עזרה מכולם--->

שיר זהב

New member
עזרה מכולם--->

רציתי לדעת אם יש מוסדות שמספקים קורסים בנושאי משפטים לפני שאני מתחילה תואר בזה,בכדי לראות קצת מה זה לפני שאני מתחילה תואר במקצוע. כמובן לעדיפות של קוסים המקנים נק' זכות באוניברסיטה\מכללה אך לווא דווקא. ושאלה נוספת- לאיזו מכללה מומלץ ללכת ללמוד משפטים (פסיכו+בגרות-סכם של 540) תודה מראש לכולם!

אדנדום

New member
בכל אוניברסיטה כמעט

ניתן להיכנס באופן חופשי לשיעורים בפקולטה למשפטים. אכן מומלץ מאוד לבלות קצת על ספסלי האוניברסיטה לפני שנרשמים, כי בד"כ הלימודים עצמם שונים מאוד מהמלל היבש שמופיע בספר ההרשמה לאוניברסיטה...

שיר זהב

New member
רגע רגע

כשאתה אומר באופן חופשי.....אתה מתכוון ל...? הרי חינם זה לא... מה לגבי דרישות קבלה לא צריך להציג להם כלום בשביל זה? תודה על התגובה.

אדנדום

New member
חופשי חופשי

פרקטית, ניתן להיכנס ולשבת בכל שיעור שרוצים. הכיתות גם ככה גדולות, ואף אחד לא מכיר אף אחד. נסי ותראי. כמובן שלא תקבלי שום קרדיט על קורסים שלא נרשמת אליהם... בתשובה שלי התייחסתי למה שנקרא "שמיעה חופשית" של שיעורים, בלי להיות תלמיד באופן רשמי. כדי להירשם לקורסים צריך להתקבל כתלמיד משפטים - על כל המשתמע מכך. לא ניתן להירשם כסטודנט לקורסים בודדים בלבד, שלא לקראת תואר. אני ממליץ מאוד, לפני שנרשמים ללימודים בכל תחום שהוא, להקדיש כמה ימים מרוכזים להשתתפות בקורסים שונים באוניברסיטה (רצוי קורסי שנה א') כדי להתרשם מהתחום. יכול להיות שאחרי שישבת בכמה הרצאות וחווית את הלימודים באופן פרקטי, תחליטי שהתחום לא בשבילך, או לחילופין - תהיי בטוחה יותר בהחלטתך. רבים הסטודנטים שנושרים מהלימודים או מחליפים תחום לימוד בשנת הלימודים הראשונה, בשל חוסר התאמה בין הציפיות לבין הלימודים בפועל. בילוי של כמה ימים באוניברסיטה יכול, לדעתי, לנטרל כמעט לחלוטין את הסיכון הזה.

שיר זהב

New member
*

אם אני נרשמת לקורסים אני בעצם סטודנטית,אין שום מסגרת בה אני יכולה להירשם שלא לקראת תואר...? אם אין זה די חבל,רוב האנשים היום מתקשים בבחירת מקצוע ועד שהם חושבים שנפלה החלטה הם נשאבים לתחום שאין להם מושג בו והולכים בדרך ה50%-50% או שאתה מצליח או שאתה נופל... הייתי שמחה לשמוע אם יש קורסי העשרה או הכרה של כל העולם הזה שקשור במשפט. אשמח לשמוע תגובות נוספות,תודה.

אדנדום

New member
לא צריך קורס שלם כדי להתרשם מהתחום

כפי שכתבתי, שיעורים ספורים בכמה מקצועות משפטיים ימחישו לך עם מה יש לך עסק. שנת הלימודים נפתחת בעוד כשבועיים, תבררי מה מערכת השעות של שנה א' באתר האינטרנט של אחת האוניברסיטאות, ופשוט תגיעי לשיעורים! אין קל מזה. אם אהבת את השיעורים - לכי להירשם למכללה בה את מעוניינת. סביר שיקבלו אותך באיחור אפילו לשנה הנוכחית - הם צריכים את הכסף שלך... ממש אין צורך להירשם ללימודים ולחבוש את הספסלים במשך חודשים ארוכים כדי לדעת אם "זה זה" או לא.

