עזרה לביתי בת ה18

אגוזים1

New member
מי שמחליט

אם יגייסו אותה או לא זה הצבא! אז איך אפשר לבוא אל האמא בטענות לעזאזל???
&nbsp
חוץ מזה, לא ברור לך שמדובר כאן על ילדה שמנסה בכל כוחה להיות כמו חברותיה האחרות, ולהתגייס ושלא יהיה עליה ״אות קיין״? (כפי שגם את כתבת ברגישות כה רבה...)
&nbsp
איזו אופציה את משאירה לצעירים עם מוגבלות???
&nbsp

ויקה1222

New member
איזו תשובה פוגעת

ונוקשה. כן. יש מצבים בהם אנשים "לא עומדים בזה" והם משתגעים או מתעלפים ולפעמים אפילו מתים. את לא יודעת שיש אנשים עם בעיות נפשיות ואנשים אלה יותר שבירים?
צריך לעזור להם יותר ולהגן עליהם יותר וזה מתבצע למענם ולא למענו של מי שדואג להם.
"הילדה תצטרך ללמוד להתמודד"? אז אולי כדאי להפסיק עם טיפולים פסיכולוגיים לאנשים, לא לתת להם תרופות פסיכיאטריות ולבטל את שירותי בריאות הנפש. שהמפונקים ילמדו להתמודד!

דף חדש4

New member
צריך להסתגל למציאות. אין ברירה

למה הצבא צריך לקחת על עצמו לחרוג ממנהגו ולייצר תנאים מיוחדים לכל אחד שיש לו בעיה?
מה גם שהבעיה שתוארה- היא לא בעיה שמתים ממנה. זה לא סוכרת וזה לא אפילפסיה
ואפילו לא סכיזופרניה. זו חרדה.
וחרדה לא הורגת
אז לילדה יהיה קשה בלילה- אז יהיה לה לילה בלי שינה ועם אי שקט.
היא לא תמות מזה.
האמא חוששת ויש לה שתי אפשרויות- לתת לילדה שלה להתמודד עם הקושי או להחליט לוותר על הצבא.
מי דיבר על לבטל טפול תרופתי ופסיכולוגי?
נהפוך הוא- טפול תרופתי ופסיכולוגי כהכנה לגיוס- יכול מאד לעזור.
אבל יש גבול. הצבא לא צריך להתאים עצמו לכל אחד בכל מחיר.

ויקה1222

New member
הצבא מגייס

הרבה אנשים עם בעיות שונות כגון נכות, מחלות ועוד. זה הערך החברתי הנוסף כך שאפשר להתוכח עליו, אבל היא לא תהיה הראשונה שתגויס כשמצבה הבריאותי אינו תקין.
הדברים שלך מראים שפשוט אינך יודעת מה זה חרדה (אמיתית ולא כזו שאת חשה כשאת דואגת לילדייך או מהרהרת בחייך שהיא משותפת לרבים ברמה זו או אחרת) .
חרדה אמיתית ומצב נפשי קשה יכולים להיות גרועים בהרבה מסוכרת או אפילפסיה ולא תמיד הכדורים או הטיפול עוזרים וכן הם יכולים להסתיים גרוע. פשוט אין לך מושג ולכן את חושבת שאפשר להתגבר ומקסימום "יהיה לילדה קשה". צר לי, את מדברת מתוך בורות ונוקשות.

אימם

New member
אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאירה שלמה

הבעיה של הלינה מחוץ לבית קיימת ואני בכלל תמיד נותנת משקל לתחושות
ואין כמו תחושות של אמא. אם את חוששת אז כנראה שזה בצדק.
אם המטרה היא להיות כמו כולם, אז למה שלא תעשה שירות לאומי?

liatg27

New member
לי אין בעיה בכלל הבעיה

שהילדה רוצה להיות כמו חברותיה , לא ברור לי איך למרות כל המסמכים והאישורים עדיין מגייסים את הילדה. אני לא רוצה להיות האחראית לשחרורה אלא לסייע לה להגשים את חלומה אך גם ליידע את הגורמים הרלוונטיים

אגוזים1

New member

אני כל כך מבינה אותך

&nbsp
אולי כדאי להתייעץ עם הקב״ן, שאני מבינה שהייתם איתו בקשר?
&nbsp

אני מניחה שהיא נפגשה לא רק עם קב"ן

אלא גם עם פסיכיאטר והורידו לה את הפרופיל הרפואי בהתאם.
אם הפרופיל שלה עומד על 64- קצת בעיה
אבל אם הוא עומד על 45 או 31, קל מאד להוריד אותו ל"פטור משירות"
כל פנייה שלך אל רשויות הצבא- עלולות /עשויות להביא לפטור משירות מוחלט ובמקרים של פרופיל נפשי, לרוב (למיטב ידיעתי) גם לא מאשרים התנדבות לשירות.

