עזרה ועצה

בבקשה!

ואני מקווה שהבהרתי אם כך את הדברים.... אני מקווה שהכל בסדר! אתם יכולים גם לקפוץ אלי הביתה, ולא רק לעבודה

מעולם לא כתבתי כאן דבר כזה, אבל

נראה לי שכדאי לך לעזוב את המורה שלך. אין לי מושג מי הוא, אולי אני עושה לו אי-צדק, אבל 9 שנים בלי ללמד נשימה נראה לי מופרך מאוד.

mrubnov

New member
הארה

תודה רבה לאמיר ולדוד הארתם את עיני
בכל מה שקשור לנימוקים למה כן ולמה לא (במיוחד, למאמר המנומק של אמיר) להמשיך או לא להמשיך באותו דוג'ו. נכון, שאני יכול להבחין בין מורה טוב למתחזה, אבל חסר לי הידע וההמלצות על מורה עם נכונות להעביר גם אמנות בנוסף ללחימה. בכל מקרה תודה לשניכם, משה ר.

amir_aikido

New member
ואני אשוב ואשאל - "מה זה ?"

יש סיבה שבחרתי שלא לנסות ולהמליץ לך על אף מורה, וזאת למרות שהמורה שלי דווקא מלמד גם בראשון. ואני בטוח שהוא מורה מעולה ואיש אמנויות לחימה לעילא ולעילא. אלא, שהתחושה שלי היא שאתה מחפש משהו מאוד מסויים שיתאים לתפיסה האישית שלך את המהות של "אמנות" ושל "רוחניות". ולאור התחושה הזו, אני לא מוכן להמליץ לך על אף מורה, ולא חשוב כמה שהוא טוב לטעמי. כי התחושה שלי בקשר למהות ה"אמנות" ומהות ה"רוחניות" בוודאי שונה מהתחושה שלך. כך שכל המלצה כזו לא תהיה שווה את האלקטרונים ונפח הדיסק שבהם היא תישמר. "רוחניות", ו"אמנות לחימה", הם מונחים מאוד לא מוגדרים. ואני אומר את זה לאחר הרבה דיונים פה בפורום שניסו להגדיר לפחות את המונח השני והראו שכל הגדרה שלו תמיד תהיה חלקית ביותר ותלויה במגדיר. ולכן למרות שבהחלט יש מורים טובים שמלמדים באיזור ראשון, רחובות וכו' את הדבר שאתה מחפש, רק אתה תוכל למצוא. אמיר

שלמה מלמד במכון של מגי'ן קאי...!!

בראשון לציון..... כך שאם הוא מתאמן בראשון.. לבטח הוא מכיר אותו.... משום שזה במכון שלו..

amir_aikido

New member
ואני בכוונה לא המלצתי

לא יודע אם שמת לב, אבל אני במכוון לא המלצתי על שלמה. מעבר לזה, אני לא יודע האם הבחור מכיר את שלמה או לא. הקבוצות השונות הרי לא מתאמנות באותן השעות ... אמיר

kung fu

New member
אצלנו עובדים על נשימה מהבטן

ועל עוד דברים שקשורים לנשימה.

elflife

New member
אוקיי - אני חושבת שאני מתחילה להבין

זה באמת קצת מוזר אני יוכלה להבין שיטה בה לא מדברים על הרוחניות עד רמה מסוימת -אבל שכן מתאמנים בנושא ..זה די מקובל והגיוני. אני יכולה להבין שיטה שאין בה שום אספקט רוחני אבל להתחיל את הרוחניות רק לאחר קבלת חגורה כול שהיא ..זה קצת מוזר -לי ( אולי לא למורה שלך )ומוזר לי ההתעקשות הזו מצידו שאתה מתאר כמו מריבה מאאאוד רצינית אולי שווה לך לחשוב על המשך לימודים אצל המורה שלך ( שלדעתי אתה מאוד מאריך ( למרות הוויכוח)) ולהוסיף לימודים אצל מורה זן ( כן אני ימליץ בחום על דני ווקסמן) או תחום רוחני אחר. בהחלט לא דרך ספרים בלבד - זה בידיוק כמו ללמוד אומנות לחימה מספר :) ואפילו יותר מסוכן אולי שווה שתשאל חברה בקבוצה שעברו את החגורה השחורה על מה כול ההמולה ?אולי זה יתן פרספקטיבה אותה לא ראיתה ? בהצלחה

