עזרה בבחירת מעיל

natyh

New member
דוקא משה בין אלו שיותר מבינים .

וכן מאלו שבדקו את הדברים בשטח , הוא לא מאלו המצטטים אתרים ...

הבחור מטפס וכל מילה שלו נבדקה בפועל.
שגיאת כתיב כזו או אחרת יש לכולם , ולפעמים נובעת ממקלדת או הסחה אחרת.
אין לי מושג בסנובורד אבל במבינים אני דוקא מבין ...

Cמן רשום

New member
רוצה לאכול קוראסון עם סולומון בפנים? אני לא.

לא מכיר את משה אבל מהניסיון שלי, מי שמבין בתוכן לא טועה בשמות. ברור שזאת לא שגיאת כתיב כי הוא חוזר על השגיאה.

אני ציינתי, שכל אחד יחליט למי הוא בוחר לשמוע. זה פורום חופשי.

משהZ

New member
נתחיל מזה שלא צינתי בשום מקום שאני מומחה

דווקא בגלל שאתה לא מכיר אל תחפז להסיק מסקנות כמו שמתימר להיות "מומחה גדול", בהבנת התנהגות האדם.

מי אמר שאני מבין בתוכן או לא מבין?

כתבתי מנסיון חיי על מוצרים שיש לי באופן אישית, חלקם בשימוש כפול (אותו דגם או דגם מקביל לגברים ולנשים).

וכן יש לי שגיאות כתיב אז מה?! (תחפש הודעות תחת שמי ואני בטוח שתמצא)
כתבתי פעמיים באותה הודעה במקום שגוי את האות "ו"
וגם אם אין לי שגיאות (לטענתך) וטעיתי בהגייה אז מה זה מעיד? שקראתי לא נכון את התווית שעל המוצר? או את הכיתוב על המכנס, גק'ט, כפפות וכו' (או מליון דברים אחרים שיש לי שכתוב עליהם ג ר ו ט ק ס או מקבילות אחרות כגון Dry.Q™ Elite (שלא פחות טובות למטרתם) אז מה זה אומר שכל התוכן פסול כי כתבתי "ו" לא במקום אתה מקשיב לעצמך!

אתה (או/ו הגברת) יכולי להתיחס לתוכן עצמו לתת מעצמכם לשואל או סתם לבלבל במוח ולהניח תשתית לדרך שבכלל לא קיימת.

בבקשה אשמח להתיחסות רצינית וענינית להבדלים בין מעיל איכותי של אחת החברות הטובות בעולם (אם לא יותר מזה) אך פרט הלבוש לא יעודית לתחום שפותח העץ רצה, לסנובורד
ומנגד מעיל של אחת חברות הטובות בציוד סנובורד (ואת הטופ מהסדרה הטובה ביותר שלהם).

איזה ביגוד יש לכם ומה נסיונכם איתו, מדוע קניתם אותו,
או שאתם אלופים לקשקש ולא לתרום במאומה לדיון.

נתי תודה רבה על המלצת היושר,

שוב אני לא מומחה אך מאמין שציוד איכותי(וידע איך להשתמש בו נכון) עושה את ההבדל, הרבה יותר מהנה ובמצבים מסוימים מציל חיים

כנראה החברה כאן (לפחות חלק לא מבוטל) צריכים להמשיך בדיונים המאוד פוריים שהיו כאן עד עכשיו "כן קלאב מד לא קלאב מד" ותמיד לכוון לציוד הזול ביותר (זול לא בכסף) ושאר "צקוחים" שלא תורמים בפאן האמיתי של התחביב.

בשנה האחרונה היה כאן רק דיון אחד נורמלי (על זויות הגלישת סקי, ביחס לסוג המגלשיים) כמעט ואין כאן דיונים ברמה וגם כזה שרוצים שיהיה משתדים להרוס,
ורק בטענה שמקום אות אחת היה שגוי ועוד פעמיים באותה הודעה רחמנה ליצלן.
שהרי ידוע שאם טעה אדם פעמיים (בפסקה) באות עדותו פסולה.

