עופרת יצוקה

Drenthe

New member
מי שמדבר

כמו שציינתי, אני גם כן חייתי בסוג של אימה בעת מלחמת לבנון השנייה ( חיפה ). אבל איך אתם יכולים להתעלם מהמציאות זה הורג אותי, מה אתם משווים בכלל; "הדרום חיים בפחד", אתם לא קולטים שהאמצעים הנמצאים בידי צבא הגנה לישראל פי מליון יותר משוכלל מזה של החמאס? איך אתם יכולים להשוות כאשר ישראל פוגעת אם תרצה ב95/100 מטרות, כשברשותה מסוקי קרב מהמתקדמים והמדוייקים בעולם, ואילו מה שיש לחמאס זה כמה קסאמים שמגיעים בקושי למרחק 150 ק"מ? תחשבו על זה, בכל פעם שבית ישראלי נרחב, בעזה נחרבים עשרות אלפי בתים, הכל יחסי! מה חיים בפחד? מה אנחנו מצפים שנלך נפגיז את עזה כמה פעמים וחמאס ירתע? זה הפיתרון? זאת טעות אחת גדולה... אני לא יורד לסוף דעתך, האדישות הזאת, איך אפשר להשוות? בעזה כבר כמה שנים שחיים בפחד, אצלהם פחד זה באמת כך, כאשר בכל שנייה מעל לעירך יש מעל ל50 מסוקי קרב ישראלים ועוד עשרות טנקים, ואילו אצלנו, כאשר נשמעת האזעקה בשדרות או אשקלון או לא יודע איפה, בקושי נוחתים שם כמה טילים ספורים. הם לא עשויים מחומר שונה, תתחילו להתרגל לזה.

ברור שהם לא עשויים מחומר אחר

המחשבה שלך נורא נאיבית אתה לא מבין שאין לאן לחזור? זה המצב, המלחמה הזו נמשכת מאז ומתמיד. זה כבר לא משנה ממה אנחנו או הם עשויים... המנהיגים שלנו ושלהם כבר מזמן הפסיקו לחשוב על מה שעכשיו אמרת, כי זה ברור מאליו, אבל אי אפשר כבר להמשיך לנבור בהשוואות ובחיפוש הזה לשיוויון. יש מוות, אין שיוויון, יש כאב, יש פחד בלתי פוסק, זה כבר לא משהו יוצא דופן.

Drenthe

New member
נאיבית? כדאי יותר לקרוא את ההודעות שלכם

כי התמימות מופגנת בצורה מוגזמת מתוך המשפטים שאתם כותבים כגון, " הפצצנו את עזה בגלל הקסאמים בדרום" או " הם רוצחים וטרוריסטים ", תעשו לי טובה, ואני משער שאני חוזר על אותו משפט מליוני פעמים בשרשור הזה, המחיר שמשלמים תושבי עזה, לא משתווה ולא קרוב להיות לזה שמשלמים תושבי הדרום; יש הבדל בין אימה, לבין פחד עם אפשרות גבוהה למוות.

ברור שהם לא עשויים מחומר שונה

הם פשוט חושבים אחרת, ומכאן מתחילות כל הבעיות, כי אנחנו שונים מדי בדרך החשיבה שלנו. זאת בדיוק הנקודה שלי, לצה"ל יש אמצעים משוכללים, אבל הוא עושה איתם משהו? לא! ישבנו בשקט במשך 8 שנים!! כל מדינה אחרת לא הייתה מהססת והייתה מורידה את עזה תוך יומיים!! אתה לא יכול להגיד שאנחנו לא מתחשבים! יודע מה, אני צריכה לעצור. אני שונאת להתווכח סתם. אני גם שונאת שמתלוננים סתם בלי להציע פתרון. במקום כל הויכוח הזה (שבסופו של דבר כל אחד ישאר עם הדעות שלו, ואין לי בעיה עם זה, כל אחד יכול לחשוב מה שהוא רוצה), תציע לי פתרון. מה אתה חושב שצריך לעשות עם בעיית ההפצצות בעזה? הרי מה שברור לכולם הוא שאי אפשר להמשיך ככה. אז ברצינות אני שואלת, מה צריך לעשות??

