתה שקית זבל היא איכשהו הגיעה לשם הוציאה אותה ופיזרה הכל!!! אכלה את האוכל של התוכי... קרעה שקיות ומה לא [?!] סידרתי וקראתי לאמא שלי לבוא לעזור לי ובינתיים שאני לקחתי אותה לטיול אמא שלי קצת סידרה ובעיקר את הספה שלא ידעתי מאיפה להתחיל וכשאני חזרתי עם ליידי עזרתי לה... אחר כך בערך ב10:30 - 10:40 ירדתי שוב בשביל להוריד אותה והיא שוב עשתה את אותו הדבר עם הספה!!! ושוב סידרתי. אני לא יודעת מה לעשות איתה... אני לא יכולה להיות איתה שם כל היום ובטח שלא במהלך הלילה!@!! חשבתי לשים נייר כסף על הספה כדי שהיא לא תתקרב (היא קרעה את המשענת בספה ולא את איפה שיושבים) אבל אני מפחדת שהיא תנסה לאכול את הנייר כסף!! מה אני יכולה לעשות??? (הם חוזרים רק ביום חמישי בערב
מה אני אעשה איתה? ) ד"א התקשרתי לבעלים שלה וסיפרתי להם כדי שהם לא יחזרו ביום חמישי ויראו את זה ויהיו בהלם... והם היו בשוק... (היא הרסה מידי פעם דברים אבל זה הדבר הכי חמור שעשתה~!!) עזרהההה!!!!
(עכשיו אני יורדת להוריד אותה שוב אני מקווה שלא מחכה לי עוד "הפתעה"!
)

lilithmm

New member
אויש מסכנה../images/Emo201.gif

הכלבה סובלת מחרדת נטישה. היא ראתה איך הם אורזים מזוודות ויכול להיות שהיא בלחץ שהם לא יחזרו. יש לך אפשרות לקחת אותה אליך עד שהם יחזרו? זה נראה לי הפתרון הכי טוב עבורה. ליד אנשים אני לא חושבת שהיא תעשה את הנזקים.

shir92

New member
תודה ../images/Emo140.gif

לצערי, אין לי את האפשרות לקחת אותה אליי מכיוון שיש לי כלב בעצמי (מילקי) והכלב שלי והיא לא מסתדרים (מניסיון). ולכן פניתי לפה בכדי לקבל עצות נוספות...

תקשרי אותה !

עם רצועה אורך 1-2 מ ככה שלא תתקרב לשום חפץ.שימי לה מים ליד ואוכל. אין בררה.

shir92

New member
תודה על העצה ועל הכוונה הטובה

אבל נראה לי שקשירה רק תגרום לה לבעיות התנהגות קשות יותר. אבל באמת תודה על הכוונה הטובה לעזור

shima

New member
עם כל הצער

זו ממש לא בעיה שלך ולא אשמתך. את הבעיות התנהגות שלה הם יצטרכו לפתור שיחזרו. את מצידך נסי לבלות איתה זמן ארוך ככל שניתן, ולהוציא לה הרבה מרץ בטיולים( אבל לא בשעות החמות)

shir92

New member
תודה ../images/Emo13.gif

לא יודעת למה, אני מרגישה כ"כ אשמה וכ"כ לא נעים לי מהבעלים שלה... אני מנסה להיות בחברתה עד כמה שאני יכולה להיות איתה... אני מוציאה אותה לטיולים ארוכים אבל לא בשעות החמות... וכשאני יורדת איתה אני מביאה איתי את הכדור טניס שלה זורקת והיא מביאה לי ואני שוב זורקת והיא שוב מביאה לי... וכו'... בלילה, בירידה האחרונה באותו היום... אני רצה איתה... ושוב זורקת לה כדור..

shir92

New member
אני בת ../images/Emo13.gif

ואני לא יכולה מכיוון שיש לי כלב משלי... ואני איתו לבד בבית רוב היום וגם הוא צריך תשומת לב ויחס... מלבד זה אני שומרת על אחיין שלי הקטן בשעות הבוקר.

lilithmm

New member
טוב אז

את נשמעת מאוד חמודה. אם רוצים אפשר לפתור כל דבר. אני יודעת שזה קשה ומי אני בכלל שאני כותבת לך את זה אבל את יכולה להוציא את הכלב שלך לטיולים ולגור בינתיים בדירה של החברים ולשמור שם על האחיין שלך. זה לא אידאלי אבל זה באמת הכי טוב שאת יכולה