ומכל השרשור הזה לא קיבלת אפילו

מורה אחד. המלצת המדור באזור רחובות היא זאב ארליך, שמלמד אייקידו ויאידו. הדף שבלינק מכיל את הטלפון שלו. אני לא יודעת אם הרוחניות שלו מתאימה לך, אבל תלך ותבדוק. הוא איש נחמד שתוכל לדבר איתו ולהבין די מהר אם זה מה שחיפשת. בנוסף, אם אשקלון זה לא רחוק מידי, אז אורי יכול לתת לך את הפרטים של המורה שלו לטאי צ'י.

mrubnov

New member
תודה

מיתר נדיר, אין בפי מספיק מילים כדי להודות על השם, שנתת לי. אחרי כל ההסברים, ההבהרות, ההתפתלויות, ההצדקות ווהנמקות כל מה שרציתי הוא שם של מישהו, שאפשר לסמוך עליו. תודה רבה
, משה ר.

הסתייגות - אינטרנט ו"סמוך"

אני לא מכיר אותך. אני מעריך שאתה אינך מכיר אותי. רצית "שם של מישהו שאפשר לסמוך עליו" - ובכן, אתה נמצא בפורום באינטרנט. על סמך מה תקבע אם השם שקיבלת הוא של אדם שניתן לסמוך עליו? בד"כ מתוך היכרות עם הממליץ. אבל איזו היכרות יש לך כאן? בלי לפדוע במיתר או בזאב ארליך (באמת אין לי כוונה לפגוע בהם), היחידים שנתנו לך משהו שממנו תוכל להחליט שאתה סומך על שיקול דעתם (אמיר ודוד) בחרו שלא להמליץ ישירות על מורה זה או אחר. אולי תראה בזה רמז כלשהו? אתה לא מכיר אותי. אני לא מכיר אותך. ייתכן ואתה מכיר את מיתר, או הספקת להתרשם מהודעות אחרות שלה או של זאב ארליך כדי לקבוע שבהמלצה שלה יש משהו (אם אתה שואל אותי - יש, בהחלט. אבל גם אותיי אתה לא מכיר). עצה כללית לגבי שימוש מושכל באינטרנט - סמוך על מה שאתה יודע בוודאות. לא על הודעות שאין לך מושג מה יחס העובדות/בדיות בהן. ועכשיו משהו שעלול להשמע אפילו יותר קטנוני - סמנטיות המילה "רוחניות". אמנויות לחימה לא מלמדות רוחניות. בשביל זה יש לימודי פילוסופיה או מיסטיקה או יהדות/נצרות/איסלם/זן בודהיזם/טאואיזם/קנאביס. אמנויות לחימה לדעתי שונות בצורה מהותית מ"שיטות" לחימה, אבל זה דיון אחר שכבר נלעס עד דק. ההבדל, בכל אופן, לא מתבטא ברוחניות כזו או אחרת. אמנויות לחימה זה משהו פיזי. כאן ועכשיו. לא משנה איפה ומה אתה עושה, אתה כאן ועכשיו. אין קשר לרוחניות.

avshalomat

New member
לא מסכים לגבי רוחניות אבל אני מניח

שההבדל הוא מכך שלפי תפיסתך אתה חושב שרוחניות הוא דבר ששונה מהחיים עצמם

avshalomat

New member
טוב לאעמי יש סתירה בדבריך ברגע שאמר

אבל טוב נו, זה רק אני

avshalomat

New member
הודעה מתוקנת

טוב, לטעמי יש סתירה בדבריך ברגע שאמרת אני, אבל טוב נו זה רק אני

Tonjin

New member
you might be right, but....

it is exactly the same contradiction as in the sentence שרוחניות הוא דבר ששונה מהחיים עצמם.... and even if that was the case and spirituality really meant life (and ir wasn't so last time i checked the dictionary), then dear mrubnov here wouldn't have spent so much time looking for it.. (or after what he think/define to himself it means)​

למעלה