Drenthe

New member
אני אענה בשאלה אליך

האם את כבן אדם בוגר ואנטיליגנטי, חושבת שהחמאס יורה קסאמים משום סיבה? או האם לדעתך היו סיבות שגרמו לו לכך? עכשיו אל תבינו אותי לא נכון בגלל שאימצתי דעה הפוכה מזו של כולכם, לפעמים הם אלה שגורמים לסיבות, אבל במקרים רבים גם צבא הגנה לישראל. הבעיה שנוצרה היום מאוד קשה, ההשכלות של ההפגזות שהיו ב2002, 2004 וכדו', לא נעלמות בקלות, זה לא קל לבוא לקבוצת נערים, ולשכנעם לשלום, כאשר רוב משפחתם כבר הושמדה, גם את בסיטואציה דומה היית פועלת כמוהם; תמיד תצמח השנאה בליבם, זה לא תהליך פשוט... אני חושב שצה"ל בכל מערכה שהיא, מגזים בתגובה; הרי אני לא יכול לפי מה שאני רואה להתייחס להאם חמאס פועל בדרכים קיצוניות וזאת בגלל שהאמצעים של חמאס נורא מוגבלים... מה את חושבת, שה1000 פצועים ו270 הרוג, ימחקו ככה מההיסטוריה? ברור שיהיו תוצאות מצד האוייב, יש כאן מחיר של בני אדם! ואני שוב חוזר אל תגידו לי שמפציצים את הדרום, כי הרעה שנוצרת מנפילות הקסאמים אינה קרובה לטבח שמתרחש בעזה.

השאלה שלי הייתה רצינית

אני באמת רוצה לדעת מה אתה חושב שצה"ל, או המדינה בכלל, היו צריכים לעשות במקום להתחיל במבצע עופרת יצוקה. באמת שזה מעניין אותי!

Drenthe

New member
אין טעם לטחון מים

תגובתי הקודמת הייתה מספיק ברורה.

Rioter

New member
האמת היא שלי לפחות היא לא הייתה כ"כ ברורה

תקן אותי אם אני טועה - אבל לא הצעת איזשהו פתרון ממשי, אלא רק שללת דרכי פתרון קיימות. זה לא בסדר, זה לא בסדר, זה לא בסדר... אוקיי. מקבלת. ומה כן? אני מעריכה את זה שאתה לא "מתקפל" מכל הדעות שנוגדות את איך שאתה רואה את הדברים וממשיך בשלך, מניחה שלא מתוך אטימות אלא כי אתה ממשיך להאמין בזה.. וזה בסדר. הפלסטינים מעוניינים במדינה שלנו. אתה באמת מוכן לקום וללכת ממנה? באחת התגובות נתת הרבה דוגמאות, וציינת שאינן עובדות. אני מצטערת מאוד, אבל (ציטוט שלך) "הם הרגו את בן של בן דוד של אימא שלי!!!", זו עובדה מוחלטת, אין פה שום נקיטת עמדה. ואי אפשר לשפוט אדם מתוך כאב, בדיוק כמו שאתה עושה חסד (כביכול) עם הילדים שחונכו לשנאת יהודים כי אבא\דוד\אח שלהם פעיל חמאסניק שנהרג ע"י צהל.

כנראה שלא

אני לא מוצאת שום פתרון בדבריך. בבקשה, גאל אותי מייסורי חוסר ההבנה שלי והסבר את עצמך. ורק כדי להבהיר את עצמי: אני ממש לא תוקפת אותך. אני בסך הכל מנסה להבין את מה שאתה חושב כדי שלדיון הזה יהיה טעם בכלל. וכמו שאמרתי, אני שונאת שאנשים מתלוננים על דברים בלי להציע פתרון, ולשבת בבית רחוק מהאש ולהגיד "זה לא בסדר" זאת לא חוכמה, תציע פתרון ואז אולי יהיה על מה לדבר...

