עזרה - תואר ראשון

ipv6

Member
אתה באמת טרול

כי נתתי לך את הרשימה פעמיים ואתה לא טורח לחפש אפילו.
אם תבטיח לנו תמונה שלך בעירום שר את התקווה, ליד בית האופרה, אני מוכן לחפש בשבילך שוב.
הולך?

zaske

New member
ומי אתה שתשפוט מהו שיבוץ טוב? מה שטוב לצבא

לא בהכרח טוב לאזרחות.

elio18

New member
בשיבוץ טוב אני מתכוון משהו שיעזור לי באזרחות.

vinney

Well-known member
זה ברור

ההערה שלי הייתה לipv6 שחושב שתרומה לבטחון היא רק מה שסקסי כרגע ודברים משעממים כמו ניהול מלאי לא חשובים.
&nbsp
זה נכון שעבודה על מערכת משנות ה70 לא תועיל לך לאזרחות באופן חיובי, אבל זה לא נכון להגיד שזאת לא עבודה חשובה או תורמת לבטחון.
&nbsp
כשאתה נכנס לעתודה אתה צריך לזכור ש"שיבוץ טוב" עבורך זה לא בהכרח "שיבוץ טוב" עבור הצבא, ומי שקובע איפה תשובץ - זה הצבא. לכן בהחלט יכול להיות שתשובץ בעבודה משעממת של תחזוקה ותפעול מערכות ישנות, כי שם יהיה חסר כ"א באותו הזמן וזה מה שיהיה חשוב לצבא. מה שמנסים להגיד לך כאן הוא שההשפעה שלך על השיבוץ העתידי היא מועטה, ואתה יכול להתקע במערכות שלא יתרמו לך מהסיבה הפשוטה: הן תורמות מאוד לצבא, והצבא צריך מישהו שיתחזק, יתפעל ויחדש את המערכות האלה.
&nbsp
אם אתה רוצה עתודה כדי לתרום לצבא בתחום הטכנולוגי - אז זאת תהיה התרומה שלך וזאת תרומה חשובה.
&nbsp
אם אתה רוצה עתודה כמקפצה לאזרחות ותו לא - אז אתה מהמר עם 6 שנים מהחיים שלך, ולהרבה אנשים לפנייך ההימור הזה לא הצליח.

elio18

New member
מאוד מלחיץ

אפילו שלפי מה שאני שומע לרוב כן יש מקפצה לאזרחות, עדיין מפחיד

vinney

Well-known member
אכן, הימור.

אני מכיר אנשים שהשירות הצבאי שלהם היה עבורם מקפצה עצומה, ואני גם מכיר אנשים שעשו לולאות באוויר כדי לצאת מהצבא בגלל שיבוץ נוראי.

קח בחשבון, שגם עם שיבוץ טוב אתה עלול להתקע במצב לא טוב אם העבודה במסגרת הצבאית לא מתאימה לך. כל מיני אבט"שים, שמירות, תורנויות, קורסים, בה"ד 1 כדי להיות בתפקיד פחות פקידותי, וכו' וכד' - להרבה אנשים זה מעיק, וזה יעיק 6 שנים. באזרחות אם סביבת העבודה מעיקה - מתפטרים ומוצאים מקום אחר. בצבא? סובלים בשקט.

כך שכן, מלחיץ. החיים מלחיצים.

elio18

New member
באמת שעם כל התגובות כאן

אני שוקל לוותר כבר :/

כמה אחוזים מאלה שעשו מדעי המחשב לא מרוצים לדעתך?

ipv6

Member
איך אמר ירבעם בן נבט?

"קטני עבה ממותני אבי".
אז בדברים האלה ויני, קוטני עבה ממותניך ושל אביך יחד, משורשרים יחד. ולא כי אני הייתי ראש אמ"ן אלא כי ברור לכל בדעת שאין לך מושג ואתה חוזר על דברים כלליים בשביל להצטרף בכח, כמו כל טרול.

אם היה לך מושג קלוש או שהיית ביחידה טכנולוגית אז היית יודע שצהל עצמו יודע לקבוע איפה חשוב לו להציב את האנשים הטובים ויש קיים עניין של עדיפויות. "מקומות חזקים" בוחרים לפני מקומות "פחות חזקים".

כמובן שבתור טרול שקופץ על כל דיון ומגיב לכל ביט אינפורמציה שנכתב, נורא חשוב לך לתת את ה5 סנט שלך שמבוססים במקרה הטוב על הודעות שקראת בפורום X או Y ובגלל זה קיבלת את התשובה על א"י השלמה.

vinney

Well-known member
אין לך שמץ של מושג מי אני, נכון? נכון.

