עזרה דחוף..

Slash105

New member
עזרה דחוף..

רכשתי מכלי זמר לפני 6 ימים Gibson Les Paul Standard 60's קניתי אותה בצבע Goldtop (אחרונה שנשארה בארץ) מההתחלה שהגעתי לחנות הודיעו לי שאין להם את הצבע cheery sunburst שרציתי וגם את ה50's צוואר לקחתי את הגולדוט למרות שרציתי את הצ'רי ואת הצוואר 50 מכיון שנגמר להם ה50 צ'רי וגם ה60 צ'רי. שאני חושב על זה עכשיו הייתי מעדיף לחכות עוד קצת זמן וללכת על הצ'רי. מה עלי לעשות?... הרי הגיטרה רק בת 6 ימים במצב מצויין אין עליה שריטה קטנה נשארה כמו שהייתה (רכשתי אותה בכלי זמר בדיזינגוף חדשה חדשה) יכול להיות שאם אני יבקש להחליף אותה בלספול cheery sunburst 50s יתנו לי?

eran377

New member
אם כלי זמר

היו נותנים לכל אחד שהיה רוצה גיטרה לשבוע... אני באופן אישי לא הייתי קונה שם כלום. בקיצר, איך להגיד את זה בעדינות?... אני חושב שאתה מפונק קצת... תישאר עם הגיטרה שלך, שהיא לא עלובה בכלל. הטעות שלך היא שקנית גיטרה לפי מראה חיצוני, והטעות העוד יותר גדולה היא שאתה כבר רוצה להחליף אותה בגלל גיטרה שנראית יותר לטעמך (או לטעמו של סלאש?) לדעתי בכלל ילד בן 15 לא אמור להחזיק גיטרה כל כך יקרה, אבל טוב נו... שיהיה לילה טוב ובלי להתבכיין על שטויות, עשה טובה.

Slash105

New member
.., ..

ערן.. לגיטרה הזאת חיכיתי 3 שנים... ועבדתי והרווחתי כסף בישבילה.. אז אתה לא יכול להגיד שאני מופנק זה אותו גיטרה רק צבע שונה מה שאני מנסה להגיד שמההתחלה רציתי cherry sunburst אבל לא היה להם במלאי.. אז הלכתי על גולדטופ שהיא יפיפיה גם.. אבל זה אוכל אותי בלב שלא קניתי את ה cherry ודבר שני אני משקיע את כל החיים שלי במוזיקה אני לא אחד שבא לך ובקושי מבין מה שהוא אומר..., ערן.. לגיטרה הזאת חיכיתי 3 שנים... ועבדתי והרווחתי כסף בישבילה.. אז אתה לא יכול להגיד שאני מופנק זה אותו גיטרה רק צבע שונה מה שאני מנסה להגיד שמההתחלה רציתי cherry sunburst אבל לא היה להם במלאי.. אז הלכתי על גולדטופ שהיא יפיפיה גם.. אבל זה אוכל אותי בלב שלא קניתי את ה cherry ודבר שני אני משקיע את כל החיים שלי במוזיקה אני לא אחד שבא לך ובקושי מבין מה שהוא אומר...

