עזרה לאחות בצרה

nini132

New member
להתחתן תמיד אפשר

להתגרש לא גירושים זה עסק מכוער ומלוכלך. שלא נדבר על ילדים אבל להפיג את הבדידות ע"י חתונה זה כוכך חרדי אז אני מבין שחבר זה לא אופציה, אבל מה עם ידיד טוב? לא חייב הומו
או חברה טובה. יש פה המון נשים יפות שישמחו לעזור לך בכל דבר שרק תרצי כולל לארח לך חברה ולעזור. בחור פתוח זו לא אופציה בשום פנים ואופן או שמדובר בשבבניק או בבחור מודרני. בכל מקרה הוא ירצה בית של תורה-ואת? הוא ירצה שמירת מצוות- ואת? הוא ירצה עוד המון דברים שאת לא יודעת מה העמדה שלך כלפיהם. אבל תחכי. אולי תחליטי לחזור לחיק אבותייך ואז תחפשי בחור כזה באמת אולי תחליטי להתפקר ותעזבי את המקום אולי תחפשי דרך ביניים. הכי חשוב זה לא לעשות צעדי אל חזור כל עוד את לא בטוחה

לחידתית - לא למהר יש לך כל הזמן שבעולם. תפגשי כמה שיותר, תוך שנה שנתיים , תייאשי את כל הסובבים אותך, וירדו מהגב שלך. על הדרך תכירי כל מיני אנשים, אולי אלהים
יעשה לך נס ויזמן לך את בחור כלבבך בדיוק. לא הייתי מייעצת לך להתחתן בשלב זה. תיכנסי ישר לנישואין בעייתיים. עדף להיות רווקה בודדה מאשר נשואה בודדה. מצאי לך עבודה שלא תהיי תלוייה בהוריך ותגיעי לעצמאות כלכלית.

פיטרמן

New member
כמעט אחד לאחד הסיפור שלי..

עצה שלי, אל תעשי את הטעות שאני עשיתי, כל עוד את לא מחליטה שאת יוצאת אל תגלי בשום אופן להורים שיש לך ספיקות באמונה הם בחיים לא יבינו אותך, וזה סתם יעכיר את האוירה בבית. תגידי רק שאת רוצה הפסקה משידוכים כי את מרגישה שאת לא מספיק בשלה.

יקירה

אמרו לך כאן כבר הכל ועדיין אחזור על הדברים, בשום אופן על תלכי על המסלול של חתונה- זה לשלם במחיר יקר ולשנים רבות, כפי שכבר אמרו לך מעליי, ההורים שלך לא באמת יקבלו התקף לב, הם יצטערו ויכאב להם ויצמחו להם עוד כמה שערות לבנות ו...זהו. בעולם הגדול המסלול לחתונה עובד קצת שונה מאשר בעולם החרדי ויש לו יתרונות.... את במצב טוב יחסית ליוצאים אחרים, יש לך מקצוע ביד ואת יכולה לפרנס את עצמך. באופן אישי אני עשיתי הליך הדרגתי מול ההורים שלי, התחלתי להתלבש מודרני יותר, הערתי הערות אגביות לגבי הדת/הרבנים וכו'- זה די גרר שיחות מוסר בדומה למה שאתה מספרת שאבא שלך עושה לך ובשלב שנשבר לי לגמרי מהשיחות ומהאיומים חסרי התוחלת על התקפי לב ומוות (הם הרי לא באמת מקבלים התקף כל פעם שאת מורידה הצעה...), שלחתי מישהו שאמר להם שאני פשוט לא מאמינה וזהו. זה עלה לי במחיר נתק עם ההורים, שלפי נסיון של יוצאים רבים חוזר לאחר תקופה למסלול בריא יותר. ממליצה לך להכיר חברות מקסימות בפורום כאן ובפורום השכן ולקבל החלטות מושכלות תוך חשיבה על המחיר העתידי ולא מתוך לחץ נפשי.

