עזרה דחופה!!!!!

aviv1003

New member
עזרה דחופה!!!!!

i) ע"פ 281/69 בר-שלום נ' מ"י, פ"ד כג (2) 85 iii) ע"פ 679/83 בורכוב נ' יפת, פ"ד לט (3) 205 רע"פ 1178/97 כהנא נ' מ"י, פ"ד נא (3), 266 כל זה מופיע לי בסיליבוס של דיני עונשין שנה א'!! מה זה? מה זה ע"פ? מה זה כל מה שהעתקתי כאן לכם? ואיפה אני יכול לקרוא או ללמוד על זה פה ברשת.. תודה לעונים!

קודם כל, לנשום עמוק ולהירגע

דבר שני, מדובר בפסקי דין של בית המשפט העליון ע"פ: ערעור פלילי רע"פ: רשות ערעור פלילי ובד"כ לא קוראים פסקי דין ברשת, אלא בתוכנות/ אתרים בתשלום. איפה אתה לומד, אולי אני אוכל להגיד לך איך להגיע לשם (כי לחלק מהפקולטות יש מנויים בחלק מהאתרים המשפטיים בתשלום, כך שתוכל להכנס אליהם)

אלמרפאד

New member
יש לך גישה מהבית למרבית המאגרים המשפטיים

אם כבר קיבלת שם משתמש וסיסמה: היכנס למרכז האישי שלך [דרך אתר הבינתחומי]. בסרגל מצד ימין למעלה - היכנס למשאבי מידע אלקטרוניים. תמצא מספר רב של מאגרים מתחומים שונים, בשפות שונות ומסוגים שונים אליהם אתה יכול להיכנס מהבית. המאגרים הפופלריים לחיפוש, מציאה וקריאת פסקי דין הם בעיקר נבו, פדאור ותקדין. בשבוע החונכות אמורים להסביר לך אודות המאגרים הללו, דרך החיפוש וכיו"ב. אם עוד אין לך שם משתמש וסיסמה: אז תוכל להיכנס לכל המאגרים הללו מהספריה. הקישורים למאגרים השונים מופיעים בתיקית משפטים. אין צורך בהקלדת שם משתמש או סיסמה. אם תיתקל בבעיות נוספות אשמח לסייע. שיהיה בהצלחה.

aviv1003

New member
אוקיי אני בתקדין..מה עכשיו?

אני מעתיק את אחד פסקי הדין או ע"פ שכתבתי כאן בהודעה הראשונה ומדביק איפה? ואז מה אני אמור לראות? כמו בפד"י ? אנא אימרו לי מה עלי לעשות כי האתרים נבו ותקדין אינם ברורים לי

אלמרפאד

New member
תקדין:

אני משער שנכנסת דרך המרכז האישי מהבית. זה אומר שנכנסת בתקדין ישירות למסך החיפוש. במסך החיפוש תוכל לראות מספר הליך, ובמלבן משמאלו עליך להקליד את מספר ההליך אותו אתה מחפש. אם ניקח את פסק הדין הראשון שהבאת כדוגמא: i) ע"פ 281/69 בר-שלום נ' מ"י, פ"ד כג (2) 85 מספר ההליך שלו הוא ע"פ 281/69 הכנס זאת במלבן החיפוש ולחץ על חיפוש. והרי לך פסק הדין במלוא הדרו. שים לב: פסק הדין הספציפי הזה הוא משנת 1969, ולכן בתקדין מופיעה הגירסה הסרוקה שלו מתוך הפד"י (אתה יכול לדפדף באמצעות החצים שבראש פסק הדין). פסקי דין חדשים מופיעים בגירסה אשר הוקלדה לתוך המערכת ולא כקובץ סרוק. אתה תמצא בהמשך שהגירסה המוקלדת יעילה ושימושית יותר. אני יכול להסביר לך על כל המאגרים, אבל זה מיותר משתי סיבות עיקריות: אמורים להסביר לך את כל זה בשבוע החונכות (ואם לא עשו זאת - מישהו פישל). ומעבר לכך, כשתתחיל ללמוד, אתה תשלוט בכל המאגרים הללו בין אם תרצה ובין אם לא. חיפוש וטעיה זו שיטת הלימוד המוצלחת ביותר. נ.ב. זה אחד מפסקי הדין הקצרים, הפשוטים והאהובים עליי ביותר :)

למעלה