מממ.....נתת לי נקודה למחשבה.
זה נכון בעקרון שאומנותו של מורה היא ללמד. וגם לנו היה פתגם שרופא טוב הוא מרצה גרוע ולהיפך. תראי - אני הגעתי לאילושהן הארות בדרכי הלחימה. אני למדתי גם דו וגם ג'יטסו. הדבר היחיד שאני יכולה לומר לך (ואני יודעת שזה ישמע קלישאי באופן מחריד, ולא אכפת לי, כי עבורי זו האמת) זה שככל שהבנתי יותר, היה לי יותר ברור שאני לא יודעת כלום. ומצד שני היתה לי יותר מוטיבציה ללמוד עוד. כאילו ככל שהבנתי את הדרך יותר לעומק התחוורו לי יותר המעמקים אליהם ניתן להגיע - בכל דבר. כאילו המים נהיו יותר שקופים, אבל עדיין לא רואים את הקרקעית. אני לא יודעת אם אני מצליחה להבהיר את עצמי - אני לא טובה בפילוסופיה. מצחיק כי בהתחלה הייתי רודפת אחרי כל טכניקה, ואחרי כל כלי חדש. ופתאום מצאתי את עצמי מסרבת בנימוס לשלמה, ואומרת, חכה רגע, לפני שאתה מציג לי עוד משהו, לא הבנתי את הקודם עד הסוף. אני יכולה לומר לך שהוא חייך בהבנה כשאמרתי את זה. אבל מפרספקטיבה זו, וכמי שנחשבה עד כמה שהגיעו אלי פידבקים למדריכה מוכשרת, אני לא חושבת שיש נקודה כזו "הפנים את עקרונות הדו והפך ללוחם". ואני עברתי מזמן את הנקודה בה אומנויות לחימה השפיעו על כל דבר שעשיתי בחיי - כולל הטיפול בפציינטים שלי. יהיה מעניין לשאול את שלמה, האם הוא חושב את עצמו כלוחם, והאם הוא הפנים. מהפעם האחרונה שהיה לנו דיון בנושא התרשמתי שדעתו די דומה לדעתי אם כי הוא נמצא הרבה מעבר למה שאני יכולה להבין כרגע לפחות. אבל יש לפחות נקודה אחת חשובה: מי שמקדיש לכך את חייו יש לו יותר זמן ויותר הזדמנויות ללכת בדרך הזו עוד קצת, וזה יתרון אדיר.