עזרה בדיני נזיקין

עוזאבי

New member
עזרה בדיני נזיקין

שאלתי היא כזו: יש את מודל ברק להאם יש חובת זהירות בין מזיק לניזוק (מושגית-צפיות טכנית ונורמטיבית וקונקרטית- צפיות טכנית ונורמטיבית), שמגר הוסיף על מתווה זה גם דרישת שכנות ושיקולי מדיניות עם הצפיות בחובת הזהירות הקונקרטית. להיכן אני מכניס את נושא אחריות המדינה (שמגר קבע שיש להם חרגיש של ש"ד בהחלטה)- איפה אני מכניס טענה זו במודלים? אותו דבר עם אחריות צד שלישי שנקבע כי צריכים יחסי שכנות (לוין בפס"ד ולעס נ' אגד) להיכן זה מוכנס בכל אחד מהמודלים? בתודה.

נצל"ש- שאלה כללית../images/Emo3.gif

אז נכון, לכל שיעור יש מטלת קריאה.. אבל אם לא הספקתי לקרוא אחת, כדאי לקרוא אותה גם אם השיעור בנושא כבר היה (ולא דברו על זה בכלל...) או לחזור לזה רק כשיהיה מבחן בסוף שנה?

Scarlight

New member
תלוי במרצה

יש מרצים שמצפים לדעת גם את מה שלא דיברו עליו, ויש מרצים שעוברים רק על מה שבאמת חשוב להם (בייחוד כשמדובר בתקופה שלאחר שביתה). בכל מקרה, נראה לי שהרוב יסכימו שאין זמן לקרוא לפני המבחן פסקי דין בפעם הראשונה.

הייבי

New member
מצטרפת לScarlight

ומוסיפה- תלוי כמה המטלה גדולה- אם מדובר בהמון פס"ד אולי כדאי לקחת סיכומים על רובם ולהשלים רק את המרכזיים. תלוי באיכות הסיכומים- ככל שהשגת סיכומים יותר טובים לחומר שפיספסת כך זה נהיה פחות עקרוני לקרוא אותו. תלוי מה האלטרנטיבות לניצול הזמן- אם זה או לקרוא או לגלוש בפורומים עוד שעתיים לעומת לקרוא את הפס"ד או להתחיל לעבוד על עבודת הגשה, זו פשוט לא אותה החלטה. בסופו של דבר, בד"כ, במבחן, זה לא ממש משנה אם קראת את ה-כ-ל או 70% מהחומר. חשוב להתמצא בהלכות המרכזיות, לדעת לאזכר פס"ד שאוזכרו בכיתה ופס"ד מרכזיים בנושאי הליבה של הקורס, פס"ד איזוטרי כזה או אחר זה הרבה פחות חשוב.

למעלה