האם הפסיכיאטר המטפל בה סבור שהיא יכולה להתמודד עם טירונות ? עם שירות צבאי? (כידוע יש בו עוד קשיים חוץ מעצם הלינה מחוץ לבית)
האם מכתב ההערכה שלו הועבר לפסיכיאטר שקבע את הסווג הבריאותי שלה ? לקב"ן? לאן שהוא?

האם היא מאוזנת תרופתית?
האם יש חשש שהיא לא תקפיד לקחת את התרופות אם לא תהיה בבית?
האם היא נוטלת אותן באחריות ובאופן קבוע?

אם תרצי-אני יכולה להעביר לך בפרטי,פרטים של קבנ"ית לשעבר בצבא
שעוסקת היום לא מעט בהכנה לגיוס וייעוץ בתחום בריאות הנפש טרום גיוס
השירות שלה- בתשלום .

דף חדש4

New member
אם הצבא גייס אותה כנראה הצבא החליט שהיא יכולה לעמוד בזה

זו האמא שלא בטוחה שהיא יכולה לעמוד בזה- ואני מניחה שעטיפת הייתר הזו לא התחילה היום
ולא לתת לילדה להתמודד לבד עם קשיים- זה דפוס מתמשך
והגיע הצבא ושם לזה סטופ.
אז או שהאמא והבת יסתגלו למציאות החדשה הזו בה צריך להתמודד עם קשיים בלי לוותר לילד
ולפחד כל כך שיסבול- או שהבת לא תשרת בצה"ל.
כל כך פשוט

אור2221

New member
לא יצא לך לבדוק את אחוז ההתאבדויות בצה"ל

נכון?
&nbsp
ברור שחרדה, ודיכאונות, יכולים להרוג, ולא רק שהצבא מפספס אבחונים של מחלות מוגדרות (כמו סרטן, לדוגמא), הוא בוודאי יכול לפספס דברים כמו דיכאון וחרדות.
&nbsp
אז השאלות שלה לגיטימיות לחלוטין.

דף חדש4

New member
לא רואה קשר בין נטיה להתאבד לבין חשש לשון מחוץ לבית בלילה

אם האמא כל כך דואגת- אז עדיף שהילדה לא תשרת
למה הצבא צריך לקחת על עצמו את הסיכון שמיתגייס יתאבד וזה יהיה על אחריות הצבא?
אני בטוחה במאה אחוז, שאם ההורים לא רצו שהילדה תתגייס- היא לא היתה מתגייסת.
הצבא לא צריך את הכאב ראש הזה.
אבל ההורים דוחפים את הקטע של להוציא את הילדה נורמטיבית. זה מאד חשוב להם והם מנצלים את הצבא למעשה
כדי לשרת את הצורך הזה שלהם שלילדה יהיה רזומה נורמטיבי.
רק מה- בתנאים שלהם.
רק מה- לא תמיד מתאפשר לנו להשיג את הכל ובתנאים שלנו.
אם הם רק היו אומרים שהם חוששים שהילדה תתאבד- בשנייה צה"ל משחרר אותה.
אני בטוחה בזה.

בתור אחות של חולה נפש, ההודעות שלך מזעזעות אותי

צה״ל הוא צבא העם, שזה אומר צבא שמקבל לשורותיו גם אנשים עם לקויות ונכויות, ולא פעם ההשקעה בחייל גדולה מהתפוקה שהצבא מקבל ממנו, חייל אחר עם פחות צרכים יאזן את התמונה מבחינת הצבא. זה מה שמבדיל בין צבא במדינה כמו ישראל שהשרות בה הוא שרות חובה, מול ארה״ב למשל, ששם השרות הצבאי הוא מקצוע ומקבלים על השרות שכר מלא.

הצבא העביר את החיילת ועדה והחליט שהיא כשירה, כרגע, לגיוס. מצב נפשי משתנה כל הזמן ולא ברור להורים המודאגים איך הטירונות, שזה חלק אינטנסבי ומלחיץ שעלול להוות טריגר לכל אחד, ולבן אדם עם בעיות נפשיות במיוחד, רחוק מהבית, ישפיע על הבת שלהם... בתור מי שגדלה וחיה במשך 30 השנים האחרונות בצל מחלת הנפש של אחי, אני לגמרי מבינה את הדאגה שלהם... הזילזול וחוסר ההבנה שלך והצורה המתנשאת שבה את כותבת פשוט מזעזעת אותי. הבת רוצה לשרת ולהיות כמו כולם! לאדם שחולה חשוב להיות כמו כולם יותר ממה שזה חשוב לצעיר רגיל. אחי נלחם נואשות כדי לנסות להתגייס או לפחות להתנדב והצבא לא הסכים לגייס אותו, וזה הדביק עליו תוית לכל חייו. המון צעירים משתחררים על סעיף נפשי, אבל אלו שבאמת לא מתקבלים לצבא על סעיף נפשי, נושאים את הכתם לכל החיים. גם ההורים, במקרה הזה, רוצים שהבת תתגייס, אבל הם דואגים, ובצדק, מהטירונית. הם פנו לפורום לקבל עיצה, אולי ממישהו בעל נסיון במקרה דומה... יש הודעות שאם אין מה להגיד עליהן אז עדיף לשתוק...סייג לחוכמה וכ״ו...