לפחות פותח העץ הוא אדם שיודע להודות
(להוריד את המעילים לפרוס לצלם ולסמן צייר לעלות לאנטרנט ולכתוב כאן ) ואני מקווה שזה יעזור לו בקבלת ההחלטה

HelloweeN

New member
למען האמת, יש מילים שמועדות לשגיאות

שקורות מהקלדה מהירה, מבנה המקלדת ועצם ההטייה של המילה (עסקתי בתחום התוכן קרוב ל-6 שנים, ואני עדין מדי פעם עוסק בזה במסגרת העבודה שלי).
עדות טריה שלי, המילה CHANGES, שאם אני מקליד ממש מהר באנגלית, תמיד יוצאת לי CHNAGES מתוך הקלדה קוגנטיבית.
גם עם גורטקס קרה לי לא פעם אותו הדבר.
שגיאות כתיב שכן יכולות להעיד על בורות/אי ידיעה של דקדוק או סתם תירוץ ליברלי עלוב של "דיסלקציה":
- אם VS עם
- חוסר בסימני פיסוק
- שגיאות כתיב צורמות לעין (נגיד תלפון במקום טלפון וכו')
- שימוש מרומה מדי בסימני פיסוק (למשל !!!!!!!!!11111אחדאחדאחד)
סורי, הייתי חייב להדחף, הנ"ל היה גורם לי לרצות להשתגע בזמנים.

Arnon Ayal

New member
רק תיקון קטן

בתור דיסלקט רצייני אני יכול להעיד שאפשר לעשות שגיעות כתיב נוראיות וזה לא תירוץ ליברלי.
יכול להעיד על עצמי שיש מילים שאני פשוט לא יודע איך לכתוב ,אני יושב ובודק את כל הצירופים האפשריים,מכירים למשל את המילה: עחרי/עכרי/אחרי/אכרי/הכרי/החרי? אני מסוגל לכתוב כל אחד מהצירופים האלו בלי להתבלבל לרגע

HelloweeN

New member
היום, כל בנאדם שני הוא דיסלקט

או מתיימר להיות כזה, בדיוק כמו ששירותי הפסיכולוגיה לילדים מאוד אוהבים למהר ולהכריז על ילדים כבעלי מוגלויות שונים או משונים (אומר את זה מניסיון שלי פרטי).
יש מילים שאתה לא יודע איך לכתוב? אנחנו בשנת 2015 כשיש לכל אחד גישה לאינטרנט ולמאות אלפים של מילונים שיכוונו אותך ויגידו לך.
עדין לא זוכר? תתלה פוסטר בגודל 2 על 2 מטר בסלון ואני מבטיח לך שתוך יומיים אתה תזכור היטב.

גילוי נאות, כשהייתי ילד היו לי קשיים רציניים באנגלית (הידד למערכת החינוך הישראלית, ששווה לתחת במקרה הטוב) אחרי שלא הסתדרתי בכמה בתי ספר מבחינה לימודית. ההורים שלי בחוסר ברירה שלחו אותי למורה פרטית באנגלית שהייתה רוסיה אולד-סקול, בכאלה רמות שההורים ה'רגילים' סביר להניח היו נכנסים לשוק מצורת הלימוד הנוקשה שלה. היו לי 2 מחברות: אחת לתרגל מילים חדשות או כאלה שלא זכרתי או ידעתי איך לכתוב, ואחת להטיות הלטיניות של המילים, בפאקינג לטינית, שאני אדע ואזכור היטב איך לבטא את המילה כמו שצריך להבא.
אז אם בהתחלה הייתי מנסה לפטור את עצמי ולתת לעצמי הנחות, הרי שהסבתא החביבה לא וויתרה לי והכריחה אותי לכתוב, לשנן, ולזכור בעל פה מלא מילים מסובכות (לך תכריח ילד בן 11 לאיית ולבטא SUITCASE כמו שצריך). ונחש מה? זה עבד. כרוצים ללמוד ולהתגבר על בעיה - הכל אפשרי.
כמו שנאמר ברוסיה הסובייטית, שאני מעריץ את מע' החינוך שלה ז"ל: "לא יודע משהו - נלמד. לא תרצה ללמוד - נכריח."
זה עבד לי ולמלא חברים שהיו במצב מאוד דומה לשלי. הוכרחנו להתגבר על הקושי ובסוף כולנו סיימנו 5 יחידות עם ציונים גבוהים.
הכל אפשרי, אם רק רוצים ולא עושים הנחות ונופלים לכל מיני שטיפות מוח עצמיות או של גורמים אינטרסטנים שממציאים מחלות לכל דבר ונותנים הנחות על כל צעד.

