עזרה לאגו מבולבל

toranga

New member
עזרה לאגו מבולבל

הי לכולם .לי קוראים רועי ,אני בעל דרגה דאן 2 בג´יו ג´יטסו מגע מלא .במסגרת האימונים שלי יש הרבה מכות ,המון ספיגה והמון כוח.לאחר 20 שנה של אימונים נכספתי לתורת הטאו ולבודהיזם.דבר זה עשה אותי רגוע יותר ,ופחות שש לקרב.כיום אני מתאמן ומאמן בשביל הפיתוח הפנימי שלי. שאלתי היא זאת ,ביום שישי האחרון יצאתי לבלות עם חברים במועדון ,לאחר כמה שעות ,וכמה משקאות כמעט וניקלעתי לקטטה עם בחור שחשב שהיתחלתי עם חברה של חבר שלו.הוא דחף אותי וישר קפצו כמה חברים שלו ושלי כדי להפריד בנינו ,במהלך העניין נזרקו לאויר כמה כנויים מרננים על אימי ועלי ,אך ללא כעס החלטתי שהעניין פשוט לא שווה את תגובתי ,למרות שבאיזה שהוא מקום האגו צרח לי להיכנס בו כמו רכבת ולסתום לו את הפה עם 20 שנה של ידע ואטרף .העניין נרגע ללא נפגעים וללא אלימות .עכשיו כשאני בבית אני פונה אליכם ידידי כי העניין בכל זאת מציק לי ,האגו שואל אותי למה לא קרעתי אותו לכמה חלקים קטנים ,אך לדאבוני אין לי תשובה מספקת..... למשהו ממכם יש ? האם לדעתכם פעלתי כשורה ? ואם כן למה היסורי מצפון שלי שואלים אותי אם לא פעלתי מפחד ,או מחשש לתגובה מאוחרת (משטרה וכו´...) אודה לכם מאוד על התמיכה ועל התשובה .שלכם אגו מבולבל.............

הנצחון האמיתי הוא הנצחון על עצמך

עשית את המעשה הנכון. חמלה או פחדנות אין זה משנה. יצאת מזה עם מינימום אלימות. אגו מבולבל זה טוב. הכה בו כל עוד הוא כזה. בסופו של דבר הרוח היא החשובה ביותר. זאב ארליך. איקיקאי רחובות איקיקאן איקי-דוג´ו.

trener

New member
היית

חייב לנצח עם או בלי מכות. אלו ניצחת לא היית מרגיש "היסורי מצפון שלי שואלים אותי אם לא פעלתי מפחד". הכוונה - להשפיל או להכריח להבין "מזלי שהוא (אתה) התעלם ממני, אחרת זה היה הסוף". טכניקת הכרעה זו מפותחת אצל קרימינלים. אבל יש פה בעייה אחת - האם באמת במודע או לא במודע לא התחלת אם החברה שלו כי אם התחלת - הצדק היה בצד יריבך שיתבטא בהתפרצות כוח נפשי (פסיכי) וכתוצאה פיזי. לכן קשה מאוד לעצור נרקומן או חולה נפש, מכות רגילות לא יעצו כזה. לפי מה שאתה מתאר - הפסדת. גם אימון. יש לי מה לציין לגבי האימונים, אם תרצה

alon_o

New member
לא מסכים

אני חושב שהוא הרוויח שיעור חזק מאוד. האגו המבולבל מוכיח זאת. השיעור שקיבל עימת אותו עם יצרים ומחשבות שהושרשו בו ויצר קונפליקט פנימי, שתמיד יביא להתפתחות. אם השיעור שקיבל חשוב יותר או פחות מהשיעור שיכל לקבל אם היה נכנס לעימות פיסי, זאת שאלה של דעה, הבהרת את דעתך, אני חושב אחרת, השיעור שקיבל חשוב ותורם הרבה יותר בחיי היום יום. וחוצמזה אני לא חושב שהפסיד גם בעימות. עניין של דעה אחרי הכל, ומה שמשנה בסוף זו רק דעתו האישית ומה שהוא מחליט להפיק מאותו מפגש, שיכול להיות הרבה, או מעט (כלום זה כבר לא יהיה, לפי הודעתו).

