עזראל

nepthys

New member
הממ,

בפפירוסים המאגיים (היוונים? לא מצרים?) מוזכרים מלאכים רבים, ולפי מה שהבנתי, זה מהשפעת הנצרות. הרי הפפירוסים שנמצאים אצלנו הם מהמאות הראשונות אחרי הספירה. מהאיסלאם אני לא חושבת שזה - אבל אני לא יודעת אם מהיהדות או הנצרות. כפי שהבנתי, בפפירוסים זה איזכור של המלאכים בגלל הנצרות. כך לפחות קראתי. האיזכור היהודי היחיד זה פשוט השם "יהוה" שחוזר המון. תתקן אותי?

onix

New member
נפטיס היקרה

אין וויכוח בכל המקורות שראיתי שבהם מדובר על הפפירוסים הללו מגדירים אותם כפפירוסים *יווניים-מצריים* ולא הבחנתי בהפרדה בינהם, ועד כמה שראיתי הפפירוסים המאגיים משויכים רובם ליוונים שרובם נמצאו באלכסנדריה ופורסמו בספר: "papyri greacae magicae" ואכן פפירוסים אלו משויכים למאה הראשונה עד החמישית לספירה מהאיסלם זה אכן לא, אבל לא ראיתי ראיות שהיה בכתבים השפעה מן הנצרות בכל מקרה הדעות על הנושא הם שנויות ושונות. onix

nepthys

New member
נפטיס היקרה?...

עד כמה שאני הבנתי, הם נכתבו ע"י מצרים שהושפעו מיוונים, ונמצאו במצרים. יש איזה סיפור על אדם שקיבץ את כולם בתבי, ובקבר שלו הם נתגלו. אז איזה ארמני אחד קנה אותם כאשר הם התגלו, ומכר אותם למוזיאונים. שמעתי את הסיפור הזה כמה פעמים. לפחות אלו מהספר של האנס דיאטר בטץ - שהם הראשונים שתרגמו לאנגלית.

אשבע

New member
אני חי

זה קרה לפני כמה שנים......אז זה לא הנושא. חוץ מזה שעזראל אמור להגיע רק כדי לקחת את נשמת הנפטר ממש ברגעי המוות.

morning star

New member
אם יש לך כח לקרוא כמה עמודים

באנגלית, הקישור הבא נותן מידע על עזראל (ובכלל על הפרסוניפיקציה של המוות באמונות שונות): http://www.westgatenecromantic.com/historical.htm שלך הנווד

למעלה