עזרה לאחות בצרה

חידתית

New member
עזרה לאחות בצרה

למעשה המקום פה לא ממש חדש לי, כבר זמן רב שאני בבחינת רואה ואינה נראית ומפחדת ליטול חלק בהגיגים הרצים פה, עד שהגיעו מים עד... אספר על עצמי בקצרה, חרדית, 21 רווקה, שאלות יש לי מאז שאני ממש קטנה, אמנם לא על הדת, אבל על ההתנהלות של החברה בעיקר כלפי בתור אישה, חקירתן ומשמעותן לידי מעשה מתבטאים רק בשנה האחרונה... בגדול אני מצהירה לעצמי שאני לא מאמינה, בפועל אני לא מעיזה לחלל שבת, בשר וחלב וכו' למרות ששכלית מציאות החיים החרדית מגוכחת בעיני, זה בגדול, לצאת בשאלה לא נראה לי כאופציה, אני לא מספיק חזקה לעמוד מול הורי ולספר להם, וכנראה שגם לא מול עצמי, עם השאלות עוד אני יכולה מבחינה נפשית להתמודד עם עצמי, עם התוצאות שלהן לא כ"כ שזה מה שמביא אותי לכתוב פה השידוכים, מאז שמלאו לנערה 20 לא עמדו עוד תחנוני, והורי החליטו שהגעתי ל"פירקי"... כרגע, כמעט שנה אחרי, ואני כבר לא מצליחה לחשב ביד אחת עם כמה בחורים נפגשתי, אני פשוט לא שורדת את זה התהליך חוזר על עצמו עם כל בחור, ההורים שלי מוציאים את הנשמה על הבירורים, הצד השני אם הוא לא מברר מספיק טוב עונה תשובה חיובית, (למרות שכמובן את מחשבותי אני שומרת לעצמי, הסביבה רואה שהשקפותי שונות כאשר כבר אני לא מסוגלת לעמוד בטמטום יוצא לי להרביץ דעה אבלל בבחינת גילוי טפח והסתרת טפחיים) ואז פגישה, שזה סיוט שאורך כשעה וחצי, ואז נפתח עלי הגהנום, כאשר אני מודיעה שלא מתאים, מדובר ביומיים שההורים שלי מאיימים בהתקף לב, אמא שלי שותקת, אבא שלי פחות שולט במצב, ומסביר לי כמה אני לא מבינה תחיים וכמה הוא מבין, ואפילו כשהם שואלים אם אני רוצה עם אחד שלא ישב וילמד, גם אם אני יגיד שכן זה לא אופציה כי אז אני מקבלת הסבר על התורה שמעדנת נפשו וכל מי שלא לומד רק חושב על עצמו ובלה בלה בלה, וכמובן אני בלית ברירה מהנהנת שברור שאני רוצה בית של תורה, אבל בתוכו אני בוכה והכל בטונים שעולים ויורדים לפי מפלס העצבים כמובן. הם יודעים שאני יותר פתוחה, אבל לא מתארים עד כמה... ואני לא מסוגלת לעשות להם את זה ופתאום מתעוררת בי המחשבה, שאולי כך אני גם מפספסת חיי נישואין, קשה לי לראות את עצמי עושה תצעד החוצה לפחות לא כל עוד מעלי הורים, ומכיוון שכך אולי כן שוה לבדוק את אופצית הנישואין עם בחור יותר פתוח ולהסתמך על פתיחותו שנפתח אותה יותר בעתיד, וגם אם לא, אולי זה עדיף עפ"נ הבדידות הנוראה הזו, ובעצם מה שאני מרגישה שאולי אני מפספסת פה הזדמנויות שאני אתחרט עליהם בעתיד, גם ככה אני כבר לא עומדת לא בלחץ של המשפחה, ולא בלחץ הנפשי שאני נמצאת בו טוב אני כבר רואה מי תהום מחלחלים מהחפירות שלי..., אני מתארת לעצי שישנם פה כאילו שהיו במצב הזה, ויוכלו להחכים אותי מנסיונם, אני כבר ממש מיואשת, ובאמת אין לי מושג איך להתקדם מהנקודה הזו שאני רובצת בה, אמנם התיאור פה כתוב קר , כהרגלי בקודש להסתיר את רגשותי, אבל אני לא זוכרת מתי בפעם האחרונה הכרית שלי היתה יבשה עד שנרדמתי, ואולי תוכלו לעזור לי, מקווה שתבינו, ותוכלו לייעץ תודה

לא משנה מה, לא משנה מי, אל תתחתני!!

