עופרת יצוקה

Drenthe

New member
לידיעתך, המונח "שואה" אינו מיוחס

לשואת היהודים בלבד, אלא לכל טבח מוגזם שבוצע, פשוט לנו קל יותר להתרכז בדברים שלנו, ולהתעלם מהשאר. יש גם שואה מאוד ידועה שהיא שואת הארמנים שבוצעה ע"י הטורקים בזמן באימפריה העות'מאנית, שמנסים להחביא אותה כל הזמן משום מה. אם היינו קצת יותר מסתכלים מסביב, היינו רואים, שכבר כמה שנים שילדים ונשים חפים מפשע, נהרגים בעזה, לנו קל יותר להסתכל כשאנו יושבים בצד, צופים כמשפחתנו לידינו, בחוף מבטחים; אגיד לך יותר מזה, תסתכלי על מלחמת הלבנון השנייה ( אני חיפאי, ויש לומר שטראומת הטילים לא אשכחה לעולם ), תמה היא נכון? אבל בשביל אנשים, היא לעולם לא נגמרה, והשלכותיה קיימים עד היום; ישנה קטינה לבנונית שאני זוכר, קטנה מאיתנו זה בטוח ( בסביבות ה13-14 ), שמסוקי צה"ל הרגו את אביה, אימא שלה, אחיה, ואת כל משפחתה, ומה שנשאר לה זה בן דודה, שהוא הכל בשבילה, לדעתך בשבילה המערכה של 2006 הסתיימה ? כלל לא. מה גם, שתתחילו להסתכל על הסטטיסטיקה, מאז 2000, אם בישראל מתו 100 אנשים עד כה, בעזה נהרגו עשרות אלפים אם לא מאות; תתחשבו קצת. אני לא בעד שום הרג כלשהו, לא ההרג בעזה, לא בג'נין, לא בעיראק, לא בארה"ב ובטח שלא בישראל. איך אתם יכולים להישאר אדישים תגידו לי? כשבחור בן 16-17 בגילי, חייו מסתיימים לנגד עיניו, כאשר מסביבו גם חברים שלו, משפחתו מכוסים בדם...

אוקיי,

ראשית,אני לא אדישה.ממש לא.זה קשה,אלו לא החלטות קלות. לגבי עניין מלחמת לבנון השנייה,אני חושבת שלפני שאנו מסתכלים עליהם,על הילדה,הבאמת אומללה הזו,יש קודם להביט עלינו.ואני לא מתביישת להגיד את זה,מפני שזו איננה אגואיסטיות,אלא התנאים שלנו,במצב הנוכחי,לקיום מדינה יהודית. הבעיה שלנו,היא שאנחנו מביטים סביב המון,אבל הם-לא בדיוק.לא כמונו.גם לא קרוב. אילולא ננקוט צעד תוקפני,נקלע לעוד מלחמה ללא תועלת,ואף אחד מאיתנו לא רוצה דבר שכזה. ככה זה,במלחמה(/במבצע),כמו במלחמה,יהיו קורבנות. אבל אם נשיג את מטרתנו,אז הרי שהצלחנו,והצלחה היא לא תמיד סוף טוב הכל טוב.ככה זה. בדרכים של דיבור,הגינות ומוסר -לא הצלחנו להגיע עמם לשלום. אז במצב שכזה,נשאלת השאלה מה יותר חשוב לנו.האחים שלנו,או כמו ששיר (Rioter ) הטיבה לנסח זאת,השכנים. (ורק כדי שתדע,אני יודעת שהשואה איננה משוייכת אך ורק לעם היהודי.וגם אני יודעת על שואת הארמנים ועל שואות אחרות.לא חדשת.)

זאת ממש לא אגואיסטיות (מסכימה../images/Emo45.gif)

זה יצר הישרדות. זה בדיוק כמו, למרות שהרבה אנשים יעדיפו לא לחשוב על זה, שאם שני אנשים יהיו בסכנת מוות מידית, כל אחד יעדיף להציל את עצמו קודם לפני את השני, וזה לא בגלל אגואיסטיות, זה הטבע שלנו כבעלי חיים, כבני אדם. זה ממשיך ומתגלגל כשזאת התלבטות בין להציל אדם זר ובין להציל חבר או קרוב משפחה - כל אחד יציל קודם את האדם שחשוב לו. ואותו הדבר פה, בארץ, במלחמה וגם בחיים היומיומיים. יהודי יציל את אחיו היהודי לפני שהוא ירחם על הזר, ואצל היהודים זה בכלל מובלט, אם תסתכלו טוב בהיסטוריה. אנחנו חיים בקבוצות, בעדרים, ומשום כך אנחנו מצילים אחד את השני ועוזרים (או אמורים לעזור), לפני שנחליט ללכת לעזור למישהו מעדר אחר.

