עזרה בבחירת מעיל

idoidoido1

New member
עזרה בבחירת מעיל

היי, אני גולש סנובורד מתחיל (שבוע גלישה ועוד יום בחרמון)
אני רוצה לקנות מעיל שישמש אותי גם ליום יום וגם לחופשות.

אני מתלבט בין 2, אשמח לעזרה

1. http://www.mountainhardwear.com/mens-carillion-jacket-OM4781.html
הוא במקור לא לסקי/סנובורד, אבל אני לא רואה סיבה למה לא יתאים (חוץ מחצאית שלג, שחיפשתי באינטרנט וראיתי שזה לא נורא לגלוש בלי זה)

2. http://www.mountainhardwear.com/mens-sluice-jacket-1550091.html
זה כבר ייעודי לסקי/סנובורד.

אני מתלבט בין שתי האופציות כי אני יותר אוהב את המראה של האופציה הראשונה.. את שתי המעילים אני יכול להשיג במחיר דומה

עוד שאלה לאנשים עם קצת יותר ניסיון ממני:
יש באופציה הראשונה בידוד 80g Thermic Micro
ובשניה Thermal.Q™ insulation--80g in the body, 60g in the sleeves
המעילים דקים יחסית. המעילים יספקו מספיק הגנה מהקור בחודש פבואר בואל טורנס? (בהנחה שאני לובש גופיה תרמית דרגה 2, ומעל מיקרו פליס)

Cמן רשום

New member
הפרמטר הכי חשוב זה איטום למים

רצוי מאד 10,000 מ"מ ומעלה.
תעשה חיפוש בגוגל על חומרי הבידוד. רצוי שהמעיל לא יהיה מבודד מדי ("חם מדי") כי זה יכול להיות פחות נעים תוך כדי גלישה בימים חמים. תמיד תוכל להוסיף שכבת ביניים בימים קרים.

אישית התאהבתי במוצרים של חברת פטגוניה אבל בתכל'ס יש מבחר אדיר לכל תקציב, צורך וטעם.

idoidoido1

New member
האטימות שלהם טובה

המעיל הראשון עם אטימות של 40K , השני אני חושב 30K.
&nbsp
מה שמדאיג אותי זה שהם דקים יחסית ואני מפחד שהם לא יחממו מספיק.
הם קצת יותר עבים מסופטשל קלאסי של קולומביה לדוגמא.
אולי יש פה מישהו שגולש עם מעיל דק ויוכל להפריך את החששות שלי

idoidoido1

New member
והמחיר

התקציב שלי הוא 800 שקל ושני המעילים עולים פחות. אלו האופציות הכי טובות שמצאתי תמורת המחיר

Cמן רשום

New member
סבבה

בד"כ מעילים עם דרגת איטום כזאת מאד יקרים, רחוק מאד מהמחיר שאתה מדבר עליו. וזה גם משהו שכמעט אף אחד לא צריך. רוב האנשים גולשים עם איטום בין 10K ל 20K.

משהZ

New member
אתה מוזמן לבדוק מה רמת "האטימות" של ג ר ו ט ק ס

ואז תכתוב "שאף אחד כמעט לא צריך" את זה, נו באמת.

10K לדעתי לא מומלץ בכלל אולי כשאין תקציב אז אין ברירה

הג'קטים שהבחור הביא הם כמה רמות מעל מה שאתה מדבר (אם בכלל מכיר אותם...)
למה לכוון אותו למוצרים פחות טובים, יש לו תקציב יפה לג'קט הוא מחפש מוצר איכותי.
לדעתי מחו"ל הוא משיג סביב סכום זה את הטופ (מעונה שעברה, לא שזה משנה).

Cמן רשום

New member
ואיפה אני אמור לחפש את האטימות של "גרוטקס"?

בספר הכשפים של אמא של שלגייה?

HelloweeN

New member
רמת האטימות של גורטקס של בערך 30K מ"מ

למרות שהם לא מפרסמים את הנתונים הרשמיים, הטווח הוא משהו כזה.
תוסיף לזה יחס זהה לרמת הנשימה - ותקבל את הבידוד הטוב ביותר BY FAR (למי שרוצה ומוכן להשקיע).

HelloweeN

New member
לא באמת.

כביסה פוגעת בגורטקס, ולא יעזור מה היצרנים עצמם (גורטקס, או שותפיהם לתעלול - NIKWAX) יגידו לך.
עשיתי ניסויים ראש בראש של גורטקס מכובס מול לא מכובס ושיתפתי את המסקנות פה בפורום לפני כמה שנים (אם תרצה, אנסה לחפש לך לינק). המסקנה היא מאוד חד משמעית, והאטימות של המעיל גורטקס שכובס הייתה נחותה מזה שלא כובס ומים חדרו לתוכו משמעותית מהר יותר.
אנשים מסרבים להבין שכל היצרנים - מטרתם למכור ולשכנע אנשים שאו שהציוד שלהם כבר לא רלוונטי (למרות שהוא נרכש בשנה שעברה) או לתת עצות אחיטופל שיעשו את ההיפך הגמור ויגרמו ליצרנים לקנות ציוד חדש כל הזמן כי הישן נהרס. על זה מבוססת הכלכלה במובן מסויים, ובמקרה החלטתי לבדוק את הכצעקתה על בשרי.
אני אישית נאמן לדעותי (אלא אם יוכיחו לי אחרת) ולא ממליץ על כיבוס בגדי סקי למי שרוצה לשמור על ציודו לאורך זמן (המכנס גורטקס האחרון היה אצלי 5 שנים והמעיל אוטוטו סוגר 3 שנים, שניהם מוכיחים את עצמם כל פעם מחדש).