gafni

New member
במהלך הזמן היו מספר הודעות כמו

שלך וסיכום של התגובות לאותן הודעות יהיה משהו כמו : אתה 100% בסדר , כל ארוע עם פוטנציאל אלימות ממנו יצאת ללא אלימות הוא ניצחון. מלבד זאת , בוא נקצין את הסיטואציה - אם ניגש אליך ברחוב ילד בן 4 ,מספר לך על אימך דברים שלא ידעת ואפילו חובט בך , היית שוקל לפרק אותו ? (אני מקווה שאתה אומר בליבך - לא) למה לא ? ואם מדובר בילד בן 26 עם סכין ביד ? עכשיו כבר מותר לפרק אותו ? מה ההבדל ? אם אתה חושב שילד בן 26 עם סכין מסכן אותך התשובה היא - לא ,הוא יסכן אותך רק אם יתקוף , כל זמן שהוא מדבר ומנפנף סכין לא קרה כלום , אולי אם תתנצל על הדברים הנוראים שאמך עשתה יעזוב אותך ? ואם לא ובכל זאת המצב יתפתח לתקיפה אז תפרק אותו. אתה פעלת נכון וזהו.

TheWho

New member
אדם עם סכין הופך להיות מסוכן../images/Emo67.gif

דבר ראשון בן 26 כבר לא יכול להיקרא ילד, ודבר שני ברגע שאדם מוציא כלי נשק, אז כן הוא הופך למאוד מסוכן, הלא אתה לא מכיר אותו, כיצד אתה יכול להיות בטוח שהוא סתם הוציא את הנשק, אולי הוא באמת יודע להישתמש בו, אולי הוא הוציא אותו מתוך פחד אך מאותו הפחד גם יכולה לבוא תגובה שלו באופן אינסטקטיבי ולנסות לפגוע בך. אני לא אומר שכל אדם המנפנך בסכין צריך להרוג אותו, אך מה שאני כן אומר זה שאם אדם הוציא כלי נשק, צא מנקודות הנחה שהוא הולך ושהוא יודע להישתמש בו, אחרת אתה עלול להיות מופתע ולא לטובה.

?אדם שהוציא סכין *ועוד לא השתמש בו*

זו לא המומחיות שלי, אבל ממה שקראתי ושמעתי, רוב הדקירות קרו עוד לפני שהנדקר בכלל ראה את הסכין. אדם שמנפנף בנשק בעצם אומר "תראה מה אני יכול לעשות" - לא בהכרח מה הוא מתכוון לעשות (כי אילו היה רוצה, היה עושה ולא משויץ ונותן לך זמן להתארגן). אני לא אומר שהוא לא עלול לשנות את דעתו וכן להתקיף, אבל נראה לי שאדם כזה פחות מסוכן מזה ששולף ומייד דוקר. יובל, זה התחום שלך - מה דעתך?

מי ששלף סכין: בחזקת בא להרוג.

האם יתכן גם אחרת: שמדובר באדם מבולבל ופוחד שידו רועדת עם הסכין והוא לא קרב אלינו? כן. אז האיום אינו כה ממשי, אם כי הייתי שומר על עירנות הסטרית... כל תרחיש אחר, בו נקל ראש נוכח סכין שלופה, עלול להיות בחזקת טעות אי רוורסבילית, מבחינתנו.

angeleyes

New member
כל הכבוד!

