עזרה - תואר ראשון

elio18

New member
עזרה - תואר ראשון

אני מעוניין להתחיל ללמוד מדעי המחשב-כלכלה דו חוגי במסגרת העתודה האקדמית.
אני מתלבט בין העברית לאת"א.

בעוד שבעברית במסלול הדו חוגי כל קורסי החובה הם זהים (כולל קורסי המתמטיקה) לאלה שבמסלול החד-חוגי, וכל ההבדל הוא בפחות 2 קורסי בחירה במדעי המחשב ו4 קורסי בחירה במתמטיקה,
באת"א המסלול הדו-חוגי מוריד קורסי חובה במדעי המחשב (סיבוכיות,קומפילציה,לוגיקה) והרמה של הקורסי חובה במתמטיקה היא נמוכה יותר. בנוסף אני מוותר על כמעט כל קורסי הבחירה במדעי המחשב. ואני לא יכול להמשיך במסלול זה לתואר שני ללא השלמות.

אבל, בתל אביב יש יותר מקומות לעבוד ובאופן כללי המסלול בתל אביב נחשב יותר (לפי מה שהבנתי).

מישהו שמבין בנושא יכול להמליץ לי מה לעשות?
האם הקורסים עליהם מוותרים בדו חוגי באת"א הם הכרחיים?
האם תואר מהעברית לא יפגע בסיכויים שלי להשתלב בשוק העבודה ביחס לתור מאת"א?
כדאי שאני אשיג ממוצא גבוה יותר באת"א בגלל הקושי הקטן יותר יחסית במסלול זה?

כמה שיותר אנשים יענו יעזור לי יותר :)
 
אתה מסתכל על הטפל במקום על העיקר
אתה הולך לעתודה, כלומר אחרי התואר אתה הולך ל 6 שנים לצבא. אחרי 6 שנות נסיון, לאף מעסיק לא איכפת איזה קורסים בדיוק עשית בתואר ואיזה לא. אף מעסיק לא ער להבדלים שציינת פה ואף אחד לא חוקר איזה קורסים בדיוק עושים באיזה מסלול בכל שנה ושנה. מבחינתם, זה אותו תואר: מדמ"ח-כלכלה מאוניברסיטה נחשבת. התארים שקולים לחלוטין מכל בחינה אפשרית.
&nbsp
לגופו של עניין, אני עשיתי תואר דו חוגי באוניברסיטת ת"א במדמ"ח+ניהול. אז לא עשיתי סיבוכיות, לוגיקה וקומפילציה. זה לא הדאיג שום מעסיק פוטנציאלי מאז ועד היום כהוא-זה. האמת, את סיבוכיות ולוגיקה חזרתי לאת"א אחרי כמה שנים והשלמתי כי רציתי לעשות שם תואר שני ומי שמגיע ממסלול דו-חוגי נדרש להשלמה הזו. בסופו של דבר את התואר השני לא עשיתי, אבל כך או כך שני הקורסים האלו לא משנים שום דבר לאף אחד. אתה גם יכול לעשות אותם כתוספת למערכת אם זה ממש חשוב לך.
&nbsp
&nbsp
 

elio18

New member
קודם כל, תודה רבה על התשובה

דבר נוסף, אתה לא הרגשת שמספר קורסי הבחירה שניתנו לך הוא מצומצם? במיוחד לאור העובדה שחלק מקורסי הבחירה הם בעלי דרישות קדם של קורסי חובה שויתרת עליהם?
 