Arnon Ayal

New member
יופי של תגובה - רק פשוט לא נכונה

יש הבדל בין אנשים, על זה אין ויכוח אני מקווה.
יש כאלו שכותבים סמפוניות ובעלי שמיעה אבסולוטית ויש אחרים שלא מזהים תו או סולם מוסיקלי גם אם תכוון להם אקדח לראש, יש כאלו שגולשים מדהים ויש כאלו שאף פעם לא יגלשו כמוהם לא משנה כמה יתאמנו - אין להם קורדינציה, וכו' וכו'...
המוח שלנו פשוט לא עובד אותו הדבר.
בדיוק באותה מידה יש כאלו שקשה להם עם מה שלך נראה קל, או פתיר עם קצת ישיבה על התחת - זה פשוט לא עובד ככה, במקרה שלי למשל לא יעזור כמה אני אשנן, עדיין יהיו לי שגיעות, ואני עדיין הופך אותיות חופשי, מה שכן , בגלל שאני מודע לזה אני עובר כמה פעמים כולל עם ספלר על כל מה שאני כותב.
אחותי למשל דיסלקטית יותר ממני, האנגלית שלה זועתית, והיא עדיין דוקטור לביולוגיה מולקולרית ופותרת חלק מבעיות הרעב בעולם, היא ממש לא צריכה להיצתדק על 'עצלנותה' או על היכולות שלה.

אבל עזוב, גלשנו לגמרי מנושאי הפורום.

I Gabe

New member
צודק

ועוד לא התחלנו אפילו לדבר על הפרעות קשב וריכוז שעוד יותר קשה לאבחן וכל מי שאין לו את זה, בטוח שזה סתם תירוץ של עצלנים.

HelloweeN

New member
first world problems

אין ספק שאנשים הם שונים, ובצירוף עם ליברליות בכל תחום, סביר להניח שבקרוב מאוד נגלה של-100% מהאוכלוסיה יש איזהשהן בעיות כאלו ואחרות שבעקבותיהן יצוצו תירוצים שונים, מגובים בכל מיני 'ממצאים' לפה או לפה.... כמו שקורה במדינות המערב בכמה העשורים האחרונים.
אני מכיר את הטענות שלך, ובנוסף הייתי חלק מהמערכת הזאת בצעירותי ומכיר אותה די מקרוב, גם בישראל וגם מברה"מ לשעבר ויכול להעיד על הקשיים וההליכים בהתמודדות עם קשיי תפיסה ו/או ליקויי למידה. הדרך הכי קלה זה לתת לעצמך הנחות, גם ברמות הכי גבוהות והענין אפילו מכוון מלמעלה. חלק מחברי סבלו מקשיי למידה (גם קוגנטיביים) רציניים מאוד והייתי עד למאבק שלהם להתגבר על הבעיה. חלקם הגדול הצליחו להתגבר על על הקשיים (שאני די בטוח שרוב ההורים כיום היו מקבלים מזמן כמשהו בילט-אין בילד והיו מוותרים או משתכנעים כזה ככה וזהו) אחרי המון עבודה קשה והמון רצון. ואני מדבר על דיסלקציה, פיתוח חושים, ריתמיקה, והמון תחומים שבשנים האחרונות אני רואה וקורא על "קורבנות" מסכנים שדורשים הקלות.
אז נכון, כולנו שונים ולכל אחד יש את הדרך שלו להתמודד עם קשיים, וכמובן יש גם את המערכות הגדולות שיש להם ענין ואינטרסים לספק לכאורה פתרונות לזה, אני עדין חושב שאם יש מספיק רצון ותמיכה ושיטה - כמעט הכל אפשרי להתגברות. אני קודם כל מסתכל על עצמי בענין הזה, מול השיטות שהוצעו לי ומה לבסוף קרה בפועל.
אבל מי יודע, אולי אני סתם מקשקש וצריך ליישר קו עם מה שהולך היום...

משהZ

New member
אני מניח שהקלדה בעברית ממקלדת רק עם אותיות אנגליות

לא מסייעת לי... (למרות שזאת לדעתי לא הסיבה המרכזית)

alien life form

New member
דק או עבה לא אומר כלום

אתה צריך את מדד הבידוד התרמי. כל יצרן מעיל שמכבד את עצמו נותן מדד בידוד תרמי למוצרים. יש מעילים סיניים שנראים כמו איש הצמיגים של מישלן ולא מבודדים ויש מעילי פלומת אווזים דקיקים שמבודדים מצויין ובין לבין מיליון אופציות. השאלה אם אתה באמת צריך מעיל מבודד מאד. אתה לא יוצא למתקן קידוח נפט באלסקה בחורף.

