עזרה ועצה

mrubnov

New member
כן

אם האופציה היא אמנות לחימה "פנימית" בלבד, אז בסדר. אם אפשר משהו שהוא יותר לכוון המגע המלא, זה הכי טוב. משה ר.

עכשיו ברור!!!

1. אני חשבתי שאצלכם אף אחד לא עונד חגורות גם ככה.... אתם לפי הכרותי של המכון שלכם מתאמנים בלי חליפה בכל מקרה..., חוץ מכאשר אתם נבחנים... זה אצלכם נורמה כללית של המועדון... אז אין כאן יחודיות שאתה בעצמך לא מגיע עם חגורות.. כי אף אחד ממכם לא מגיע בכל מקרה באימונים הרגילים...!! 2. נשימות זה דבר שאצלנו נלמד מהחגורה צהובה!!... יש נשימות לקאטות, ויש נשימות לאגרוף תאילנדי, ויש נשימות לקראטה! זה נשמע לי מוזר שלא מלמדים אתכם מהתחלה, ונשמע לי גם לא בסדר!!.. שהרי הטכניקה בנויה על נשימה נכונה! העוצמה של הטכניקה מגיעה גם מנשימה נכונה.... זה למעשה בסיס!!! גם מיקוד... זה למעשה בסיס!! מיקוד חייבים ללמוד מהתחלה.. אם לא תלמד מהתחלה.. תגרור איתך הרגלים לא נכונים במשך שנים רבות ואח"כ קשה לצאת מזה... אתה בהחלט בבעיה אם כך!! שלך יניב

mrubnov

New member
ועל זה נאמר

you dont shit me....

cenobite

New member
למה לא מהתחלה...

אני לא מבין איך אומנויות בהן הכח בא "מבפנים" בשימוש של צ'י או קי המסטר שלך לא לימד אותך את החלק הרוחני? זה חלק בילתי נפרד מהאומנות...הוא הבסיס של הכל. מוזר לי ..... אבל זה שוב חלק מה"התבוללות המערבית". יש לי שאלה,המסטר שלך מלמד "רוחנית" את התלמידים שהם בעלי חגורות שחורות? ומה הוא מלמד אותם?

mrubnov

New member
זה סוד

לא מגלים את זה לתלמידים שהם מתחת לחגורה שחורה ובינינו, לי נראה, שרוב השחורות שצלנו (למעט יוצאים מן הכלל) זה בכלל לא מעניין אותם (כי הם כ"כ עסוקים בליות מרוצים מהחגורה שלהם). משה ר.

משה לא ידעתי שככה זה אצלכם../images/Emo5.gif

עצוב לשמוע!! מה כבר יש בנשימות שזה כל כך סודי?!!! הרי זה אלמנטרי!!!, לוחם חייב לדעת לנשום נכון !! זה כמו שתינוק ילמד ללכת מבלי לזחול קודם ... , זה חלק מהמסלול של מתחילים... לא של מתקדמים!!! אצלנו לדוגמה יש דרישה מצד המאמן לנשום נכון.. לדוגמה שאתה מדגים קאטה בשביל ה- קימה.. אתה חייב נשימות נכונות אחרת הקאטה לא יוצאת כמו שצריך... קימה של נשימות זה דבר שאני נלחם נגדו הרבה הרבה זמן... גם אני לא למדתי בצעירותי כמו שצריך נשימות... ואצלי זה נגרר.. ואני כל הזמן נלחם עם זה..., לשמחתי בהצלחה!

mrubnov

New member
רק לידע כללי

כל זה עצוב לשמוע, אבל נכון. אני לימדתי את עצמי לנשום "נכון" מקריאה של ספרים. לא יאמן, איזה נסים מחוללים ספרים כמו של ברוס לי (The Tao of the Jeet Kun Do) ושל מוסאשי מיאמוטו, "ספר חמש הטבעות". אבל מה שהכי עזר והסביר לי היה ספר קטן ו"אידיוטי" בשם "הטאו של פו". אחרי, שקראתי אותו, אחרי אימון קאטות מאד מתסכל, התחלתי להבין את סוד הנשימה וה- effortless move. אז זה ידע שחייב להיות נחלת הכלל, על זה אני נלחם. משה ר.

../images/Emo6.gifאחלה!!! אבל... יש לי שאלה

אתה נושם במכון כמו שאתה למדת בספר... אז המאמן שלך לא מעיר לך על כך?? שהרי אתה קצת חריג נהפך פתאום... לדוגמה שעושים קראטה יש נשימה מהסרעפת שמוציאים מכות... וזה לא כמו נשימה רגילה, יש לזה קול שונה....

mrubnov

New member
אז ככה

המאמן שלי דוקא מרוצה מזה שאני נושם קצת אחרת, זה אומר שאני "חוסך" לו עבודה בהמשך הדרך. משה ר.

מה פירוש "אחרת"?

אתה נושם כמו שאמורים לנשום בשיטה שלכם, או שאתה נושם אחרת? ביררת את זה עם המורה?

