עזרה בדחיפות

shushu10

New member
נקטעו דברי בטעות...

אין כל מחלוקת בדבר, ולא צריך פוסקים בכלל לאשר את מה שכתוב בבראשית יז': "ונתתי לך ולזרעך אחריך את ארץ מגריך את כל ארץ כנען לאחזת עולם והייתי להם לאלהים". גם אם חטא העם ויוגלה - שוב ישוב לארצו.

eyalnadav

New member
אין חכמה לנשים אלא בפלך ולא בפסוקים

כדאי שתסתכלי במה שכתבתי שכל ההבטחות הן על תנאי ולא מוחלטות , וזאת אומרת שלא בכל התקופות ההבטחה התקיימה , והשאלה עליך - איך לא התקיימה ההבטחה הזאת בכמעט 1800 שנות גלות???

יוסי ר1

Active member
אין חכמה... וכו', אבל אברהם טפל לשרה בנביאות.

וחזקה על שולה שבנבואתה על שיבת העם לארצו [במהרה] גוברת היא על כל פקפוק ופקפקן...

eyalnadav

New member
שרה בנביאות -לגירוש הגר וישמעאל

אני גר בארץ , להגיד שאני מפקפק או כל רמז אחר הוא עיוות הנאמר והמציאות - רק רציתי להבהיר

יוסי ר1

Active member
מה שכתבתי היה רק כקונטרה לציטוט שהבאת

על נשים ופלך, לא כנגד הדעות שהבאת לנושא של מצוות יישוב הארץ...

shushu10

New member
חזרתי מאצל הפלך...

כדאי לדעת שהחבור בין הקב"ה, עם ישראל וארץ ישראל הם חבור קבוע וברור. החבור אינו זמני אלא יש בו יציאות וחזרות כשהזמן המקובל עלינו ,בני אנוש, אינו משחק בו תפקיד. מה זה משנה כמה זמן לא היינו כאן. עובדה שהעם לא נמחק מרשימת העמים הקדמוניים שאינם קיימים עוד ווחזרנו לכור מחצבתנו. לפי דבריך, אפשר לחשוב שיש בכלל אפשרות זו. זה המסר החשוב ביותר בתנ"ך. גם בזמנים קשים כשהעם מרגיש שהוא נעזב ואין לאל ענין בו יותר ולא מוכן להקשיב לו - באות קריאות הנבואה לעודד ולהחזיר את הבטחון שהאל תמיד שם. לפי דבריך קיימת אפ

eyalnadav

New member
את מדברת על דברים אחרים לגמרי

את צריכה להבין שיצירת עם ישראל התחיל במדבר בקבלת התורה ("היום ניהייתם לעם") ולא בכניסה לא"י והיישוב בא"י. צריך את א"י כדי לקיים את המצוות התלויות בארץ. ( וזה טעות הציונים בתחילת המאה ועד עכשיו שחשבו שהעיקר זה יישוב א"י ללא תורה ומצוות כמו שצעק עליהם הרב קוק) את מדברת על משהו , ואני מדבר על משהו אחר , כך שכל אחד כותב משהו אחר שהשני לא התכוון אליו כלל

shushu10

New member
גם אני הייתי בחידון התנ"ך העולמי

הבטחת הארץ לזרעו של אברהם נערכה בטרם "נהייתם לעם". כדי להצדיק את הקשר המשולש - אין לי גם צורך ב..דרבנן, פוסקים, מה אמרו הציונים ומה חשב הרב קוק. מה כאן לא ברור?

eyalnadav

New member
זה בדיוק מה שלא ברור לך

ההבטחה ניתנה על תנאי ועל זמן מסוים - איפה כתוב שההבטחה ניתנה עד סוף כל הדורות?? התנאים והזמן המסוים פרשתי אותם קודם, בנוסף שיש מחלוקת האם תם זכות אבות או לא

shushu10

New member
אתה מפשפש במחלוקות ואני בתורה

וגם כך כתוב בתורה! ראה דברים ט',ד' : "אל תאמר בלבבך בהדף יהוה אלהיך אתם מלפניך לאמר בצדקתי הביאני יהוה לרשת את הארץ הזאת וברשעת הגוים האלה יהוה מורישם מפניך; לא בצדקתךו בישר לבבך אתה בא לרשת את ארצם כי ברשעת הגוים האלה יהוה אלהיך מורישם מפניך ולמען הקים את הדבר אשר נשבע יהוה לאבתיך לאברהם ליצחק וליעקב; וידעת כי לא בצדקתך יהוה אלהיך נתן לך את הארץ הטובה הזאת לרשתה כי עם קשה ערף אתה; זכר אל תשכח את אשר הקצפת את יהוה אלהיך במדברלמן היום אשר יצאת מארץ מצרים עד באכם עד המקום הזה ממרים הייתם עם יהוה; חוסר האמונה שלך בכתוב תמוה בעיני. לוח זמנים לצורך קיום ההבטחה, אינו קיים לכאורה ואין הגבלה בכלל. ומה יותר חזק מהפסוק הבא? : "ארץ אשר יהוה אלהיך דרש אתה תמיד עיני יהוה אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה" .