figure it out

New member
חוץ מעכשיו, שהתהפכו היוצרות ויהודי חפץ להגן

על ערבי מאשר על אחיו היהודי... (קבוצה מסויימת בלבד, כמובן.)

Rioter

New member
סתם יפי נפש, לא חושבת שבשעת מבחן היו נוקטים-

באותה עמדה

Drenthe

New member
בואו נגיד

שהייתי בשעת מבחן, בעת מלחמת לבנון השנייה, כאשר בכל זמן המלחמה, אני הייתי בביתי שבחיפה, ומי שלא חווה את זה יודע שמה שהיה בחיפה בזמנו; באותם ימים, היה הרבה יותר גרוע מהמצב באשקלון,אשדוד ואלה. לא פעם נפלו טילים לידי בית בכרמל...

Drenthe

New member
בשעת מבחן דעתי לא משתנה

אני חיפאי, ובעת מלחמת לבנון השנייה, לא זזתי מילימטר מביתי, כולכם יודעים שהמצב הביטחוני בחיפה באותם ימים, היה הרבה יותר גרוע מהמצב הנוכחי באשקלון, אשדוד וערים נוספות... לא פעם ולא פעמיים נפלו טילים ליד ביתי בכרמל, ואני יודע מה זה לחוות את האימה.

figure it out

New member
ובכל זאת, למילה שואה יש קונטוציה אחת,

ואתה יודע את זה - טווח של יהודים במלחמת העולם השנייה. שישה מיליון. האם גם זו הייתה אשמתנו? כי אתה, ורבים אחרים קצת מבולבלים - מחליטים להאשים אותנו בכל דבר רע שקורה במזרח התיכון, והנה, אני חשבתי שזה תפקיד אוייבינו... (שנאמר, "אם חברים כאלו..") ואני רצינית לגמרי- מי שם אותך, לצורך העניין, או את כל שאר "יפי הנפש" בתפקיד "מבקר המדינה"? כל דבר, כל פעולה - הכל באשמתינו? אמרנו שוב, ושוב, וחזרנו, והתחננו - בואו נעשה שלום, נכרות ברית, נחייה ביחד, נקדם את המזרח התיכון (וזה התחיל, אגב, עוד לפני מלחמת העצמאות, ונמשך.. עד היום) . הנה, קחו את גוש קטיף, יצאנו מרצועת עזה (לאן הלאה?! רמת הגולן?!? ירושלים?!?) - טעות חמורה, כפי שמוכח עכשיו... וכלום אף פעם לא מספיק!! אני המומה, וכאזרחית ישראלית וגם ציונית,גם נעלבת מההאשמות העצמיות המגוכחות האלו.. "מי שמרחם על אכזרים סופו להתאכזר לרחמנים..." אנחנו אומה הומנית, לא משנה כמה תנסה לסובב את זה. וכמו שאמרו מתחתיי - They had it coming, ואין, פשוט אין מה לעשות...

