עוררות מוחית

ommerl

New member
עוררות מוחית

אני מקווה שהשאלה קשורה לפורום.

אני מחפש דרכים טבעיות להגביר את העוררות המוחית- בין אם זה על ידי תרגילי מחשבה, תרגילים פיזיים, שינוי בהרגלי השינה, כל דבר.
למדתי במהלך התואר שחסימת שנת REM בבעלי חיים מגבירה את העוררות המוחית ולכן אולי גם בבני אדם אז חשבתי אולי לקצר את זמן השינה.

איזה דברים באופן כללי יכולים להגביר את העוררות המוחית? המטרה שלי היא להיות יותר "חד"- כלומר להגיב יותר מהר לגירויים חיצוניים ולהיות יותר מחובר למה שאני מרגיש ברגע מסוים. ולפעול באופן כללי יותר מהר: להתחיל ללמוד יותר מוקדם ביום ולצמצם זמנים שבין ההפסקה ללימודים (למשל לארגן את החומר יותר מהר).

אימון באומנויות לחימה מאוד עוזר לי עם זה אבל זה מוגבל לזמן האימון וגם בזמן האימון אני רוצה להגביר את זה עוד יותר כדי לשפר את רמת האימון שלי.

האם כדאי לנסות לקצר את זמן השינה כדי להפחית מהמחזור האחרון של שנת החלום?

אני שמעתי על מניעת שנת REM

רק אצל דכאוניים. לא שמעתי על מה שאתה מדבר אבל אינטואיטיבית קשה לי להבין איך מניעת שינה תגרום לבן-אדם להיות יותר אנרגטי. לגבי להגביר עוררות בשבילי זה קפאין ולעיתים במידת הצורך ריטלין.

תנסה לעשות ספורט. גם מיץ תפוזים זה טוב. או ג'ינקו בילובה.

ommerl

New member
קפאין וריטלין זה חומרים

אני מעוניין לעשות את זה בלי חומרים. אלא אם שינוי תזונתי בריא יכל לעזור (אבל בלי ליצור תלות בקפאין).
ספורט אני עושה היום.

לא חשבתי על מיץ תפוזים. למה זה? הוויטמין C? או משהו אחר?

על הקטע של ה REM שמעתי גם בהקשר של דיכאון וזה באמת נשמע קצת מנוגד לאינטואיציה אבל תחשבי על זה שבניסוי שבו חוסמים רק שנת REM החיות כן ישנות את שלבי השינה האחרים שאחד מהם אפילו חשוב מאוד (שנת גלים איטיים). את זמן השינה הכולל לא מגבילים להם.

תודה על התשובה

טוב דיברתי עליי

לגבי מיץ תפוזים כן הויטמין C, אחרי לילה עם המעט שעות שינה זה עוזר לי יותר מקפה, זה נותן תחושת רעננות וחיוניות.

ג'ינקו בילובה-גם "טבעי" ועוזר לעוררות מוחית.

לגבי מה שאתה מדבר עליו-לא הייתי רצה להסיק מכל דבר שנכון לגבי חיות על בני אדם. חוצמזה איפה בדיוק הייתה העוררות המוחית? באמיגדלה? ב-PFC? גזע המוח? עוררות מוחית לא שווה עוררות באופן כללי כפי שאנחנו מתכוונים אליה.

בקיצור-הייתי הולכת על האופציות המוכרות והנפוצות ולא מונעת שנת REM, אם זה אומר לישון פחות מ7-8 שעות. במיוחד אם אתה לומד, שנת REM חשובה לבריאות הנפשית ושינה בכלל לקונסילידציה של זכרונות וללמידה. יש דרכים טובות יותר להיות מפוקס. שמעתי על אימון מוחי אני אישית לא מכירה את זה, אתה יכול לברר באינטרנט.

ommerl

New member
לגבי החיות

העוררות נמצאה על ידי מתן שוקים חשמליים חלשים הולכים וגוברים כדי למצוא את הסף הנמוך ביותר שגורם לפרכוסים. כשנמנעה שנת REM הסף הזה היה נמוך יותר, משמע המוח היה מעורר יותר. זה הליך שאי אפשר לעשות בבני אדם ..
אני מסכים שיש בעיה להסיק מחיות על בני אדם, במיוחד בגלל שבאמת התוצאות של הרבה מחקרי חסך שינה בבעלי חיים שונות מאוד מהמחקרים באדם.

