עזרה לביתי בת ה18

liatg27

New member
עזרה לביתי בת ה18

יש לי ילדה בת 18, לצערי כבר 4 שנים שהיא מטופלת תרופתית בתרופות פסיכיאטריות עקב חוסר איזון .היא סובלת ממצבי רוח קיצוניים. מאז שהחל המשבר הרפואי היא לא יצאה לטיולים ולא ישנה מחוץ לבית. גם כשניסתה להתגבר ולצאת לטיולים מטעם בית הספר בעלי נאלץ לנסוע בלילה לקחת אותה .
בעוד כחודש היא אמורה להתגייס, בשירות עצמו קרוב לוודאי שתשרת קרוב לבית עקב בעיות ת"ש ואחרי שיחה עם הקב"ן. היא אומרת שרק לטירונות היא תוכל לישון מחוץ לבית אך אני מרגישה את הלחץ שלה וחוששת שברגע שתגיע לטירונות לא תעמוד בזה וזה לא טיול ,לא נוכל לקחת אותה הביתה. אני לא רוצה לייאש אותה אך מודאגת מאוד.
למי פונים? מה עושים אם בכלל?

אור2221

New member
הצבא יודע על המצב הפסיכיאטרי שלה?

4 שנים של טיפול תרופתי, לא בטוחה שהיא צריכה להתגייס. אולי להתנדב, אולי לעשות שירות לאומי.
&nbsp
גם אם היא נחושה בדעתה להתגייס, הצבא צריך לדעת מזה.

liatg27

New member
הצבא יודע ועשו

לה שיחות עם קבן והעברנו מכתב מרופאה פסיכיאטרית והוחלט על שירות קלב ותנאי תש מיוחדים. הבעיה היא לינה בטירונות ואני בטוחה שלא תעמוד בזה

אור2221

New member
אז היא תתקשר אליך ותבכה המון

ואת תזכירי לה כמה היא תרגיש טוב, כשהיא תעמוד בזה בהצלחה.
&nbsp
כולן בוכות בטירונות, גם אלו בלי קשיים. אם את רואה שהמצב שלה לא טוב, תחשבי מי לערב בבסיס, מודעים לעבר שלה, וזה חשוב.

liatg27

New member
הצבאי אין לנו מושג והאזרחי..

העביר חוות דעת על לינה מחוץ לבית אבל אין טירונות ללא לינה ואין צבא ללא טירונות. או שמא אני טועה?

לאונידס

Active member
הכוונה האם הילדה יכולה לעמוד בלינה משותפת מחוץ לבית

הרי כאן לאף אחד אין את ההכשרה הידע והיכולת לקבוע אם הילדה יכולה ללון בתנאי טירונות.
אם היא לא יכולה אז לא יכולה, כמו שלא ינסו לדרוש מאדם רתוק לכיסא גלגלים לרוץ 100 מטרים רק פעם אחת אסור לדרוש ממנה לינה כזו, שצה״ל יסתדר עם המגבלה.
אם היא יכולה גם אם יהיה לה קשה מדובר בעניין אחר.
&nbsp
הכל מסתכם בשאלה אם יכולה או לא.

יעלעל

New member
יש טירונות ללא לינה

טירונות מתנדבים היא טירונות של שבוע ואפשר לבחור אם נשארים לישון בבסיס או שנוסעים כל יום הביתה. הבת שלי סיימה ביום חמישי האחרון טירונות כזו (בטקס השבעה שלדעתי הוא אחד הטקסים המרגשים ביותר שיש בצבא, כולל שירת התקווה שכולם סימנו בשפת הסימנים). היא אומרת ש 50 טירונים מתוך כלל הטירונים שהיו איתה, היו על סעיף נפשי. אז אם החשש הוא מטירונות, אולי אפשר לבקש להתנדב במקום להתגייס רגיל או לפחות לעשות טירונות עם המתנדבים. הבעיה שיש טירונות כזו רק פעמיים בשנה, יחד עם זאת, אפשר להתגייס, ללכת לבסיס ואז לבוא לעשות טירונות. הגיוס של הבת שלי היה יום לפני יום כיפור והיא עשתה טירונות אחרי 3 שבועות בבסיס שלה. היא אמרה שהיא בחור שבא לטירונות אחרי 4 חודשים בצבא.

