עזרה לביתי בת ה18

אמא יהודיה, אמא פולנייה, היא לעולם אמא

יכולה להעיד על עצמי, שהבן שלי התגייס, חששתי, כן חששתי. ילד שיוצא ממסגרת מסויימת למסגרת אחרת ללא כל הכנה מוקדמת. שבמסגרת החדשה, אין לך זכויות, אי לך שם- רק מספר אישי, אתה אוכל, ישן, ועוד...רק שאומרים לך. אז מותר לחשוש ומותר לדאוג, ולבטח מותר לשאול. ומה לגבי הורים שחוששים לפני שילדם התינוק הולך למטפלת או למעון? שואלים, מתייעצים, מחפשים בעלי ניסיון. ובתור אמא לילד מיוחד, שלא גוייס לצבא, אך בחר לא להתנדב או לעשות שירות לאומי, אני חושבת שזה יפה שהצבא מאפשר גם ״לשונים״ ״לחריגים״ ״ולאחרים״ לעשות צבא ולהרגיש שווה בן שווים.

היא יכולה להיות מקצוענית לעילא, בלי לישון בבסיס...

הנערה רוצה להתגייס.
מסוגלת להתגייס.
רק מבקשת הקלה בתקופת הטירונות.

לדעתי הצבא המקצועני שלנו יתפקד היטב גם אם אחת הפקידות שלו תעשה טירונות עם הקלות.

xfwind

New member

לאונידס

Active member
צה״ל לא מתקדם לשום כיוון של מקצוענות

ואני אומר את המשפט הזה בצער.
אני גם לא רואה את הקשר בין חוסר המקצועיות של צה״ל למקרה הזה.
&nbsp
חוסר המקצועיות של צה״ל לא הפריע לכל מיני אנשים (משני המינים) שאני מכיר לשרת שירות משמעותי בצבא ולממש את זכותם לתרום תרומה משמעותית לבטחון תושבי מדינת ישראל.
כולל חירש, עיוור, אדם רתוק לכיסא גלגלים וגם כזה הסובל מפיגור שכלי.
פשוט צריך למצוא לאותו אדם את התפקיד המתאים וצה״ל שלא תמיד ממש מקצועני צריך לפעמים קצת או הרבה עזרה בעניין הזה.

את יכולה לכתוב איזה פרופיל נפשי יש לה?...

כמה ועדות עברה ומי היה נוכח
והכי חשוב מה היא אומרת על כל הענין?..
היא רוצה להתגיס?.. היא מודעת לכך שבטירונות ישנים מחוץ לבית?...

liatg27

New member
יש לה

פרופיל 65
היא היתה בשיחה אצל קב"ן ובה היא מסרה לו את כל הפרטים כולל אישור מפיסכאטר.
היא מעוניינת להתגייס , מאוד רוצה לעבור את הטירונות ואומרת לי :אל תדאגי אני אסתדר".
הבעיה שעד כה כל פעם היא ניסתה ויצאה לטיולים אך איך שהגיע הערב היא התקשרה בוכה ונסערת ואנחנו נסענו לקחת אותה ,היא לא עמדה בזה מעולם והפחד שלי שפה בטירונות לא אוכל לקחת אותה .היא לא באמת יודעת מה מצפה לה.

למעלה