דבר ראשון ברוכה הבא... ושאפו על האומץ לכתוב אני לא נוהגת לתת עצות על גבי הפורם אבל דבר אחד אני כן רוצה לאמר לך: תקשיבי לעצמך קודם ורק אח"כ לאחרים.. תשאלי את עצמך מה עושה לי טוב מה אני רוצה.. כי כמה שתנסי לא תוכלי לחיות בשביל ההורים שלך או בשביל כל בן אדם אחר חשבי על עצמך ראשונה (אני לא אומרת לא להתחשב באחרים) ותקשיבי לעצמך!!!! בהצלחה בכל דרך שתבחרי והרבה אושר

ברוכה הבאה!

בהצלחה גדולה בדרכך החדשה אני גם חדש פה ויכול אני לומר כי כאן המשפחה האמיתית והתומכת . בהצלחה!

yellow feather

New member
את לא "מפספסת" חיי נישואין

את בת 20, יש לך מספיק שנים לפניך לצורך איסוף גרביים של מישהו אחר מתחת למיטה וכביסתם. לא יקרה כלום אם תמתיני עוד כמה שנים ולגבי הדעה הרווחת שאם ממתינים "מפספסים" את השידוכים הטובים - זכרי נא מה נחשב ל"שידוך טוב" בחברה שלך - בחור לומד (רצוי "שפיץ" שמרחף לו אי שם בחלל), ללא מקצוע, ללא השכלה כללית, ללא שום אמצעים לפרנס את עצמו או להתנהל בעולם המעשה ואת זה את במילא לא רוצה, אולי זה מה שההורים שלך רוצים - אבל לא הם יחיו עם הבחור - את תחיי. ואל תשכחי שאחרי החתונה באים הילדים - ואז באמת תהיי מקורקעת, כי לא תוכלי לעזוב אותם ולצאת ולא תוכלי לצאת יחד איתם - בקיצור תהיי תקועה. וחבל.

הלנצח

New member
חוליה חסרה

את מעכבת את הבאים אחרייך בתור? תגרמי שיעקפו אותך ואז הלחץ יפחת מאד. אינך מעכבת? בשלב זה הדבר היחיד החכם שנאמר כאן הוא לנסות למשוך זמן שבמהלכו הדברים אולי יתבררו. ההצעה לגשת לטיפול יכולה מאד להועיל. אם את סגורה על אי האמונה, על המטפל להיות חילוני, רצוי עם רקע או לפחות הבנה טובה בחברה החרדית.

לעקוף?? ומה יגידו שהיא? אחי כבר אמר לי

שהוא הולך להתייעץ עם הרב שלו מה להגיד לגבי כי הוא מתחיל שידוכים. אמרתי לו שישתדל לתאם עמדות עם האח מעליו ואם יוחלט שאני חולת נפש(כמו שכבר הפיצו על בנדוד שלי) רק שיעדכנו אותי מראש.. זה לא כזה פשוט כי אם היא כן תירצה חרדי זה שעקפו אותה יעכב מאוד

ברוכה הבאה

עצתי: תתרחקי מההורים. תעברי לדירה של רווקות ותמעטי לפגוש אותם ככל האפשר, כך תוכלי לשים את ציפיות ההורים בפרופורצייה יותר נכונה, קרוב יותר לגודל הטבעי שבו הם יראו לך אחרי שכבר תהיי נשואה אולי עם ילדים ואז כשהבעיות יצוצו (וזה די בטוח שזה מה שהולך לקרות) בכלל לא בטוח שההורים יהיו בצד שלך וגם אם כן זה לא יעזור לך יותר מדי.

לא להתחתן בשלב זה

זאת ההמלצה הכי חשובה שתאמצי בחום קחי לך ת'זמן שלא תצטרפי מאוחר יותר לבכות עם מאוכזבי הנישואין וההסתרות והילדים האנוסים.

למעלה