עזה זה פה?

אשרי המאמין

אני לא אשבור לך את החלום לגבי ילדיך והיעדר ההבדל ביניהם לבין שאר הנוער. כל הסממנים שציינת הם סממנים סגנוניים ומאפייני תקופה, לא הבדל מהותי בנוער. נראה לי על פניו שמדובר יותר בקושי של מבוגרים לקבל עולם משתנה, מאשר במשהו שקשור לנוער. וארז -יש לי בקשה: כל ההתבייכנות הזו של "מותר לי להגיד את דעתי" שייכת, במקרה הטוב, לגיל הנעורים. זה מתחיל לעייף - אתה אומר את דעתך ובו זמנית "מגן על זכותך" (הגזולה, לכאורה) לומר את דעתך, שבזה הרגע (ובעוד מליון הודעות אחרות) אמרת בחופשיות. די, זה כבר פאסה, הגיע הזמן להפסיק עם זה. תגיד וגמרנו.

ארזS

New member
אני לא מאמין. אני בטוח ב100%.

וכשהבן שלי מתחיל בע''ה בקרוב את הסטאז' ברפואה אני בטוח אפילו ביותר מ-100%... לדעתי לא מדובר בקושי של מבוגרים לקבל עולם משתנה. אני נאור לא פחות ממך !!! ובבקשה אל תטיפי לי. את מנהלת את הפורום ולא מחנכת. את קוראת לדברים שכתבתי "להתבכיין" ? תכתבי. זכותך. רק חבל שאת מוחקת על ימין ועל שמאל כל מיני תגובות שלא מוצאות חן בעיניך [כפי שמחקת הבוקר תגובה שאינני זוכר מי כתב אותה שמחה כנגדך, ועד שקראתי אותה והגבתי אליה לא הבנתי מדוע תגובתי לא הופיעה, עד שכמנהל לשעבר בתפוז נזכרתי שאם בדיוק מוחקים תגובה כשמישהו מגיב אליה הרי שגם התגובה החדשה נעלמת...]. אז כן, זכותי להגיב כאן כאוות נפשי כי זאת דמוקרטיה !!! ואת הזכות הזאת את גוזלת לא אחת ממני בדיוק כפי שאת גוזלת את זכותם של לא מעטים כאן בפורום. לכן מי שמשחק כאן את תפקיד הקוזק הנגזל זאת את. תפסיקי נא לשחק משחק כפול ותתחילי לנהל את הפורום בהגינות. אני לא היחיד שמתלונן על כך. [בוכה בעינייך...]. האם גם דינה של תגובה זו להימחק ? הבה נמתין ונראה.

אשרי המאמין

אני לא אשבור לך את החלום לגבי ילדיך והיעדר ההבדל ביניהם לבין שאר הנוער. כל הסממנים שציינת הם סממנים סגנוניים ומאפייני תקופה, לא הבדל מהותי בנוער. נראה לי על פניו שמדובר יותר בקושי של מבוגרים לקבל עולם משתנה, מאשר במשהו שקשור לנוער. וארז -יש לי בקשה: כל ההתבייכנות הזו של "מותר לי להגיד את דעתי" שייכת, במקרה הטוב, לגיל הנעורים. זה מתחיל לעייף - אתה אומר את דעתך ובו זמנית "מגן על זכותך" (הגזולה, לכאורה) לומר את דעתך, שבזה הרגע (ובעוד מליון הודעות אחרות) אמרת בחופשיות. די, זה כבר פאסה, הגיע הזמן להפסיק עם זה. תגיד וגמרנו.

