עזרה בבחירת מעיל

HelloweeN

New member
חייל מחליף מחתונים כל יום!

במידה ועוד לא עברת לבוקסרים DRI FIT - ממליץ לעשות את המעבר הזה בדחיפות, זה יעשה לחבילה שלך רק טוב.

חחחחחחח

אבל אם הגענו לדבר על האזורים האלה בגוף האדם, אתה מסתדר עם הבוקסרים המרופדים? אחרי כמה ניסיונות ויתרתי. הם לא עוזרים הרבה בנפילה אבל מאד לא נוחים שאר הזמן. חשבתי לנסות גם של חברה אחרת. אבל ממה שקראתי בפורומים זרים, יש אנשים שמסתדרים איתם ויש שלא. לא קשור ביצרן.

HelloweeN

New member
אני לא.

מה שמענין אותי בבוקסר זה שהוא ינדף זיעה כמה שיותר מהר ושיהיה יחסית נעים שם ולא יהיו שפשפות. גם ביום יום אני משתמש אך ורק בבוקסרים איכותיים שהם DRI FIT של אדידס, פונה, ריבוק וכו' ושמע, זה הבדל של שמיים וארץ ואני מדבר איתך על 8 שעות של ישיבה במשרד או שילוב של ישיבה ועמידה (יש לי STAND UP DESK בעבודה). מזל שהבוקסרים האלה זולים פה בארה"ב ועולים 6-7 דולר ליחידה.
בקשר לריפוד, מעולם לא ניסיתי את פריטי לבוש שכאלה, אבל זה ניראה לי שמשהו מאוד לא נוח. הציוד המגן העיקרי שאני משתמש בו זה קסדה וכפפות ממוגנות, כל השאר לא ניראה לי נחוץ אם אתה גולש מנוסה.

Arnon Ayal

New member
כמו בגולני: תחתון אחד ל 4 ימים

קדימה, אחורה, הופכים ושוב קדימה אחורה .

I Gabe

New member
הניסיון שלי עם מעיל דק הוא לא משהו

יש לי מעיל בטכנולוגיית E-PFTE. שלי 5 שכבות, היותר יקרים. הוא מבודד טוב לפי מדידות בידוד במעבדה אבל עדיין החומר מרגיש קר למגע מבפנים, בעיקר באיזור השרוולים. ככה שלא נעים ללבוש אותו ישר מעל שכבת בסיס. מצד שני, אם לובשים אותו עם שכבת ביניים כמו פליס, יוצא חם מדי ברוב הימים. שנה שעברה לבשתי פליס והייתי גולש איתו פתוח וסוגר רק במעלית להתחמם. השנה הזמנתי מחול סט פליסים דקים מאד. אולי זה יעזור. אם לא, אקנה מעיל חדש.

משהZ

New member
פחות כדי להשתמש בפליז

גם מאוד כבד, מסורבל ולא פרטי
החשוב בפליז זה הצפיפות שלו במיקו פליז באופן יחסי לניפחו מאוד דחוס
חשוב ללבוש אותו עם שכבה שתחסום את הרוח לדוגמת shell (שהם ג'קטים מאוד דקים מנדפים אף אטומים למים

מקרו פליזים נחשבים דחוסים (האיכותיים שבהם)
מעולים בתור שכבה שנייה (מתחת טרמי לספורט רצוי הדק)
אם המעיל איכותי אני מאמין שרגיש הבדל משמעותי

משהZ

New member
באופן יחסי כמובן

כבד זה עניין יחסי, מאוד חשוב כאשר רוצים לשמר על חום גוף. כדי לדעת מה לקחת ביחוד כאשר אנו נמצאים בתנועה.
לשמור על חום גוף
הכי קל לשים משהו בגוון של חרמונית למקרה קור קיצוניים אבל זה בא על חשבון תנועה ורמת נידוף (לבודד זה קל מאוד, נושם ומבודד זה כבר יותר מורכב).
פליז רגיל ופשוט שוקל לא מעט העניין הוא שהפליז בעצמו לא מחמם (שום בגד לא מחמם,) צריך לחמם אותו לטמפ' הגוף ולשמור עליו בחום זה (ביחס ליכולת הבידוד) כדי לעשות זאת אתה צריך לחמם באופן קבוע פריט לבוש ששוקל באזור ה800 גרם...
מיקרו פליז הינו בד דחוס (לרוב עשוי מבקבוקים ממוחזרים) המקרו פילז
קל משקל כמה קל שלי שוקל 209 גרם

לא אחת שחוזרים מאזורים קרים, או מפעילות בטמפ' קרה מרגישים עיפות העיפות הזאת קשורה לזה שהגוף מתאמץ לשמור על חום הגוף, לבוש נכון עוזר.

שתבין על מה אני מדבר דברים בכיוון הזה
http://www.mountainhardwear.com/men...M5779_variationColor=425#q=MicroChill&start=3

זאת הגירסה הלייט שלו
http://www.mountainhardwear.com/men...1583341.html?dwvar_1583341_variationColor=425

זאת הגירסה האלגנטית
http://www.mountainhardwear.com/men...1549731.html?dwvar_1549731_variationColor=090

אי אפשר לצפות שחברות פשוטות יהיו באותה איכות כמו החברות המובילות את זה כדי לקחת בחשבון כשקונים..