לא הוגן לבן הזוג, ולא הוגן כלפי עצמך.

כויפערת

New member
הבנאדם צודק!!!

אל תתחתני בשום פנים ואופן!!! האומץ לספר להורים שלך יבוא כבר, בדיוק כמו שהוא בא לי (וההורים שלי לקחו את זה מאוד קשה). אם את מתחתנת את כולאת את עצמך בתוך כלא שבו הסוהר שלך הוא האדם היקר לך ביותר בכל העולם (או לפחות אמור להיות). זה לא הוגן כלפיו וזה יהרוס לך את החיים. אני למדתי שלא משנה כמה אדם פתוח וליברלי, הוא לא יכול להתמודד עם אתאיסטים. תיזהרי תיזהרי תיזהרי. אני אשמח לדבר איתך בפרטיות, אם את רוצה, לגבי הצעד של לספר להורים שלך, אבל את חייבת בסוף לספר להם, לא משנה כמה זה קשה. תיקראי קצת בהיסטוריה של הפורום ותראי את ההבדל בין הנשואים לרווקים, הבדל של שמיים וארץ.
אל תישארי
זה יהרוס לך ת'חיים אוהבת

שראליס

New member
אני חושב שתגיד לאבא ואמא

בפתיחות כמעט כל האמת שאת מבולבל ואת לא יודעת בדיוק איך את רוצה לחיות את החיים שלך ושיתנו לך חצי שנה פחות או יותר להיות בשקט מהשידוכים ולחשוב באמת על העתיד שלך ואני חושב שאם תגיד להם בכנות שיבינו אותך קצת ולאחר החצי שנה אני מקוה שתדעי יותר בדיוק מה את רוצה

sceptic1

New member
אני מבין את הקושי בלדבר עם ההורים

אבל זה הפתרון הכי טוב

רגל שם

New member
אני גם חושב שמדובר ברעיון מצויין

וכמה תוספות: א. אל תכנסי איתם לדיונים אידיאולוגיים, פשוט תציבי את העובדות, ותגידי שאת לא מעוניינת לדון בזה כרגע, את צריכה לחשוב על הנושא. ב. תדברי איתם ב'חרדיות'- תגידי להם, שאם תתחתני עכשיו יש סיכוי מצויין שתתגרשי, בגלל חוסר התאמה דתית, ואז יהיו להם בושות גדולות מאד... ג. תעשי הכל כדי להכיר בנות במצב דומה לשלך, ככה תחזקו האחת את השנייה. ד. תנסי להגיע לעצמאות כלכלית
ובכל מקרה היי חזקה, על תעשי צעד שידפוק לך את כל החיים - פשוטו כמשמעו. הכי קל להרים ידים, ואז, לקום כל בוקר עם קללה חדשה בלב... לא מומלץ בכלל.

חידתית

New member
אז ככה

ההורים שלי הם הליטאים הקלאסיים - שזה אומר הדרך שלהם היא הדרך, וכל העושה יותר הוא צו"ל - (ורע לו) וכל הפחות - שווה פחות נקודה. למזלי בשנים האחרונות התרחבה בסמינרים המגמה להכניס מקצועות של מעבר להוראה , כמו במקרה שלי שזה בהחלט פתח לי שערים, ויש לי עבודה שפשוט לנשק את המזל, כך שמבחינה כספית אני לא דואגת, ושומרת אגורה לאגורה ליום שיבוא... ופה בדיוק הנקודה, אני לא מסוגלת לעשות צעד אחד מעבר, ואני פשוט יצא דפוקה מכל כיוון, לא פה ולא פה,