יוסי ר1

Active member
דווקא הפסוק האחרון שציטטת

אינו מדבר על נצחיות הברית בין הקב"ה, העם והארץ, אלא על ההבדל בין מצרים שבה יש להשקות בתעלות, ובין ארץ ישראל שבה השגחה פרטית יומיומית של מטר השמים. אבל הפסוקים האחרים שהבאת בהחלט מאוששים את טענתך.

shushu10

New member
הפסוק שציטטתי מדבר בהחלט על הקשר הנצחי בין

הקב"ה, העם והארץ. וכאן יש להבין: א"י נחשבה לארץ שהמחיה בה קשה ביותר. ארץ הרים ובקעת - עיבוד האדמה קשה ביותר ואין מים כפי שמצריים משופעת בנהר שבו זרימת המים תמידית ומצויה. א"י תלויה במטר השמיים ובגלל מזג האויר הקשה סבלה מבצורת ורעב לעתים קרובות. לא תמיד המטר בא בעתו - פעם מאוחר ופעם מוקדם מדי ואז באה ההבטחה "ונתתי מטר ארצכם בעתו..." מכל הארצות לוקח הקב"ה את העם דווקא למקום בו נידרשת הנהגה וחסות מיוחדת. לולא דורש אותה הקב"ה אין כמעט אפשרות לחיות בה. כאן מבטיח הקב"ה קשר מתמיד, כמה יפה הפסוק - "ארץ אשר יהוה אלהיך דרש אתה תמיד..." ז.א. שלמרות שאין סיכויים לחיות במקום הצחיח הזה - תהיה השגחה תמידית מהבורא!

יוסי ר1

Active member
להבנתי הדגש בפסוק הוא על ההשגחה התמידית,

וכל שאר הדברים שאמרת נכונים. אבל אני לא מוצא בפסוק את ההבטחה שבני ישראל ישהו בארץ תמיד. התמיד כאן מבטא את השגחת הקב"ה על הארץ - תמיד, לא את ההבטחה שבני ישראל יתמידו בה. המקורות האחרים שהועלו בשרשו, למשל ברית בין הבתרים כן מדברים על ההבטחה לצנחיות העם בארץ.

shushu10

New member
פסוקים יא' ויב' אכן מדגישים את ההשגחה על הארץ

אך אינם נוגדים אלא משלימים את הרעיון הכולל של הקשר והמחוייבות המופיע כמה פסוקים קודם לכן, שהוא המשכה הישיר של אותה ברית בין הבתרים. הקשר לעם ישראל חבוי כאן במלים "יהוה אלהיך" המופיעות בפסוק "ארץ אשר יהוה אלהיך דרש אותה תמיד..." מקווה שהסברתי את עצמי כראוי.

eyalnadav

New member
אין שום ראיה מהכתובים

כל הכתובים הם על עם ישראל שהיה במדבר והוא כמעט לא מתייחס אלינו למרות שדברי התורה הם לדורות ולא רק לזמן מסוים , ואני מכיר עוד פסוקים אילו שאת יכולה להביא , לענין השגחה ה' בארץ ישראל זה שיך בכל זמן

shushu10

New member
אז מה אתה אומר לנו?

שמה שנשאר לעשות זה להחליט האם אנו חיים על פי תורה ש"נולדה ומתה" במדבר , או שהתורה ניתנה גם לדורנו ולבאים אחרינו. ובכלל - על מי ועל מה משגיח הקב"ה בא"י בכל זמן אם עם ישראל לא חי בה?

eyalnadav

New member
עכשיו את אומרת דברים טובים

אני מציע לך להסתכל במפרשים על הפסוק שהבאת " תמיד עיני ה' " (פשוט זה ארוך מאד לכתוב כאן ) עינים רומזות להשגחה, ואני אשאל אותך ומה היה קודם לפני עם ישראל ומה היה לפני שנכנסו למדבר - אז לא היה השגחה? התורה נצחית אך יש פסוקים ומצוות ששיכים לדור המדבר (כמו עשית המשכן) - לענין יישוב א"י יש מצווה ( מה זה משנה לך אם זה מהתורה או מדרבנן , אנחנו פועלים לפי צוויים ולא לפי הבטחות לאבות.) לענין כיבוש א"י אין שום מצווה בימינו (אלא אם כן עומדים עלינו במלחמה כמו שהיה בששת הימים) , ולהפך יש בכך משום מרידה באומות גם שיש לנו מדינה כיום , ורוב שנאת הגויים כיום גם אילו שלא שנאו אותנו בעבר נובע מזה.

shushu10

New member
אתה העלית 2 אפשרויות .

אני לא צריכה מפרשים כדי לדעת שהעליה לארץ או יישובה זה אותו דבר והיינו אך . גם ברור לי שזה לדורות

eyalnadav

New member
שלא תהיי נעולה - תוכלי לראות דברים חדשים

העצה לקוחה מעולם העסקים. בנוסף מה שאמרת כאן זה מה שאני אמרתי כל הזמן (רק הוספתי שאין ראיה מהפסוקים שהבאתם) בנוסף אם את לא מוכנה לקבל את דעת הצד ה-2 שהוא צודק למה להמשיך להתווכח - מה אין לנו מה לעשות? זה פשוט דו שיח של חרשים

למעלה