אני אחפש על אימון מוחי. נשמע מעניין.

תקשיב יש כל מיני סוגי עוררות

עוררות אוטונומית היא לא מה שאתה מחפש. אתה מחפש ככל הנראה יותר חדות מחשבתית, פיקוס, עירנות. עירנות זה לא עוררות. והעוררות שנגרמה לחיות האלה נשמעת פשוט כמו סף תגובה נמוך יותר לגירוי אברסיבי. מה שיכול להיות משהו שלילי דווקא ולא חיובי.

כמו שאמרו לך פה כדי לקבל את כל הדברים האלה או שתיקח ריטלין שמגביר עוררות ספציפית בחלקים פרונטליים או שתיקח קפאין או שתקנה תוספי תזונה כמו ריכוזון, ריכוזית, אומגה 3. ואימון מוחי תברר שמעתי עליו בהקשר של adhd. אבל
באימא שלך-אל תשחזר על עצמך ניסויים של בעלי חיים.

ommerl

New member
אל תדאגי :)

בניסוי התנאים היו קיצוניים מה שהביא לעוררות ברמה קיצונית.

אני לוקח את זה צעד אחורה כדי להעלות את העוררות בצורה מווסתת יותר. בכל מקרה, אני אשאל יותר במפורט על שינה את המורה שלי בקורס על שינה. היא תדע הכי טוב לענות לי נראה לי.

מה שאני מחפש זה ההפך מאדישות. לא יודע אם עירנות זו המילה המתאימה. בכל מקרה, קפה אני שותה בכל מקרה ואני לא מעוניין להכניס לגוף חומרים כמו ריטלין בשביל זה. מקסימום אני אנסה תוספי תזונה אבל נראה לי שאני אתמקד בהמלצה שלך על אימון מוחי. תודה רבה

יופי נרגעתי

אם אתה אומר שלא תתן לעצמך שוקים חשמליים עד כדי פרכוס.

נראה לי שלא הבינו מה אתה רוצה. אתה רוצה להנמיך את סף התגובה שלך? אתה רוצה עוררות במובן של דריכות, שכל דבר הכי קטן גורם לך לתגובתיות? אתה רוצה לשפר חדות מחשבתית ותפקודים ניהוליים? אלה דברים שונים ובדרך כלל גם לא מתקיימים יחד. הראשון מתקשר למצבים של סטרס, עוררות סימפטטית וכן גם חרדה ואלה לא ידועים כמשפרים תפקוד יומיומי שגרתי. תדע להגדיר בדיוק מה אתה מחפש ורק אז תתחיל לחפש, זו העצה שלי לך. והיזהר במשאלותיך, הם יכולות להתגשם לא בדיוק בצורה שלה ציפית.

ommerl

New member
יותר במובן של דריכות

סטרס ועוררות סימפטית משפרים ביצועים למי שהם מלכתחילה נמוכים מידיי.
כרגע אצלי זה נמוך יחסית. לא יודע אם מידיי, אבל משער שטיפה מתחת לנורמה.

אני אדם רגוע שליו ויחסית אדיש (נראה לי). זה לא שרע לי או משהו כזה אבל אני רוצה לשלוט בזה במקרים שבהם זה יכל להועיל לי כמו בלימודים ואימונים.

אני אעשה זאת בשליטה והדרגה והקשבה לגוף שלי.

