עזה זה פה?

omnicom

New member
מה הקשר? את מוזמנת לבוא לראות את היופי בעצמך

חבל שזה כך. מי שאחראי השאיר את זה ככה בכוונה כבר מלפני ראש השנה? לא כל דבר קשור לבחירות. הקשר היחיד זה שאני מקווה שעד הבחירות יסדרו את זה. אנחנו יום יום רואים את זה, ילדים משחקים שם- וזה מה שמעניין פה.

אני מסכימה איתך

סוגיית הניקיון היא בעייה בחמש - שש שנים האחרונות, ויש להודות בצער, כי חלקה נובע מכך שיש יותר תושבים ופחות דרך ארץ ושמירת הסביבה ע"י התושבים. ע"ע החבלה ברימונים באחוזה. אני גרה בקרבת אחוזה ורואה את התנהגות התושבים - חזרה לימי "המושבה" תהיה אפשרית רק אם יצמידו עובד ניקיון לכל 5 תושבים....
מדי פעם מעלים כאן גולשים סיפורים...שחבל"ז. לגבי אג'נדות בחירות - אני שבה ומבקשת התייחסות עניינית לכל מקרה. אפילו ברחוב, באחוזה, מתקיים יותר כבוד הדדי בין נציגי הרשימות מאשר זה המופגן על יגי כמה מתומכיהן כאן בפורום. אתם מייצגים בכך רע את הרשימות שלכם. אנא - גישה עניינית ונקודתית. ליום הבחירות יש את היום שאחריו - כולנו צריכים לעבוד יחד.

ניטרוי

New member
הרימונים באחוזה

כל כך אהבתי. בטוב טעם עשה לי את החג. אבל אמש בפינת בן גוריון נשארו שניים ואחד מהם היה מעוך. בהמשך היו עוד (מעוכים). כמו סטירת לחי סמלית לכל אוהב רעננה. אני רתחתי. הלוואי וניתן היה לטפל נקודתית לפחות במופרעים האלה. יש מי שיאמר שזו שובבות נעורים. לא לא לא זה לא!!!!!!!!!!!! יש כאן הרבה מעבר.

ארזS

New member
יש לי הצעה לכל החברות והחברים כאן :

תסתובבו ברחובות העיר בשעות הקטנות של הלילה, אחת לכמה ימים, בעיקר בתקופות של חופשות אבל לא רק, אבל תהיו כמעין רואים ולא נראים, ואז אולי תבינו שמה שכתבתי יותר מפעם אחת זאת בדיוק האמת לאמיתה. לא אחזור על הסיפורים, כתבתי המון יותר מפעם אחת. פשוט תשקיעו מזמן השינה היקר שלכם [כפי שאני משקיע שלא מרצוני] ואולי תרדו לסוף דעתי. ונעיקר שיהיה חג שמח.

avsha38

New member
כאילו איכפתניק ובסוף יועץ

העיקר להשמיץ להשמיץ . מגעיל

ניטרוי

New member
אני לא בטוחה שארז השמיץ

בהנחה שהתכוון לנוער בלילות. בכל מקרה זו לא בעיה רק של רעננה. עדיין אין זה אומר שצריך להשלים עם זה.

ארזS

New member
א. תודה על ההגנה../images/Emo9.gif

ב. נראה לי שהוא הגיב בכלל למישהו אחר ולא לי. ג. אכן התכוונתי לנוער המשתולל בלילות ולא לשום דבר אחר. אולי זאת לא בעיה רק של רעננה, אבל לתומי חשבתי שה"סחורה" ברעננה אמורה להיות תרבותית יותר ולהתנהג בהתאם. לפחות מהבחינה הזאת אני מאוד מאוכזב.

ניטרוי

New member
גמני

אבל מישהו כבר אמר כאן קודם, מה שהרגשתי לאחרונה שמשהו השתנה, ואני מדגישה שלא ניתן לייחס את זה לרשויות.

ארזS

New member
כן ולא

יצר הרע מלך גדול. אין ספק. אבל גם הילדים הם לא "ילדים טובים ירושלים". אני בגיל הזה לא התנהגתי ככה. וגם בזמני היההמלך הנ''ל... וגם הילדים שלי שהם כיום בגילאים הרלוונטיים לא מתנהגים ככה. אם בעבר עוד חשבתי שאולי המתפרעים הם במקרה שכנים משביב השכנה הרי שמתברר שאין זה כך. הם "ילדים טובים" פנינת השרון. מועדים לשמחה.

32103210

New member
ארז כן כן

כנראה שהיית ילד ממש ממש מזמן,,,,,,,פעם קונדס זה היה לסנוור מישהוא במראה ,למשוך שטר עם חוט ,היום זה להשחית ,(שלא תבין לא נכון).

ארזS

New member
כן כן

אני דווקא מבין טוב מאוד ובצורה הנכונה... אם אני כיום בן 49 תעשה חשבון מתי הייתי ילד. ודרך אגב, אינני מדבר על ילדים. אני מתכוון לנערות ונערים בגילאי העשרה+ עד לגיל 18 ואפילו יותר.

ארזS

New member
האם תוכלי להסביר לי בבקשה...