Drenthe

New member
תראי

אני רואה דבר חמור אצלנו, שהילדים מחונכים מאז היותם קטנים על שנאה כלפי הגזע הערבי, לפחות רובם, ומה שעוד יותר גרוע, שאף אחד לא מודה בזה. אני לא חונכתי ככה, ואני רואה צורך, להביע את דעתי. ותאמיני לי אני לא מבולבל כלל, אתם אלה שמבולבלים, אתם כל כך שקועים במחשבות על עצכם ומרחמים על עצמכם... ביום הזיכרון לשואה, יושבים בבתים וחושבים על אותם 6 מליון שנפלו קורבנות למשטר הנאצי, וביום הכיפור, חלק גדול מאיתנו ( וגם חיילים ), צמים יום שלם!! ומה כמה שעות לאחר מכן, הורגים חפים מפשע בעזה, הרי כפרה עליך, לפני חמש שניות צמתה וביקשתה מחילה מאלוהים, מה פתאום אתה בא וגוזל את החיים מאנשים אחרים? מה הספקתה לשכוח? אם הנוער של היום היה קצת מרחב את אופקיו בלאגור מידע, בלקרוא ( ואני לא מתכוון לספרי ההיסטוריה שמלמדים אותנו בבית הספר אלא סתם בשביל לדעת ), היינו רואים בבירור, שהמוסלמים בעיקר, שבהם אנו רואים כטרוריסטים, מעולם לאורך ההיסטוריה, לא הפגינו שנאה כלפינו, ובכל זאת כשאנו ממיינים את העמים אנו אומרים: ערבים ונוצרים... כאילו שהערבים הם רק המוסלמים הטרוריסטים. מה שאני אומר זה מה שמפריד בין בן אדם השייך לצד מסויים ולא סוטה ממנו, לאיש שבוחר לשים את הסטריוטיפים בצד, ולראות עובודת, לקרוא, ולדעת את האמת בעצמו; אתם לצערי, בוחרים לשפוט על פי איך חונכתם, וזאת בעיה. בדיוק כמו ההבדל בין דתי למדען חילוני; הדתי יפעל רק על פי אמונתו, המדען החילוני לעומתו, רוצה את האמונה הזאת, אבל כשהוא מגיע אליה בעצמו... ותאמיני לי אם תרצו שהוויכוח הזה יגדל, יש לי מלא דוגמנות, מלא עובדות, כך שלא תחשבו לרגע שמולכם איזה אדם מבולבל רק כי הוא מפגין את הרעיון הנגדי לכם.

לא מפגינים שנאה?...

אתה בטוח? לא ראית את כל האנשים האלה שמתכנסים וצועקים ביחד "מוות ליהודים"? לא ראית אותם מחנכים את הילדים שלהם לשנוא אותנו עד כדי רצח? לי זה מספיק לראות קבוצה של ילדים שכששואלים אותם מה הם רוצים להיות כשהם יהיו גדולים הם אומרים "שהידים". אני חושבת שזאת סיבה מספיק טובה לאבד את האמון בהם.

Drenthe

New member
אם שמתה לב למה שכתבתי

לאורך ההיסטוריה אמרתי, אתה מדבר על עובדות במתרחשות בהווה, בשנות האלפיים. תגיד לי איך אתה מופתע שמישהו יאחל לעצמו כך, אם צה"ל הרג כבר את כל משפחתו? מה אתה רוצה שיגיד? להצטרף לצבא הגנה לישראל? זכותו של כל בן אדם לקשקש מה שהוא רוצה. מה גם, שאתם מתייחסים לתוצאות כאילו שהן סיבות וזאת טעות גדולה; אין עשן בלי אש, זה לא שהחמאס קם יום אחד והתחיל להפגיז את הדרום. ותאמין לי, ואני חייתי עם ערבים במסגרות מסויימות, ואם אצלנו בכל 5 אנשים יש גזען אחד, אצלהם זה כל 10 או 15, ואני מדבר מתוך נסיון תאמין לי.

אני בת../images/Emo9.gif

אני לא אכנס להסבר של "כולנו גזענים" כי הוא ארוך וחפרתי מספיק היום... אבל רגע, מה אתה בעצם אומר? "אתם מתייחסים לתוצאות כאילו שהן סיבות" "זה לא שהחמאס קם יום אחד והתחיל להפגיז את הדרום." מה לעזאזל? אתה אומר שהם הורגים אותנו בגללנו? זאת כבר באמת הגזמה. זה נשמע מפיך כאילו חטפנו אותם אחד אחד והכרחנו אותם להפציץ אותנו. נו באמת, יש גבול למזוכיזם.

Drenthe

New member
אהלן רעות ../images/Emo13.gif

( רק חשוב לי לציין שבכל הודעה כלשהי, אני לא יוצא לנגד הבן אדם עצמו, אלא לדעותיו ). אני רק אומר, שאין עשן בלי אש; מספיק ברור.

figure it out

New member
את הקוראן כבר הספקת לקרוא?

