עזרה..זה דחוףףף

זה לא קשור לאפילפסיה,

זה סוג של אנשים, הבנות שהייתי איתן במשרד בקריה כל שני וחמישי היו בג' על מה? על כלום, לא בא להן להיות במשרד.. שלא לדבר מה היה הולך בתורניות מטבח, ועדין בטח הולך בסדיר, מי שלא בא לה פשוט הוציאה ג' או אמרה שיש לה שילשולים.. בטירונות הרבה היו מנצלות את זה והמפקדות שמו לב.. אז שלחו אותן לרסר.. וזה.. אף פעם לא טוב.. עבודות רסר.. בסדיר, לצערי.. פשוט משחררים אותן.. קשה לי להאמין שמישהו רואה את האפילפטים כאנשים שמנסים להשיג חיים קלים, כי היי אם לא רצינו להיות בצבא, לא היו מגייסים אותנו.

איטולה , נו באמת?

תקופת הצבא היא 2/3 שנים. והחיים הם עד 120. אין שום סבה שקלות דעת בנושא עדין כמו אפילפסיה, ידפוק למישהוא את איכות חייו לשנים רבות. אל תספר לי על גבורה וזבל אחר, כל אחד יתרום במיגבלות שלו. הצבא הוא כדמות ההנהגה, והעם , חפש שם את האשמים.

לאבא של אפי - מי שיכול ורוצה באמת!!

שישרת במיגבלת יכולתו אבל לא יתנה תנאים ויערים קשיים אין פה שום גבורה או זבל אחר מי שחושב ששירות צבאי עלול להזיק לו לשנים רבות אז שלא ישרת כלל או ישרת במסגרת אחרת מתאימה לו בקיצור "אי אפשר לאחוז במקל בשני קצותיו"

המצב שונה ממה שאתה מתאר

הצבא מחיב היום אפילפטים לשרת. נקודה. כי הצבא זקוק לחילים. גם בתפקידים כללים. הוא חיב להכין מראש את המסגרת הפטורים המשמרת את מצב האפילפטי, עם הגיוס , ולא בטיפטופים ביוקרטים תוך כדי השרות. זה ניקרה סדר שלא קיים. לידיעתך בצבא מודעים לבעיה , רק כרגיל לא עושים או לאט לאט. הכנה מוקדמת תביא לכך, שכל הסיפור של רדיפת הפטורים וכאילו תנאים 0וגם תרופות), ברובו לא יהיה קיים. לאחר מיכן ניתן יהיה למיין את החילים לקורסים בצורה טובה, כי היום החיל שמגיע לקורס , צריך תוך כדי הקורס לטפל בכול הביוקרטיה הרפואית, דבר שמניע את מניהלי הקורסים להתלונן ולדחות חילים אפילפטים מקבלה לקורסים. בנוסף חיל שמגיע לתפקיד כללי וצריך להתרוצף כדי לקבל את זכויותיו הבסיסיות, המפקד מרגיש שכאילו יש לו חיל "שחקן". דבר שהורס את מערכת היחסים. דבר שניגרר לפעמים לכול אורך השירות.

את הפטורים והתרופות סידרתי

בפגישה אחת עם הרופא יחידה. כל עוד המפקד לא ממורמר והחייל לא מסתיר את המצב שלו, אין סיבה שהמצב הזה יזיק לאחד הצדדים.

ממש לא

1) הפניה מרופא היחידה לרופא מומחה (שבוע לתור לרופא).(למעשה בפגישה הראשונה היא סירבה לתת הפניה בכלל, בשניה גם סירבה, רק בשלישי הסכימה)( 3 שבועות) 2)התור ניקבע ליומים לאחר שפג תוקף הטופס הפניה, לכן לא התקבלה ותור מחדש(הלכו 3 שבועות), כן כמו קופ"ח. 3)מרופא מומחה - הפטורים+ תרופות(הלכו 3 שבועות) 4)לאחר האישור של המומחה פניה לרופא היחידה(שבוע) ומילואי טופס לאישור קר"פ, את התרופה סירבו לתת בבית המרקחת ונידרש טופס לסבב אישורים, קבלת האישורים, שגם הם נאבדו בדרך.(עוד 4 שבועות) כול זה לקח כ-14 שבועות שזה 3.5 חודשים. באמצע ניתנו אישורים זמנים שפג תוקפם. היום חלק מרופאי היחידה יש להם מינוי קר"פ ואז נחסך חודש. בלי התור הכפול ועוד, התהליך יכל להגמר ב- 5 שבועות. אבל נידרש ידע מוקדם בהילכות חר"פ, ורופאת יחידה לא מתוסכלת. אני ממש לא חושב שאני טועה במשהוא. בדקתי את התהליך במקורות אחרים ואכן זה המצב.