לסיכום ההמלצה היא להשתמש במקרה שלנו (ספורט חורף) במיקרופליז ולא בפליז
מקווה שעכשיו זה ברור יותר

I Gabe

New member
אין לי מושג על מה אתה מדבר

אני משתמש בפליס איכותי של קולומביה או נורת' פייס ששוקלים כלום, ואם אין רוח, הרבה פעמים מוותר על המעיל כי אני לא צריך יותר מזה. הבעייה היחידה איתם זה הרוח. הרוח עוברת דרכם כאילו לא קיימים.

לסיכום, נראה לי שאתה מדבר על איזה חומר מאד נחות. האיכותיים נותנים יחס של בידוד למשקל בלי תחרות.

ומסורבל הוא בטח לא. חומר נוח וגמיש שלא מגביל תנועה.

Cמן רשום

New member
הוא רציני מאד, אתם פשוט מדברים על שני דברים שונים

אתה מדבר על פליס, fleece. הוא מדבר על פליז, brass. הוא צודק ובזה אני מסכים איתו. פליז באמת כבד, מסורבל וגם על הפנים כחומר מבודד. גם אני לא הייתי רוצה לגלוש בזה.

משהZ

New member
MH

MH חברה מעולה ללא ספק יש לי לא מעט מוצרים שלהם בהם מעיל מעולה (בקטגורית של ציוד אלפיני,shell שהמחירון שלו היה באזור 450$...)
הטכנולוגיה Dry.Q™ Elite היא מקבילה לגרוטקס ומנסיוני האישי מעולה.
לטרקים טיפוס וכו'
בכל מקרה מחוסר ברירה יצא לי לגלוש איתו יום אחד בארצות הברית... (היום הראשון שלי על בורד) המון נפילות וכו' המעיל לא שינה צורתו

אך עם זאת חשוב להדגיש שלחופשה הראשונה (הרצינית בבנסקו) כבר רכשתי מעיל מצויין של בארטון מהסדרה AK (כמובן שהוא גם גרוטקס)

הסיבה היא כזאת חשוב לקנות ביגוד יעודי
ציוד שמשתמשים בו בציוד אלפיני או באק-קאנטרי או סקי/בורד שונה בתכלית עובי הבד מקום האיטום לא סתם MH לא הכניסו את המעיל לקטגוריה הנ"ל

לי הייתה דלמה אם לקנות מעיל יעודי של MH לבורד או לקנות ברטון...

לדעתי מאוד חשוב חצאית פאודר בעיקר לגולש בורד מבעס ליפול ולגרוף את כל השלג לתוך התחתונים...

לגבי הבידוד
הMH שלי הוא בקטגוריה האלפיני לכן המטרה לחסוך בכל גרם הוא מאוד דק אך מנגד הבד מאוד חזק ועמיד (למנוע שחיקה מסלעים חבלים וכו' תוך כדי טיפוס...) עוצר רוחות מטורפות באזור ה100קמ"ש גם גשם מאוד מסיבי לא חדר אותו
אני לבשתי מתחתיו מיקרו פליז גם של MH ומתחת תרמי יחסית פשוטה "רמה 1"השל חברה ישראלית
כאשר עושים ספורט אין סיבה לקחת ביגוד טרמי מעל לרמה זו (כולל הליכה), זה עלול להיות מעיק

אני מניח שהביגוד היעודי שלהם לסקי/בורד בנוי בצורה שונה

לגבי הברטון גם בסופה עם 25- ורוח של 80קמ"ש שלג לא חדר ולא היה קר בכלל.
יצא לי גם לגלוש איתו ב12+ מעט פתחתי את הפתחי אוורור ולא היה נורא
חשוב להדגיש שהרבה יותר קשה למנוע כניסת מים מכניסת שלג

idoidoido1

New member
תודה רבה!

לקחתי לתשומת לבי. שלחתי גם לMH ושאלתי אותם אם המעיל יתאים לסנובורד ומה ההבדלים בינו לבין מעילי הסקי/סנובורד שהם מוכרים (חוץ מחצאית שלג וכיסים)

Cמן רשום

New member
עוד מומחה...

גורטקס, לא גרוטקס כפי שכתבת לכל אורך התגובה. או Gore-Tex בלע"ז.