כן ולא
כן, מספר קורסי הבחירה היה מצומצם. היו לי בדיוק שני קורסי בחירה.
&nbsp
אבל: א. זה המחיר של דו-חוגי. אתה לומד עוד תואר שלם בתחום אחר, וזה לדעתי מאוד חיובי. אתה יכול להסתכל על כל החצי השני של התואר הדו-חוגי כעל מעין "קורסי העשרה". וב. אתה שאלת על נקודת המבט של מעסיקים. למעסיקים לא איכפת.
&nbsp
אם זה לא מתאים לך, תעשה מדמ"ח חד-חוגי. יש את זה כיום בכל האוניברסיטאות.
&nbsp
מה שבאמת צריך להדאיג אותך זו העתודה. עתודה זו רולטה רוסית. אני מכיר עתודאים שהיו ביחידות הפיתוח הנחשבות ביותר בצה"ל וזה נתן להם מקפצה לתפקידים מעולים באזרחות אח"כ (החל מתפקידים של מפתחים בכירים, דרך תפקידים של מנהלי קבוצות וסמנכ"לי פיתוח, ועד ליזמים ועצמאיים), ואני מכיר מקרים הפוכים, למשל עתודאי מדמ"ח שצה"ל שיבץ אותו בתור מדריך אופיס לפקידות מטומטמות, ועתודאי כלכלה שצה"ל שיבץ אותו להיות קצין הובלות בבסיס תחזוקה בנגב, לסדר משמרות לנהגי משאיות שנכנסים לכלא צבאי כל שני וחמישי. עתודה זו התחייבות ל 6 שנים לתפקיד שאינך יודע מהו, וכמעט ללא אפשרויות יציאה. אם תשובץ לא טוב, אז אחרי 6 שנים בתפקיד גרוע, גם תשכח את הלימודים וגם לא יהיה לך נסיון מועיל, ותהיה בנקודה חלשה מאוד, וזה בכלל לא ישנה אם עשית קורס בחירה של סיבוכיות או לוגיקה 6 שנים לפני כן.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

TrustMeEngineer

New member
תגובה מצוינת

ממליץ לשקול שוב את ההצטרפות לעתודה. כנס לפורום עתודה כאן בתפוז וקרא קצת מאמרים.
אלא אם כן מטרתך קריירה צבאית או בתעשיות הבטחוניות, המסלול אינו רעיון טוב.
&nbsp
-עתודאי לשעבר
 

elio18

New member
השיבוץ

אבל לפי מה שהבנתי, בד"כ למי שיש ממוצע שהוא מעל 80 מקבל שיבוץ טוב, לא?

אתה יכול בבקשה לפרט יותר על המסלול והשיבוץ שלך בעתודה?
 

ipv6

Member
קודם כל התגובות של דסלוק מעולות

ואני מסכים עם הכל חוץ מהעובדה שמדמ"ח מורחב לעומת מדמ"ח כלכלה יכול לשנות לבוגר חסר ניסיון, לעתודאי שעברו 6 שנים מאז סיום התואר שלו (בכוונה לא משתמש במושג ניסיון) זה פחות רלוונטי. אבל במקרה של משהו חסר ניסיון זה עלול להשפיע

לגבי שיבוצים: ממוצע 80 לא מבטיח לך שום דבר. כן יש קורלציה בין ממוצע גבוה לבין שיבוץ איכותי (היחידות החזקות שבוחרות ראשונה בד"כ שמות דגש על ממוצע) אבבבלל : 1. 80 זה ממש לא קרוב לממוצע שמבטיח בסיכוי טוב שיבוץ איכותי 2. יש דוגמאות לאנשים שנדפקו עם ממוצע טוב ואז קשה מאד לשנות משהו. אם תיקח את העתודאים שסיימו באוני' עם ממוצע של...95+, אני חושב שאז תראה שהרב המוחלט אם לא כולם, כן הגיעו למקומות טובים.
צריך גם להיות אובייקטיביים: רב סיפורי הזוועה הם על מהנדסי חשמל ומהנדסי מכונות שמשרתים בתור קציני פרויקטים. מדמ"חניקים כן כותבים קוד בד"כ. אבל גם פה השונות קיימת. יכול להיות שתעשה משהו מעניין עם זיקה ישירה לבטחון המדינה ויכול להיות שתתחזק מערכת ישנה שעוזרת לנהל מלאי שציוד (סתם דוגמא מונפצת). הנקודה הקריטית היא שיש הרבה פרמטרים בשיבוץ שאין לך יכולת להשפיע עליהם (תקנים, סיווג, בירוקטרטיה) ואחרי שהפור נפל, יהיה לך קשה מאד לשנות משהו.
 

elio18

New member
אוקיי אבל

לדעת, קורסים כמו סיבוכיות ולוגיקה לא קשורים לעבודה?
 

vinney

Well-known member
ניהול מלאי של ציוד לא עוזר לבטחון המדינה???

