עזרה במציאת תקנה..

florison

New member
עזרה במציאת תקנה..

אני מחפש אחר התקנה המדוייקת של משרד החינוך המאפשרת לימודים אקדמיים (כולל משפטים כמובן) ללא בגרות לאדם שמלאו לו 30. מה הסיבות לכך וכו'. היכן ניתן למצוא את התקנה המלאה?

flutter girl

New member
כמה דברים

1. לא הבנתי מה הקשר למשרד החינוך? או שאני מבולבלת ממש? 2. אני לא חושבת שמלכתחילה קיימת תקנה כזאת. לימודים אקדמאיים לא צריכים להיות "חופשי" רק כי עברו 12 שנה מאז ש(לא) סיימת ללמוד. 3. לטעמי השאלה הזו בכ"ז יותר רלוונטית לפורום חוק ומשפט (אם בכלל) ולא לפורומינו.

florison

New member
קשור מאוד

כשרוצים להירשם ללימודי משפטים אז נאמר לך בפירוש על ידי מיטב המכללות בארץ כי במידה ואת מעל גיל 30 ניתן לגשת ללימודים ללא בגרות אך מתחת לזה יש לעשות מכינה של שנה. מכל המכללות נמסר כי אלה תקנות של משרד החינוך.

B L I M P

New member
יתכן וזה בתקנון של המכללות בלבד?

אני יודעת שלמשל באוניברסטאות יש דבר כזה, אבל זה תקף רק לחלק מהחוגים (הפחות פופולריים, שתנאי הקבלה אליהם נמוכים מלכתחילה). אני בספק שמדובר בתקנות של משרד החינוך, שכן מכללות ואוניברטסאות (בעיקר מכללות) הם גופים פרטיים שרשאים לקבוע לעצמם את החוקים, ושום משרד ממשלתי לא יכול לקבוע להם שאת X חייבים לקבל (בניגוד למשל לקביעה שקבלה צריכה להיות שויוניות). במיוחד אם הם היו עושים קביעה זו רק בנוגע למכללות, ולא לגבי אוניברסטאות. בקיצור - יש לי תחושה שמי ששולח אותך לחפש בתקנות משרד החינוך (למיטב ידיעתי, הוא לא מוציא תקנות אלא רק חוזרים, אבל פה יכול להיות מאוד שאני טועה) לא ממש מבין בעצמו את העניין, וזה רק עניין של המכללות.

florison

New member
זה מה שאני בודק

מ4 מכללות נאמר לי כי זאת החלטה של משרד החינוך...

flutter girl

New member
קודם כל, תגיד מכללות

חוץ מזה, מכללות הן באמת גופים פרטיים וזכותן לעשות יחסית מה שבא להן, אבל אם 4 מכללות אמרו לך את זה - למה אתה מחפש את זה? באונ', לפחות אלה המלמדות משפטים ובהקשר של משפטים בלבד - אני בספק שזה ככה. אני יודעת שבחיפה אי אפשר להתקבל ככה ללימודי משפטים, ומכאן שאני מסיקה שגם באת"א ובעברית, ואולי גם ב"א - לא יהיה אפשר.

florison

New member
אני רוצה לברר...

מי בדיוק קבע את זה, ומהן הסיבות לכך. למה שאדם מעל גיל 30 ילמד ללא השלמת בגרות ומי שמתחת אז מחייבים אותו? מה ההבדל בינו לבין מישהו בן 28?

flutter girl

New member
זה העניין, שלדעתי זה לא קיים

באוניברסיטאות, שוב, בטוח שלא. במכללות? תשמע, במכללות רפי הקבלה הם מאוד נמוכים מלכתחילה, כי זה עניין של היצע וביקוש, שכ"ל בשמיים והם יודעים שלרוב (לרוב !!) אנשים שנדחו מהאונ' יבואו למכללות ויסכימו לשלם יותר כדי לקבל תואר, ולכן גם חייבים לקבל אנשים עם נתונים נמוכים יותר. בכ"א - הטענה שלך קצת חלשה לטעמי, גם אם זה נכון, כי זכותם המלאה של המכללות בתור מוסדות פרטיים לעשות מה שהם רוצים מבחינת הקבלה, ואם כ"כ חשוב לך - תחכה שנתיים. אתה מבין?

B L I M P

New member
למה?

