עזרהההה :) סדר דין פלילי

Rinchu

New member
עזרהההה :) סדר דין פלילי

שלום לכולם :) אני לומדת משפטים במסגרת "נוער שוחר משפט עברי" ופספסתי שיעור.. מכיוון שיש לנו מבחן עוד מעט , אני צריכה להשלים את החומר על חוק סדר הדין הפלילי .. השאלה שלי היא כמובן אם מישהו יכול להסביר בכלליות ובשפה פשוטה את הנושא .. לדוגמא: איזה גורמים מוסמכים להגיש כתב אישום, איך ניראה כתב אישום,פרק עובדות, פרק סעיפי אישום, פרק עדים וכו' וכו' .. זה ממש חשוב :) תודה מראש !!!!

הייבי

New member
לדעתי עדיף לך להשלים ממישהו מהכיתה שלך

רובנו כאן סטודנטים למשפטים, וגם אם מישהו למד סד"פ הוא לא יודע בדיוק איזה טכנים הועברו בקורס שלך, באיזו רמה, מה לומד ומה כן. אם את צריכה את זה למבחן ולא רק לידע כללי, עדיף להסתמך על מה שנאמר בכיתה שלך- פשוט תשלימי שיעור ממישהו שלומד איתך, ואם תתקלי בבעיות ודברים שלא הבנת מתוך החומר הכתוב, תשאלי שאלה ספציפית ויהיה הרבה יותר קל לענות לך.

Rinchu

New member
בעיה .

הבעיה היא שאנחנו רגילים להכתבה והמרצה לא הסכים בשום אופן להכתיב ככה שאף אחד לא כתב ואין מישהו שהבין את החומר .. רציתי פשוט לדעת בכלליות את החומר וכתבתי שאלות די ספציפיות .. לא ממש אכפת לי שבמבחן תהיה לי טעות אחת על הנושא הזה אבל לפחות אני אדע את העיקרונות .

Rinchu

New member
וגם ..

אולי יש כאלה שלמדו במסגרת של נוער שוחר משפט עברי והם יודעים בערך על מה מדובר..

sacrament

New member
סד"פ זה נושא עצום בגודלו

לא סתם יש עליו קורסים שלמים באוניברסיטה אי אפשר לסכם את זה בכמה מילים...גם לא בכמה משפטים. בייחוד כשאנחנו לא יודעים מה אתם לומדים בקורס, על מה המרצה מתמקד ומה הרמה והאם אתם משלבים פסיקה בלימוד או משהו בסגנון... עצתי לך היא היא לעבור על חוק סדר הדין הפלילי בריפרוף ולנסות ללקט ממנו תשובות לשאלות שלך. או לחילופין, לנסות להשיג מחברות בחינה בסדר דין פלילי ולרפרף עליהם. להסביר לך על רגל אחת את כל הנושא זה פשוט לא הגיוני ולא אפשרי.

MoraniDagan

New member
אני גם לומדת בנוער שוחר משפט עברי,

ואני כבר שנה ב'. יש לי את ההרצאה הזו,אני יכולה לעזור לך ולארגן מישהו שיוכל לסרוק לי כדי שאני אעלה לך. תוכלי לחכות עד יום א'?

Kiru

New member
אם כבר

אפשר לשאול מה זה נוער שוחר משפט עברי? ואיך משפט עברי קשור לסד"פ?

Rinchu

New member
תשובה

"נוער שוחר משפט עברי" זוהי עמותה שהנשיא שלה הוא פרופ' מנחם אלון . במסגרת הזאת תלמידי כיתות י'-יא'-יב' עוברים קורס שנמשך כ-שלוש שנים ובסופו מקבלים 5 יח' לימוד בתעודת הבגרות של "חברה - חוק ומשפט" . באחד השיעורים שהנושא שלו היה סד"פ למדנו את המשפט הישראלי וגם את המשפט העברי.. זה הקשר :)

למעלה