עזרה!

shirili

New member
אי אפשר להשאיר אותה משוחררת !!

היא סובלת מחרדת נטישה והיא תשמיד כל מה שהיא יכולה. אני הייתי מציעה לך להתקשר ולשאול אם הם מוכנים לשים אותה בפנסיון

shir92

New member
למען האמת...

אני איתה בבית עד כמה שאני יכולה... (שזה לא רק כשאני מורידה אותה... אלא אני נשארת איתה גם אחרי.) וגם אמרתי להם שאני לא אוכל 'לחיות' שם איתה שבוע-והם קיבלו את זה בהבנה. הם השאירו אותה פה כי הם לא רצו להשאיר אותה בפנסיון... (לדעתי זו הייתה טעות להשאיר אותה פה.)

lilithmm

New member
לא חושבת

הם היו צריכים לפני שהם עוזבים לעזוב לפרקי זמן קצרים יותר, לראות מה קורה לה אם עוזבים אותה כולם ככה, לארוז מזוודות בלי שהיא תרגיש, לצאת אחד אחרי השני בהפרשי זמן לא כולם ביחד, לא לחבק אותה לפני שיוצאים בקיצור לא לעשות מזה עניין. לא כולם יודעים את זה. אני חושבת שכלב נורמלי עדיף להשאיר בבית. גם שלי נוטה קצת לחרדות, השארתי אותו פעם 10 ימים לבד בבית כשנסעתי. הוציאו אותו לפחות 3 פעמים ביום אני חושבת שהיה לו טוב מאוד כשלא הייתי. הוא גם מאוד השמין.

shir92

New member
תודה רבה ../images/Emo13.gif

אעביר להם את זה שידעו להבא-וכמובן שגם אני אשתמש ואאמץ את העצה הזו כשאני אצתרך (למרות שהכלב שלי לא סובל מזה
)

kkationok

New member
תנסי לנפח

מלא בלונים ולקשור אותם על הספה גורים מפחדים מבלונים ואם היא תנסה לנשוך אותם הם יתפוצצו ויבריחו אותה ידיד שלי ניסה זה עובד ספרי אחר כך איך היה

shir92

New member
קודם כל-תודה רבה לכל מי שענה וניסה לעזור ../images/Emo140.gif

עידכון- ב-14:00 ירדתי עם ליידי... נכנסתי לבית בפחד שאולי אני אראה שוב בלאגן ואת כל הספוג של הספה מחוץ לה מפוזר בכל רחבי הבית... אבל להפתעתי הכל היה מסודר... מצאתי אותה ישנה במקום שלה ולידה העצם לעיסה שלה
שיבחתי אותה והבאתי לה צ'ופר
ואז ב-17:20 בערך ירדתי שוב לבית שוב פחדתי שאני אמצא בית מבולגן... ולהפתעתי היא 'רק' הורידה את הכיסוי של הספה (איפה שקרעה) אבל לא פיזרה את הספוג. ב-22:30 אני אמורה לרדת איתה שוב (עד אז עוד ארד אליה 'לארח לה חברה' ולשחק איתה...) האם במשך הלילה בכל זאת להכניס אותה לחדר אמבטיה?? (מבטיחה לכם תמונה שלה בקרוב!!!
שתיראו מי הפושעת הקטנטנה
) ותודה לכל מי שענה לי וניסה לעזור לי

moran nonick

New member
דבר נוסף שיכול להגן על הספה:

עיטפי אותה בנייר כסף (נייר אלומיניום) - לא ניסיתי את הרעיון בעצמי, אך הבנתי שכלבים לא אוהבים את המראה, הצליל והתחושה ונמנעים מלעלות על חפצים העטופים בזה.

moran nonick

New member
אולי נייר הכסף ירחיק אותה מהספה, גם מהנגיסות.

אם את מנסה, אשמח לשמוע איך זה עבד. בהצלחה

shir92

New member
../images/Emo124.gif יש פה שאלה בהודעה הקודמת...

זה דיי חשוב לי לדעת... ירדתי אליה שוב מקודם והיא לא עשתה שום נזק. האם בכל זאת לתחום אותה באמבטיה במשך הלילה??? (מפני שכרגע אני מאירה אותה ל-3 שעות בערך לבד או שעתיים... ובלילה זה הרבה שעות!)

lilithmm

New member
אין לך אפשרות לישון שם?

אני חוששת שהיא תיכנס ללחץ אם פתאום תסגרי אותה באמבטיה.

shir92

New member
אין לי את האפשרות לצערי כיוון שהם גרים

בקומה נמוכה ואני מאוד מפחדת לישון שם (*מתביישת**מתביישת**מתביישת*).

אורOR1

New member
לדעתי אל תסגרי אותה באמבטיה

כי היא לא רגילה לזה וביחד עם הבדידות שלה זה יהיה לה קשה מאד , התיחום הזה אמור להיות בהדרגה בדרך כלל ולא בבת אחת ללילה שלם במיוחד שגם כך היא כבר חרדה ובודדה כרגע , לפחות את יכולה להבין אותה כי גם את מפחדת לישון שם
, .זה ממש לא נעים לה להישאר לבד .

shir92

New member
אוקיי

החלטתי לא להשאיר אותה במקלחת ולתחום אותה. ותודה למי שאמר לי לא לתחום-מאותה הסיבה לא השארתי אותה שם מכיוון שהיא לא רגילה. עד עכשיו (מאז הפעם שירדתי איתה ב-10-10 וחצי) ירדתי איתה עוד 3 פעמים... והיא לא עשתה זאת שוב-אני מקווה שגם בלילה לא תעשה. הורדתי לה צעצוע של הכלב שלי שהוא לא כ"כ משתמש בו-הצעצוע שהוא הכי פחות מתלהב ממנו ואפילו יש לו שניים כאלה (אני כבר אשאיר להם את זה שיהיה להם) ונראה לי שהיא התלהבה מזה והיא התעסקה עם זה. הייתי איתה בבית עד 23:10. אההה... וצילמתי אותה!!!

shir92

New member
היא כל הזמן זזה לי

כלבה אנרגטית (כמו כל גור לברדור) כבר אמרתי??
אני אצלם אותה מחר שוב והפעם תמונה ברורה...

shir92

New member
עידכון!!