גיל 30 נקבע כגיל סף (אני מניחה די רנדומלית, כי אין באמת הבדל בין 29 ל 31) שאחריו כנראה יש תפיסה שמדובר באנשים שיכול להיות שמאוד התקדמו בחיים אבל זה לא לעניין לחייב אותם להשלים תעודת בגרות (כי זה לוקח זמן וכד') אז מקילים את תנאי הקבלה. לא כזה מפתיע. למה אתה שואל את זה? אתה בן 30 ורוצה ללמוד? או שאתה מתרעמם על זה שאתה בגילך הצעיר חייב בגרות?

florison

New member
מתחת ל30

אני רוצה שבית המשפט יתן את דעתו בעניין לאחר שאני אוכיח כי אני מתחת לגיל 30, בעל עסק ועסוק יותר מרוב הבני 30+.

B L I M P

New member
אם זו הוראה של המכללה

אין שום סכוי שביהמ"ש יתערב, וסתם חבל על הכסף והזמן שלך. אם זו הוראה של משרד החינוך - ואני ממש ממש בספק שזה כך - אין בעקרון שום בעיה איתה. הם נאלצו לקבוע רף כלשהו, הגיוני למדי, כי אי אפשר לבדוק כל מקרה בנפרד. ולעצה פרקטית - אולי תשאל את המכללה שאתה רוצה ללמוד בה אם יש ועדת חריגים. יתכן ואם תוכיח שאתה מספיק טוב יתנו לך את ההקלות גם לפני גיל 30 (אגב אם אני לא טועה למי שאין בגרות נאלץ לעשות מכינה של שנה - זה לא יותר בעייתי מסתם בגרויות מבחינת זמן?)

florison

New member
זאת טענתי

שאני נדרש לעשות מכינה של שנה ומי מעל 30 יכול פשוט להתחיל ללמוד...

Atenolol

New member
ניחוש מושכל

אני מניח שהסיפור הולך בערך ככה. המועצה להשכלה גבוהה, שהיא גוף מפקח, מנסה להבטיח שהלימודים במכללות שווים משהו. לכן, כאשר הם באים לאשר תכנית לימודים של מכללה, הם דורשים שלכל המתקבלים תהיה תעודת בגרות. באות המכללות, ומבקשות הקלה. המועצה להשכלה גבוהה מתפשרת, ומאפשרת להן לקלוט סטודנטים בעלי ניסיון חיים ללא בגרות, כאשר הקריטריון הוא גיל 30. למכללות אין ברירה, זה הוכתב להן. עכשיו אתה בא, ושואל למה דווקא הקריטריון הזה. לזה אפשר לתת הרבה תשובות. אחת מהו הוא שהקריטריון לא מדויק, אבל צריך קריטריון פשוט וברור. אי אפשר לבנות כלל שיתאים בדיוק לכל מקרה, אז עושים כלל פשוט שיתאים בערך. קשה מאד לתקוף כלל כזה, כשם שקשה לתקוף את מדרגות מס הכנסה. תוכל לבוא ולשאול מה ההבדל בין 30 פחות יום ל- 30 ועוד יום. על זה יש תשובה טובה דווקא במשפט העברי: http://he.wikisource.org/wiki/בבא_בתרא_כג_ב במילים פשוטות, שואלים למי שייך גוזל שנפל. יש כלל של 50 אמה: אם נפל במרחק של פחות מ 50 אמה משובך, מניחים שהוא נפל מהשובך והוא שייך לבעל השובך. נפל אם יותר מ- 50 אמה משובך, כנראה שהוא לא מהשובך והוא שייך למוצא. עכשיו בא מתחכם, ר' ירמיהו שמו, ושואל מה אם יש גוזל מדדה, ורגל אחת שלו במרחק של פחות מ- 50 אמה ורגל אחת במרחק של יותר מ- 50 אמה. התשובה היתה שזרקו את ר' ירמיה מבית המדרש. בקיצור, אם יש קריטריון כזה, שעושה שכל מינימלי, קשה לתקוף אותו. כשתלמד (כך אני מאחל לך) משפט מינהלי, יגידו לך אותו דבר במילים אחרות- שהקריטריון נמצא במתחם הסבירות.

smart one

New member
תרים טלפון אל...

- משרד החינוך, המחלקה המשפטית - המועצה להשכלה גבוהה (יש להם אתר) תודה.

למעלה