עזרה יהודים

melancholy man

New member
עזרה יהודים

תאמינו או לא יש לי היום דייט, עכשיו בחיים שלי דייט זה משהו שקורה פחות או יותר בתדירות של אלבום קאמבק טוב באמת של אגדת רוק, או הופעה של כוכב השביט היילי, או אם להיות יותר קרובים לתדירות האמיתית: הרס כל החיים על פני כדור הארץ על ידי אסטרואיד. בכל מקרה הארוע המרגש
ושיחת הטלפון שלפניו (אז לאן נצא? מה את אוהבת לעשות, אם היית צבע איזה ירק היית...) גרם לי להבין שיש לה בבית מרצונה החופשי דיסקים של ריטה
, שכמובן מעלה את השאלה האם אפשר באמת לקיים מערכת יחסים עם מישהי שאין לה טעם מוסיקאי (זה בסדר קיר, אני יודע...). העבר שלי בתחום מעיד שהצלחתי עד היום להמנע מהשאלה וכל מערכות היחסים שלי היו עם בחורות/נשים שהיה להם טעם מוסיקאלי או לפחות ידעו להעריך מוסיקה כמו שצריך (אפילו הייתה אחת עם חיבה משונה למוסיקה עממית קוראנית, תאמינו או לא), אבל כנראה שלא לעולם חוסן ולכן חשבתי אפילו לנסח איזה שאלון קצר משהו בנוסח: א. השלם את החסר: 1. אמרסון לייק ו__________ 2. לנון למקרטני כמו ג'אגר ל__________ 3. המשותף לסופר סאשיין והייווי 69 של דילן הוא הגיטריסט:________ ב. שאלות פתוחות: 4. אם היית מקימה סופר גרופ, מי היו הנגנים שילוו את איאן גילאן? 5. מדוע יום ההולדת ה 71 שלה היה עונש ראוי ליוקו אונו? 6. מני 5 שירים לפחות שנכתבו על פטי בוייד. 7. מה הוא האלבום הטוב ביותר של דילן (פרטי נמקי ותני דוגמאות). 8. מי מנגן את סולו הגיטרה בליילה של דרק והדומינוס? 9. מה קרה לסיד בארט ומדוע הוא החבר הכי מוכשר בפינק פלוייד? 10. (שאלת בונוס) מני 3 אלבומי הופעה שיצאו רק בהוצאה יפנית מיוחדת של ג'אנטל וג'יאנט וחווי דעתך על כל אחד מהם. אתם יודעים משהו קצר כזה... בכל מקרה השאלה שלי היא עד כמה חשוב לכם שגם בן/ת זוגכם יואהב את המוסיקה שאתם אוהבים?

StarDustGirl

New member
ha?../images/Emo4.gif

דאם...יש לי ממש חורים בהשכלה...אני יודעת בקושי תשובה אחת..
אבל- לגבי השאלה השניה, יש לי תשובה מאוד מפורטת בשבילך...אז ככה: אנשים אוהבים מוזיקה בגלל שהיא משקפת את מי שהם. כלומר, אם אתה אוהב רוק, אז מן הסתם יש לך אישיות של רוקיסט- אחד שלא מתנהג כמו ערס או פרח ולא תמים ורדוד (בדרך כלל). אם אתה אוהב פופ, אתה מתקשר למה שפופ מייצג- את הצד הוורוד, הרך, הנעים, הטיינאייג'רי, המטומטם בחיים. כנ"ל לגבי סוג האומנים. אם אתה אוהב למשל את...נגיד...רוברט פלאנט, זה בגלל שאתה אוהב את מה שהוא מייצג בפניך, את מה שהשירים שלו מייצגים בפניך. סגנון וטעם מבטאים את רוב האישיות שלך...זה ככה כמעט לגבי כל דבר. מסקנה היא- שאם היא אוהבת את ריטה, אז יש שתי אפשוריות- או שהיא מתחברת לאישיות שלה (שאז, זה די בעסה בשבילך) או...שהיא פשוט לא מכירה שום דבר אחר. ווווומממצצצד שני...חייבים להתגמש. מי שביקורתי מדי, סופו להיות לבד. אתה צריך להחליט לבד כמה זה מטריד אותך. לי יש חברה טובה שחולה על ג'סטין טימברלייק ~עושה קולות הקאה~...אבל העובדה היא- שהיא חברה טובה שלי.