לא באמת

אם אתה לא מכבס הממברנה נסתמת בלכלוך והנדיפות אובדת. יש לי מכנס וכפפות גורטקס שאני מכבס אחרי כל חופשה לפי הוראות היצרן והם שומרים על התכונות. יש לי מבחר ציוד די גדול והניסיון מראה שדווקא בגורטקס זה עובד.

HelloweeN

New member
אני לא מצמיד לך אקדח לראש ומכריח אותך להאמין לי

אתצה חוזר על המנטרה של היצרנים אחד לאחד, ש"חייבים לכבס את הממברנה אחרת היא תאבד את האטימות". שיווקית, זה נשמע מעולה בעיקר לחברות כמו NIKWAX, שאני לא אתפלא אם הן בבעלות גורטקס.
בשטח - הטיעון הזה, ושיהיה עטוף בעטיפה אמינה ככל שתהיה - לא תופס, ואני אומר לך את זה מניסוי שאני אישית ערכתי, בתנאי מזג אוויר בין המתאגרים שיש (PACIFIC NORTHWEST) תחת המון גשם, שלג רטוב וטמ' משתנות.
אני די בטוח שלא העמדת את הציוד שלך למבחן ייעודי, ואם כן, אני מזמין אותך לערוך את אותו הניסוי עם ביגוד שעבר ולא עבר כביסה, אתה מוזמן גם לשים NIKWAX אם זה יגרום לך להרגיש יותר טוב, ולדבר איתי אחרי שתעמוד שעתיים-שלוש בגשם זלעפות ובתנאים באמת מתאגרים. אני די בטוח שתשיר שיר אחר אחרי זה.
אבל היי, אני לא מכריח אף אחד להאמין לי או לא להאמין לי.

Cמן רשום

New member
אולי שיטת הכביסה משנה?

אני הרסתי מכנס בכביסה. וגם טיפול עם השעווה לא עזר להחזיר את האטימות. אבל יש לי חברים פה בגרמניה שמכבסים חופשי וטוענים שזה עושה רק טוב לציוד. go figure.

HelloweeN

New member
בניסוי שלנו, כיבסנו בכביסה עדינה

עם יחסית מעט נוזל כביסה, ושימוש במים קרים בלבד. זה כאילו המינימום של המינימום, ועדין, זה הרס.
אני מדבר איתך על ביגוד גורטקס של חברת SESSIONS, שזה לא איזה דרעק זול אלא אחלה חברה עם מוניטין מעולה, ככה שאני לא חושב שזה קשור.

שנית, כל הענין של כיבוס בגדי ספורט הוא לא מומלץ, מהסיבה שזה פוגע באטימות והורג את המימברנה. נכון, יש אנשים ש**חייבים** לכבס את ה-SHELLS שלהם, גם במחיר פגיעה בציוד - שיהיה להם בהצלחה ותודה על זה שהם ממשיכים לעזור לכלכלה ולצרכנות להתקדם. אני אישית לא מוצא שום לוגיקה בכיבוס מעילים או מכנסיים. הם בחיים לא הסריחו, לא התלכלכו יותר מדי ומעולם לא הרגשתי מגעיל בהם - ואני מאותם פסיכים שרגישים לסירחון ודואגים להבהיר היטב למסריחים שהם כאלה. אבל זה רק אני.

בשורה התחתונה, אם לא אכפת לך להוציא כל שנה שנתיים מאות דולרים על ציוד - מעולה, וזה בדיוק מה שהיצרנים צריכים ולכן הם יעודדו אותך בעקיפין להרוס את הציוד שלך. אחרת, הם יפשטו את הרגל. יש פה המון אלמנטים פסיכולוגיים שיווקיים ברמה די גבוהה ולפעמים די קשה לקרוא בין השורות לצרכן הרגיל.
אני אישית אוהב להשקיע לטווח הארוך, וסביר להניח שהמכנסיים האחרונים שלי לא היו מחזיקים אצלי יותר מ-5 שנים והמעיל שמתחיל את שנתו הרביעית בימים אלו לא היה שורד... (אני משתמש רק בגורטקס).

אז מה הפתרון שלך, ללבש ג'יפה של כמה שבועות גלישה?