הם אלו שמחונכים לאלימות, לא אנחנו. מעטים הם היהודים שצורחים 'מוות לערבים' לעומת ההמונים שלא רק צורחים ומפגינים, אלא גם חיים לפי ה'חזון' הזה, ממש כך, וגם פועלים לפיו (מעליב מאוד, אגב, שאתה מזלזל במתקפות שוטפות שנמשכות לא כ"כ רחוק ממקום מושבך) מספיק עלעול קל בספרי ההיסטוריה כדי להיווכח שחלק גדול מהעם שלנו חיפש שלום תמיד. עוד לפני קום המדינה. הערבים היו תמיד אלו שלא הסתפקו. תוכנית החלוקה - הערבים היו אמורים לקבל 75% מהארץ, היהודים - 20% בלבד! אנחנו הסכמנו. הם לא. הם נלחמו, הם הרגו, הם פשעו. אנחנו הגבנו. ההבדל היחיד הוא, שאנחנו ניצחנו. אבל זה לא הופך אותנו ליזמים, ולא לאשמים. אתה מקל ראש בעניין מתקפות הערבים, ועושה רושם שאתה חושב שהתאבלות פעם בשנה על רצח עם(!) מתוך כוונה פושעת להשמידו ולאבדו, זה דבר מיותר (אקט של רחמים עצמיים...) בהשוואה להתאבלות על עם (או קיצוני עם, צר לי להגיד - היינו הך) שרק רוצה להזיק לי, לך, למשפחתך וליקרים לך, ולזרוק אותם, פשוטו ומשמעו, לים. עכשיו, אתה טוען שזה לא נכון. שהם מסכנים, חסרי יישע. שלהם מגיע. לך בבקשה, הדלק את הטלוויזיה. אולי תתיקל בהפגנות שמתקיימות ממש עכשיו. אולי יצא לך לראות המוני אנשים שאם היית נקלע לסביבתם, היו מחסלים אותך בלי לחשוב פעמיים.. אולי הצרחות שלהם ישכנעו אותך. הפעם, אפילו מצריים "לטובתינו" (=מגנים את הפרעות של החמאס, ורומזים שהם כמעט ביקשו את זה) אתה לא?! איך? כואב לי, מאוד מאוד, שאני שומעת יהודי/ישראלי, שקורה לאוייבינו (כי הם אוייבינו. אתה והשותפים להשתקפתך הם היחדים שלא רואים את זה ככה...) חפים מפשע, ולנו אכזריים. אגב, סטריאוטיפים -דתי לעומת מדען חילוני... נקודה למחשבה.

Drenthe

New member
בואו נתחיל בתשובה לשאלה הצינית שכתבתה

הקוראן? קראתי פרקים ממנו ואם עכשיו תבואי ותגידי לי שהוא קורא להרג הגזע היהודי, לאלימות ולרצח, את/ה בבעיה גדולה הרבה יותר ממה שחשבתי. ועכשיו אל תתחילו בוויכוח על רקע אישי, אני לא טוב מאף אחד, אני פשוט אוהב לדעת את האמת מנסיון אישי בלבד. זה לא קטע של ישראלי יהודי, אני לא אתן שדעותיי הקודמות ישפטו אותי, ולמזלי, הוריי לא חינכו אותי כלל על רגשות שעליי להפגין כלפי קבוצות מסויימות של אנשים. אני לא יודע איך להגיד את זה, אבל זה גם ככה לא ישנה לכם, הנוער של היום, הוא נוער מוגבל, חיי בסיוט של עצמו, וכשאני אומר לימיטיד, אני מתכוון בכל מובן המילה, חסרי ידע והשכלה במובן מסויים, אז תתחילו להתארגן קצת לפני שאתם נכנסים בדיונים כלשהם, כי בעתיד זה לא יעבוד כאשר מולכם יעמדו בני אדם בעלי ידע כללי מורחב, פשוט לא יהיה לכם מה להגיב : " החמאס מפציץ את שדרות " , " הם הרגו את בן של בן דוד של אימא שלי!!! ", " הם התחילו את המאבק" , " הם טרוריסטים!!" , " הם קוראים מוות ליהודים ", משפטים אלה ידידיי אינם עובדות, אלא כמו שמם, משפטים שנאמרו; אתה לא יכול לקבוע שכל הערבים קוראים מוות ליהודים אם שמעתה את זה משכן שלך הערבי, או מאיזה ערבי בטלוויזיה, הרי תחשוב על זה, אם הוא לא עושה משהו קיצוני למה שיפרסמו אותו בטלוויזיה? מה אתה משער שגם יקרא "יחי היהודים" יבצעו מבזק מיוחד עליו, Do for me a favour.