AvihayA

New member
לדעתי זה קשור למידת מעורבות ההורים

בגילנו היו את אלה שבסוף ל"ג בעומר גנבו שוקו ולחמניה מחנויות המכולת ? אז נכון שהיום אין כמעט מכולות - אבל זו היתה עבירה פלילית היו את אלה שקשרו אסימון לחוט כדי לגנוב שיחות ממשרד התקשורת, או השתמשו בעריסה כדי לחייג ? אז נכון שהיום זה בזק, אין אסימונים והחיוג הוא טונים ולא פולסים - אבל זו היתה עבירה פלילית מולם היו אותם ילדים שהקפידו לקנות מלאי אסימונים כדי שיוכלו להתקשר מספר פעמים היו את הילדים שלקחו איתם למדורה כסף כדי לעבור דרך המכולת ולקנות שוקו, לחמניה ועוד כמה לחמניות לאחים הקטנים שיתעוררו עוד מעט. מה ההבדל בין אותם ילדים ? החינוך בבית !!! לי בבית הסבירו שסחיבת שוקו ולחמניה זו גניבה לכל דבר כי בעל החנות שילם על המוצרים הללו וזו פגיעה בפרנסתו לי בבית הסבירו שגם אם תצליח להערים על מנגנון הטלפון, אתה לא שילמת על שיחות שנהנית מהן ולכן זו גניבה לכל דבר. אולי בגלל שאבי היה איש צבא מסודר ומקפיד, אולי זה החינוך השקוף וההגיוני שהיה אצלנו בבית, אבל משום מה, כילד, לי זה נראה הגיוני. לצערי, היו כאלה שלא ... כך שהיצר הרע היה גם בתקופתנו, הצרה שאותה "עבודה על מנגנון הטלפון" שנחשבה בעיני רבים אתגר הוחלפה ב"עבודה על מנגנון האבטחה" וכאן מגוון מטרות היעד להשחתה לצורך ה"עבודה על המערכת" מספק תעסוקה לכל אלה שלא משתכנעים ע"י הוריהם שמדובר בפסול, בפלילי ובפגיעה באחרים (או שלעיתים הסבר כזה גם לא מגיע מצד ההורים ולכן אין מי שינסה אפילו לשכנע אותם). בטיול לילי אתה יכול להבחין ב-2 סוגי ילדים "משועממים": אלה שמפריעים, צועקים, מתנדנדים (בגן העליה לדוגמא) ב 4:00 לפנות בוקר ואלה שמשחיתים ציוד, משחיתים אתרים ומבנים וגורמים נזק פיזי. מה ההבדל ביניהם ? אלה משועממים ועושים רעש כדי שידעו שהם משועממים ואלה משועממים ורוצים "לדפוק את המערכת" כדי שידעו שהם משועממים או שהם מנסים "עבודה על מנגנון האבטחה" בעיר. ולצערי ההורים מתחילים לגלות מעורבות רק כשהם מקבלים חשבון הוצאות על תוצאות ההרס של ילדיהם.

ארזS

New member
נכון מאוד, אבל ההבדל העיקרי הוא

[וכבר הזכירו זאת בעבר בפורום בתקופה שלא זכור לי שהשתתפת ולכן אזכיר זאת] שלפני 20,30,40 שנה שעות העבודה של ההורים היו מאוד שונות מאשר בתקופתנו, והורים רבים היו מעורבים בחיי ילדיהם עשרות מונים מאשר כיום. יש לי עוד הרבה מה לכתוב על ההבדלים בין אז להיום אבל אני חושב שכתבתי מספיק בנושא הזה ודעתי ברורה.