המכנסיים מטונפים מבחוץ, מסריחים מבפנים. המעיל גם אם מקפידים לקנות צבע כהה ומסתיר לכלוך, עדיין אני כן מאמין שהנדיפות נהרסת כי החורים הקטנים באריג שאמורים לאפשר לזיעה לצאת החוצה נסתמים בחומרים אורגניים מבפנים ולכלוך מבחוץ. זה די הגיוני. אז נכון שאידיאלי לזרוק אותם אחרי כל עונה ולקנות חדש אבל זה קצת יקר.

ואגב, יש נוזל כביסה מיוחד לאריגים אטומי מים.

HelloweeN

New member
הכל בראש אחי

היו לי, ואני לא מגזים, עשרות זוגות מכנסיים, ומעולם אף זוג לא הסריח. היו לי מכנסיים משומשות שקניתי בזמנו - כנ"ל. אולי זה רק אני, אבל אני באמת לא עושה שום דבר מיוחד בשביל לא להסריח. בכל שנותי בתחום השלג עוד לא נתקלתי בפעם אחת בסירחון לא במעילים ולא במכנסיים. יש ריח לביגוד הזה, אבל הוא ממש לא ריח של זיעה או משהו מסריח או בלתי נסבל. גרביים, BASSE LAYER, תחתונים - לחלוטין מובן הצורך. ב-SHELLS, לא ממש. או לא לי לפחות.
בכל אופן, מה שאני עושה זה איוורור אחרי הגלישה ואם יש בוץ - הוא מתייבש והופך לקשה ואז בקלות אפשר להוריד אותו עם מברשת שיניים עדינה וישנה או מברשת עדינה אחרת או סמרטוט לח במים.
ככה שהפתרון שלי הוא פשוט - לא לכבס.
אם תרצה, אני מוכן להעלות תמונה של המכנסיים הקודמות שלי, אחרי 5 שנות שימוש, מאות ימי גלישה בכל התנאים וללא כביסה אחת והן עדין אוטמות וניראות סביר (הן בצבע סגול צעקני).

שמע, יש הגיון ויש הגיון של מה שאומרים לך ומנסים למכור לך. אני כמובן לא אומר לך מה לחשוב או במה להאמין, אבל אישית, גם כאיש שיווק שלמד ולומד לפתח כל מיני שיטות מרקטינג מתקדמות וגם כגולש וחובב ציוד, מרגיש צורך לבצע בדיקות וניסויים בעצמי ומפה, המסקנות הכל כך חד משמעיות שלי, שאולי ניראות כקצת מוזרות מהצד אבל הן מוכיחות מעל לכל צל של ספק את האמת - האמיתית ולא מה שמנסים למכור או לשכנע אותי בו.

יש נוזלים מיוחדים לאריגים, לא ניסיתי את כולם אלא רק את NIKWAX שהוא הנוזל המומלץ ע"י גורטקס. אני יכול להגיד בוודאות מוחלטת שזה לא עובד. או מה שנקרא בשפה של פייט-קלאב: THE ILLUSION OF SAFETY. מצד שני, כמו שציינתי, מדובר על חברות מסחריות למטרות רווח שאין להן שום אינטרס לוגי שתשמור על הציוד שלך לאורך זמן כי אם אנשים יפסיקו לרכוש - החברה תפשוט רגל, ככה שצריך לייצג סוג של אימג' פילנטרופי כלשהו שיישתלב היטב עם 'ערכים' או בו בזמן ישרת את האינטרסים הכלכליים של החברות. מקווה שאתה מבין את הנקודה פה.
בדיוק מה שקורה עם סנובורדים, שכל יבואן טוען ומשוכנע שהשיט שהוא מוכר הוא ההכי, הכי טוב וכל השאר זה דרעק, ושהבורד משנה שעברה הוא כבר לא אקטואלי ואתה חייב לקנות את ההכי חדש אם אתה רוצה ליהנות וכו'. אותה גברת לחלוטין, בשינוי אדרת.

natyh

New member
שום כביסה במכונה

כשאתה מזעזע מיכנית את הבד ברור לחלוטין שהממברנה תיהרס.
יכול לכבס ידנית בעדינות המיים וסבון וזהו,
ברגע שזעזעת את הבד במכונה הפפעלת עליו עומסים בלתי אפשריים .

משהZ

New member
מסכים עם הHelloweeN לא מומלץ לכבס

יתכן שיותר עמיד מבגד אחר אך בכל זאת לא מומלץ לכבס בגדי סקי/בורד
גורם לשחיקה פנימית שפוגעת באופן חד משמעי באטימות

אם אתה לובש בשיטת השכבות הטרמית היא זאת שצוברת הזיעה ניתן לרכוש 2 זוגות של חולצה טרמית (זה מה שאני עושה) ולהחליף במהלך השבוע ואם אתה מאוד מזיע (כדי שתבדוק את איכות המעיל מבחינת נידוף) אז אפשר לכבש את הטרמית היא מתיבשת מהר מאוד...

למעלה