אוזניה

New member
הוא יגיע לשם כדי לחכות לשוטרים

תיפתח נגדו תלונה במשטרה ויוצא נגדו צו הרחקה. אסור להיכנס לכיתות בלי לשלם !

אוזניה

New member
../images/Emo18.gif אזהרה חמורה ! ! ../images/Emo18.gif

אני יודעת אדנדום שהיה לך כינוי אחר בפורום סטודנטים, אבל גם לי היה כינוי אחר וגם אני שאלתי שאלה דומה לפני שנה וקצת אם מותר להיכנס לשיעורים בלימודי משפטים. ענית לי למעשה בדיוק את אותם דברים שאת עכשיו עונה לבחורצ'יק הזה. ענית לי שאף אחד לא ירגיש ושכדאי אפילו לנסות. אז אני רוצה לומר לך שאכן ניסיתי באוניברסיטה מסוימת, נכנסתי לכיתה בת למעלה מ 70 סטודנטים בקורס חובה שהמרצה מדבר למיקרופון. לפתע, עקב רעש המרצה התעצבן ועשה להם בוחן פתע, הם היו צריכים להגיש תוך 15 דקות בהם לא עשיתי כלום והוא שם לב לכך ואף פנה אלי ושאל אותי. כולם שם הסתכלו עלי מוזר ורציתי לקבור את עצמי. ואז הגישו את הבחנים למרצה ואני כמובן לא. השתררה דממה ובדממה זו כולם הסתכלו עלי ורציתי לקבור את עצמי 800,000 אלף קילומטר מתחת לאדמה. ואז המרצה פנה אלי באמצע ההרצאה וביקש ממני להסתלק מהמקום. לפתע, השומרים בחוץ לא נתנו לי לצאת כי הם קיבלו הודעה עלי. ובסוף קיבלתי צו הרחקה מהאוניברסיטה. אני מזהירה אותכם לבל תנסו לעשות שטויות. קיבלתי מכתבים מהאוניברסיטה שהלימודים הם בתשלום גם למי שרוצה להיות מאזין חופשי ושאסור בשום פנים ואופן להיכנס בלי לשלם. נדרשתי לשלם פיצויים לאוניברסיטה כאילו הייתי בקורס שלם מפני שנתפסתי על ידם כמי שניסתה להתחמק מתשלום. אסור בשום פנים ואופן להיכנס בלי לשלם מראש עבור הקורסים כי זו חובה ברורה באוניברסיטאות שגם סטודנטים חופשיים חייבים לשלם שכר עבור קורסים שהם באים אליהם ! מצאתי לנכון לספר את סיפורי האישי על מנת לחסוך מהשואל בושה ועוגמת נפש. ראו הודעה זו כאזהרה ואפילו מומלץ לנעוץ את מה שכתבתי או להוסיף למועדפים/שאלות נפוצות על מנת לחסוך מאחרים את עוגמת הנפש שהיתה לי.

Anabol

New member
../images/Emo45.gif

זה אחד המקרים האלה ש1 מתוך 50 לא ייתפס, אבל ברגע שייתפס, זה באמת סיפור לא נעים. אולי כדאי באמת לא להמליץ יותר, לעשות דברים כאלה.

אדנדום

New member
תפסת אותי על חם

האמת היא שיש לי הסכם עם האוניבסיטאות לפיהן אני מקבל 50% מה"פיצויים" שהם סוחטים מהמסתננים. חבל, אם היית פונה אלי קודם במסר היינו סוגרים על דמי שתיקה גם בשבילך...

נשמע הזוי להחריד

לא מכירה אוניברסיטה שתתקוף כך שומע חופשי בשיעור אחד או שניים לצורך התרשמות. אפשר גם ליצור קשר באמצעות המייל עם המרצה לפני הכניסה לשיעור ולבקש רשות, 95% מהמרצים יאשרו בשמחה.

למעלה