Drenthe

New member
אני לא איש בעל כוח פוליטי שאציע פיתרונות

מה גם שהשכלתי למערכת הפוליטית דיי מוגבלת בהשוואה לשרת החוץ או שר הביטחון וכדו', כך שזה יהיה חסר תועלת לזרוק רעיונות לאוויר. הסיטואציה כבר נוצרה, ולא בהכרח בגלל שחמאס טרוריסטים או כי אנחנו "חפים מפשע ומסכנים וכולם רוצים ברעתנו" ( כמו שאתם מגדירים את עצמכם );מצד אחד אין ביכולתי לבוא ולהגיד, הממשלה הישראלית הייתה צריכה לשבת ולהקים דיון עם חמאס כי כולנו יודעים שזה שטויות במיץ עגבניות ובלתי אפשרי, אולם מצד שני חשוב לציין שחמאס מודעת לכוח ולאמצעים המתקדמים שיש לצבא הישראלי, ותאמינו לי שהארגון יעדיף תמיד להימנע מתקרית מול צה"ל.

Rioter

New member
אתה לא איש בלע כוח פוליטי שתציע פתרונות,

אבל מספיק משכיל כדי לשלול את מה שהוצע?

Drenthe

New member
אני יכול להביע דיעה, ובכל הודעותיי

הבעתי את דעתי המתנגדת למבצע הרצחני בעזה כמו שאתם הבעתם את תמיכתם במערכה; הבעיה אצלכם, שגם אם צה"ל היה הורג 1000 אנשים ביום ( למרות שאני מגיע שיגיעו למספר הזה במקרה והמערכה תמשיך ) העיקר שנשיג את המטרה, אתם לא מודעים למחיר הכבד שמשלמים מאות אנשים, מחיר של חיים, בעת הביצוע הישראלי. ואנא, תפסיקו לחפש דרכים לסטות מהנושא ולהתעסק בי כבן אדם בעל דעה סותרת לזו ששלכם, ותישארו מפוקסים.

9 שנים אנשים משלנו נהרגים באזור עוטף עזה!

ואנחנו לא הגבנו בצורה דרסטית. עם כל הכאב, כשאין ברירה - אין ברירה. זה ממש לא טבח, איך אפשר לצפות שצה"ל לא יגיב? שנים על גבי שנים אנחנו שותקים. אתה אומר שאנחנו רוצחים בלי רחמים? ומה הם עושים בדיוק? זאת מלחמה! אנשים חפים מפשע מתים, אנשים שלנו, אנשים שלהם. אין את מי להצדיק, שום מוות אינו מוצדק בעיני. אבל זה המצב. היה צורך בפעולה קיצונית, היה צורך להעיר את הכוחות שלנו, והכוחות שנגדנו, לראות אחת ולתמיד מול מה כולנו עומדים, אין טעם להמשיך לעשות כאילו אין זו מלחמת עולם נוספת שעומדת בפנינו.

גמני דיברתי ככה וחשבתי ככה עד לפני כמה ימים..

ואז נפל קסאם שני מטר מהבית שלי. תאמין לי, עד שזה לא קורה לך, באמת שהכי קל להיות יפה נפש ולהכפיש את צה"ל על הטבח הלא נורמאלי שהולך שם... ואני ממש לא מאשימה אותך או משהו כזה, להפך... אני מבינה. כי באמת, עד שלא חווים ומרגישים את החשש הקיומי הזה לצאת בכלל מפתח הבית, אפשר להבין את שכנינו הערבים, המסכנים והנתונים-לגורל-של-מנהיגים... אל תבינו אותי לא נכון, אני ממש לא בעד טבח המוני של חפים מפשע, וחוץ מזה, 200-300 מההרוגים הפלסתינים הם מחבלים מטעם החמאס, אבל אני יותר בעד החיים שלי, והחיים של אזרחים יהודים אחרים באיזורים הנפגעים, מאשר להיות אדיבה ואמפתית. אגב, אני נועה ואני שביעסטית :) הרגשתי צורך להגיב

ברוכה הבאה,נועה../images/Emo24.gif

אני מסכימה איתך,מן הסתם.
רק בריאות

בעד ../images/Emo45.gif

They had it coming. אין מה לעשות, ישובי הדרום לא יכולים לספוג אש בלתי פוסקת. זה ממש עושה לי פלאשבקים למלחמת לבנון השניה...

למעלה