סיפר לי מישהו ברעננה, על בנו וחבריו
אלו היו 3 חברים שנהגו לשבת בפינת החיל - הנשיאים בלילות והפריעו לשכנים, שהזמינו מוקד, משטרה, קראו להורים, אמרו עליהם את מה שאתה מלעיז על הנוער היום. אחד - הוצבה בפינה הזו אנדרטה לזיכרו (נפל בקרב). שני לומד כעת במסלול ישיר לדוקטורט בארה"ב ושלישי לומד כמדומני כנ'ל בארץ. נזכרתי בסיפור הזה לאור דבריך, שהם די מופרכים בעיני - אמירות קלאסיות ונצחיות של "פער הדורות". אין נוער רע ברעננה והנוער של היום הוא בדיוק כמו הנוער של פעם. כמובן שיש לנקוט בצעדים למען איכות חיי התושבים - בין השאר פתרונות שמזיזים את הנוער ממרכזי המגורים למרכזי בילוי משלהם - אולם לא משום שהנוער מתנהג באופן שאינו נורמטיבי לגילו. הם נורמליים לגמרי. בשל היותם נוער נורמלי בעל צרכים נורמליים של בני ובנות נוער - עוצבו כל תכניות הקיץ, למשל. הגישה הצדקנית הזו של "הנוער של היום" מגוחכת בעיני. הצדקנות עוברת מדור לדור - רק תכניה משתננים (זוכר איך התייחסו פעם ל"נוער סלוני" ול"נוער ברזלים", שמסתבר בדיעבד שכמה מחשובי מנהיגינו בכל תחומי החיים נמנו עליהם? ממש באותם סופרלטיבים שאתה נותן היום להתנהגות הנוער. אני מציעה שתשנה פרספקטיבה, כי על הנוער שלנו אתה מדבר, והוא נוער מצויין. ואשר להתחכמויות ורמיזות - תהיה רגוע, גם הילדים שלך לא מספרים לך הכל. זו הדרך של ילדים ליצר ניפרדות, אני מקווה עבורם שאתה מפרגן להם על כך בחיים האמיתיים.