יעלעל

New member
פטור או סעיף....

בוודאות, 50 מבין הטירונים שהיו בשבוע שעבר בטירונות מתנדבים הם עם סעיף נפשי. המגבלה - לא יכולים לשאת נשק. אני חושבת שחבר'ה צעירים לא היו אומרים שהם שם עם סעיף נפשי סתם כי לא נעים להם לומר שיש להם מום בלב או צליאק, ואם מישהו אומר שהוא במתנדבים על סעיף נפשי, זה כנראה נכון. הם דיברו הרבה על התנדבות, על ציונות, על ערכים.... וגם על הבעיות שאיתם מגיעים להתנדב. היו שם עם בעיות נפשיות.

מכירה מקרה כזה.

חייל עם בעיה דומה, וגם הוא קיבל שירות קרוב לבית, אבל טירונות - עשה רחוק.

הוא קיבל יחס נהדר מהצבא. כולל שיחת פתיחה עם המפקד שאמר לו שאם הוא מרגיש שהוא רוצה לעזוב - אין בעיה. לא מחזיקים אותו בכוח. ברגע שהוא יגיד שהוא לא מסוגל - יאפשרו לו לנסוע הביתה.
הוא השלים את הטירונות עד הסוף,לא ניצל את האפשרות לעזוב.

liatg27

New member
זה מעודד אבל

איך מיידעים את המפקדים על הבעיה ? על הקושי? על הרגישות? במסגרות השונות עד כה כמובן שהתערבנו ויעדכנו את הצוות החינוכי אבל בצבא זה כבר לא בשליטתי וחשוב לי לדבר עם גורם מוסמך לפני שהילדה הופכת לרכוש צהל. למי פונים?

כבר בשלב הלשכת הגיוס

אני לא בקיאה בפרטים.
אבל זה צריך להיות כמו כל בעיה רפואית. כמו שמעבירים מידע על בעיות ראיה או שמיעה או גב.
האם היא כבר העבירה לצבא הטפסים המתאימים? האם הבעיה ידועה שם?

הצעיר שאני מכירה - הלך לטירונות מאד מסויימת. זה לא שהוא הלך לטירונות רגילה - ורק שם עדכן את המפקדים

נסי את האתר ׳ עולים על מדים׳. יש שם טלפונים של

מיטב.נסי לפנות אליהם.יכול להיות שיקח זמן עד שעונים לך, אבל ממליצה להתחיל משם.

דף חדש4

New member
אולי טוב שהילדה הופכת ל"רכוש צה"ל"

את רגילה לשמור עליה, לגונן, לאסוף אותה הביתה כשקשה לה- ועכשיו את במצוקה כי זה לא יתאפשר לך יותר.
נהדר!
הילדה תצטרך ללמוד להתמודד.
ומה פרוש לא תעמוד בזה? תמות? תשתגע? תתעלף? מה יקרה לה?? התשובה היא- כלום.
היא צריכה להחליט אם היא משתחררת מצה"ל עם אות קין ושונה מכולם, ואז לא תצטרך להתמודד עם מה קשה לה
או ללכת על זה. את- בפעם הראשונה בחיים שלה- מחוץ לתמונה. ומצוין.

אימם

New member
ממש לא מסכימה

הילדה מאובחנת ומקבלת טיפול תרופתי. זה לא פינוק אלא בעיה אמיתית

liatg27

New member
איזו תשובה יהירה וככ לא

מקצועית. הילדה עברה משבר טראומתי והיתה עם איומים להתאבדות.
3 שנים לא הלכה לבית הספר ושכבה בבית ורק בשנתיים האחרונות מאז התחלת הטיפול היא התאוששה ואין לי כוונה להחזיר אחורה את מצבה .
זה ממש ממש לא פינוק.

למעלה