מז"ט! כמו שזה נשמע לי, 20 שנה למדת איך לשחרר לחצים באופן אלים משהו ("שש לקרב"). אין לי מושג אם לימוד דאו עזר לך או שמא התבגרת קמעה, אבל בהחלט התקדמת. כתבת שהעניין נגמר בלי נפגעים ובלי אלימות. עכשיו, אם היית מכניס אלימות למשוואה האם התוצאה היתה חיובית יותר? האם אתה מאמין שככל שהיית פוגע בו יותר, היית מרגיש יותר טוב עם עצמך? בוא נקצין את העניין - אם היית הורג אותו, האם הנצחון היה "מושלם" (משום שהגעת לדרגת ההרס המושלמת)? לדעתי, דווקא בכך שהעניין נגמר בלי נזק כלל, הגעת לנצחון מושלם, משום שמידת הנזק היתה המועטה ביותר, לכל הצדדים (ראה "לכידה שלמה" ב-סון טסו). ולעניין הגורם הראשוני למריבה: אני לא מבין את הסיבה שבגינה מישהו מרגיש חייב להתעמת עם מישהו שמתחיל עם החברה שלו! כל עוד הבחורה לא נפגעה, אם החבר בטוח בקשר שלו איתה, הוא צריך לסמוך עליה ש"תנפנף" את "צד ג". ואם הוא מרגיש חובה להתערב, הוא בהחלט יכול לגשת בצורה נימוסית ופשוט להסביר, שמדובר בחברה שלו. ובמקרה הזה אפילו מדובר בחבר של החבר, נו באמת!

toranga

New member
העניין הוא לא

האלימות עצמה ,אלא הקבלה של חוסר האלימות והאם זה הוא הדבר הנכון לעשות.לצערי אני דיי משוכנע שאם לא היו מתערבים בנינו ומפרידים העניין כן היה מתדרדר,לא בגלל קללות אלא משום שאותו בחור היה שיכור ומאוד חיפש את האקשן.חשוב לי לציין שאלמנט הפחד לא היה ממנו אלא מהתגובה המאוחרת יותר,כמו נזק בלתי הפיך ,משטרה וכ´.האם פחד כזה הוא חלק מהמשוואה שלנו כאנשי אומנויות לחימה ? אני מודע ל"ניצחון ללא קרב" שהוא כמובן הניצחון האולטימטיבי אך האם לדעתכם ,פחד מהמחשבה על אחרי הקרב צריך להיות או לא ?

erezsh

New member
שאלה לי אליך

אם היית מחזיק בידך חומר נפץ כלשהו, האם היית מפוצץ אותו כדי "לנצח" את יריבך בידיעה שגם אתה תיפגע/תיהרג? אפילו אם אתה יודע שאתה יכול לגמור את הקרב בלי שאיש ייפגע? תמיד צריך לחשוב על מה שיקרה אחרי-כן. אתה לא חי בשביל הלחימה. אתה נלחם בשביל החיים. (לא?). כל דבר יש לעשות עם שיקולים ראציונליים של "מה יקרה כתוצאה מ..?", כי הרי מטרתך היא לצאת מהקרב ללא פגע (הרי גם מעצר/עונש הוא סוג של פגע). להימנע מקרב זו לדעתי הצורה הטובה ביותר גם לו , גם לך , וגם לכל מי שמסביב ויכול היה להיפגע.

דוגמא מצוינת!

"אתה לא חי בשביל להילחם, אלא נלחם בשביל לחיות!" - נהדר! מותר להשתמש במשפט הזה בכל הזדמנות שתיקרה בדרכי?

erezsh

New member
בשמחה!

אני אפילו אוותר על התמלוגים, במיוחד בשבילך!

angeleyes

New member
פחד

על הפחד באופן כללי. פחד הוא רגש או אולי אינסטינקט, שמטרתו קיומית, והוא התפתח באופן אבולציוני טבעי. פחד הוא דבר טוב, כאשר הוא גורם לנו להזהר במעשינו, וזה לא משנה אם מדובר בקטטה או בהמנעות מלהגיד "איזה מנייאק" לפני שהתרחקת מספיק מהבוס שלך
פחד הוא שלילי כאשר הוא משתק, ומונע ממך לפעול. ו"לא להכנס לקרב" אינו שווה "לא לפעול". לבחור שלא להכנס לקרב זו פעולה, כשם שבחירה הפוכה היא פעולה. לדעתי זה לא משנה אם אתה פוחד מהמשטרה או מהאדם שאתה עומד מולו. אם אתה עומד מול שיכור ואתה "בשיא כושרך" ממילא המשטרה יותר "מסוכנת" מבחינתך, ולכן יש לפחד ממנה. אולי כדאי שתודה לחבריך, על שמנעו ממך להרביץ בשיכור תורה.. ואולי בפעם הבאה אתה תעשה את הבחירה בעצמך, כי אולי לא יהיו שם חברים שיעצרו אותך.

toranga

New member
תודה ....