הייתי שם בדיוק, גם ליטאית מבית

וביטלתי שידוך ברגע האחרון. ואני מוכנה לומר 'מודה אני' כל בוקר על כך; אני אסירת תודה על כך שהיה בי את השכל הישר להיות אמיתית עם עצמי. נ כון, הכאבתי להוריי, והכאבתי לעצמי בדרך. אבל אני יודעת שלא אכאיב לעצמי יותר, ולא לבן זוגי, ובטח שלא לילדי, ואהיה כנה ושלמה איתם עד יומי האחרון, ולעולם לא יהיה לי שותף סמוי ואפל ובלתי-נראה בזוגיות/הורות. גם במקרה שלי היה מדובר בבחור פתוח עם שעובד בחלק מהיום, משפחות עם כסף משני הצדדים, עתיד דבש. אבל נקרעתי מבפנים, הרגשתי שאני משקרת לו ולעצמי. יש לי המון מה לומר לך, בעיקר בגלל שעברתי בדיוק מה שאת מתארת (ראי כאן), ארחיב מחר אם אצליח. אבל בעיקרון, דרכך סלולה החוצה. אז דרך צלחה.

ברוכה הבאה, מצבך יחסית טוב

אני מאוד מבינה את הקושי, זה בכלל לא פשוט "לאכזב" את ההורים. את רווקה עם עבודה טובה (מקווה שלא מדובר במקום דתי), החיים פרוסים לפניך, העתיד שלך נראה ורוד. כמובן את צריכה לחשב את צעדיך ולהיזהר לא לעשות טעויות. אין שום צורך לדחוק בעצמך להגיע להחלטות, לא במישור האמוני ולא במישור המעשי. קחי את הזמן ותבדקי עם עצמיך מה נראה לך נכון עבורך. אני לא חושבת שנכון לך כרגע לשתף את ההורים. את יכולה למצוא תירוץ למה את לא יכולה להיפגש בתקופה הקרובה או להמשיך להיפגש ולמצוא תירוץ למה הבחור לא מתאים. אבל להתחתן אל תעזי, גם אם הבחור נראה לך פתוח. אלו החיים שלך, לא של הורייך ואסור לך להקריב את חייך על מזבח רצונותיהם. האיומים האלו בהתקף לב מוכרים, אבל עדיין לא נתקלתי במקרה שהם גם התממשו.

ננסה לייעץ

ננסה קצת לתת עיצות דבר ראשון את צריכה להתנתק רגשית, לפחות קצת, מהורייך, זה תהליך שכל ילד צריך לעבור אותו בגיל ההתבגרות, זה אומר שהחלטות שעד היום היו הורייך היו מחליטים עבורך, תגידי להם בעדינות, עד כאן, אני ילדה גדולה, מהיום אני מחליטה, מתי ללכת לישון, מתי לקום, מתי לחזור הביתה, ועוד כל מיני החלטות לא טעונות רגשית במיוחד, אבל שיבהירו לך, ולהורייך ,שאת אדם שעומד בפני עצמו, ויש לך רצונות משלך וחיים משלך ואין להם את הזכות ואת היכולת לקבוע לך מה לעשות, דבר שני מיתוג את צריכה למתג את עצמך בצורה שתבהיר (שוב לעצמך ולהורייך) שאת אחרת מהמשפחה, אחרת זה לא אומר מקולקלת, זה אומר שונה. אם כל המשפחה שלך לובשת חצאיות, תלבשי שמלות, אם עד היום לבשת שחור, תלבשי אפרסק, בצורה שתדגיש שיש לך טעם משלך ואישיות משלך ואת לא חייבת להיות חלק בלתי נפרד מהמשפחה. דבר שלישי להנות צאי מהלחץ, ותתחילי להנות מהמצב, שום דבר לא בורח לך, כל הצעה שיש לך בגיל עשרים תמצאי טובה ממנה בגיל עשרים ושתים. את לא כזאת רווקה זקנה, וההורים? תלמדי להתחמק באלגנטיות, לא לומר לא, אלא לסחוב את הזמן, אולי, נראה עוד פגישה, ככה שהצד השני כבר יבין את הרמז, ויוריד לבד, אם יש לך כסף תתחילי לבזבז, בהצלחה, ואל תשכחי לעדכן.