eran377

New member
אוקי, אני אכתוב את דעתי בנושא

אני מאוד מפרגן לרכישה הזאת. אין ספק שזו קניה נהדרת - לגיטריסט מקצוען. אבל אתה, כמה זמן אתה מנגן? (ממש לא בזלזול, אני שואל בשיא הרצינות) זו הגיטרה הראשונה שלך? ודבר נוסף - אם כל כך רצית את הצ'רי סאנברסט, חבל מאוד שלא חיכית בסבלנות עד שהיא תגיע... בסופו של דבר משתלם לחכות הרבה זמן למשהו שמאוד רוצים, בעיקר שהוא עולה כל כך הרבה כסף. אני חיכיתי 3 חודשים למגבר שהזמנתי. אני מכיר בחור שחיכה חצי שנה לגיטרה שהזמין... מה לעשות, בסופו של דבר הסבלנות משתלמת. מקווה שלפחות תלמד מהטעות הזו. עכשיו, לגבי כלי זמר - חושב שזה מאוד לא הוגן ואפילו קצת חוצפה לבוא לכלי זמר ולבקש מהם להחליף את הגיטרה... אמנם היא שבוע אצלך אבל היא נחשבת כבר למשומשת ולא חדשה. ולנושא שדיברתי עליו קודם, בוא אני אספר לך משהו על עצמי... (זהו גם סוג של וידוי) בגיל 14 אני קיבלתי מההורים שלי את הגיטרה החשמלית הראשונה שלי - איבנז S1625 (גיטרה נהדרת יחסית לגיטרה ראשונה). למדתי לנגן עליה ונהייתי עם הזמן פריק של סלאש, ובגיל 16 מתוך פינוק טוטאלי החלטתי להחליף אותה בלס פול, בגלל שסלאש מנגן בלס פול... כן, הייתי ילד קטן ומטומטם מעט... החלפתי אותה בפנדר של אחי הגדול (הוא העדיף את האיבנז על הפנדר), מכרתי את הפנדר, הוספתי כסף וקניתי את הלס פול סטודיו. בעיקר בגלל שסלאש ניגן על לס פול, ורק אח"כ בגלל האיכויות שלה. עם הזמן למדתי להבין שאני מחזיק גיטרה נהדרת בידיים, אבל מה? היא הגבילה אותי מאוד... אין לי ספק שאם הייתי נשאר עם האיבנז, או אפילו עם הפנדר - היום הייתי מנגן הרבה יותר טוב. הלס פול גיטרה שנשמעת מצוין ומתאימה מאוד לסגנונות שאני מנגן, אבל היא פשוט גיטרה לא נוחה... בואו נודה באמת. פנדר או איבנז נוחות הרבה יותר. לנגן בגבוהים של לס פול יכול להיות סיוט לפעמים. הלס פול שלי תשאר אצלי עד יומי האחרון, כי אני מאוהב בגיטרה הזו. אבל לקנות אותה בגיל 16 היתה טעות, בכל הכנות. הייתי צריך לחכות שאני אתפתח עוד קצת ורק אז לקנות אותה כגיטרה שניה ולא במקום האיבנז / פנדר. היום אני פשוט יודע שהייתי צריך להשאיר את האיבנז אצלי, כי הלס פול בסופו של דבר מאוד הגבילה את ההתפתחות שלי בתור גיטריסט, ועד היום אני עוד מרגיש שהיא מגבילה אותי. עד כאן הוידוי קורע הלב. מרגיש שהתבגרתי המון בשנתיים וחצי האחרונות (עוד מעט אפילו 3, יא אללה איך שהזמן טס). היום אני יודע מה באמת טוב בשבילי, ואני לא מתכוון לחזור על טעויות שעשיתי בעבר וגם אנסה למנוע מאנשים אחרים לעשות את הטעויות האלו. אני אמנם דיי סנילי אבל אם אני זוכר נכון - אותך הזהרתי בעבר בעניין הזה ואני רואה שלא הקשבת לי... בכל מקרה מה שנשאר לי לאחל לך זה רק הצלחה במוסיקה, תמשיך להשקיע את מה שאתה משקיע עכשיו (לפי טענתך), ותהנה המון מהגיטרה. המלצה שלי? אל תחליף אותה.

Virons

New member
ערן אני בן 15 ואני מנגן 6 ומשו שנים...

למה לעזעזל שאני לא אחזיק גיטרה מקצועית?! גיל לא קובע בשיט...

ran 15

New member
לדעתי הוא לא התכוון לגיל...אלא לניסיון

בנאדם חסר ניסיון (בד"כ , צעיר...) לא יצטרך מכשיר \ כלי מקצועי שיספק את העבודה... למרות שאני לא רואה בזה משהו רע שמישהו יתחיל מגיבסון יוקרתית או איזו שכטר כלשהי או כל גיטרה "שווה" אחרת...הבעיההיחידה היא שהוא יעשה עליה את כל הטעויות שזה אומר שהגיטרה לא תישאר חדשה להרבה זמן

eVeR WiSH

New member
לא נוח להתחיל אם צוואר של גיבסון...

הם מגושמים וגדולים לעומת צווארים של גיטרות אחרות

ran 15

New member
החשמלית הראשונה שלי

הייתי אפיפון - לס פול...צוואר שמן , נכון - אבל צר...אני אישית שאני מנגן על הסטראט שלי היום , מרגיש שיש לי הרבה יותר מקום ל"טעויות" היום.... לדעתי זה סתם , אפרי להתחיל מכל גיטרה , עדיף שתיהיה כמה שיותר נוחה...