9 שנים לא לימדו אותך לנשום?

הבנתי נכון, לימדת את עצמך לנשום כי המורה לא לימד?

זה מזכיר לי סיפור אמיתי

בלונדינית אחת נכנסת לספר עם ווקמן פועל. הספר מבקש שתסיר אותו והיא מתעקשת - "לא, אני לא יכולה בלי זה!". בקיצור, הספר מספר מסביב, מתאמץ ומתעצבן אבל בסוף מצליח. הולכת הבלונדינית, נכנסת הבאה בתור עם ווקמן על הראש. שוב אותו הטקס - תורידי, לא רוצה, טוב. שוב הוא מספר ומתעצבן. הולכת הבחורה, באה בלונדינית שלישית, שוב עם ווקמן! הספר כבר עצבני, מנסה בייאוש - תורידי! לא רוצה! טוב! מספר כמה דקות מסביב ופתאום מתרגז ותולש לבחורה את הווקמן מהראש. באותה השניה היא משתנקת, משתעלת ונופלת לרצפה, מתה. הספר, המום, מניח את האוזניות על אוזניו ושומע: "לשאוף... לנשוף... לשאוף... לנשוף..." בתקווה שכולכם זוכרים איך לנשום

avshalomat

New member
למתחכמים הידד

אבל מה, יתכן שלנשום נכו,ן או יותר נכון להיות מודעים לנשימה, הוא אכן ניסוח טוב יותר

amir_aikido

New member
אצלנו מלמדים לנשום "טבעי"

מעבר לשיעור המאוד בסיסי של נשימת בטן, שנעשה כבר במסגרת ההכנה לאימון. ומספר הסברים בנושא של התאמת הפעולה והנשימה שניתנו מדי פעם במהלך השנים. הגישה שלימדו אותי בנוגע לנשימה היא מאוד פשוטה: "תנשום טבעי". אין רגעים ספציפיים לשאוף / לנשוף. אין צורות נשימה מורכבות (מעבר לנשימת בטן שהיא דבר מאוד בסיסי שכל תינוק יודע
). כן היתה הכוונה להיות עירני גם לאופן הנשימה בשלבים שונים של ההתקדמות, אך שלמה במכוון סירב להסביר מתוך טענה שהגוף שלי ילמד אותי לעשות זאת טוב יותר ממנו. אמיר

אז יש אצלכם התייחסות לנושא.

גם אצלנו לא מדברים על זה שעות כל שיעור, אבל נשימת-בטן היא דבר שלא בא מעצמו; צריך להסביר מה זה בדיוק, ואיך עושים אצת זה. אם הבנתי נכון, mrubnov אומר שלא דיברו על זה אצלם בכלל. הבנתי נכון?

amir_aikido

New member
גם אני מנסה להבין

ובדרך אני מנסה לרמוז שמאוד ייתכן ששהשיעור שעסק בנשימות היה קצר עד כדי כך שהוא לא שם לב אליו בזמנו. אמיר

מה שצם מזכיר לי ששכחתי את המנטרה

הקבועה שלי: צריך לדבר על זה עם המורה, ולנסות להבין מה התכנית להמשך. צריך לשאול את המורה איך לנשום! אם התשובה תהיה "מדברים על נשימה רק אחרי חגורה שחורה", זה נשמע לי מופרך. אבל זו לא השיטה שאני לומד, ויכול להיות שאני טועה.

לא לגמרי נכון אמיר.

שלמה בהחלט מקנה חשיבות לנשימה: אתה אמור לנשוף כשאתה מוצאי את הכח/אנרגיה. לומדים את זה מהסיזא הראשונה. אתה פשוט לא בדיוק הרגשת, כי שלמה מעביר את זה לא בלימוד פרונטלי או בהרצאות אלא בתיקונים אישיים, ותוך כדי. ולך זה מרגיש נשימה נורמלית כי התרגלת עד כדי כך שזה הפך לטבעי. אני הבחנתי בזה כשמצאתי את עצמי מבצעת נשימה של איקידו ומפעילה כח ממרכז הגוף בעת שפירקתי את מנוע מכוניתי.... וזה מראה לך עד כמה זה הפך לטבע שני. ושלמה אף פעם לא מסרב להסביר. הוא לא ייתן לך הרצאה על הנושא, אבל הוא בהחלט מקדיש לכך זמן. ויש דברים אמיר שעוברים יותר טוב בדרך לא אמצעית. האם אף פעם שלמה לא אמר לך לשים יד של המותן שלו כשהוא מבצע טכניקה כדי לחוש דברים???? אז אולי כדי לשים דברים במקומם - לא מלמדים לנשום טבעי, אלא הופכים את הנשימה הרצויה לטבע....

amir_aikido

New member
על זה דיברתי

אבל אולי לא הייתי ברור מספיק אמיר ד"ש חם ואני עדיין חייב לך
רבה על העזרה, לא שכחתי

למעלה