עזרה בעונשין !!!!

עזרה בעונשין !!!!

האם מישהו יכול להגיד לי העם עבירה 158 לחוק העונשין מתפרעים הפוגעים בכלי שיט "מתפרעים המונעים או מפריעים שלא כדין ובכוח טעינה או פריקה או הפלגה של כלי שיט......" האם טעינה או פריקה או הפלגה זהו רכיב תוצאתי או נסיבות? יגעתי יגעתי ולא הגעתי לתשובה אנא עזרתכם

התייחסות

זה לא מסובך, אבל במקום להגיש לך עם הכפית, ובהנחה שניסית לבד- אז בוא תנסה להסביר לנו: מדוע אתה חושב שזה רכיב תוצאתי? ומנגד, מדוע אתה חושב שזה נסיבות? אני יכולה לתת לך כיוון בינתיים, תנסה למצוא מהי ההתנהגות בעבירה זו.

ראשית תודה על ההתיחסות

לדעתי זו עבירת התנהגות כי לא נדרשת תוצאה לשם קיום העבירה קרי אם ומתפרעים ביצעו התנהגות כאשר ההתנהגות לדעתי היא "הפריעו" או "מנעו" טעינה/פריקה/שיוט(נסיבות)אזי לא נדרשת תוצאה ועצם ההתנהגות היא העבירה לדוגמא:היה ומתפרעים חסמו נתיב שיוט של אוניה אך היא עקפה אותם ובכך לא נגרמה כל תוצאה אך עצם ההפרעה והמניעה (לתת לה לעבור) זוהי כבר העבירה. בכל מקרה זו דעתי לאחר שהגיתי בנושא אשמח להתיחסותך

הממ

תראה, מה שכתבת בתשובה שלך זה נכון- ככל שמדובר בחלופה בסעיף שלא "מפריעים..." אבל אם מדובר בחלופה ההתנהגותית של "מונעים" נדרשת גם תוצאה- כלומר, שבאמת בגלל ההתנהגות של העבריין לא הייתה פריקה/טעינה וכו' בכל מקרה, מכיוון שבסעיף יש את 2 האפשרויות, זה לא ממש משנה (כמובן שעליך לבחור בחלופה הרלוונטית לאירוע הספציפי שנתנו לכם). אך נניח והיה מופיע בסעיף רק "מנעו", בלי "הפריעו"- והיה מתואר שהם התפרעו אך בסוף האוניה יצאה לדרכה- זה ייחשב לניסיון בלבד, ולא לביצוע העבירה המושלמת.

haderet

New member
אז אני תוהה.... אם "המפריעים" זו ההתנהגות

אז מה יהיה "מתפרעים"?? נסיבה? ואם "מונעים" זו התנהגות עם תוצאה אז איך מסווגים את הסעיף בכללי? או שאולי מנתחים זאת כשתי עבירות?

haderet

New member
אז אני תוהה.... אם "המפריעים" זו ההתנהגות

אז מה יהיה "מתפרעים"?? נסיבה? ואם "מונעים" זו התנהגות עם תוצאה אז איך מסווגים את הסעיף בכללי? או שאולי מנתחים זאת כשתי עבירות?

BlackUnicorn

New member
אני תוהה עד מתי ימשיכו לסווג בכוח ככה את

העבירות. הרי לא פעם אנחנו רואים התחבטויות בנושא הזה, יש הרבהעבירות שיושבות ממש על קו התפר בין רכיב כזה או אחר ולא תמיד יש תשובה אחת נכונה. לא יותר נכון שהמחוקק יסווג מראש כל עבירה ועבירה? או לחלופין שישנו את כל הרכיבים האלו וינתחו כל מקרה ומקרה בדרך אחרת (כמדומני בשיטות משפט אחרות לא משתמשים ברכיבים האלו? לא סגורה על זה). מכיון ואנחנו בשיטה האדוורסרית, אני תוהה כמה פעמים קרה שעורכי דין תהו אולי בסיווג הרכיבים, ואף שופטים.. מי יודע.

קשה לי להאמין

שהמחוקק ישב עבירה עבירה ויסווג אותה כ"התנהגותית" או "תוצאתית".... חוץ מזה כמו שאנחנו יודעים, הרבה פעמים העמימות משיגה תוצאות מסויימות שחלקן דווקא רצויות.

למעלה