PleZer

New member
זה לא ממש נכון, גם אני בן 15

והדברים שנגנתי לפני שנה שונים לחלוטין מהדברים שאני מנגן היום, או אולי אפילו בדברים שאנגן בעוד שנה. הטעם המוזיקלי מתגבש עכשיו, מה לעשות
אי אפשר לדעת מה תאהב מחר. גם אני קניתי לס פול בגלל הערצה לסלאש, הלס פול גיטרה מדהימה, אבל לא הייתי קונה אותה היום.

Aviraman

New member
לדעתי

לא היית צריך להתפשר. בסכומים כאלו בטח ובטח שלא להתפשר. על פי מה שאני יודע ברמה הצרכנית הבסיסית יש קטע של החלפה תוך פחות מ30 יום. תבוא, תסביר להם שאתה לא מרוצה מהרכישה ושלא החלטת בצורה צלולה היות והם לא באמת סיפקו את מיטב המוצרים. אין? הם יכולים להזמין. אתה נותן מקדמה, מחכה קצת זמן, מקבל גיטרה, לא מבין מה הסיפור של "אין כזה", הם היבואנים הרשמיים. או שאתה היית לחוץ מידיי בזמן, או שהמוכר לא נתן שירות טוב. הרי אני מאמין שאם גיטרה כזאת אחרי שנה לא ייראו עליה כמעט סימני שימוש (אם תשתמש נכון), אז בטח ובטח שאחרי שישה ימים הגיטרה לא איבדה שום ערך. לך ודבר איתם, אל תיתפשר, אתה נותן ג'ובות רציניות פה - אתה אמור לצפות לתמורה מקסימלית בשירות ובמוצר.

רונן ס

New member
דיעה קצת אחרת ../images/Emo140.gif

קודם כל אני רוצה להגיד שאני מבין לליבך. גם אנשים גדולים ומנוסים הרבה יותר ממך נופלים לפעמים מכיוון שכשחמים על משהו סבלנות היא מוצר קשה מנשוא. מכיוון שכבר שילמת את מלוא הסכום על הגיטרה, אני במקומך הייתי פונה לחנות ומבקש להחזיר את הגיטרה כאשר לא מבטלים עסקה אלא אתה פשוט מחכה עד שתגיע הגיטרה שרצית. אני חושב שניתן לבצע מהלך שכזה ובמקרה הכי גרוע, אם תיתקל בקיר ממש, תציע שיקנסו אותך ב-5% משווי העסקה שזה גם לגיטימי במסחר. כך, כלי זמר יוכלו להציע אותה למכירה בהנחה נוספת של 5% מכיוון שהיא נמצא במה שנקרא "קרטון פתוח". מידי פעם ראיתי שכותבת פה אישה מאוד נחמדה מטעם כלי זמר ואולי כדאי לפנות במסרים קודם כל אליה. אני מאמין שכלי זמר ירצו שתהיה מרוצה, במיוחד כשאתה כותב בפורום. בקשתי היחידה ממך היא שתעדכן אותנו בתשובה שקיבלת, אני מאוד סקרן
בהצלחה רבה, רונן

Katarzis

New member
אין סיבה שלא יחליפו לך

לדעתי אתה לא מפונק, רק היית קצת פזיז - זה קורה לכולנו
. לך אליהם עם הגיטרה כמה שיותר מהר.

eVeR WiSH

New member
חביבי

קודם כל תתחדש על הקניה...הלוואי עלי... אתה עשיר במקרה ? שאתה מתפשר על דברים בסכומים כאלה? היית צריך להגיד להם שיביאו לך בול את מה שאתה רוצה ותוך כמה ימים זה יגיע אם חיכית 3 שנים עוד כמה ימים לא ישנו הרבה... אני לא חושב שיחליפו לך אותה... אין מה לעשות יכול להיות שיהיה מזל וכל יחליפו מי יודע... בהצלחה .

ran 15

New member
תשמע, לדתי כן תילך לחנות ותגיד להם

מה שמציק לך ולדעתי כן יחליפו לך , אם תוכל לדגייס את אחד ההורים שלך (במידה ואתה מתחת לגיל 18 , אז זה נחוץ וכדאי מאוד.) זה יהיה מועיל ואף יעלה את הסיכוי להחלפה... שמע , אני לא מין כל כך הגימורים של גיטרות וההבדלים בין הצווארים שדיברת עליהם , אבל אם אתה לא מרוצה - גש לחנות , ודבר עם המוכר...ואל תשכח את אחד ההורים !.

למעלה