עזרה בפתרון

useless00

New member
עזרה בפתרון

היי בעקרון שניסיתי לעשות זה להשתמש בשימור תנע.. הסתבכתי עם המשואות והגעתי לmg=0 אז אני מניחה שזה לא נכון.. הכוונה\ עזרה יתקבלו בתודה :) שבת שלום!

מה לגבי חוקי ניוטון? ../images/Emo13.gif

נסי להזכר, לדוגאמא, מה אומר החוק השני של ניוטון- שקול הכוחות הפועלים על הגוף פרופורציוני לקצב השינוי בתנע, כלומר: F=d(mv)/dt משום שכאן אנחנו מדברים על מערכת שבה המסה משתנה עם הזמן, נקבל ש: F=v*(dm/dt)+m*(dv/dt) zz נסיע כעת

useless00

New member
תשובה סופית?

היי, קודם תודה על העזרה הגעתי לנוסחא שכתבת אחרי גזירה.. עזרת לי להבין למה עשיתי אתזה :) אם הבנתי אותך נכון לגבי איך ממשיכים.. הצבתי והגעתי לתשובה המצורפת.. לא הבנתי אבל אם להשאיר ככה את dm/dt.. ומה אמור להביע ZZ? תודה!

john schmidt

New member
התשובה אינה נכונה

מכיוון שנתון כי Vo = 0 ולכן (a = mg/(M-m. אבל אז התאוצה קבועה - וזה לא ייתכן. הדרך לגשת לשאלה היא להתבונן בתנע ההתחלתי של המערכת:
Po = (M + m)V​
ובתנע לאחר זמן קצר dt:
P1 = (M + m + dm)(V + dV) + (-dm)V​
כאשר ההנחה היא ש-dm שלילי והחול נופל מהקרונית במהירות V. השינוי בתנע לפיכך הוא:
dP = P1 - Po = dmdV + (M + m)dV​
ניתן להזניח מכפלת דיפרנציאלים ואז:
dP = (M + m)dV Fo = dp / dt Fo = (M + m)dv / dt Fo = (M + m)a a(t) = Fo / (M + m(t)) a(t) = Fo / (M + m - Jo*t)​

useless00

New member
לא הבנתי כמה דברים ממה שעשית..

איך הבנת שהמהירות ההחלתית שווה 0? איך הגעת למשינוי תנע הזה? (את התנע לפני ואחרי הבנתי) לי יצא dP=(M+dm)(V+dv)-dmV(0)-Mv' אחכ גזרתי לפי הזמן וכשהוא שואף ל0 יצא הביטוי dP/dt=d(M+dm)(V+dv))/dt-d(dmV(0))/dt

john schmidt

New member
אממ

1) כדאי לקרוא את השאלה פעם נוספת - בשורה האחרונה נתון מפורשות Vo = 0 2) אין לי מושג איך קיבלת פרמטר (V(0 בשינוי התנע אם הוא בכלל לא מופיע במשוואות התנע. 3) הגזירה אינה נכונה. צריך לקחת את הביטוי המייצג של dP, לחלק בdt ולהשוות ל-F.

useless00

New member
וואו אני ממש מצטערת טעות שלי..

שמתי שאלה דומה אבךל לא עליה מדובר.. הנה השאלה, קצת מטושטש אני מקווה שאפשר לקרוא.. סליחה!!

john schmidt

New member
אני רואה ש

יש פה הרבה חבר'ה מהקורס של יורם דגן
נשרטט את הכוחות הפועלים על כל מסה, ונגיע ל:
T(t) - m1*g = m1*a M(t)*g - T(t) - F = M(t)*a​
חשוב לשים לב כי M ו-T תלויים בזמן. מיהו F? הסבר: החומר נפלט מהמסה M במהירות Vo יחסית למסה, כלומר אינו נופל אלא "נזרק" כלפי למטה. המסקנה היא שהמסה מפעילה עליו כוח כלפי מטה, שנסמנו כ-F. אם dM היא מסת החומר שנזרק במשך זמן קצר, וידוע כי החומר מקבל מהירות Vo באופן מיידי, אזי:
F = dP / dT = (dM / dt) * Vo = Jo*Vo​
אבל F הוא אותו כוח שהחומר מפעיל על המסה בחזרה, ולכן ניתן להציב את ערכו Jo*Vo במשוואת הכוחות השניה. נסכום את שתי המשוואות על מנת להפטר מ-(T(t, נציב M - Jo*t במקום (M(t, ונבודד את a.

למעלה