HelloweeN

New member
עצות בבחירת מעיל

קודם כל, לשאלתך, MH זאת חברה מעולה מאוד, עם מוצרים מעולים שאני בטוח שלא תתאכזב מהם. המפרט לא אומר לי הרבה ואני לא מכיר את הטכנולוגיה שלהם ולא התעמקתי בה, ככה שתכלס, אני לא יכול להמליץ על איזה מהם ללכת. לי אישית אין מספיק מידע בכדי להגיע להחלטה בין שניהם.
שנית, רפרפתי על התגובות, ולדעתי, הרוב המוחלט של האנשים שוכח להסתכל על פרמטר שהוא בעיני יותר חשוב מרמת האטימות והוא...... רמת הנשימה של הבד. כולם זורקים לאוויר "10K מ"מ אטימות" (כולל המוכרים) אבל בעיני חייבים להתייחס לענין הנשימה של הבד.
בד עם רמת אטימות של 10K מ"מ ורמת נשימה של 2K גרם יהיה גרוע ביותר - אתה תזיע כמו חזיר, תשאר רטוב מבפנים וכל זה בגלל שהבד לא נושם. זה כמו להלביש על עצמך שקית ניילון ולהתפלא למה אתה רטוב בכל זאת - מהזיעה. בקיצור, רצוי לוודא שרמת הנדיפות של הבד היא 1:1 כמו רמת האטימות או גבוהה ממנה.
שלישית, אם אתה מחפש מעיל אוניברסלי שיתאים להכל - ההמלצה הנצחית שלי תהיה מעיל פוך שהוא הפתרון הטוב ביותר לכל מצב (עשיתי טסטים על עשרות מעילים בעשור האחרון, ועברו לי מתחת לידיים מרבית המותגים המוכרים והפחות מוכרים).
פוך מציע את הבידוד הטוב ביותר ושמירת החום הטובה ביותר, נקודה. שום חומר סינטטי לא מתקרב לאיכויות הפוך, וזה מסביר בין היתר את המחיר הגבוה למעילי פוך איכותיים.
אני אישית גולש LIGHTWEIGHT לגמרי, מה שאומר לגלוש הכי קל שאפשר: בלי תיק, בלי MID LAYER מיותרת, ובכלל בלי שיט מיותר שמכביד עלי. אני יכול להעיד שגלשתי עם מעיל פוך + שכבת בסיס בטמ' של מינוס 20 והיה לי סבבה ולא הייתי זקוק לאף שכבה נוספת. אם אתה רוצה מעיל שגם יעשה עמך חסד על המסלולים וגם ישמש אותך ביום יום למשל שנים - הייתי משקיע במעיל פוך איכותי. לא צריך לדאוג האם המעיל עבה או דק ואתה יודע שהוא יעשה את העבודה בכל מצב ויבודד אותך הכי טוב בכל מצב. אני אישית גולש במעיל פוך שלי (בקולורדו) אחרי שהטמ' במהלך היום יורדת לפחות מסביבות 3 מעלות (צלסיוס, בפלוס) עד ל.... איפה שהיא מגיעה.

skiforce

New member
כל כך נכון!

עד עכשיו נמנעתי מלהתערב כדי לא לחטוף בעצמי איזו זאפטה בבלאגן הזה, אבל לדעתי האישית מה שהלואין כתב כאן הוא מדויק לחלוטין מבחינתי (עבורי, בשבילי, ביחס אל אני, וכו').

יש לי מכנסי סקי לא יקרים ומעיל פוך שהוא כנראה איכותי אבל נקנה בחו"ל ולא בחנות למוצרי סקי או משהו. למרות שיצא לי להתגלגל בשלג בכל מיני זוויות - לא זוכר מתי נרטבתי עם הביגוד הזה. כשמסביבי אנשים רעדו מקור במעלית או בימים של רוח קיצונית, אני לא הבנתי על מה הרעש.

אבל אני ממש לא מבין בתחום, לא ממליץ כלום לאף אחד, ושיהיה בכיף לכולם.

לדעתי מעיל צריך לחמם

מעדיף מעיל טוב עם טי שירט מתחת במקום מעיל דק ו-20 שכבות בצל מתחת.

משהZ

New member
צריך להבין את העיקרון

שום בגד לא יוצר חום
גוף האדם יוצר את חום הגוף ותפקיד הביגוד לשמור על החום הגוף

דווקא לבוש של אין סוף שכבות לא יעיל (הגוף רוצה לחמם את כולם, ומאבד הרבה אנרגיה בדרך)
דווקא לבוש של שכבה טרמית ומעל מעיל איכותי או במקרי קיצון שכבה טרמית ומעל מיקרופליז ומעל גקט.

תעשה ניסוי ביגוד טרמי זה לא דבר יקר (כ-100 שח לחולצה/מכנסיים)
מיקרו פליז בארץ סביב 200-250 ש"ח מותגים מהמובילים בעולם עולים עד 55$

מעיל ומיכנס איכותי זה החלק היקר

איך חיכיתי למשועמם הראשון שיבוא להסביר לי שמעיל לא מייצר חום

אולי במקום לעשות ניסוי עם ביגוד טרמי אני אביא לך 100 שקל שתקנה לעצמך חיים?

למעלה