קיר קמט

New member
רגע, נו,

ואם אני אוהב כל דבר, זה אומר שיש לי פיצול-אישיות מתקדם ? אני לא חושב שזה משקף את האישיות. כמו שאמרתי, זה הרבה עניין של דלתות שנפתחו וכאלו שלא. אני גם רוצה להאמין שלא כל הצפרדעים פה בפורום הם בוקים משעממים

pasteran

New member
עם שאלון כזה הדייט הבא יהיה כשאלביס

יחזור מהחלל... יש מישהו בפורום שלא עובד תחת הכינוי הולדן קופילד בשדה, שיודע את כל התשובות? מעבר לכך הגישה שלי מכונה, והרעיון שייך לנילס בוהר, קומפלומנטריות. אני מביא את הטעם במוסיקה, שהיא תביא דברים אחרים, נאמר טעם באופנה שזה דבר זר לי.

melancholy man

New member
אז מה? כל החיים חיפשתי את הולדן?

האמת? אני מפחד מזושתו שתחייה. למען האמת האמת היחידה שיכול לענות על השאלון כמו שצריך היא הליידי אבל היא לא מצליחה לחלק את האלבומים שלה עם מישהו משום מה... אגב, תודה לכל מי שהתיחס לכל ההודעה זה מאוד הצחיק אותי
הכוונה לא הייתה ממש רצינית (למען האמת בכלל לא רצינית) סתם שאלתי עד כמה חשוב לכם הטעם המוסיקאלי של בן/בת הזוג שלכם. בקשר לדייט, בואו נגיד שסיימו אותו בהאזנה לחדש של אהוד בנאי (אם אתם מבינים למה אני מתכוון)

noosh

New member
הו, אני לא ממש מסכימה

שאם אני שומעת רוק אז אני רוקיסטית קשוחה, ואם אני שומעת פופ אני ורודה ותמימה.. אני ורודה ותמימה ואני שומעת רוק, אז מה?
סתם, מה שאני באה להגיד זה שיש הרבה תמימות גם ברוק, וההבדל הוא לאו דווקא בתכונות האופי האלה, אלא פשוט בעומקים וברבדים של המוזיקה. הבעיה שלי עם מוזיקת הפופ של היום היא המסחור וחרושת התרבות, שמביאים להווצרות של "מוזיקה" רדודה שעיקרה הוא הכסף ולא המוזיקה, ולאו דווקא הפופ עצמו. סה"כ גם החלונות הגבוהים היו פופ, אבל איפה הם ואיפה בריטני.

StarDustGirl

New member
~מנסחת שוב~

תחשבו על העובדה, שמי שמעריץ זמרי פופ, לא יכול להיות בשום פנים ואופן מישהו מאוד מאוד ביקרותי שמכיר את הצביעות ואת החלקים הקשים בחיים. אני לפחות מאמינה שזה ככה, כי אם לא כן- אז למה לעזאזל יש לנו העדפה? מה בדיוק גורם לטעם שלנו במוזיקה להיות כמו שהוא? תחשבו על זה! למה יש אנשים שמעדיפים מוזיקה של בריטני סיפרס על פני מוזיקה של ג'ת'רו טול? לדעתי, זה משהו בקול ומשהו מאחוריו- המוזיקה מעידה על סוג הבנאדם ששר אותה. למה לדעתכם הביטלס נהפכו ללהקת רוק ולא נשארו להקת פופ כפי שהגדירו אותם? בגלל שהם לא ענו על הדרישות הרדודות של היום להיחשב לפופ. טוב..זה משהו שאפשר לפתוח עליו שרשור..אבל אתם מבינים בערך מה אני מנסה להגיד פה?

melancholy man

New member
למזלי

אני מספיק זקן בשביל לא להכיר אף אחד שמעריץ זמרים או להקות, אני חושב שאם מישהו מעריץ את ג'ייסון טימברליק או בריטני ספירס, זה בסך הכל אומר שאותו מישהו עוד לא בן 18 (כרונולוגית או מנאטלית) אותו דבר אם מישהו מעריץ את ג'טרו טאל או לצורך העניין ג'אנטל ג'יאנט או פראנק זאפה. לאנשים מבוגרים יש יחס קצת שונה למוסיקה ולהערצה חוששתני. בקשר לביטלס, עד שהגעתי לפורומים באינטרנט מעולם לא שמעתי מישהו שמגדיר אותם כפופ באופן שמגדירים פה את בריטני וחברותיה, הביטלס עשו פופ רוק, ממש כמו לד זפלין או הדורס, פשוט, פופ זה לא סגנון מוסיקאלי אלה אמירה לגבי הפופלריות של השיר/אומן.

