אתה מתאר את זה כמשהו מוזר, לי זה נראה הגיוני ביותר
בדיוק בגלל ההערה ההיא של ipv6 על האפסנאות. כי הרי מה זה "יחידות המוצלחות" ו"יחידות לא מוצלחות"? זאת מערכת חשובה - וזאת מערכת חשובה. ברור לכולם שיש מערכות יותר סקסיות ועם יותר פוטנציאל לקידום צבאי/קידום אזרחי/אגו/יכולת להתקדם בצבא/קשרים מועילים/בחר את המתאים לך. ויש את אלה שלא. ומה עם היחידות האלה שלא? סוגרים אותם? לא, לא סוגרים אותם. מישהו עדיין צריך להיות שם, ולהזיז את העניינים הלא סקסיים - וכן, רצוי שזה יהיה מישהו טוב, לפחות אחוז כלשהו מכלל המישהוים שיושבים ומתבאסים שם. ואחוז עוד יותר קטן, אבל הכרחי, רצוי שיהיה גם עם מספיק מוטיבציה אשכרה להזיז את השאר ולא להרקב סתם.

ככה הצבא עובד, וככה כל מערכת עובדת, רק שבאזרחות זה בא בצורת תגמול/תנאים/פינוקים כדי לשכנע את הטובים לבוא ובצבא - פשוט אומרים להם וזהו, כי זה צבא.

ואולי כל הטררם מסביב משתנה כמו שתיארת (ואני זוכר את זה גם כשאני בזמנו שקלתי ללכת לעתודה ובני משפחה שכבר עברו את התהליך סיפרו לי את כל הדברים האלה), אבל העקרון הזה, שבכל מקום צריך שיהיה לפחות אחוז קטן כלשהו של אנשים מספיק מוכשרים כדי שהמקום לא יתרסק לגמרי - העקרון הזה לא השתנה, לא משתנה, וגם לא ישתנה.