עזרה דחופה!

שמרית40

New member
עזרה דחופה!

אני זקוקה לנושא כלשהוא מעניין לטובת סמינריון שעליי להגיש במשפטים כמובן. כרגע חשבתי על חוק האח הגדול, יש בו היום שיח ציבורי, ויש שאלות מהותיות לגביו. מישהו יכול לעזור לי עם נושאים אחרים? מעניינים?? תודה,

BlackUnicorn

New member
ואגב, מניסיון -

עדיף לקחת (לדעתי, ואני מחזיקה בגישת ה"עשה כמה שפחות - קבל כמה שיותר"... , אבל הרבה יחלקו עליי) נושא שכבר ידוע, מסוכם, שנכתבו עליו מאמרים, ספרים וכו'. יעשה לך את העבודה הרבה יותר קלה, מאשר לנסות לחשוב לבד מה לכתוב. זה מה שעשיתי והסמינריון התגלה כציון הגבוה בתואר שלי, בלי שעבדתי עליו יותר מדי (אם תרצי אפילו אגלה כמה זמן, אבל זה עלול לעצבן מעט אנשים..). מצד שני, אם את טיפוס שאוהב לחקור ובאמת רוצה ללמוד משהו תוך כדי, אולי באמת כדאי לקחת נושא מעניין (שלי היה גם, באמת!) ולנסות לחקור אותו בדרך שלך..

שמרית40

New member
תשובה

ברור שאני מחפשת נושא מעניין ולנסות לחקור אותו בדרך שלי...ואין לי שום בעיה אגב, לקחת דברי מלומדים ממאמרים ספרים וכו' ולהתבסס על דברים שהם אמרו, העניין הוא שאני רוצה גם אולי לחדש...נכון שאני רק סטודנטית לתואר ראשון ולא מדובר במסלול עם תזה מחקרית, אבל אני רוצה לעשות משהו ייחודי. הסמינר נקרא מחקר משפטי, הוא לא בנושא מסוים. בגדול אומרים לנו- קחו כל תחום שאתם רוצים בעולם המשפטי, חפשו בו משהו נושא מעניין וספציפי (ככל שיהיה נושא ספציפי- יהיה יותר קל להתמקד במה רוצים לכתוב...)ותכתבו מה המצב המשפטי כיום, דברי ביקורת ומודל חלופי או סקירה היסטורית. חשבתי על חוק האח הגדול, יש על כך היום שיח ציבורי....אבל בגדול אני דיי אבודה.. :( אגב, כמה קיבלת?? :)

PIonit

New member
אבל זה לא מעיק יותר

לבחור נושא שיש עליו הרבה מאוד חומר קריאה?

Kiru

New member
את זה קל יותר לפתור

אם פשוט מתמקדים בתת-נושא שלא יחייב אותך לקרוא הכל. לעומת זאת כשהמצב הפוך (אין חומר) זאת בעיה.

sacrament

New member
לדעתי להיפך...

אני עם הרבה חומר די נאבדת. התמקדות בתת-נושא לפעמים יכולה להיות בעייתית כי מפספסים דיון רוחבי יותר שאפשר לעשות. אני עשיתי השנה על נושא שאין עליו כמעט בכלל כתיבה ולא ברור אם הוא בכלל קיים. יש דעת יחיד אחת מסכנה שהיא הערת אגב ועליה ביססתי כ-25 עמודים עם הרבה אנלוגיות לדברים דומים וקשורים, והכי חשוב- פשוט המצאתי תיאוריות משל עצמי והייתה לי יד חופשית. ואם לדבר בכנות- נהניתי מכל רגע! הציון גם היה בסדר (-:

BlackUnicorn

New member
../images/Emo45.gif וכרגיל, המנהלת שלנו תמיד בדעה מנוגדת

לשלי

שמרית40

New member
לא חושבת..אולי אפילו להפך, יש הרבה חומר-וכך..

גם הרבה מקום להעשיר את הידע באותו נושא, להכיר אותו על בוריו, ולעשות עבודה יצירתית ויוצאת דופן..

sacrament

New member
השאלה מה מעניין אותך...

חוק האח הגדול זה אחלה של נושא, אבל זה יצריך ממך עיסוק בהרבה משפט חוקתי (דיני פרטיות וכו'), כנראה גם מנהלי. יש תחומים במשפט שממש מעניינים אותך? אם תתני כיוון אולי נוכל להתמקד יותר ברעיונות. כרגע יש לנו את הדיעות שלנו. דברים שמעניינים אותנו לא יעניינו בהכרח אותך

שמרית40

New member
צודקת..משפט חוקתי ומנהלי זה מעולה בשבילי...

אולי נשמעת קצת משעממת, אבל זה תחומים מעניינים בשבילי..חשבתי גם על דיני משפחה- אבל בבקשה די עם סוגיית האפליה בין גברים ונשים, חזקת הגיל הרך, וכו'- זה כבר כ"כ נדוש...ומשמים! אולי משהו אחר..מה לגבי רישיון להורות?

למעלה