אם הצבא גייס אותה-כנראה שהחליט שהיא יכולה לעמוד בזה.

משפט נכון.
השאלה אם לצבא היו כל הכלים לקבלת החלטה
האם הצבא היה מודע לעוצמת הקושי הנפשי
האם הילדה נבדקה בועדה רפואית אצל פסיכיאטר? ולא רק הופנתה לקבן (שכבודו במקומו מונח)
האם כל המסמכים והאישורים הובאו לידיעת הצבא לפני קבלת ההחלטה על גיוסה.
וגם----- לא כול החלטה שהצבא עושה היא נכונה ,מבוססת (ובעיקר במיון רפואי)
אם להורים תחושה שהאבחון בצבא לא באמת כימט את הבעיות הנפשיות שלה--- שווה שיתריעו.

וכול השאר--- מעיד רק עלייך, לא על השואלת .הנחרצות של ההיגדים, הפסקנות,האיבחון המהיר,
של האימא המגוננת יתר "לא לתת לילדה להתמודד לבד עם קשיים זהו דפוס מתמשך"
גישה המעידה על יוהרה ואטימות
גם זה כלשונך "כל כך פשוט".

דף חדש4

New member
הצבא מתקדם לכוון של צבא מקצועני

זה לא כמו בימי רפול שהיו נערי רפול כשהצבא לקח על עצמו לטפל בנוער נוטה לעבריינות.
הצבא לא חייב להתאים את עצמו ולא יכול להתאים את עצמו. זו לא המטרה שלו.
לגבי חרדות- גם אני התגייסתי אחרי תקופה קשה שכללה התקפי פניקה- סוג של חרדה מעל לכל ספק.
לא עלה בדעתי לרגע לצפות להקלות.
עשיתי את מה שנדרש כדי להתגבר- והתגברתי.
אני לא מדברת בלב קר- אני מדברת מתוך נסיון ומתוך הבנה שאם נכנעים לחרדות הללו.
אוספים את הילד מהמחנה באמצע הלילה, יושבים לקצינים על הוורידים , מחפשיםי תנאים מיוחדים לילד-
הוא לעולם לא ידרוש מעצמו להתגבר.
סליחה. זה לא אני. זו המציאות.
היא קשה והיא קרה והיא חד משמעית. והיא לפעמים אכזרית.
צריך להתמודד.
לא מתמודדים- אז לא מתמודדים.
אני חושבת שהחברה מתחילה להבין את זה כשמבטלים הרבה מההקלות שניתנו במשרד החינוך לכל מני תלמידים.
שליש מהתלמידים מוגדרים כקשי למידה!
אז בסופו של דבר המציאות דופקת בדלת חרף רצונה של האמא היהודיה להגן על ילדיה ולכופף את חוקי הטבע והיקום
כדי להקל עליו.

mykal

New member
את יודעת? גם אם

ש גרעין של אמת בעובדות שאת מציבה,
הטון התוקפני, והדרך להאמר--לא נעימה ומפסיקה לשכנע.
ואלי עוד משהו--האמת של העולם קר ומנוכר, ושצריך להתמודד,
היא נכונה לאדם הרגיל והממוצע--לא לאדם החולה.
כי האדם החולה (לא משנה במה)מתמודד קודם כל עם המחלה שלו
ורק אח"כ עם שלל מטלות החיים. וההתמודדויות שלו והמטלות שלו נעשות מתוך הפריזמה של המחלה.

והאם השואלת כאן לא מתיחסת לילדה שלה בגוננות יתר,
ולא משוה בינה לבין הממוצעים בעולם.
אלא מתיחסת למצבה המיוחד של הילדה--וחוששת לה.
מכיון שלצבא מעבר להיותו מקצועי--הוא חובה כאן במדינה--
גם הילדה רוצה לשרת--ע"פ יכולותיה.--והאם בס"ה ביררה--לא פגעה באף אחד.

אז בבקשה גם חילוקי דיעות אפשר בלי לפגע ולהכות.

למעלה