AllRed

New member
אם את מורידה אותה 5 פעמים ביום אז יש פיתרון

זמני שיכול לעזור. תמצאי חדר בבית ותפני מהישג רגליה ופיה כל דבר שהיא יכולה להרוס (זו עבודה, נכון, אבל זה לטובת הכלבה) וכשאת עוזבת לתחום אותה בחדר עד ליציאה הבאה. זה ימנע ממנה להרוס ואולי גם ירגיע אותה. במקביל, לשים רדיו בחדר עם מוזיקה נעימה שיתן לה הרגשה "שיש מישהו איתה" או לפחות ידמה לה מצב שיש מישהו בבית, אםילו להדליק טלויזיה שהיא תוכל לשמוע. במקביל, להכין לה קונג או משהו שיכול להעסיק אותה בלעיסה, שתוכל לפרוק את המתח שהיא נמצאת בו, הרי היא לועסת מתוך לחץ ואפשר לנתב את הלעיסה לכיוון חיובי יותר. ההרס שהיא זורעת בבית זו פריקת מתח ולחץ, כך היא מביעה את עצמה (יש כלבים שינבחו, ילקקו את עצמם וכו'). זהו פיתרון זמני בלבד!!! עד שיחזרו בעליה הבייתה. הכלבה מגיבה בצורה מאוד לא טובה לשינוי מהותי בבית, לא בטוח שזו חרדת נטישה, הרי היא לא הורסת כשיוצאים לעבודה בבוקר ואין אף אחד בבית. מה שכן, היא תלותית. האם היא הורסת משקופים ודלתות? האם היא מתמקדת רק בספה? - התגובה שלה היא לשינוי הפתאומי שהתרחש בבית ויכול להיות שזה יסתדר כשהם יחזרו ויכול להיות שלא, שמהרגע שהם יחזרו היא תפתח חרדת נטישה בגלל שהם יצאו והיא תחווה שוב עזיבה (לא נטישה). פיתרון אחר, להעביר את הכלבה בהקדם לפנסיון שבו תהיה עם כלבים אחרים ולהקל עליה את הבדידות, שתהיה בחברת אנשים וכלבים. זה כמעט תמיד עובד. מעבר לכך, הבעלים שלה יהיו חייבים לטפל בבעיה הזו או שהיא תחזור כשהם יצאו לחופשה או שהבעיה תחריף לכל פם שיצאו מהבית. קשירה יתסכל אותה עוד יותר, היא תפתח אנטי למקום הקשירה, היא תנסה להשתחרר ביתר פראות וכשלא תקבל את מבוקשה (לפרוק לחץ) היא עלולה לעבור להרס עצמי.

shir92

New member
תודה רבה על התשובה המעמיקה ../images/Emo140.gif

ותודה על העצה הטובה... אני אאמץ אותה
בחדר אמבטיה זה בסדר?? (יש באמבטיה עצמה דלת ההזה שנסגרת). אוקיי יש להם רדיו אני אפעיל אותו... יש לה שם עצמות לעיסה וכל מיני דברים שיכולים להעסיק אותה. היא לא מתמקדת רק בספה...כמו שאמרתי היא גם שפכה את כל הזבל (שהשקית הייתה בתוך הכיור!!!) ופיזרה אותו בבית... וקרעה שקית לחתיכות קטנטנות!!! גם לפני שהם נסעו היא הייתה הורסת דברים (נעליים, בובות של הבנות ועוד דברים 'קטנים') אבל לא עד כדי כך. אל דאגה אני לא מתכוונת לקשור אותה. אוקיי, אני אעביר להם את כל מה שכתבת כאן, תודה רבה לך

NoKi2sh

New member
../images/Emo45.gifכל הכבוד על הנכונות

בהצלחה!!! לא נשמע פשוט...

AllRed

New member
את את אומרת שהיא הייתה לועסת דברים מזדמנים

גם כשבעליה יוצאים ממנו ביום יום זה מעיד על מצוקה כלשהי שהכלבה נמצאת בה, יכול להיות שז משיעמום נטו ויכולות להיות סיבות אחרות. חרדת נטישה זה לא נשמע, על פניו, בגלל שהיא לא הורסת משקופים, חלונות, תריסים וכוד' שאלה בעצם דרכי היציאה מהבית וזה מה שרוב הכלבים החרדתיים עושים. לעיסה מזדמנת מעידה על בעיות אחרות. אם זה לא מפריע בעלים שלה אז זה כבר סיפור אחר. ההרס המסיבי יותר עכשיו הוא כתגובה לשינוי מאוד פתאומי ומהותי בחייה,כך היא מגיבה, אבל רואיםשהיא גם מסתגלת יפה וחוזרת לסורה, כלומר חוזרת להרוס דברים "בקטנה" ולא באופן מסיבי. זה דווקא כן סימן טוב, זה אומר שהיא מתרגלת לסיטואציה. התחימה נועדה להגן על הכלבה לא פחות מאשר להגן על רכוש הבית! את לא יודעת אם היא בולעת את הספוגים שהיא מוציאה מהספה או בולעת דברים אחרים מזדמנים שאת לא יודעת על קיומם בכלל בגלל שאינך גרה שם. הרעיון היה להגן על בריאותה מפני נזק ממשי קיומי בנוסף ניסיון להוריד ממנה את רמת הלחץ, אני לא בטוח שזה היה מלחיץ אותה עוד יותר, היה שווה ניסיון. אבל אם עכשיו המצב משתפר אז לתת לה להמשיך כרגיל. אני כן הייתי מרחיק כל דבר בר השגה שלא תבלע שום דבר. באופן אישי, זה חמור מאוד שהכלבה לעוסת דברים בחופשיות, מי יודע אם היא בולעת או לא ואיזה נזק יכול להצטבר עם הזמן בגלל זה. זה חשוב שהבעלים ידעו.

מסכים איתך ואם דרך הטיפול הנבונה שהצעת למעלה

למעט הערה כללית אחת לאו דווקא למקרה זה: בחרדת נטישה לא חייבים להופיע כל הסימפטומים, כמו שבכל בעיית התנהגות או אף בעייה רפואית, אין חובה להופעת כלל הסימפטומים.

AllRed

New member
ברור ../images/Emo13.gif העלתי השערה.

השורה התחתונה הייתה, להבהיר לה שתבהיר לבעלים שהם חייבים לטפל בבעיה, לא משנה מהי.

למעלה