אל תזלזל באפסנאות. זה אולי לא "איכותי" מבחינת קידום מקצועי בתחום הטכנולוגיה, אבל זה בהחלט נדרש, ובלי ניהול מלאי טוב הצבא לכל הפחות יפסיד מליארדים, ובמקרים יותר גרועים ימצא את עצמו עם ימ"חים ריקים ומנות קרב פגות תוקף.
&nbsp
סתם הערת אגב, אני יודע שזה לא בדיוק משנה לעתודאי שלנו, אבל הזלזול שלך פשוט מרגיז.
 

BlackAdder1

New member
מעבר לכך, אין קשר ישר בין "הסקסיות" של המערכת לרמת המקצועיות

לפעמים אפילו להפך - הרבה מערכות מבצעיות נשארות "מאובנות" מבחינה טכנולוגית, כי כל שינוי הכי קטן דורש בדיקות מפה ועד הודעה חדשה.

במערכות פחות מבצעיות לעומת זאת, קיימת יותר גמישות לשינויים (לפעמים יותר מדי)

לגבי שאר הדברים שנאמרו: במדעי המחשב (בניגוד לחלק מהמקצועות האחרים) הסיכוי שלא תגיע ליחידת תוכנה הוא נמוך מאוד.

עדיין, אתה יכול להגיע לשיבוץ גרוע (מבחינת התפקיד או האנשים / מנהלים) וזה דבר שקשה מאוד לשנות.
 

elio18

New member
ומה עם הראיונות המקצועיים

יכול להיות שישאלו אותי משהו שאני לא אדע לענות עליו בגלל שהוא לא נמנה עם קורסי החובה שלי?
 

BlackAdder1

New member
ראיונות

התואר הוא לא רק כדי לענות על חידות בראיונות
אם יהיה לך נסיון רלוונטי של שש שנים, עוד קורס או פחות קורס לא ישפיעו על הסיכוי שלך לעבור ראיון.

בלי קשר לנושא הזה, אנ דווקא ממליץ בחום על חד חוגי (אפשרי עם קורסים מחוגים אחרים, אבל לא תואר שלם)

בדו חוגי רוב הלימודים (בשני החוגים) הם קורסי מבוא למיניהם.
מדובר בקורסים חשובים, אבל הם בד"כ "כבדים"

קורסי הבחירה בדרך כלל יותר מענינים, ומאפשרים להתנסות ולהחשף לנושאים נוספים.

ההתיחסות לתור הנוסף כהעשרה היא לדעתי לא כל כך נכונה - עדיף לקחת קורסים ספציפיים המעניינים אותך (לאו דווקא קורסי מבוא)
 

elio18

New member
אני מדבר על הראיונות בשיבוצים בצבא, שם אני חושב שזה חשוב


 

BlackAdder1

New member
כדי להתקבל ליחידה טובה אתה צריך להיות טוב

אבל אין קשר של אחחד לאחד בין ראיונות לקורסים ספציפיים.
להפך, בד"כ מעדיפים שאלות שצריך קצת יותר מלא לא לישון בשיעור כדי לענות עליהם.

בקיצור: אי ביצוע קורס ספציפי כנראה לא תפריע, אבל אם אתה מקטין ראש (ונשמע שזה עלול להיות המצב) אז אתה תהיה בבעייה (גם בלימודים, גם בראיונות, וגם בעבודה עצמה)
 

ipv6

Member
ויני מי כמוך יודע

שגם שמירה על האדמות הקדושות של ההתיישבות העברית בא"י השלמה (מהים ועד הנהר הגדול) זה דבר חשוב מאין כמותו. אבל לא תפקיד שמתכנת יתהלב ממנו..
 

vinney

Well-known member
למה אני לא מפתע?

אתה מסוג האנשים שהודאה בטעות עבורם שקולה להתאבדות.
&nbsp
נו שוין, אולי תתבגר לפני שתמות מזקנה. אם כי אני בספק.
 

ipv6

Member
האמת שגם אני לא מופתע

נושא "מעניין" שאין בו אמת אחת ברורה שאפשר לבוא ולהציג (צבא\יחידות טכנולוגיות) וכמובן שמומחה הבית vinney מגיע לתת לנו מניסיונו העשיר.. בתור..??
 

zaske

New member
מה עם הרשימה של החברות שעם ה RSUs שלהן אפשר לצאת לפנסיה

חברות בארץ!! לא בסן פרנסיסקו!!

אנחנו מחכים, תתרום משהו לפורום, אל תהיה טרול וואחש כמוני!!
 
למעלה