היית שותק, היו חושבים שהייתה לך פליטת מקלדת, בחייך...

amir_aikido

New member
התחום הזה עבר מספר מהפכות כזה, שגם מי ששרת לא יודע

רצוי להעיר שהתחום של השירות כעתודאי עבר שינויים דרסטיים לאורך העשורים האחרונים,
&nbsp
אם בשנות ה-80 הובטח לכולם תפקיד מקצועי, ולא היו מלגות
בתחילת שנות ה- 90 הובטח שיישלחו מכסה ליחידות השדה, והאריכו את השירות
באמצע שנות ה-90 גילו מחסור של עתודאים ושאיפה עזה לברוח מהשירות
בסוף שנות ה-90 / תחילת ה-2000 המחסור היה כה עז שהתחילו לתת מלגות ולהכניס גם אוכלוסיה פחות מצטיינת (בפורום עתודה היית מוצא הודעות של "יזרקו אותי אם הממוצע מתחת ל65" במקום "שוב כועסים עלינו העתודאים שדפקנו את הפקטור"),
באמצע שנות ה 2000 התחילה התופעה של מצטיינים שמסיימים לימודים לפני הצבא (בגיל 19) צצה עקב פתיחת מספר תוכניות כאלה והשפיעה על התפקידים שוב
&nbsp
לאנשים נדמה שהכל סטטי, אבל המצב משתנה כל הזמן, ומה שאני ידעתי על השירות בעתודה כבר לא רלבנטי היום, וזה נכון כנראה גם ביחס אליכם.
&nbsp
בעבר, אמנם היתה עדיפות ליחידות "היותר מוצלחות" אבל תמיד הובטח לשמור מעט אנשים חזקים גם ליחידות הפחות מוצלחות, ויחידות יכלו לדרוש עדיפות באופן נקודתי (למיעוט תפקידים בתוכן) ובכלל שיטת המיון של היחידות צה"ל עבדה בדומה למקומות עבודה - אכפת שהאדם שנכניס יהיה טוב, לא אכפת אם נפספס מישהו טוב כמותו או מעט יותר מוצלח.
&nbsp
כך שבעוד שהריכוז של המעולים היה ב"יחידות המוצלחות" בהחלט יכולת למצוא אנשים לא פחות מעולים גם ביחידות הרבה פחות נחשבות.
&nbsp
&nbsp
אמיר

vinney

Well-known member
אתה מתאר את זה כמשהו מוזר, לי זה נראה הגיוני ביותר

בדיוק בגלל ההערה ההיא של ipv6 על האפסנאות. כי הרי מה זה "יחידות המוצלחות" ו"יחידות לא מוצלחות"? זאת מערכת חשובה - וזאת מערכת חשובה. ברור לכולם שיש מערכות יותר סקסיות ועם יותר פוטנציאל לקידום צבאי/קידום אזרחי/אגו/יכולת להתקדם בצבא/קשרים מועילים/בחר את המתאים לך. ויש את אלה שלא. ומה עם היחידות האלה שלא? סוגרים אותם? לא, לא סוגרים אותם. מישהו עדיין צריך להיות שם, ולהזיז את העניינים הלא סקסיים - וכן, רצוי שזה יהיה מישהו טוב, לפחות אחוז כלשהו מכלל המישהוים שיושבים ומתבאסים שם. ואחוז עוד יותר קטן, אבל הכרחי, רצוי שיהיה גם עם מספיק מוטיבציה אשכרה להזיז את השאר ולא להרקב סתם.
&nbsp
ככה הצבא עובד, וככה כל מערכת עובדת, רק שבאזרחות זה בא בצורת תגמול/תנאים/פינוקים כדי לשכנע את הטובים לבוא ובצבא - פשוט אומרים להם וזהו, כי זה צבא.
&nbsp
ואולי כל הטררם מסביב משתנה כמו שתיארת (ואני זוכר את זה גם כשאני בזמנו שקלתי ללכת לעתודה ובני משפחה שכבר עברו את התהליך סיפרו לי את כל הדברים האלה), אבל העקרון הזה, שבכל מקום צריך שיהיה לפחות אחוז קטן כלשהו של אנשים מספיק מוכשרים כדי שהמקום לא יתרסק לגמרי - העקרון הזה לא השתנה, לא משתנה, וגם לא ישתנה.

amir_aikido

New member
לא התכוונתי שזה מוזר, אלא להדגיש זאת כשונה מהתיאור לעיל

הדגשתי את הנושא של השמת טובים במקומות פחות נחשבים בגלל השונות בינו ובין התיאור שכתב ipv6 שממנו השתמע כאילו מקומות מסויימים שואבים אליהם את כל הטובים ובשאר המקומות אין כאלה.
&nbsp
היו מספר מקרים שבהם נתקלתי באדם מעולה מקצועית, במידה כה קיצונית שממש הרגיש כמו אירוס/שושנה בערוגת עשבים.
&nbsp
אמיר

zaske

New member
באמת שנמאס לי להתווכח איתו, אז חיכיתי שאחרים יתקנו :p

תגידו, כשכתוב בפרק א בספר ישעיה "קציני סדום" - הכוונה לכל האוכלי חינם בקבע?

zaske

New member
אני ויתרתי בערך חודש או חודשיים לפני הלימודים אם זכור לי נכו

תכל'ס לא מתחרט , אבל כן, היה לי מזל אדיר בשירות.
אבל גם אם הייתי עושה שרות רגיל - זה עדיף.

יש יחידות מחשב טובות ויש פחות טובות.
זה הימור כבד מדי. סיים את ה3 שנים, צא לחופשי ולך ללמוד.

Grosseto

New member
אל תתייחס פה לכל מי שאומר לך לוותר על עתודה

יש פה הרבה מטורללים
הצבא מממן לך תואר, אתה בכושר שכלי טוב, בלי בעיות פרנסה

תנצל את ההזדמנות לעשות תואר, מי יודע מה יהיה אחרי הצבא אם תהיה לך אפשרות ללמוד.

במקרה הכי גרוע תדריך פקידות יפות אופיס (אני תיכף מתחיל לבכות)
במקום להתקע בדהיישה בגשם כל הלילה

"נותנים לך תיקח, מרביצים לך תברח"

למעלה