עוררות מוחית

כשמדברים על המוח

יש להבדיל בין עוררות לבין ערנות

העוררות של המוח זה משהו בילט אין. לכל אדם יש סף עוררות אישי שלו.
למשל, היום יודעים שלאנשים המאובחנים עם הפרעת קשב יש מוח עם סף עוררות יותר נמוך ומה שהריטלין עושה זה להגביר את רמת העוררות... לזמן מוגבל עד שפגה השפעת הכדור.

מלבד תרופות, את רמות העוררות ניתן להגביר בפעילות פיזית וכמו ששמת לב ההשפעה לא מחזיקה הרבה זמן מעמד.

ממש לא מומלץ לקצר את זמן השינה כי אז תקבל את התוצאה ההפוכה, תהיה יותר ישנוני במשך היום.
ואם לא ישנוני סתם עצבני.

בקיצור, סף העוררות שלך הוא תכונה מולדת. האמצעים להגבירה הם מלאכותיים ולא קבועים. תמיד הגוף יחזור לרמת העוררות המקורית שלו.

ommerl

New member
נכון. אני באמת לא מדבר על ערנות אלא עוררות

זה שעוררות זו תכונה מולדת, זה לא אומר שזה לא ניתן לשינוי. יש ממצאים שהראו נדידה של מפות מוח לאחר שינוי נוירולוגי דרסטי (המון דוגמאות בספר "המוח הגמיש")

אם מפת מוח יכולה לנדוד, אני משער שאפשר לשנות את העוררות הבסיסית. ברור לי שזה לא יהיה משהו חד פעמי אלא יהיה כרוך בשינוי ואימוץ הרגלים.

אז זהו

שהסטרוקטורה שאחראית על העוררות - Reticular Formation
זו סטרוקטורה עתיקה פילוגנטית, ונמצאת בגזע המוח. לא מאותם תאים "גמישים" עליהם מדבר הספר.

עד כמה שידוע לי, אי אפשר לשנות את מצב העוררות הבסיסי באופן קבוע, אלא רק לפרקים.
אם ההרגלים הללו שלך כוללים למשל פעילות גופנית באינטרוולים קבועים, יש מצב שבעקבותיהם יכול שינוי קבוע בעוררות. כל עוד הפעילות קבועה השינוי בעקבותיה יהיה קבוע.

ommerl

New member
בינגו!

זה האזור שאחראי על הוויסות של מה שאני מחפש.
מעניין אם יש דרך להפעיל אותו, לעורר אותו, לשלוט עליו.

אני עוסק בספורט באופן קבוע והענף שבו אני עוסק דורש ממני עוררות מוחית, דריכות, תגובה מהירה והם אכן משתפרים. אני מחפש לעלות מדרגה נוספת.

תודה על התשובה

מייצק

New member
רוצה קצת מאניה דפרסיה??

לא חווית עוררות מוחית עד שלא חווית מאניה דפרסיה מהי.
תשלב זאת עם מעט קוק ומוצארט ותוכל לסיים ספר של 400 עמודים ב 24 שעות :))

האזור הזה

מגיב לסמים ולפעילות גופנית שמעלה אדרנלין - ולא *לומד* להיות יותר בעוררות.

ladybug4NLP

Active member
עומר-ממליצה לחפש חומרים של טים פריש

tim ferris the 4 hour sleep
http://www.huffingtonpost.com/tim-ferriss/11-tricks-for-perfect-sle_b_2527454.html
http://www.fourhourworkweek.com/blog/2008/01/27/relax-like-a-pro-5-steps-to-hacking-your-sleep/
http://www.youtube.com/watch?v=5A7aODPCx5E

נחשב לאיש חדשן ביותר ומוערך על ידי המון חוגים - כולל judy rees מ-clean language and sympbolic modelling

האיש, גאון בתחומו וחקר קיצור תהליכים בכל מיני נושאים במשך שנים, כולל שינה, תחזוקת הגוף, עבודה וכד'.

יש המון חומרים ביו טיוב, בבלוג שלו ובכלל לחפש בגוגל

תהנה וספר לנו איך היה

רעיון מעולה

ומתאים בהחלט למי שכותב תחת הכינוי "המרקיז דה סאד".

וברצינות: השאיפה להעלות את רמת העוררות לאורך זמן בהחלט מופרכת.
לכן היא מזמינה "הצעות מגונות" שכאלה.

נפית החתולים.

זה איזה צמח שאמור קצת "למסטל" אותם.

אני ניסיתי את זה על החתול שלי. לא הזיז לו.
לא הייתי בונה על זה עם אריה...

ommerl

New member
האמת

אני עכשיו נזכר שראיתי סרטון שבו הם בדקו איך זה משפיע על חתולים גדולים (נמרים וכאלה) והיחיד שלא הגיב בכלל לקאטניפ היה האריה. אז במחשבה שנייה בנוגע לארייה...

חשיבה חדה

לאחר שהוצעו לך מגוון רעיונות להעלאת העוררות, וראית שהם לא אטרקטיביים במיוחד, אני מציעה לך כיוון אחר:
אמרת שאתה רוצה להיות יותר חד?
ובכן, יש בלוג מאוד פופולארי שנקרא "חשיבה חדה".
מטרתו: "להבחין בין אשליות ומשאלות לב לבין הדברים כפי שהם באמת".
אנשים קוראים שם במקום ללכת לישון, אז הוא משאיר אותם ערים

(גילוי נאות: אני מקורבת לכותב הבלוג.)

נסה ותיהנה!

ommerl

New member
הכוונה ליותר חד בחושים לא במחשבה

אני מכיר ואוהב את הבלוג

הכוונה היא חדות נפשית. ההפך מאדישות. להגיב במהירות לגירויים. לנוע במהירות לעבר משימה. לעבור ממצב נפשי אחד לאחר לפי הצורך במהירות (נגיד ממצב רגוע למצב לחוץ באימון ספורט או ממצב של מנוחה למצב של למידה בלימודים).

Back to square one.

השאלה הבאמת מעניינת, לפי דעתי היא: למה אתה צריך את זה?

אם תמיד חיית ברמת העוררות הזאת, למה פתאום עכשיו היא לא מספיקה לך?

<חומר למחשבה. אתה לא חייב לענות על זה פה...>

ommerl

New member
התשובה ברורה לי דווקא

זו שאלה מעולה אגב.
זה עד עכשיו לא הפריע לי כי היו דברים אחרים שעבדתי עליהם. אני כל הזמן רוצה להיות בתהליך של התפתחות וצמיחה ועובד על דברים שונים. אני נעזר בדברים שונים והפעם היה נראה לי מתאים להיעזר בכם ונראה לי שצדקתי

למעלה