StarDustGirl

New member
אמירה לגבי פופולריות?

אם כך, מטאליקה ו"היהודים" הם לוודאי להקות פופ....?

Boo9ie

New member
בדיוק.... ?HUH

שומע רוק?! קח מספר ותתייצב בתור שלך, לקבלת אישיות רוקיסטית (פרט, הסבר ונמק) לפחות לא עשית את הכללה הגסה שכל שומעי הרוק לדורותיהם הם לא תמימים נאיבים ורדודים, הרי כל מעריצה של GNR היא אות ומופת לאינטלקטואלית. ומה זה אישיות ריטה?! חילקו את זה באותו מקום עם הרוק? ומה בדיוק טוב בפשרות?! זה משאיר את כולם מאוכזבים.

StarDustGirl

New member
רגע רגע רגע...לגבי GNR

זה באמת משהו מיוחד במינו...כי מצד אחד, הלהקה הזאת מנייאקית, ואני כל כך שונאת אותה..ומצד שני יש לה פשוט מוזיקה שנורא קשה לשנוא. אבל אני כן מסכימה, שמי ש-אוהב- את הלהקה, הוא אכן די לא מבין מהחיים שלו.

קיר קמט

New member
אני לא רציתי להגיד שום דבר

חוץ מזה שאומרים טעם מוסיקאלי, אבל ראיתי שכתבת בסדר אחר כך, אז אני מניח שזה סתם היה טייפו
עם אנשים ששומעים ריטה, אין לי שום דבר לומר להגנתם. ובינינו, לאור העובדה שתדירות הדייטים שלי נמוכה יותר משלך, ומניעה את החללית שמונעת מכח האי-הסתברות במדריך הטרמפיסט, לא היה חשוב לי שבן/ת זוגי יאהב את המוסיקה, רק שייצא איתי, ובא לציון גואל. הדבר היחידי שהיה מונע ממני לצאת עם מישהי, זה אם היא אינטריסטה, או מנדריליסטית (מלשון מדריד, לכל האימבצילים. אוהב אתכם.) , או,רחמנא ליצלן, לא עלינו, אנגלופילית. גם בטעם המוסיקאלי
מלבד זאת, טעם מוסיקאלי מתפתח. אני יודע ששלי השתנה במשך השנים, גם שלה יוכל להשתנות בהתאם, הכל שאלה של לפתוח את הדלת (העיר כבר נגמרה? אוי, שיר קלאסי.). למשל, רב החברים שלי היו צוחקים עליי על המוסיקה שאני שומע, אבל היום כולם כבר מכירים את הדלתות, ואוהבים. כמו שאמרתי, רק עניין של דלתות
ויהודי, אני מקווה שאתה מביא הביתה גם יהודייה ולא איזה שיקסע, יש לנו מאבק דמוגרפי לנצח בו
לו הייתי סגול הייתי אננס, העיקר לא להיות חצילים. איכס. לו הייתי ירוק הייתי א(נ)ג(ו)ס. לו הייתי צהוב הייתי בננה. לו הייתי אדום הייתי תפוח. לו הייתי ירוק זית הייתי, הפתעה, הפתעה, זית. לו הייתי אפרסק (למרות העובדה שלא ברור לי איזה צבע זה.) הייתי, כנראה, אני לא סגור על זה, אפרסק. ולו הייתי כחול הייתי זורק עצמי לפח, כי זה כנראה סימן שהעליתי עובש. לאן נצא? לסרט. כמובן. רמז דק.

giloni

New member
אני הייתי נפסל על הסף

עם שאלון כזה, אבל כבר אמרנו בעבר שרוק מדבר פחות לנשים (עם יוצאות דופן מופלאות שמשתתפות בפורום שלנו) וגם אם כן הן מעדיפות את הפן המלודי. ד"א יש מחקר מעניין ביותר של Ed Macan על הרוק המתקדם שבו הוא מנתח את מוסיקת הרוק לפי אלמנטים גבריים ואלמנטים נשיים. על-כל פנים, רעייתי שתחייה לא יודעת מה יש בארון הענק בסלון שבטובה היא הסכימה לרכוש. היא לא היתה מוכנה לסבול יותר את אי הסדר ששרר בבית ואת ערימות הדיסקים שמילאו כל פינה. מבחינתה, זה שיש לה דיסק של שלמה ארצי ושל אריק איינשטיין באוטו (וגם אותם היא שמה במקום שני אחרי החדשות) זה די והותר. והנה, העסק רץ כבר כמעט 20 שנה בלי שום בעייה. יקי

