עזרה..זה דחוףףף

mori17

New member
עזרה..זה דחוףףף

אני מתגייסת ב17.8 ויש לי תור לנורולוג ב2.8 שזה בדיקה לפני הצבא... אני יודעת שלהרבה אנשים שיש להם אפילפפסיה(לפחות שמעתי) שהם קיבלו 7 שעות שינה רצוף ופטור משמירות לילה..איך אני גורמת לנורולוג לתת לי? מורי

פשוט

אני אישית לא שרתתי אבל, את פשוט מבקשת מהרופא שיתן לך פטור משמרת לילה. מה שאומר שאת צריכה לספר לו הכל. יש לי ידידה שאת ההתקף הראשון שלה היא קיבלה בצבא. זה היה בזמן שמירת לילה ואחרי שהיא לא ישנה כמעט 24 שעות.

mori17

New member
זה נורולוג שאני נמצאת אצלו דיי הרבה

התעלפתי פעמיים הצבא יודע רק על פעם אחת =/ ככה שהוא יודע הכל על המצב שלי מורי

חייםלוי

Member
מנהל
לא צריכה להיות בעיה. אם את מאובחנת

כחולת אפילפסיה הרי שהצבא ינהג לפי מה שהנוירולוג יאמר. עוד מעט ייכנסו החיילים בפורום ויגידו לך בדיוק איך הדבר נעשה. סתם בשביל הקוריוז - הבת שלי התגייסה גם היא ב-17.8 לפני שנתיים. היום היא יצאה לחופשת שיחרור.

מורי

דבר ראשון תרגעי. יהיה בסדר.. כעקרון לא מקבלים פטורים לפני הגיוס. את הפטורים את מקבלת מהרופא ביחידה שלך. ז"א לכי לנירולוג שידעו שיש לך אפילפסיה שיכירו את כל התסמינים של המחלה שלך ואת התרופות שאת נוטלת. כאשר תגיעי לתירונות ביום הראשון את יכולה לראות רופא והוא אוטומתית נותן לך 7 שעות שינה בגלל שיש לך סעיף ליקוי על אפילפסיה, נירא לי שהיתי טיפה לא ברור אבל אל תדאגי את תקבלי את הפטור שלך

mori17

New member
אז את הפטור אני מקבלת מרופא

המחלקה בטירונות או מהנורולוג? ולמי שיש 7 שעות שינה רצוף אז אין לו שמירות לילה? מורי

למורי

קחי סיכום מחלה מהרופא מומחה עבור הצבא. יש נתק בין היחידת קליטה ומיון לבין הצבא(מוזר אבל זה המצב, ורק עכשיו חושבים איך לתקן את זה)), לכן עליך לקחת את המיכתב איתך ולהציג אותו שוב לכל רופא מומחה בצבא. הפטור שתקבלי הוא מינימלי. המיון , קרוב לוודאי שתופני לתפקיד כללי, לכן תדרשי קרוב לבית. לכן בכול יחידה שתגיעי אליה(טרונות או כל בסיס אחר) מיד את מבקשת פניה לרופא, והוא יפנה אותך למומחה, תתכונני בטירונות ישלחו אותך לרופא מומחה לבסיס שלרוב את לא מכירה ובזמן קצר. שם תבקשי ותקבלי פתור משמירה , ממכונות , 7 שעות, ממגדלים, ומלהיות בתורנות לבד. תיזכרי שבמיקרה של הקפצה בשעות השינה את זכאית ל-7 שעות שינה נוספות.

פתור 7 שעות שינה יכול לתת כל רופא

אם יש לך סעיף ליקוי של אפילפסיה את לא צריכה לראות נירולוג בטירונות כדי לקבל את הפטור. ביום הראשון את תתיצבי אצל רופא והוא יתן לך בלי הרבה בעיות 7 שעות שינה רצופות, תבקשי שיתן את זה בלילה. לא תמיד נותנים בלילה אבל זה פוטר אותך משמירות.. אולי פה ושם שמירות ביום תעשי שזה חפיף אני עשיתי מ18:00 - 22:00 שמירה. שזה סתם חפיף.. יהיה בסדר אל דאגה..

אורי-אני לא מסכים איתך

המשפט "אני עשיתי מ18:00 - 22:00 שמירה. שזה סתם חפיף..", זה לא אחראי. זו בידיוק הבעיה שבצהל נוצרים מצבים לא תקינים.

למה שתהיה בעיה שאני אשמור בשעות

האלה..? הם אמרו לי שבגלל הפטור שלי אני אשמור רק ביום וככה היה בסוף.

זו בעיה

שהיה מכוונת של שעות רבות לבד של חולה אפילפסיה בשנים הראשונות למחלתו לא הגיונית, וזואת שיש סטטיסטיקות שמראות אל סיכון ברור. בנוסף יש חשיבות רבה לעבור את השנתים הראשונות ללא התקף, לכן יש לישמור ולא להקצין מצבים מעבר לחיים הרגילים, הצבא מביא אנשים להקצנה כולל נפשית שלא מהחיים הרגילים, וחובה עליו לשמור על חולה האפילפסיה.

זה תקין

שמירה היא כול תורנות שהיא או אפילו תפקיד. שמירה (תפקיד) ביום עם בן זוג , תקין. 7 שעות שינה זה מין פטור שלא כתוב בצורה תקינה. מדובר ב7 שעות שינה בסדר יום ללא שינוי.

חייםלוי

Member
מנהל
גם הבת שלי שאין לה אפילפסיה שמרה

תמיד עם עוד מישהו. זה, כנראה הנוהל בצבא לגבי שמירת בנות.

יש תורנויות

ביום שבהם הבנות לבד מספר שעות , מניסיון. בנים אפילפטים לא יכולים להיות לבד שעות. שוב מדובר על סדר יום אחיד, עם 7 שעות שינה. בטירונות יש בעיה, במיוחד שזה כזה מגיע בבום, וידוע לי על ניפגעים. אני מכנה את זה ניסוים בבני אדם, למזלי עברתי את זה בסדר.

אתמול היה יום שפיים

9 שעות של מים , קצת בעמוקים, (ואני לא הייתי שם), ועברנו בשלום. היה לה כיף לאחר שנים של זהירות בגלל אבא נודניק.

למעלה