להערה האחרונה

אם יש לך כסף תתחילי לחסוך! אם לא תהיה לך האפשרות להיות עצמאית, את תמיד תהיי בעמדת נחיתות בהתמודדות עם ההורים שלך.

מצד שני

אם היא לא תבנה את עצמה עכשיו . (ולדעתי בזבוזים זה צעד ראשון בלגלות מי אתה, ומה אתה אוהב) היא לעולם לא תגיע להתמודדות מול הוריה.

אני לא טיפוס שבונה את עצמו דרך בזבוזים

אבל אם אתה אומר שיש אנשים כאלה אאמין לך (גם אם אני לא מצליח להבין אותם).

בעד לחסוך (אולי לא בקמצנות אבל לחסוך) אם את רוצה לאפשר לעצמך יציאה החוצה, כסף יעזור לך לשכור חדר/ דירה, לקנות ביגוד מתאים, לממן את ההוצאות הראשוניות שכרוכות בעזיבה, קשה להעריך את הוצאות החיים העצמאיים כשאת גרה בבית ההורים. ואם כבר לבזבז שתהיה לזה לפחות תועלת תרבותית או משהו בכיוון (ספרים, סרטים, מוזיקה...)

רעביש

New member
דעתי

אל תמהרי לספר להורים בניגוד למה שהומלץ לך לעיל. כדאי לך לברר לעצמך מה בדיוק מפריע לך הדת, או החרדים. ואיזה חלקים בדת או בחברה הזו מפריעים לך, והאם זה מצב עובר, פסיכולוגי, משבר גיל התבגרות, או תפיסת עולם מהותת. אולי כדאי לך לשקול ייעוץ פסיכולוגי, וכד'. רק אחרי שתביני מה מפריע לך, מה את רוצה, מה הן האפשרויות, ואחרי שתשקללי היטב את כל הנתונים בצורה חכמה, קפצי כאן לייעוץ אחרון ונראה מה אז :) בהצלחה ! אולי ניתן לשדך כאן אנוסים ואנוסות.. ?!

שראליס

New member
לא כוונתי שתאמר להם שיש לך

ספיקות באמונה או כדומה אלא שאתה מבולבל ולא יודע איך את רוצה להיות שהם יבינו אולי קצת מודרני וכדומה

ואי!!!! הייתי בדיוק במצב שלך ואולי יותר מסובך

כבר סגרתי וורט עם בחור יירא שמים המוגדר פתוח(רואה משחקים ו״הסכים״ לי ללכת עם חצאיות גינס) זה מצב מסובך שיש ימים שאת אומרת לעזאזאל אני יתחתן והכי הרבה אתגרש רק שההורים ירגעו. אבל אל תהיי פזיזה !! אין לי המלצות לתת לך כי אני בעצמי פשוט אמרתי להורים שאני צריכה קצת חופש ואז נסעתי לחול ששם התפוצץ כול הענין עם המון כאבי לב. ובאמת רק תעשי לעצמך טובה אל תנהגי בפזיזות או שתעשי מה שאני הייתי עושה בפגישות בשביל לבדוק את הבחור או כדי להרחיק אותו פעם הזמנתי שתיה הידועה כיחסית לא כשרה או שפעם פלטתי יאו הדוסים האלה... ולמרות שהוא מאוד נהנה בפגישה (5 וחצי שעות פגישה ראשונה ) הוא מיד הוריד את זה .. פשוט תגרמי לבחור להגיד את הלא ואז יצאת המסכנה תזילי כמה דמעות ואז ההורים הם אלה שיצטרכו להרגיע אותך ולא את אותם... בכול מיקרה בהצלחה!

למעלה