כי ממש לא הבנתי את התגובה הזאת... • ‫אידיאליזציה של העבר‬ אינה משנה באמת את מה שקרה בו. מה פירוש ? [ברור שאני יודע מה זאת אידיאליזציה].

אין שום שינוי בהתנהגות הנוער

וכל דור בתורו, טוען כי הולך ופוחת הדור. אתה וחבריך בנערותכם, לא הייתם שונים (מלבד שינויים סגנוניים של תקופה) מהנוער של היום. לגבי הילדים שלנו - עם כל הכבוד למה שאנחנו יודעים על ילדינו, מטבע הדברים, קורים גם דברים עליהם הם לא מספרים לך ולי בבית.

ארזS

New member
לא מסכים איתך.

גם בעבר היו בני נוער שובבים. נכון. אבל מה המרשים לעצמם לעשות היום בלילות ברחובות לא עשו פעם [בעיקר כי פעם נהגו לישון בלילות...]. ובקשר למה שהילדים מספרים ... כנראה שזה תלוי בהם ובהוריהם... [ודי לחכימא ברמיזא].

סיפר לי מישהו ברעננה, על בנו וחבריו

אלו היו 3 חברים שנהגו לשבת בפינת החיל - הנשיאים בלילות והפריעו לשכנים, שהזמינו מוקד, משטרה, קראו להורים, אמרו עליהם את מה שאתה מלעיז על הנוער היום. אחד - הוצבה בפינה הזו אנדרטה לזיכרו (נפל בקרב). שני לומד כעת במסלול ישיר לדוקטורט בארה"ב ושלישי לומד כמדומני כנ'ל בארץ. נזכרתי בסיפור הזה לאור דבריך, שהם די מופרכים בעיני - אמירות קלאסיות ונצחיות של "פער הדורות". אין נוער רע ברעננה והנוער של היום הוא בדיוק כמו הנוער של פעם. כמובן שיש לנקוט בצעדים למען איכות חיי התושבים - בין השאר פתרונות שמזיזים את הנוער ממרכזי המגורים למרכזי בילוי משלהם - אולם לא משום שהנוער מתנהג באופן שאינו נורמטיבי לגילו. הם נורמליים לגמרי. בשל היותם נוער נורמלי בעל צרכים נורמליים של בני ובנות נוער - עוצבו כל תכניות הקיץ, למשל. הגישה הצדקנית הזו של "הנוער של היום" מגוחכת בעיני. הצדקנות עוברת מדור לדור - רק תכניה משתננים (זוכר איך התייחסו פעם ל"נוער סלוני" ול"נוער ברזלים", שמסתבר בדיעבד שכמה מחשובי מנהיגינו בכל תחומי החיים נמנו עליהם? ממש באותם סופרלטיבים שאתה נותן היום להתנהגות הנוער. אני מציעה שתשנה פרספקטיבה, כי על הנוער שלנו אתה מדבר, והוא נוער מצויין. ואשר להתחכמויות ורמיזות - תהיה רגוע, גם הילדים שלך לא מספרים לך הכל. זו הדרך של ילדים ליצר ניפרדות, אני מקווה עבורם שאתה מפרגן להם על כך בחיים האמיתיים.

ארזS

New member
את טועה ומטעה [לדעתי]

ואני חושב שמותר שתהיה לי דיעה שונה מדעתך. נכון? אז אני חושב משהו אחר ממה שאת חושבת. אני חושב שהנוער כיום הוא ממש לא אותו הנוער שהיה כשאני הייתי בגילאים הרלוונטיים, שלא לדבר על הנוער בתקופות קדומות יותר. [ולא דיברתי אף פעם רק על הנוער ברעננה אלא על ה נ ו ע ר ] . בזמנו לא היתה טלוויזיה רב ערוצית ולא היו כל הפרסומות בעלות תכנים אלימים ומיניים כפי שיש כיום. בזמנו היה טלפון ציבורי אחד ברחוב במקרה הטוב ולא כל הסלולרי והגאדג'טס שיש כיום. בזמנו בני נוער נתנו כבוד למורים שלהם. בזמנו בני נוער קראו ספרים בערב עם מנורת לילה ליד המיטה עד שנרדמו... אני יכול להמשיך ולספר לך ולשאר הצעירים בפורום עוד המון על הנוער בימים עברו אבל כאן לא אוהבים לקרוא תגובות ארוכות יתר על המידה... בקיצור : זכותך להגן על הנוער כאוות נפשך ולטעון שלא עושים למענם מספיק. אבל מה עשו בזמננו ? נאדה ! 0,0001% ממה שעושים כיום !!! ובקשר ל"התחכמויות ורמיזות" כדבריך - אינני מתחכם ואינני רומז [מלבד האימרה שכתבתי שהיא לא רמז ולא התחכמות]. אלה עובדות בשטח שכנראה קשה לך לקבל. לא, אינני טוען ולא טענתי גם שרק אצל הדתיים מדברים ומספרים יותר בין ההורים לילדים. בתגובה קודמת שלך כתבת שגם אני לא בטוח שיודע הכל מה קורה אצל הילדים שלי והבהרתי שאני כן יודע. כנראה שלילדים שלי אין מה להסתיר ממני. שבת שלום ומועדים לשמחה.

למעלה