קצת עדכונים, שכן חברי פורום הגדה הדרומית

עוסקים בכך מול העירייה כבר למעלה משבוע: 1. הגז הזה נעשה לדרישת התושבים שסביב הגן (כפי שהסתבר לנו בדיעבד - מהסבך במיתחם הגיעו אליהם אינספור מזיקים - נחשים, מכרסמים, מה-לא). 2. הניקיון עדיין בעצומו, נמתין לראות מה יהיה בסופה של העבודה, כדרכם של חכמים
3. פנינו אל ראש העיר והמנכ"ל באשר לדרך בה נעשה הגזם, ועוד במהלך הדיונים בינינו על ייעוד הגינה. התלוננו על כריתת עץ התות, כריתת הצמרות העבותות של המשמש וכיו"ב. נערך ברור מיידי על ידם עם אנשי מחלקת גינון. לדברי אלו - גזע התות היה רקוב (עניין שאני לא מסכימה איתו, אגב - אבל אין לי, לכם, לראש העיר או למנכ"ל דרך להשיב את מה שכבר נעשה או להוכיח אחרת). 4. מאחר ולא ניתן להשיב עטרה ליושנה, פנינו לתיקון העניין. מייד כשהצעתי את הרעיון שהעלה בפני ניסים (lul5) - לטייב את האדמה ולשתול מחדש עצי פרי שונים, בטיפול שוטף של העירייה כגינה לכל דבר ועניין (כפי שהיה בעבר - גינת ארבעת העונות בה גדלים פירות לאורך כל השנה) - התקבל הרעיון באופן חיובי ואוהד. על פי דברי המנכ"ל אתמול בצהריים, בפגישתי המקרית איתו באחוזה - הכוונה המסתמנת היא לא רק לשתול עצי פרי המניבים פרי בעונות השונות, אלא אף לנצל את המרחב המרכזי ולהקים שם רחבת גלגיליות לילדי השכונה. לדעתי, מעז יצא מתוק. בסה"כ, אין עירייה החסינה מטעויות בשטח. זו שלנו - יודעת לצמוח מהן לתיקון ועשייה חיובית.

omnicom

New member
אנחנו ראינו את הברוטליות של העובדים,

אין יד מכוונת, איך הורידו בכוונה גדר, שיחים איתנים וצומחים. פשוט מזעזע. שלא יגידו שטויות. אם היה עץ חולה אחד, היה צריך לטפל בו נקודתית. קודם לפחות זה היה מגודר ומוקף שיחים. עכשיו (כבר יותר משבועיים) זה פרוץ ומגעיל ומהווה סכנה לילדים שמשחקים בסמוך. אין מה להמתין עם זה יום נוסף אפילו. שיגדרו עד שיחליטו מה לעשות פה. אני בשוק שכך הדברים מתנהלים. חשבתי שפשוט לא נתנו את הדעת. אחרי שקראתי את תשובתה של חנה, אני מבין שפשוט לא אכפת וכך הדברים מתנהלים מלכתחילה. חבל נורא. מקווה שהאחראי בעירייה ייתן את הדין! ואם כבר כל כך דואגים לעצים בעלי גזע רקוב, בגן אריגי עצמו אנו עדים כל כמה חודשים לעוד עץ עצום שקורס ונופל. לא ידוע מה גורם לכך (דיברתי עם הגנן העירוני בשטח), אבל מזל גדול שאף אחד לא נפגע. מדובר על עצים באמת עצומים. מתקני כושר ממתכת שעמדו שם שנים, פשוט קרסו. במקרה קודם, מכונית בחניית בניין סמוך, פשוט נמעכה. חבל שלא נטעו עצים חדשים לחדש את הגן והשאירו גדמים למזכרת. אולי ניתן לעשות משהו עם זה, במיוחד לפני בוא החורף, לפני שעוד עץ יקרוס. ולא חייבים איזה פורום הגדה הדרומית בשביל להבחין בכל זה. חסר מישהו שירד לכמה דקות מהמשרד שלו (זה הרי מאחורי העירייה) ויסתכל מה קורה בשטח. לא צריך טררם שלם בשביל זה.

רחלית4

New member
מסכימה איתך ב-100 אחוז. יש לי תחושה

שנוזפים בי בפורום הזה בגלל שאני מעלה סוגייה חמורה. זה לא מקובל עלי. אני גרה באזור. שייכת לאזור כבר 36 שנה. היום פותחת את החלון וזה מה שאני רואה מול העיניים. זוהמה אחת גדולה!!!!! כבר היה עדיף המצב הקודם. ככה לא ראו את ערימות הזבל. ואומר יותר מזה. אם כבר גדמו את העצים ואת כל הצמחיה סביב, אז אף אחד מעובדי העירייה לא ראה את הזוהמה שנשארה בשטח. לכו תראו מה הולך שם? נעשתה שם פחות מחצי עבודה, שלא לדבר על ההרס והכאב של קריעה, ממש קריעה של העצים והצמחים. לצערי זו לא רעננה שאני מכירה!!! משהו השתנה בשנים האחרונות ואל תנסו להכניס אותי לשיקולי פוליטיקה. זה לא מעניין אותי. אני רוצה את איכות החיים שלי וזה לא קשור לחופרי, לדן ברוך, או לפולישוק. די כבר לקשור כל נימה של ביקורת לבחירות.מה זה פורום עירוני? זו מחלקתצ הפיקוח העירונית? לא נראה לכם שהגזמתם?!

