עזרה דחופה

עזרה דחופה

אני עושה עבודה שקשורה לבגצ ולמערכת הפוליטית ואני בודקת את מאבקי העוצמה ביניהם. אשמח לעזרה בתחום מסוים שבו אני אוכל להוכיח את הטענה כי בגצ מתערב בהחלטות פוליטיות ומשנה אותן (אצטרך לפחות 3 מקרים שבהם בגצ שינה את החלטת הממשלה בתחום מסוים- למשל ביטחון, תקשורת, או כל נושא אחר). אשמח לעזרה והכוונה בהקדם. תודה רבה!

PIonit

New member
נראה לי שדוגרי את קצת מבקשת שנעשה לך את

העבודה- ניסית לחפש באתרי המאגרים דרך מילות מפתח מרכזיות? (למשל לצמצם את החיפוש ולחפש רק בערכאה של בג"צ, וגם להגדיר במילות חיפוש בטחון או הגבלה וכו'?) בעבודות כאלו העיקר הוא חיפוש ואיתור החומר! וזו מיומנות שגם חשוב לסגל.. מה גם שאני די בטוחה שאם תנסי לחפש בגווגל תמצאי אי אלו מחברות/סיכומים/הפניות לפס"ד או סילבוסים רלוונטים.

אז זהו שלא

אני לא לומדת משפטים, זו עבודה שאני צריכה להגיש במקצוע אחר, ולכן פניתי לפה לעזרה. את אמורה לדעת שרוב העבודה היא ניתוח המקרים ולא מציאתם. המיומנות קיימת הסירי דאגה מליבך, אבל למה לא להעזר באנשים שמבינים קצת יותר? בכל אופן, תודה על השיעור המזורז אך המיותר בחיפוש במאגרי מידע

מאי26

New member
דוגמה אקטואלית למדי - בג"צ שאני לא זוכרת את

המספר שלו, אבל הכותרת שלו היא אדוארדו וסר נ' שר הבטחון. במקרה הזה בג"צ הפך את החלטת הממשלה בנוגע לדרך מיגון בתי הספר בשדרות וחייב את המדינה להוסיף מיגון לבתי הספר, בסכומים עצומים.

rikog

New member
+ ההחלטה בכנסת לפסול את רעם תעל ובלד, והתערבו

+ ההחלטה בכנסת לפסול את רעם תעל ובלד, והתערבות בג"ץ

sacrament

New member
כמדומני לא דובר בהחלטת ממשלה

אלא בהחלטת ועדת הבחירות...

sacrament

New member
פלונים נ' שר הביטחון

דנ"פ 7048/97 מכונה גם פס"ד קלפי מיקוח אני לא חושבת אבל שזה בג"צ /-: זה העליון. זה עוסק באסירים (לבנונים?) שהוחזקו כקלפי מיקוח בישראל למרות שסיימו לרצות את עונשם. העליון מתערב ומונע זאת.

limorlim

New member
חפשי מחברת במשפט חוקתי ותעייני בה

למשל באתר עולם המשפט של בר אילן

gudive

New member
יש לי אחד מושלם בשבילך

בג"ץ 11163/03 ועדת המעקב העליונה נ' ראש ממשלת ישראל (טרם פורסם, 2006) בג"ץ בעצם מבטל החלטת הממשלה לחלוקת איזורי עדיפות לאומית בטענה שהוא מפלה לרעה את המיעוט הערבי. חברים אפשר לעזור פה לאנשים גם אם הם סטודנטים למשפטים!! מה קרה מה הצדקנות הזאת? תפרגני קצת ותפסיקי להיות כזאת פלונית עכשיו בתכל'ס אני צריך עזרה...
מישהו זוכר איזה פס"ד זה היה שביהמ"ש החליט שאין לעצור את חופש הביטוי אפילו במחיר פגיעה בשמו הטוב של אדם?

למעלה