יש כאן בעיה נקודתית שראוי

אפילו להתלונן עליה במסגרות המתאימות ולטפל בה, ישנם מחדלים קשים בצבא ומין הדין שיטופלו במידה הראויה יש אנשים אפילפטים שכן הסתדרו במסגרת הפטורים ולא ניתן להשליך את התופעה על כולם והראיה אפילו ניתנה כאן.

זה בטיפול שלי

הטיפול בבעיות מקומיות היה נגיד " תקין", יש אישור על התקלות בהבטחה שהם מטפלים בלי זמנים, ויש הכחשות. כמובן שאני אמשיך לטפל , פשוט קיבלו ימי חסד ביגלל המלחמה.

אצלי זה מממממממש לא היה ככה

כבר בשבוע הראשון שלי בסדיר הלכתי למרפאה קבעתי תור לרופא יחידה, הוא נתן לי את הפטורים והפניה לרופא מומחה - לא עשה בעיות בכלל. הרופא מומחה אפילו לא שאלה יותר מידי שאלות שזה ניראה לי קצת מוזר ואפילו רשמה לי במרשם יותר ממה שאני צריכה:S (לא היה להם מחשבון ולא יכלו לחשב 8X30... אני כולי הייתי שוקיסטית לא הבנתי מה הלך שם בכלל). את התרופות קבלתי רק שבוע כי לא היה להם בבית מרקחת. הכל תלוי איפה נופלים. אני יודעת שאח שלי היה צריך את התרופות שלו(למשהו אחר) באמת זו היתה בעיה רצינית..

נו אז באמת

ברור שהכל מתקתק אצלך. גברת יקרה התיאור שאני נתתי מדויק, בדוק , ועובר פחות או יותר על כול אחד, בתלות באישיות מפקד המרפאה והרופאים . לי אין ספק, בעקר לפי תאורים של חילים אחרים שתאור הזמנים שאני נתתי היה הקצר ביותר מבין כולם וגם בהשוואה להישגים שהשגנו.

אמא של ס

New member
אני ממש לא מסכימה

זה לא קשור לגורה, זה רצון לתרום במגבלות האפשריות ולהיות חלק מהחברה . זוהי תחושה שמאד חשובה להרבה נערים. על איזה קשיים אתה מדבר. מה כל כך מסובך בלשבץ בתפקדים מנהליים ולתת פטור משמרות בלילה? קצת סובלנות ופתיחות לא תזיק.ובמקרה הזה אפשר לאחוז במקל בשני קצותיו. זה לא שחור או לבן.

אמא של ס -הכוונה לסובלנות היא../images/Emo13.gif

לתרום במיגבלות בלי להערים קשיים על המערכת(כמו פטורים או ניצול לרעה את המצב הרפואי כדי לזכות בהטבות כלשהם) חשוב מאוד לראות שאנו משתלבים ולא יוצאי דופן בחברה,ברגע שאנו נבדלים מכלל החברה לחברה קשה לראות אותנו כאנשים ראוים שיכולים לתרום בחברה- זה הראי שלנו לדוגמא: חסרים אנשים לשמירה על מתקן ביטחוני ויש 2 אנשים אפילפטים ועוד 2 אנשים שאינם אפילפטים כאשר נוצרה בעיה כלשהיא של חוסר אנשים בשמירה בלילה על מי זה יפול על השומרים הלא אפילפטים מה הם יחשבו על האפילפטים ואיך הם התנהגו איתם בצבא סיטואציות משתנות וחיבים להיות מספיק גמישים להבין את המצבים הללו זה לא תמיד מה שאנו רוצים!

אוי איטולה

לא קיים מצב כזה.אתה מפנטז. לאנשים זכויות(שנובעות ממצבם) ועליהם לעמוד עליהם, ולא לוותר, אחרת ינוצלו לרעה בידי אנשים שאמורים לתכנן . המנסים דרכים קלות, ומספרים על גמישות, סובלנות, וסיטואציות מישתנות.

היו מצבים דומים לאלה שהוזכרו

לפעמים טובת הכלל קודמת לטובת הפרט במקרים קיצונים וקשים- היה דיון בנושא החיילים פנו בקבילה בנושא הפסיקה היתה היה מקום לשריין חיילים מתאימים יותר לתפקיד אולם בעיקבות האילוצים המבצאים ועם הסיכונים שנילקחו כן היה מקום שהחיילים האפילפטים ישמרו למרות האיסור לכך

איטולה

רוב הזמן , החיים רגילים והכול מתוכנן, לכן אין מצבים כאלה. אתה קצת מתלהב מארועי המלחמה. אין שום כוונה להפעיל אפילפטי במה שאסור מאחר וזה בומרנג התוצאה עלולה להיות הסתבכות מיותרת. צה"ל חזק וגדול ולא נימצא במצב מצוקה שבוא נידרשים לתאורים שאתה מתאר. בי

למעלה