StarDustGirl

New member
הא! אתה רואה?! בדיוק הפואנטה שלי

הנה עוד נקודה שאפשר להתפלסף עליה בקשר לאהבת מוזיקה... מדוע מספר קטן יחסית של נשים אוהבות רוק? מדוע יש פחות להקות רוק נשים? שוב, לדעתי, זה ממש עניין של אישיות. ואל תקחו את זה קשה, כי כל אחד שומע ורואה משהו מיוחד במי שהוא מעריץ, בדרכו שלו. יתכן שמי שאוהב שירים של טימברלייק מעריץ דווקא את הרכות והילדותיות שבו, בעוד שכל מה שאני יכולה לראות זה ילד קטן ומפונק עם קול של ילדה. המ..אני נורא מסבכת את עצמי, יש לי הרגשה כזאת.. אני אשתוק קצת.

noosh

New member
חח שיעשעת אותי לחלוטין

האמת - לא יודעת את כל התשובות
אני לא בקיאה מספיק בדילן, כנראה... בכל מקרה, בקשר לשאלה היותר-מהותית שלך
פעם חשבתי שזה נורא נורא חשוב שיהיה אותו טעם לבן הזוג שלי, כי מוזיקה זה תחום מאוד עיקרי בחיים שלי.. ממש חשבתי שזה תנאי. עכשיו אני מרגישה שזה פחות חשוב. אוקיי, אז לא יהיה לנו אותו טעם משותף... אז מה? מהנסיון שלי - תמיד מוצאים משהו ששניים אוהבים.. חוצמזה, ככה גם אני יכולה להשפיע עליו, וגם הוא יכול ללמד אותי לאהוב דברים חדשים שאני לא מכירה. מהנסיון שלי עם החברות שלי, למשל, מוזיקה זה גם ערך נרכש... עובדה, חברה שלי, שהייתה פופיסטית לא קטנה, היא עכשיו מכורת-דורז, והם הלהקה האהובה עליה. אז נכון, היא ניסתה להקשיב לפינק פלויד וממש לא התחברה לזה, אבל העובדה היא שהיא ניסתה. חברות אחרות שלי, למשל, מקשיבות ללד זפ ללא הפסקה, ואפילו מבקשות ממני להשאיל להן אלבומים, כדי שהן יקשיבו לדברים חדשים. מה לעשות, לא כל סגנון של מוזיקה מתאים לכל אחד, ובאמת שזו התנשאות אדירה להגיד שדווקא הסגנון המדובר בפורום הוא הסגנון ה"נכון". כל אחד והטעם שלו, התרבות שלו והאהבות שלו... אח שלי אוהב מוזיקה דרום-אמריקאית, אז מה, הוא פחות טוב ממני? יש אמנים גדולים ונהדרים במוזיקה ארגנטינאית או בבוסה-נובה, זה פשוט סגנון שונה

ניבלו'(תמיד היית ותמיד תשאר)../images/Emo153.gif

השאלון הזה לא פיירי.... מוסיקה כמו שנאמר הוא עיניין נרכש בטח ובטח פירטי הטריוויה... חוצמזה אני חושבת שזה תלוי במקום שמהמוסיקה תופסת בחיים שלך לי למשל יהיה קשה לצאת עם מישהו שלא אוהב לפחות את הסיגנון/אחד הסיגנונות שאני אוהבת כי אצלי זה מתבטא במקומות בילוי בשעות הפנאי שלי בתחומי העיניין שלי והרבה דברים שקשה לי להסביר ... אני לא שוללת אנשים בגלל שהם לא אוהבים את אותו סגנון מוסיקה שאני אוהבת אבל תמיד אצלי תהיה העדפה לאנשים שיש להם טעם זהה לשלי וזה שמישהו אוהב מוסיקה טובה ולא יודע את כל הטריוויה על המוסיקה שהוא שומע גם מתאים לי(למרה הפלא)!

למעלה