משהZ

New member
נכון מקומה של האות וו היה שגוי אז? עד כדי כך שה מפריע לך

לא מבין מה כל כך מכעיס אותך ומצחיק את Kicker Girl (אולי זה המקום לפתוח את זה?)
שגיאת כתיב כל כך חמורה פעמיים כתבתי "גרוטקס ולא גורטקס",
אני בטוח שאם תחפש טוב בהודעות שלי תמצא עוד שגיאות כתיב חמורות יותר מקווה שתוכל לעמוד בזה.
אם זה סיפק לך בידור אז אני שמח שהיה לי העונג

אז מה קרה הגולש טעה לא הבינו אותו בחנות,
מי אמר שאני מומחה מה שאני כותב הוא דעתי האישית ועל פי נסיוני.
וחוץ מלקשקש יש לכם מה לתרום לדיון איכות בד טיב התפרים משקלים בידוד או שזה לא חשוב חשוב המיקום של האות "וו"
כמו שאמר מאיר אריאל זצ"ל "מי שסופר כל חור שוכח את הרשת"

עושה רושם שאתה בכלל לא מכיר את המוצרים של MH אם אתה כותב על הדוגמאות הנל שרצוי שהם יהיו מעל 10K
נכון פטגוניה זה חברה לא רעה אבל לדעתי אין מקום כלל להשוואה בינהם
זה כמו להשוות תיק גב של גרגורי לקלגב... נעלי של סקרפה או אסולו להייטק...
הציוד של MH מאוד יקר (בעיקר הארץ) ולכן האיכותי שבו לא מגיע לארץ אך מנגד כמעט בכל משלחת אלפינית תראה אותו (אוהלים ביגוד שק"ש ועוד)

לפותח העץ צלמתי בשבילך 2 תמונות כדי שתוכל לעמוד טוב יותר על ההבדלים בין המעילים
1.תמונה 1 ישנם 2 מעילים של MH הם אותו הדגם אחד גברים ואחד נשים.
2.תמונה 2 ישנם שתי מעילים של ברטון מהסדרה AK L2

עכשיו יהיה לך קל יותר להשוות
1.MH המעיל הוא shell לא softsell כמו שאתה מכיר בטח מהארץ מדובר ברמה.
מדובר במעיל מאוד טכני דק מאוד שוקל 465 גרם עשוי מחומרים מאוד חזקים ועמידים (כל מני פיתוחים של MH) כדי למנוע שחיקה כתוצאה מחיכוך בסלעים חבלים וכו'
הרכב הבד משתנה במקומות שונים בבגד כי הבגד נועד לפעילות לעמוד בפעילות גופנית מאומצת ומנגד לנדף את הזיעה (הדבר האחרון שאתה רוצה זה להיות רטוב מזיעה, לכן תראה בעיקר באיזור שסימנתי בבורדו את ההבדל בבד
חיבור הבד: ע"י הלחמות כדי למנוע כניסת מים וכדי לחסוך במשקל.
כובע לדעתי פאר היצירה ניתן להדק אותו לפי מבנה הראש ושום רוח לא תזיז אותו ישנה מעין מצחיה שתפקידה למנוע זרימה של הגשם מהראש לתוך חלל הפנים ולצמצם כניסת מים לאזור הפנים.
התאמה של המעיל בגלל יעוד של המעיל חשוב להתאים אותו שיהיה יחסית די צמוד לגוף (לא כמו טרמי אך בכל זאת צמוד)
כדי למדוד אותו עם טרמי ומיקרו פליז
לדעתי האישית מעיל מעולה ליעוד שלו

כמו שכתבתי לך קודם משהתחלתי להעשות סנובורד בחרתי לקנות ציוד יעודי
אני חושב שזה מאוד חשוב לקנות ציוד שמתאים למה שאתה עושה
יש הבדל בין ביגוד לטיפוס לביגוד לגלישה:
גשם ושלג לא חדירים באותה רמה (רמת אטימה מברנות וכו')
רמת המאמץ שונה, זה משליך על רמת הנידוף של הבגד
חוזק הבד אין צורך בבד כל כך נוקשה חזק וקל משקל (זה דבר שמאוד מיקר)
המעיל של סנובורד מעט יותר ארוך כדי בעיקר למנוע כניסת שלג בנפילה
חצאית פאודר לא מורגשת כלל מונעת כמעט כליל כניסת שלג לתוך הבגדים
בביגוד לסנובורד ישנם רוכסנים לצורך ויסות חום (רוכסן= משקל ועוד משהו שצריך לאטום היטב בביגוד לסנובורד משקל פחות משנה)
ובכל זאת אני בחרתי את הדגמים הנ"ל טוב (בארטון וMH תוך השתדלות שלא יהיה רוכסנים היכן שלא חייב) ושיהיה כמה שפחות חבורי בד (רצף של בד)
שים לב לתמונה השנייה הביגוד הרבה יותר עבה
פחות דגש על משקל הבגד סוג הרוכסן (אטום למים אך לא באותה רמה)

ישנה עוד סיבה שבחרתי לקנות ביגוד יעודי ולא להשתמש בגקט של MH שכבר היה ברשותי חבל היה לי להרוס את המעיל ולא לקבל את המירב מהמוצר

תמונה 1 גקטים של MH
http://www.siz.co.il/my.php?i=nldmdj1immfi.jpg
תמונה 2 גקטים ומכנסיים של בארטון AK L2
http://www.siz.co.il/my.php?i=1j1onttoqnhm.jpg

לסיכום ממליץ לך לקנות ביגוד יעודי

למעלה