Drenthe

New member
אל תחבלו במשפטים שלי.

אני חושב שעמדתי דיי ברורה, אין לי שום כוונה לשכנע אתכם בדעתי, ושלא תחשבו.

היי../images/Emo13.gifעם כל הכבוד../images/Emo26.gif

אני חושבת שיובל אמר משהו דיי נכון,כלומר,בכוונה שלו. מההודעות שלך דיי משתמע שאתה,אממ,מעט מתנשא מעלינו מפני שלדברייך יש לך ידע נרחב בנידון. ובכן,זוהי דעתך לגבי הידע שלך,ואל תפסול מראש את מי שמגיב לך,שהרי יכול מאוד להיות שגם לו ידע רב,אף על פי שלך נדמה שאין לו. כמו שאומרים "כשאתה מנהל דיון עם טיפש, שים לב שהוא לא עושה את אותו הדבר". אל תמעיט בערכם של אחרים,זה יוסיף להערכה שלך.

Drenthe

New member
זה לא קטע של התעלות

רק לפי דעתי כשאתה כל כך דבק לדעה למסויימת וברצונך להביעה, אם אין לך איך להמחישה בצורה הנכונה, עדיף לא לדבר בכלל במקום להוציא לעצמך תמונה שגוייה, אני לא רואה נכון סתם לזרוק משפטים באוויר ולהישאר עם ראש תקוע במחשבה שהחזקנו תחילה... צריך עובדות, וזה לא קל, אבל בשביל דיון מכובד זה נחוץ.

מה טבח מה

תסלח לי, אבל זה ממש לא טבח ובטח לא שואה. אני אף פעם לא בעד להרוג אנשים, אבל עכשיו זה הכרחי. במשך 8 שנים (8!!) כל תושבי הדרום וישובי עוטף עזה חיים במלחמה בלתי פוסקת, הם לא יכולים ללכת לישון בשקט, לאכול בשקט, אני בטוחה שאפילו לא להתקלח בשקט. הם חיים בפחד מתמיד וכן, למרות שלא מדברים על זה כמעט (שזה כבר לא בסדר), חלק מהם גם נפגעים - נפשית, פיזית והכל כולל הכל. יש שם בתים שנפגעים, נהרסים לחלוטין, חיים של אנשים שפשוט נלקחים מהם. אני לא יכולה להגיד שאני מבינה אותם כי אני לא חיה שם, אבל אני יכולה לפחות טיפ-טיפה להזדהות כי הישוב שלי היה בטווח מלחמת לבנון השניה. במשך חודש שלם לא הצלחתי לישון, פחדתי להיכנס למקלחת (כי היא הייתה החלק הכי צפוני של הבית), לא הורדתי את הנעלים עד שהלכתי לישון, פיתחתי שמיעה חדה מדי והייתי בהיכון כל הזמן ובפחד נוראי. וזה עוד כשהייתי יחסית רחוקה מהגבול ונפלו ממש מעט קטיושות באזור שלי, אז קשה לי לחשוב מה הצפוניים יותר עברו. וכל זה בחודש אחד בלבד. אני מנסה להכפיל את זה במשהו כמו 90 (8 שנים) ואני לא מסוגלת לדמיין את זה אפילו. תנסה לחשוב מה זה כשבית נפגע פגיעה ישירה. כן, זה לא כזה נורא כי אין נפגעים, זה בסך הכל בית אחד וכל זה. אבל תחשוב על מי שגר שם. הבית שלו שהוא בנה בו את כל חייו, שילם משכנתה במשך שנים, כל הרכוש שהיה לו בפנים, החיים שלו, פשוט נהרסו. ולאף אחד לא אכפת. לאן הוא אמור ללכת? יש לו משפחה, עבודה. תחשוב מה עובר על הילדים בסיטואציה כזאת. וכל זה למה? כי לכמה ערבים מעזה התחשק לירות קסאם הבוקר. אם להם, לערבים מעזה, לא אכפת להרוג אנשים, לא משלנו ולא משלהם (והם עוד חוגגים כשאצלנו נפגעים), למה אני אמורה לרחם עליהם כשהם מפציצים אותנו? [אני מצטערת על האורך, אבל זו דעתי]

למעלה