יש נוגדי דיכאון

ממשפחת ה-SNRI שמעלים רמות של סרוטונין ונוראפניפרין כמו סימבלטה וויפקס, יש כאלה שעובדים רק על נוראפניפרין כמו אדרונקס.

לא נראה לי שאימון מוחי מעלה רמות של נוראפניפרין. ואתה גם לא רוצה "חומרים". אז לא יודעת...

גרא.

New member
ommerl,אני דווקא יותר התמקדתי במחקרי חסך שנה

המעבר לשמוש בדמיון במצבים של חסך חברתי ,למשל בדידות חברתית,מאסר ממושך בבית סוהר וכדומה.
אפשר להניח שחרדה גורמת לעוררת מוחית,אבל וודאי לא לזה התכוונת.

ommerl

New member
לא הבנתי

אני חושב על שימוש בדמיון כדי להגביר עוררות מוחית. מנסה כל מיני רעיונות. בעיקר מחפש דימוי וויזואלי ותחושתי שיעלה את העוררות. לזה התכוונת?

בקשר לחרדה- חשבתי על זה גם. שחרדה זה גורם או נובע מיותר מידיי עוררות. אבל כרגע אני לא יודע איך להיעזר בזה אם בכלל.

התחום של שינה מרתק. לקחתי את הקורס הזה מחובר ברירה ואני ממש נהנה.

גרא.

New member
ommerl,מחקרי חסך שינה,בודקים מה קורה לאדם

שאינו יכול לישון זמן רב. לבטח בצבא היית בתרגילים שלדיים של חי"ש או חי'ר בהם הלוחם נאלץ להיות ער שעות
ארוכות גם בכדי להשרד. הכורח לשמור על החיים,מגביר את העירונות,ומונע מהחייל לישון. שלא נזכיר שמירה בלילה
אחרי יום אימונים.

ommerl

New member
מוכר מאוד

ובאמת כשהייתי ללא שינה הייתי דיי מעורר. הייתי עייף מאוד אבל סף הגירוי היה נמוך. לא יודע אם לשייך את זה לחוסר שינה או לסיטואציה עצמה..

עוררות

השיטות הכי פשוטות ויעילות לשמירה על עוררות הן אלו שנסחפת הזכירה: ספורט וקפאין.
אבל בלי שינה זה סתם יעייף אותך.

שיטה נוספת, יעילה ולא נעימה: צום.

ommerl

New member
אני שוקל רק לקצר את השינה בקצת

השלב האחרון של השינה הוא שנת REM. אז אני חושב אולי אם אני אקום שעה מוקדם ממה שאני רגיל אני אקום יותר ערני ואהיה יותר ערני במהלך היום.

אבל מצד שני- אולי לקצר בשעה בקושי ישפיע על העוררות ובעיקר יגרום לי להיות עייף. בכל מקרה- נראה לי ששווה לנסות לפחות לילה אחד. מקסימום אני אהיה קצת עייף יום אחד.

טוב, צום זה בעיה. אי אפשר לעשות צום כל הזמן.. אני רוצה לשנות את ההרגלים שלי כדי להגביר את העוררות אולי לתמיד, או לפחות לכל זמן שאני צריך את זה.

נסה מדיטציה. לא מניסיון אישי,

אבל יודעת שהרבה אנשים שמתרגלים מדיטציה באופן קבוע מתארים שינויים לטובה בכל המדדים שציינת.
יש סוגים שונים של מדיטציה, תעשה קצת מחקר ותבדוק מה חתאים לך, במידה והכיוון מעניין אותך.

לגבי החסרת שינה - רעיון גרוע מאוד, לדעתי. ואני מתארת לעצמי שאתה אינך נמנה עם אלה הישנים הרבה מעל מידת צרכיהם.

ommerl

New member
זו בהחלט אפשרות

אני יותר מחפש לשנות הרגלים פשוטים יותר, אבל מדיטציה זו בהחלט אפשרות.

תודה.

למעלה