עזרה לי ההפרדה בין פחד של שיתוק תגובה לבין החלטה.במיקרה זה אני לקחתי את ההחלטה לא לפעול ,למרות שאולי אם לא היו נכנסים בנינו להחלטתי לא היתה משמעות,כניראה שבכל זאת פעלתי כשורה,ואם המצב היה מתדרדר זה לא היה בגלל משהו שאני עשיתי . אני חושב שההלטההיא החשובה .האם לפעול או לא ,ולא להגרר לפעולה או לחוסר פעולה ע"י האדם שמולך. נתתם לי שיעור רב ערך . תודה.

trener

New member
לאנג´ל אייז ואחרים

שבירכו הימנעות מהקרב במקרה זה. אם לסכם את דבריכם יוצא שטוב שלא היה קרב אחרת הוא היה קורע אותו ומסתבך עם החוק. אני אומר לך - תגובה זו מפחד. לא מפני שהיית נמנע מקרב אלא מפני שבראש שלך (ואחרים) כבר יש סצנריו של מכות רצח ליריב. מי שחזק אין לו צורך לגרום לנזק במצב זה. אקצין ואומר שמתאגרף שמתאמן שנתיים (לא 20) היה מכניס מכה אחת, פתאומית, חזקה למפתח הלב וקרב נגמר. 20 שנות ג´יו ג´יטסו! למה להרוג בן אדם? עשה לו בריח, תפיל. סתירה לפחות! איזה משטרה... רבותיי, הוא קילל את אמה שלו, פגע בכבוד, לא בגוף, פגיעה חזקה מאוד. תארו לעצמכם שאותו דבר אמרתם לערבי שהתחיל/לא התחיל עם הבחורה שלכם. לסיכום סיפור אמיתי. שני נהגים התעמתו בכביש, צעקות, קללות. אז אחד יוצא מהאוטו ניגש לשני ואומר לו " אם אתה גבר, בוא איתי למשטרה!" למי שלוקחים כבוד ייקחו הכל.

ניצחון וכבוד

דבר ראשון, מה זה לדעתך ניצחון? לפגוע בתוקף? לא להיפגע? לחיות יותר זמן ויותר טוב ממנו? אני לא שואל סתם כדי לעורר ויכוח, כי אם לא נסכים על הדבר הבסיסי הזה - מה זה ניצחון - אין טעם בכל המשך הויכוח. אני מבקש שתענה על השאלה הפשוטה הזאת, לפני שתתייחס אל המשך ההודעה שלי. ועכשיו להמשך... "20 שנות ג´יו ג´יטסו!" גם 40 שנים לא מבטיחות ניצחון, במיוחד כאשר התוקף מוקף בחברים שיכולים לעזור לו. כמה שהמגן יכול להיות מיומן, במצבים כאלה המזל משחק תפקיד גדול מדי. קצת בירה על הרצפה ואתה מחליק ברגע הכי לא מתאים, נופל בעצמך במקום להפיל. או נותן מכה טיפה חזקה מדי, והמשטרה תתחיל לחפש מי רצח שיכור במועדון. בלי קרב, לא נפגעת. לא פגעת. אתה ממשיך בחיים שלך. "למי שלוקחים כבוד ייקחו הכל." (מזכיר לי את NEWBE...) במי תלוי הכבוד שלך? מי לוקח לך את הכבוד? שיכור במועדון? מישהו שאף-פעם לא ראית, ויותר לא תראה? מה הוא יכול לעשות לכבוד שלך? יוסיף לכבוד שלך לתת מכות לשיכור? לא לתת מכות לשיכור, ייגרע מהכבוד שלך? אלה לא שאלות ריטוריות! אלה שאלות שכל אדם צריך לחשוב עליהן כשמקללים אותו, ובארץ שלנו זה קורה הרבה.

למעלה