השוהמה שם כבר שבועיים

ומאחר ואני רואה שהסביבה חשובה לך - את יותר ממוזמנת להצטרף אלינו לטיפול בנושא ובכל עניין אחר שקשור לטיפוח הרחובות הדרומיים בכלל. הפורום אינו "עירוני" אלא יוזמה ספונטנית של תושבים. ביחד, אנחנו יכולים ליצור יותר דברים טובים. לא?

omnicom

New member
מה את אומרת, שהעירייה לא מתפקדת?

מדובר על הדברים הכי בסיסיים אני חושב, ובטח בעיר שמתיימרת להיות בפסגת הערים בארץ!!! מצטרף לכותבת לפני- מה חשבו העובדים שהשאירו את המגרש בכזה מצב מחפיר? ואיפה האחראי עליהם שהטיל עליהם את ביצוע העבודות? משהו באמת לא מתפקד אם צריך את פורום "הגדה הדרומית" כדי להביא את העירייה לפעול בסוגיות שכאלו. אני מבין שקורות טעויות (אבל לא שיטתיות), אבל עוברים כמה ימים, שבוע, שבועיים, להזכירכם ראש השנה, ואף אחד מהגורמים האחראיים לא רואה את זה? מה, נחכה לסיור השנתי הבא של מנכ"ל העירייה (לא מזמן היה כזה, וכולנו התבשרנו על המצב במכתב מטעמו)? ואני שוב מזכיר, שאנחנו מדברים על מגרש שנמצא בלב העיר, כמה דקות מאחורי העירייה!

Jab2

New member
הגברת רוחלית בת 9 ונרשמה היום לתפוז

היכן היתה עד היום? והאם היא תשאר איתנו גם לאחר הבחירות...?
חנה, אני יודעת שאת עדיין סבלנית לכל אלה, אבל מרגיז אותי שהם ממשיכים ופותחים ניקים בזה אחר זה, וחושבים שכולנו מטומטמים.

לא רק פותחים ניקים

גם מנסים לעשות לפעמים בלאגן מאחורי הקלעים. זו דרכה של רשת האינטרנט. בשביל זה יש כלים ברורים: התעלמות, מחיקה, שרשור לשרשורי נושא (כמו הנמרים האסיאתיים) ובמקרי קיצון אף חסימה.

omnicom

New member
נהדר, אבל שמישהו יעיף לנו את הזבל מהעיניים,

ואם כל דבר אצלך קשור בבחירות- אז כדאי שזה יהיה לפני הבחירות, והרבה לפניהן. להזכירכם זה כבר עומד יותר משבועיים, והיה לנו תענוג לראות את זה במשך החגים שבאו עלינו. תודה לכל מי שטרח בעירייה על זה! העיקר שתעשו משהו, לא אכפת לי מי- קדימה או חופרי או עבודה או פולישוק או דתיים או מי שזה לא יהיה! תתחילו לתפקד, וכדאי גם לפני שכל מיני פורומים פונים אליכם. פשוט - לעשות את עבודתכם.

זה אינו עומד "יותר השבועיים"

זה החל לפני כעשרה ימים, היו הפסקות בעבודה בשל החגים ומשום שבמהלכה נתקע שם הטרקטור וחולץ לאחר יותר מיממה. סה"כ אני מניחה שהיו מעט מאוד ימי עבודה בזמן הזה. מעניין מה היית אומרה לו היו ממשיכים בשבת וביום כיפור, כדי לקצר את משך הטיפול בגינה (בעצם, לא ממש מעניין).