לא סגרתי אותה בלילה במקלחת... וכשבאתי בבוקר היא רק הורידה את הכיסויים של הספה אבל לא הוציאה את הספוג מהמקום שקרעה. אבל שמתי לב שכל פעם שאני נכנסת לבית... למרות שהיא ירדה לפני שעה בסך הכל אני עושה פיפי... וזה מולי!!! איך שהיא קולטת שאני נכנסת בדרכה אליי מהמיטה שלה היא עושה! למה???

RSPA

New member
איזו אכזבה ../images/Emo10.gif איפה כל המומחים כשצריך אותם ?

ראשית, מצטער בשבילך שנקלעת לסיטואציה הזו ואין לי הרבה מה לומר כדי לעזור בפתרונה, למעט אולי לשער, שהפיפי נובע מהתרגשות כשאת באה לבקרה ואולי גם שהיא קישרה בין עשית פיפי לבין בואך לביקור (כשאת באה את מוציאה אותה לעשות...) ובכך היא מסמנת לך שהיא רוצה בחברתך. באופן כללי, במצב שנוצר יש לבעלים שלה ברירה ואני הייתי מבהיר להם את זה ישירות ובלא ליפות את הדברים: או שמישהו מהם יחזור ויטפל בבעיה בבית או שיבדקו אפשרות לצרפה אליהם לנופש שלהם בים המלח (שיבדקו בהנהלת המלון/מקום הנופש). הם יצרו סיטואציה לא הוגנת כלפיך, ככזו שמוכנה לסייע להם. בינתיים, תנסי גם לבדוק איתם אם הם מוכנים ל"הקריב" חלק מרכושם למען הכלבה ושיאשרו לך לקחת כמה בגדים שלהם שבהם ריח שלהם ולשים ליד הכלבה. הבגדים עם ריח הבעלים עשוי לעזור לה "להבין" שהם בסביבה ולהרגיע אותה מעט. אבל, הם צריכים לקחת בחשבון שהיא גם תקרע אותם לגזרים. שווה לנסות. ושנית, אכזבה רבה מכך שכל המאלפים הלא-מעטים שנוהגים להתבטא כאן בפורום לא מצאו לנכון לתת איזו מילה כעזרה או כמילת עידוד בסיטואציה הלא פשוטה, ובדיוק בזמן שמאוד זקוקים לעצתם.

AllRed

New member
לא רעיון טוב עם הבגדים. לא צריך להקריב

רכוש למען הרגעת הכלבה. היא עלולה לקשר את מתן הבגדים להריסה והתעסקות שלה ולהכליל את זה לכל בגד שתראה בעתיד מונח על הרצפה עם הריח שהיא מכירה כשל הבעלים שגם אותו היא רשאית להרוס. זה לא יעזור לה להבין שהם בסביבה, היא מבינה טוב מאוד שהם לא שם, היא מסתמכת גם על חושיה האחרים להתמצא ולא רק לפי ריח. אם היא לא רואה ולא שומעת אותם אז היא לא תירגע אם רק תריח משהו ששייך להם.

RSPA

New member
השארת חפצים/בגדים עם ריח בעלים

זו אחת הדרכים המוכרות והיעילות ל"הצמיד" נוכחות של בעלים בקרבת הכלב (גם כהכלב רואה שהם לא שם וגם כשהוא לא שומע אותם) ומשמשת גם במצבים שונים של חרדות. אז לבא ולומר שזה לא רעיון טוב במקרה הזה זו ספקולציה וקביעה שרירותית לא מבוססת. אינני אומר שהרעיון אכן יפתור את הבעיה או יעשה את המצופה - בעיקר משום שאיני מבין את הסיטואציה לדקויותיה כשאני קורא כאן רק מהכתובים. אבל גם אתה לא מבין אותה באופן המושלם. לכן, כל שהצעתי זה לבדוק את האופציה הזו ולראות מה השפעתה על הכלבה. יתכן שתצליח ויתכן גם שלא, ולאפשרות האחרונה צריך להיות מוכן גם במידה ויגרם נזק לבגדים.

AllRed

New member
כלב שלועס חפצים של בעליו אין שום עילה להרשות

לו להמשיך לעשות זאת בגלל סיטואציה מסויימת, אפילו לא לניסיון, הכלב עלול לספוג מ"המתנה" הזו חווייה טובה מידיי ולהשליך את זה לעתיד וליצור בעצם בעיה קשה יותר. בשום אופן לא מאפשרים לכלב ללעוס רכוש של בעליו. בייחוד לא בגד ישן עם ריח ובטח שבטח לא כלב עם בעיית לעיסה כמו הכלבה הנוכחית. אדם עם נסיון כשלך מפתיע אותי מאוד בהצעה שכזו מלכתחילה.

למעלה