גן אריגי וניקיון באופן כללי

אינני מצליח להבין את ההתלהמות של חלק מהגולשים כאן אבל כנראה שגם לא אבין. לגופו של ענין מדובר על חלקה שלפני שנים רבות שמשה כגינה חלקאית של בי"ס מגד וכבר למעלה מ 20 שנה עומדת בשיממונה והפכה שדה קוצים שכולו מפגעים וסכנות לילדים שנכנסים לשם הן מבחינה בטיחותית והן ממזיקים ששרצו שם כמו נחשים וחולדות. תושבים רבים פנו אלינו בבקשה שנסלק את המטרד הזה ובהקדם. העבודה נעשתה לפני שבוע (יום שני) ומרבית השטח נוקה באמצעות מספר רב של משאיות שפינו את הלכלוך הרב והגזם שהיה שם. העבודה תמשך מיד לאחר החג ובמקום ננטע חורשה של עצי פרי שתשחזר את הגן שהיה שם בעבר הרחוק. בשנת 2009 גן אריגי ישודרג במתקנים חדשים וברחבת גלגיליות לא חניה לעובדי העירייה ולא שטויות משטויות שונות שהעלו בפורומים שונים. לגבי ניקיון העיר אנו עושים מאמצים על אנושיים עד כניסת השבת והחג לנקות את העיר. אם מישהו חושב שיוצמד עובד ניקיון לכל רחוב מידי יום טעות בידיו זה לא היה מעולם וכנראה לא יהיה. רעננה כבר מזמן לא מושבה והאחריות איננה רק של העירייה. התושבים גם הם חייבים לגלות אחריות ולעשות ככל האפשר לשמירת הניקיון בברחובות העיר ובגנים הציבוריים. לא עובדי העירייה הם שמלכלים את העיר, או לא אוספים את מה שהכלבים משאירים אחריהם. אנו כלל לא מתנערים מאחריותנו ונמשיך לשרת את הציבור ככל שניתן אך ללא שיתוף פעולה מצד התושבים זה לא יתאפשר בצורה המיטבית. אין שום קשר לעוזי כהן ז"ל שעשה הרבה דברים טובים עבור העיר רעננה אך לפחות בשנתיים שאני נמצא בעיריית רעננה ולמיטב ידיעתי והבנתי נושא ניקיון העיר עובד באותה השיטה פחות או יותר שנים רבות ע"י עובדי אגף חזות העיר. מבקש וממליץ לכולם אם יש מפגע או לכלוך אנא העבירו את התלונה למוקד העירוני ע"מ שהנושא יטופל הפורום הזה הוא לא תחליף למוקד העירוני. אם יש תלונות על אי טיפול בעקבות דיווחים אני מבקש לעדכן אותי במייל שלי בעירייה. מערכת המוקד העירוני ממוחשבת ויודעת לאתר במהירות כל דיווח שנמסר למוקד הן ע"פ שם המדווח והן ע"פ הנושא או הכתובת. כמו כן כל השיחות במוקד מוקלטות כך שאפשר לברר כל דבר במהירות . אנא תשאירו אותנו מחוץ למערכת הבחירות זה לא הוגן כלפי עובדי העירייה שעושים את עבודתם נאמנה במשך כל השנה ללא קשר למערכות הבחירות ועשו את רעננה למה שהיא. עזה כבודה במקומה זה לא כאן להערכתי 90% מתושבי המדינה היו רוצים שרעננה תהיה שם. מאחל לכולם חג סוכות שמח ומזמין את כולם לפסטיבל איכות הסביבה שיערך היום ומחר בין השעות 17-22 בפארק. אמיר שוצמן

ariklev5

New member
שלום מר שוצמן.מחזק את ידיך הלוואי והיית רץ ל

ראשות העיר,הייתי בוחר בך וכמוני עוד רבים מתושבי העיר. שנה טובה בברכה אריק

תודה לאמיר שוצמן, מנכ"ל העירייה, על תשובתך

ומצטרפת להמלצה להגיע הערב לפסטיבל איכות הסביבה.

ariklev5

New member
מועדים לשמחה.האם תוכל להגיב כאן לגבי העצים ש

שנכרתו ביער הקטן? כאב לב גדול תודה בברכה אריק

למעלה